MAINOS

MAINOS

Paljonko se nopeusrajoitus olikaan? - Tämä auto muistaa liikennemerkit puolestasi

ILMOITUS Ärsyttääkö, kun et muista mitä nopeutta sai ajaa? Uuden Toyota Avensiksen liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä kertoo, mikä nopeusrajoitus on parhaillaan voimassa.
Uuden Toyota Avensiksen liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA) käyttää kameraa tunnistaakseen nopeusrajoitukset ja ohitusta koskevat liikennemerkit sekä antamaan näistä tiedon kuljettajalle mittariston värilliseltä monitoiminäytöllä.

Järjestelmä pitää huolen siitä, että kuljettajalla on varmasti paras mahdollinen informaatio käytössään vaikka jokin liikennemerkki olisikin jäänyt epähuomiossa näkemättä. Järjestelmä tunnistaa muun muassa nopeusrajoitukset, ohituskiellot, tien kunnosta varoittavat liikennemerkit sekä moottoritiemerkinnät.

Järjestelmä myös aktiivisesti muistuttaa kuskia, jos hän rikkoo voimassaolevaa rajoitusta. Kun ajoneuvon nopeus on nopeusrajoitusta suurempi tai kun ohitukset eivät ole tieosuudella sallittuja, avustimen merkki näytössä muuttuu punaiseksi.

Isompi näyttö auttaa peruutuksessa


Mittariston monitoiminäytön lisäksi uudessa Toyota Avensiksessa on keskikonsolissa helppokäyttöinen Toyota Touch -mediakeskus isolla kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä. Mediakeskus kuuluu uuden Avensikseen vakiovarusteluun Active-varustetasosta lähtien.

Järjestelmässä on vakiona kätevä peruutuskamera, joka näyttää peruutettaessa kuvaa auton takaa mediakeskuksen näytöllä. Mediakeskus pitää sisällään myös täydellisen yhdistettävyyden Bluetooth-toiminnon avulla.

Voit siis soittaa ja vastaanottaa handsfree-puheluita. Voit myös kuunnella lempimusiikkiasi langattomasti esimerkiksi suoraan älypuhelimestasi tai muusta Bluetooth-soittimesta. Järjestelmään on saatavana myös navigointi Avensis Plus -paketin yhteydessä, jolloin järjestelmää kutsutaan Toyota Touch with Go -nimellä.


Navigointia kahdella näytöllä


Avensiksen navigointi käyttää selkeitä, värillisiä 3D-karttoja. Se on myös yhteydessä mittaristoon näyttäen opastenuolet samalla monitoiminäytöllä, jolla näytetään liikennemerkkien tiedot. Tällöin kääntymisohjeet tulevat kuljettajalle niin, että katsetta ei tarvitse siirtää mittaristoalueen ulkopuolelle.

Toyota Touch with Go -järjestelmän ominaisuuksiin kuuluvat myös maksuttomat TMC-liikenneviestit, jotka kertovat matkan varrella olevista mahdollisista ruuhkista, tietöistä ja muista esteistä.

Navigoinnin ominaisuuksiin sisältyvät myös kattavat lisäpalvelut, joihin kuuluvat mm. Google Local Search -hakupalvelu ja hauska Google Panoramio, joiden avulla kohdetta voi hakea pelkän hakusanan perusteella ja katsella katunäkymää valitussa kohteessa.

Lisäpalveluihin kuuluu myös muita autoilua helpottavia palveluita, kuten säätiedot ja polttoaineiden hinnat. Myös pikaviestipalvelu Twitter-palvelu on käytettävissä. Lisäpalvelut vaativat toimiakseen yhteensopivan Bluetooth-älypuhelimen, sillä järjestelmä käyttää puhelimen kautta jaettua internet-yhteyttä.

Osa palveluista on ilmaisia ja osa maksullisia. Lisäpalvelut on ladattavissa Toyota-omistajille räätälöidyltä My Toyota -sivustolta. Premium-varustetasossa on vielä astetta hienostuneempi Toyota Touch with Go Plus -järjestelmä, joka sisältää puheohjauksen lisäksi ilmaiset kolmen vuoden karttapäivitykset.

Lue lisää uudesta Toyota Avensiksesta.

ILMOITUS

Ota kantaa

Unohdatko usein vallitsevan nopeusrajoituksen?

Kyllä 67% Ei 33%
Ääniä yhteensä 2500

Fakta: Auton aktiiviset turvallisuusvarusteet

- Toyota Safety Sense on innovatiivinen kokonaisuus aktiivisia turvallisuusvarusteita, joista Pre-Collision -järjestelmä on vakiona uuden Toyota Avensiksen koko mallistossa ja loput varusteista Avensiksen Active-varustelusta lähtien.

- Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa ja lasertunnistinsarjaa, jotka seuraavat edellä olevaa tietä ja avustavat turvallisessa ajossa.

- Toyota Safety Sense pitää sisällään neljä kehittynyttä aktiivista turvallisuusratkaisua: Pre-Collision -järjestelmä (PCS), Kaistanvaihtovaroitin (LDA), Automaattiset kaukovalot (AHB) ja Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA).

- Järjestelmien tarkoituksena on vähentää liikenneonnettomuuksia niin paljon kuin mahdollista, luoda turvallisempi ajoympäristön kaikille ja olla jokapäiväisen ajosi tukena.

- Aktiivisten turvallisuusjärjestelmien ansiosta Toyota Safety Sense on mukana parantamassa ajoturvallisuutta, mikä johtaa mahdollisesti pienempiin vakuutusmaksuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    MAINOS
    Lue myös:

    MAINOS