MAINOS

MAINOS

Heräiletkö pitkin yötä vessaan? Näin voit helpottaa tilannettasi

ILMOITUS Jatkuva yöllinen heräily vessahädän takia käy pitkän päälle raskaaksi niin itselle kuin läheisillekin. Voiko asialle tehdä jotain?
Kuten hyvin tiedämme, mikään ei voita virkeänä heräämistä kunnon yöunien jälkeen. Vuoteessa vietetyt öiset tunnit ovat terveydellemme ja hyvinvoinnillemme elintärkeitä. Nukahtaessa elimistömme menee lepotilaan, jolloin kehon lämpötila, verenpaine ja sydämen syke laskevat. Näin keho kuluttaa yön aikana mahdollisimman vähän energiaa ja saa rauhassa toipua päivän rasituksista. Riittävä lepo on tärkeää myös aivojemme toiminnan kannalta.

Levolle käydessämme toivomme saavamme nukkua koko yön keskeytyksettä. Valitettavasti kehossamme tapahtuu myös sellaisia asioita, joille emme voi mitään. Esimerkiksi moni ikääntyvä mies joutuu heräämään useita kertoja yössä tyhjentämään rakkoaan. Jatkuvat WC-käynnit keskeyttävät tällöin levon ja verottavat seuraavan päivän energiavarantoja. Mitä pidempään unen häiriintyminen jatkuu, sitä enemmän väsymys alkaa painaa.

Tästä syystä unesi häiriintyy

Jos edellä kuvailtu tilanne kuulostaa tutulta, saatat olla yksi lukuisista eturauhasen laajentumisesta kärsivistä miehistä. Hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu on nimittäin sangen yleinen vaiva 50 vuotta täyttäneillä miehillä. Kun solujen määrä virtsaputkessa lisääntyy, ne puristavat sitä aiheuttaen normaalin virtsankulun häiriintymisen. Tämä ei ole sinänsä vaarallista, mutta kiusallinen vaiva voi heikentää suuresti miehen elämänlaatua.

Eturauhasen laajentuminen tuntuu tihentyneenä virtsaamistarpeena, hitaasti käynnistyvänä ja heikkona virtsasuihkuna sekä vaikeutena saada rakko kokonaan tyhjäksi. Muita tyypillisiä oireita ovat virtsan karkailu pitkin päivää, tiputtelu WC:ssä asioinnin jälkeen sekä pakottava äkillinen virtsahädän tunne ja pidätyskyvyttömyys.

Vaivat eivät välttämättä kaikkoa nukkumaan mennessäkään, joten moni mies heräilee vessaan pitkin yötä. Kun uni keskeytyy jatkuvasti, myös mieliala voi heilahdella päivän mittaan, mikä kuormittaa samalla läheisiä ihmisiä.

Helpotusta ravintolisästä

Onneksi on olemassa keinoja, joilla virtsarakon toimintaa ja yöunien laatua voi kontrolloida. Viime aikoina esimerkiksi lääkeyrttien ja -kasvien käyttö lievän tai kohtalaisen eturauhasen liikakasvun hoidossa on yleistynyt.

 

Oireet saattavat johtua myös jostain muusta tekijästä. Mikäli ne askarruttavat sinua ja häiritsevät normaalia arkeasi, ota asia puheeksi lääkärisi kanssa.

Luonnollisia ravintolisiä valmistavan Norvitalin kehittämä ProstaRedux -ravintolisä sisältää juuri tällaisia ainesosia, kuten afrikkalaisesta luumupuusta sekä isonokkosesta saatavaa uutetta. Lisäksi valmisteen ainesosissa on sinkkiä ja lykopeeniä.

Useiden tutkimusten perusteella Prosta Reduxin sisältämä luonnollisten yrttien yhdistelmä voi säännöllisesti käytettynä tasoittaa virtsasuihkua, helpottaa rakon kunnollista tyhjentämistä sekä lievittää öistä virtsaamistarvetta. Rauhassa nukutun yön jäljiltä mies tuntee itsensä virkeäksi ja ketteräksi koko seuraavan päivän ajan.

Täältä tilaat  Prosta Redux -ravintolisää

Tämän artikkelin lähteenä käytetyt tutkimukset:

Wilt TJIA: Pygeum Africanum for benign prostatic hyperplasia; 2011.

Safarinejad MR: Urtica dioica for treatment of benign prostatic hyperplasia: a prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study. J Herb Pharmacother 2005;5:1–11.

Ghorbanibirgani A. Khalili A, Zamani L: The efficacy of stinging nettle (urtica dioica) in patiens with benign prostatic hyperplasia: a randomized double-blind study in 100 patients. Iran Red Crescent Med J 2013;15:9–10.

ILMOITUS

Prosta Reduxin sisältämät vaikuttavat ainesosat:

•    Pygeum Africanum on samannimisestä puusta peräisin oleva uute. Sitä on käytetty pitkään kansanlääketieteessä auttamaan nimenomaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen.
•    Urtica dioicaa käytetään eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun aiheuttamiinvirtsaamisongelmiin.
•    Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
Lue myös:

MAINOS