MAINOS

MAINOS

Älä sokaise vastaantulijaa - Tämä auto vaihtaa kaukovalot puolestasi

ILMOITUS Uuden Toyota Avensiksen automaattinen kaukovalojärjestelmä havainnoi sekä vastaantulevien autojen ajovaloja että edellä ajavien autojen takavaloja. Älykäs järjestelmä vaihtaa automaattisesti lyhyiden ja kaukovalojen välillä niin, etteivät muut tielläliikkujat häikäisty.
Uuden Toyota Avensiksen kaukovaloautomatiikka varmistaa erinomaisen näkyvyyden pimeässä ajettaessa. Aktiivisen kaukovalojen käytön ansiosta myös jalankulkijat ja muut mahdolliset törmäyksen kohteet havaitaan aiemmin.

Automaattiset kaukovalot (AHB) hyödyntävät kameraa havaitakseen vastaantulevien ajoneuvojen ajovalot, edellä olevien ajoneuvojen takavalot ja ympäristön valaistuksen, kuten esimerkiksi katuvalaistuksen.

Järjestelmä vaihtaa ajovalot automaattisesti kaukovaloista lähivaloihin ja siten helpottaa kuljettaa huonoissa valaistus olosuhteissa, kun valoja ei tarvitse käyttää käsin eikä vastaantuleva liikenne sokaistu. Järjestelmä toimii 40 kilometrin tuntinopeudesta ylöspäin.

Kaikki näkevät paremmin


Automaattiset kaukovalot optimoivat näkyvyyden kaikille yöllä ajaville kuljettajille. Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa tunnistamaan vallitsevan valon määrän. AHB erottaa valonlähteet kirkkauden, värin, sijainnin, muodon ja liikkeen avulla.

Automaattisesti toimivat kaukovalot hyödyntävät hämärätunnistinta, joka tarkkailee ympäristön valaistusta ja kytkee automaattisesti kaukovalot. 

Kaukovalojen kytkeytyminen päälle ja pois toimii täysin automaattisesti ja juuri oikea-aikaisesti, eikä kuljettajan tarvitse puuttua niiden toimintaan lainkaan.

Vihaatko polttimoiden vaihtoja?


Ajovalojen antamaa näkyvyyttä pimeässä voi parantaa uudessa Toyota Avensiksessa full-led-teknologialla toteutetuilla Bi-LED-ajovaloilla, joissa sekä lähi- että kaukovalot hyödyntävät led-tekniikkaa.

Led-valojen etuna on kirkkaampi, lähempänä päivänvaloa oleva valosävy, joka parantaa sekä näkyvyyttä että on miellyttävämpi silmille.
Pitkään pimeällä ajettaessa silmät väsyvät vähemmän kuin perinteisiä halogeenivaloja käytettäessä.

Led-ajovalot ovat myös erittäin pitkäikäiset, joten ajovalopolttimoiden vaihtaminen on nyt viimeinkin historiaa. Tämä on ilouutinen polttimoiden vaihtoa vihaaville autoilijoille.

Lue lisää uudesta Toyota Avensiksesta.

ILMOITUS

Ota kantaa

Ärsyttääkö kaukovalojen vaihto käsipelillä?

Kyllä 41% Ei 59%
Ääniä yhteensä 1700

Fakta: Auton aktiiviset turvallisuusvarusteet

- Toyota Safety Sense on innovatiivinen kokonaisuus aktiivisia turvallisuusvarusteita, joista Pre-Collision -järjestelmä on vakiona uuden Toyota Avensiksen koko mallistossa ja loput varusteista Avensiksen Active-varustelusta lähtien.

- Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa ja lasertunnistinsarjaa, jotka seuraavat edellä olevaa tietä ja avustavat turvallisessa ajossa.

- Toyota Safety Sense pitää sisällään neljä kehittynyttä aktiivista turvallisuusratkaisua: Pre-Collision -järjestelmä (PCS), Kaistanvaihtovaroitin (LDA), Automaattiset kaukovalot (AHB) ja Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA).

- Järjestelmien tarkoituksena on vähentää liikenneonnettomuuksia niin paljon kuin mahdollista, luoda turvallisempi ajoympäristön kaikille ja olla jokapäiväisen ajosi tukena.

- Aktiivisten turvallisuusjärjestelmien ansiosta Toyota Safety Sense on mukana parantamassa ajoturvallisuutta, mikä johtaa mahdollisesti pienempiin vakuutusmaksuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    MAINOS
    Lue myös:

    MAINOS