Merisää

Ilmatieteen laitoksen  2 vuorokauden tuuliennuste sekä meri- että järvialueille. Varoitukset löydät sivun oikeasta reunasta.

Sääuutisia

Säätiedotus merenkulkijoille 2.10.2014 klo 12.45

Huomautus veneilijöille:

Perämeri: Lounaistuulta, aluksi 11 m/s.

Korkeapaine vahvistuu Suomeen lounaasta.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahti:

Lounaistuulta 5-9 m/s. Yöllä heikkenevää lännenpuoleista tuulta, aamusta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Huomenna utua, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta 5-9 m/s. Lännestä alkaen vähitellen heikkenevää, yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomenna etelätuulta, aamupäivästä alkaen 3-7 m/s. Yöstä alkaen utua tai sumua.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Heikkenevää lännen puolelle kääntyvää tuulta, myöhemmin iltapäivällä 3-7 m/s, illasta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomenna vähän voimistuvaa etelän ja kaakon välistä tuulta, päivällä 4-8 m/s. Aluksi paikoin heikkoa sadetta, yöstä tai aamusta alkaen utua tai sumua.

Perämeri:

Lounaistuulta, joka kääntyy länteen ja heikkenee, vieläaluksi 7-11 m/s, illalla 4-8 m/s. Aamuyöllä tilapäisesti suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomenna päivällävähän voimistuvaa etelätuulta. Lännestä alkaen hyvänäkyvyys, mutta aamusta alkaen utua ja paikoin sumua.

Saimaa:

Lounaistuulta 4-8 m/s, yöllä tuuli kääntyy luoteeseen ja heikkenee. Aamusta alkaen 2-5 m/s. Illalla paikoin heikkoa sadetta, yöstä alkaen utua ja paikoin sumua.

Säätiedotus 2.10.2014 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Vähäinen sadealue liikkuu Suomen yli itään.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä paikoin vähän sadetta, yöllämahdollisesti sumua. Päivän ylin lämpötila tänään ja huomenna 8...13, yön alin 3...9 astetta, Pohjanmaalla paikoin lähellä nollaa. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja lännen välistä tuulta.

Maan itäosassa:

Lännestä alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja illalla paikoin vähän sadetta. Yöstä alkaen enimmäkseen poutaa, mutta paikoin sumua. Huomenna vähitellen selkeämpää. Päivän ylin lämpötila tänään ja huomenna 8...12, yön alin -1...+7 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Pilvistä ja paikoin vesisadetta. Illalla lännestä alkaen poutaa ja osaksi selkenevää. Yöllä paikon sumua. Päivän ylin lämpötila tänään ja huomenna 5...10, yön alin +2...-5 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta.

Suomi eilen

Lämpimintä:

 1. Jomala Jomalaby+13.4
 2. Länsi-Turunmaa Utö+13.3
 3. Kaarina Yltöinen+13.3

Kylmintä:

 1. Vaala Pelso-7.3
 2. Taivalkoski Kk Kauppatie-6.8
 3. Salla Kk Myllytie-6.6

Vuosi sitten

Lämpimintä:

 1. Seinäjoki Pelmaa+12.7
 2. Kauhava Lentokenttä+12.6
 3. Mustasaari Valassaaret+12.6

Kylmintä:

 1. Jokioinen Jokioisten Observatorio-6.4
 2. Salo Kiikalan Lentokenttä-6.0
 3. Salo Kärkkä-5.9

Varoituksia

Varoitukset maa-alueilla

Ei varoituksia.

Tuulivaroitukset

Huomautus veneilijöille:
Perämeri: Lounaistuulta, aluksi 11 m/s.

Kelivaroitukset

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.