Nestori

Perhe

Valikko

Perhe

”Anoppi tarjosi aina vain ruokaa, jolle tiesi, että olisin allerginen” – miniät avautuvat karmeista anopeistaan

Perhesuhtet
Anopit ja miniät – ikuiset kiistakumppanit vai parhaat kaverit? IS:n lukijat kertovat, millaisia anopit voivat pahimmillaan ja parhaimmillaan olla.
Tutkimusten mukaan anopit pitävät suhteitaan vävyjensä kanssa parempina kuin miniöidensä. IS kertoi sunnuntaina, että evoluutiopsykologian näkökulmasta anopin käytöstä ohjailevat ikiaikaiset mallit. Anoppi ei välttämättä voi käytökselleen mitään.

Juttu keräsi 140 kommenttia, joissa kerrottiin paitsi kamalista anopeista, myös niistä ihanista miehen äideistä. Myös miniät saivat oman osansa.

”Anoppini on aivan pimeä tapaus”

”Ex-anoppi osoitti vihamielisyyttä ensitapaamisesta. Hän kutsui poikaansa usein jo vauva-aikaan edesmenneen miehensä etunimellä. Anoppi tarjosi aina vain ruokaa, jolle tiesi, että olisin allerginen. Opin syömään etukäteen, jolloin se minulle illalliseksi tarjottu vesilasi oli vain outoa ’pariskunnan’ lievästi sanoen häiriintyneiden keskustelujen seuraamisen lisäksi. Miehen mielestä ruokajärjestely oli ok, koska allergisuuteni oli hänen mielestään minun vikani ja hänen äidillään oli hänen ohellaan maailman ainoa ’oikea’ ruokavalio.”

Tyyntä vesilasissa

”Anoppini on aivan pimeä tapaus. En ihan rehellisesti sanottuna ole koskaan tavannut ketään niin inhottavaa ihmistä. Miehenikin tajuaa nyt vuosien yhdessäolon jälkeen, ettei hänen äitinsä ehkä ollut sellainen mitä itse kuvitteli. Anoppi syyttää minua aivan kaikesta mahdollisesta, ja aina minussa on se vika ja hänen omat lapsensa ovat maailman parhaita.

Hän möläyttelee todella loukkaavia asioita lastenkin kuullen, eikä osaa koskaan pyytää anteeksi. Nyt kun mieheni eivätkä lapsenikaan viihdy mummolassa, niin mistäs muualta se syy kaivetaan ellei miniästä.”

Ihan kiva miniä oikeasti

”Kaapit, joissa oli papereita, piti pitää lukossa. Anoppi penkoi joka paikan. Mitenkään päin en osannut olla ja lopulta en edes yrittänyt. Hän ei kunnioittanut ruoka- aineallergioitani ja pisteenä i:n päälle, kahden vakavan ruokamyrkytyksen jälkeen, lopetin heillä syömiset harvoin vierailtuani. Hänen mielestään olin aina raskaana, vaikkei se ollu edes mahdollista hänen oman poikansa puuttuvien siittiöiden takia. 12 vuoden jälkeen erosimme.”

Ei enää koskaan toista anoppia

”Jos mieheni ja appi tykkäsivät laittamastani ruoasta ja uskalsivat kehua, vikaa löytyi heti sekä ruoasta että apin huonosta mausta eikä ruoka maistunut enää anopille yhtään, vaan siitä tuli vatsavaivoja. Hän penkoi kaapit meillä ja järjesteli tavarat 'järkevästi', luki henkilökohtaisen postini. Onneksi mieheni oli aina minun puolellani, muuten en olisi kestänyt. Tilanne muuttui anopin kahtena viimeisenä elinvuotena. Eli aivan loppuaikana olimme hyvinkin ystävällisissä väleissä.”

Itsekin anoppi

”En osaa laittaa ruokaa, en siivota”

”Minulla on periaate, että kaikkien kanssa pitää tulla toimeen, mutta kaveri ei tarvitse olla. Tätä olen pystynyt noudattamaan kaikkien muiden ihmisten kanssa paitsi anopin. 15 vuoden jatkuvan arvostelun, vähättelyn ja nälvimisen jälkeen päätin, että minun ei tarvitse olla tekemisissä pahansuopaisen ja ilkeän ihmisen kanssa, jonka ainoa tarkoitus on loukata minua.”

Suffeli

”En osaa laittaa ruokaa, en siivota. Talo on sotkuinen kuulemma minun takia. Miehen ei tarvitse siivota ja minä en osaa kasvattaa lapsia. Nämä saan kuulla melkein joka tapaamisella. Jotenkin kummasti tapaamiset on harventuneet...”

Argh...

”Puhelinnumeroita ei olla ikinä vaihdettu eikä tapana ole onnitella synttäreinä tms. Aika etäiseksi on jäänyt.”

Äiti22

”20 vuotta siedin anopin ilkeilyä. En mennyt lopulta hänen hautajaisiinkaan. Puoliso ei puolustanut kertaakaan anoppia vastaan. Mikä vuosien myötä aiheutti katkeruuden ja avioeron.”

Äidin pojille EI

”Anoppini on katkera ja itserakas narsisti”

”Anoppi on hyvin katkera ja itserakas narsisti. Kaikki hänet tietävät ovat samaa mieltä. Mieheni mielestä hänen äitinsä on niin kultainen ja vika täysin minussa. Ei ikinä laittaisi meidän omaa perhettä äitinsä edelle. Mitä tässä pitäisi oikein tehdä? Raskas tilanne.”

Hani

”Kauhulla aina odotan anopin tapaamista. Se tapakin, millä hän katsoo minua, saa karvat pystyyn. Normaalista small talkista ei tule mitään, koska hän jyrää kaikki sanomiseni. Mieluummin olen hiljaa. Ehkä hauskin kommentti tässä taannoin: ’Olet tainnut lihoa!’. Olen aina ollut ja edelleen siro ja hoikka. Poikaansa hän palvoo, minusta etsii virheitä.”

Väärä

”Anoppini on haukkunut minut ja arvostellut jopa lapsiemme ulkonäköä. Puuttunut joka asiaan ja pitänyt tietää kaikki menomme ja liikkeemme. Hän on omahyväinen narsisti. Ikinä ei ole pyytänyt anteeksi keneltäkään loukkauksiaan. Nyt on välit menneet lopullisesti. Onneksi mieheni on pitänyt perheen puolta.”

Meeri-68

”Anoppi tuhosi käytännössä koko meidän perheen. Vuosia myrkyttänyt mieheni mieltä eikä kaihtanut mitään keinoja. En jaksanut enää ja katkaisin välit vain omalta osaltani anoppiin. Hetken päästä huomasin, että miehellä on pakko olla suhde. Käytös oli kummaa ja puhelin muuttui tärkeäksi. Minulle tuli rajuakin kritiikkiä milloin mistäkin. Aivan kaikkeen olin yksin syyllinen. Pian paljastui, että äitinsäkin oli tämä toinen nainen! Lopulta otin eron. Äiti sai melkein keski-ikäisen poikansa takaisin.”

Hirviöanopista vapaa

”Anopistani en halua eroon”

”Minulla hyvä anoppi, joka aidosti välittää kahdesta miniästään ja vävystään. Hän ei tungettele eikä tee sopimattomia kysymyksiä. Kaikki viisi lastenlasta ovat hänelle yhtä tärkeitä. Anoppini on aidosti ihminen ja arvostan häntä kovasti!”

Freija

”Itse olen ollut avoliitossa 10 vuotta ja minulla on aivan loistava suhde anoppiini. Käydään yhdessä (kahdestaan, ilman miehiä ja lapsia) lomalla, kahvitellaan ja nähdään muutenkin. Aivan parasta.”

Anopin ystävä

”Olen ex-miniäni ystävä vielä vuosia heidän eronsa jälkeen. Hän soittelee minulle useammin kuin poikani, kertoo minulle ongelmistaan ja miesjutuistaan. On minulle melkein tytär.”

Annamari

”Minulla on mitä parhain anoppi, vaikka olen eronnut hänen pojastaan. Anopistani en halua eroon, hän on mukava. Käymme lasten kanssa vierailulla useamman kerran vuodessa. Ex-mieheni ei koskaan omasta halustaan lapsiaan näe eikä varsinkaan vie lapsia äitinsä luokse. Itse pidän lasten yhteyttä mummiin yllä.”

Anoppi on ihana

”Ei, en kutsuisi anoppiani ystäväkseni, mutta välimme ovat hyvät ja tiedän hänen pitävän minua sopivana kumppanina miehelleni ja hän pitää minusta ihmisenä.”

miniä

Mutta miniä se vasta mahdoton onkin

”Kun äitini oli tavannut ensi kertaa tulevan puolisoni, hän sanoi varovasti, että lupaathan minulle, että teet aivan varmasti avioehdon. Hän ei olisi voinut olla yhtään enempää oikeassa.”

Jurpakko

”Olen anoppi ja asun kaukana lapsestani. Käyn pari kertaa vuodessa Helsingissä ja toivoisin silloin näkeväni poikani. Asun Helsingissä hotellissa, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Toisinaan saan tavata poikaani ravintolassa ja joskus miniänikin tulee mukaan syömään. Jos miniäni ei ole kotosalla, nautimme poikani kanssa iltateen heidän asunnossaan ennen kuin palaan hotelliini.

Toisinaan Helsinkiin matkustaessani nuoripari onkin vierailemassa poikani appivanhempien luona enkä näe lastani lainkaan. Appivanhemmat eivät asu heistä kaukana. Minulla on nytkin ihan itku silmässä. Lapseni on minulle rakas ja yritän olla miniälleni ystävällinen, vaikka hän sanoo kaikenlasia ilkeyksiä. En halua rikkoa välejäni lapseni kanssa mistään hinnasta.”

Se kauhea anoppi

”Olen kahden miniän anoppi. Toinen miniöistä vieroitti ensitöikseen pojan minusta sillä tavalla, että kaikki juhlapäivät, joulut, juhannukset, äitienpäivät vietetään hänen äitinsä luona! Vaihtoehtona tarjosimme meilläkin.

Sanoin pojalleni kerran, että pidä meidänkin puolta, mutta se ei vaan käy. Tämä poika ei käy koskaan yksinäänkään meillä. Soitan ja kysyn, tulisitko käymään, ei käy, hänellä on niin paljon hommia ja ne täytyy tehdä ennen kuin vaimo tulee kotiin. Olen joskus niin pahoilla mielin, enkä voi mitään.”

Soikkuli

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Törmäys norjalaisen kanssa vei Suomelta MM-kullan – Iivo Niskanen kirosi maaliviivalla

  2. 2

   Reijo Jylhä syytti Ylellä norjalaista Suomen kullan vieneestä kolarista – kiteytti tapauksen kahteen sanaan

  3. 3

   38-vuotiaasta ostos-tv:n emännästä nousi mieletön seksisymboli – ”Muistuttaa ajasta ennen internetiä”

  4. 4

   Karmeaa draamaa! Niskanen oli jo kullassa kiinni – törmäys Norjan kanssa tiputti Suomen MM-pronssille

  5. 5

   Suomen sijoitus nousi yhdistetyssä – vastustajalla sääntöjen vastainen puku

  6. 6

   Tankkasitko kylmäasemalla? Kuva: Kortinlukijasta löytyi skimmauslaite

  7. 7

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  8. 8

   SS-miehet herättivät Mengelen keskellä yötä – Auschwitziin oli saapunut junalla seitsemän kääpiötä

  9. 9

   ISTV perkaa parisprintin dramaattiset tapahtumat – Jari Isometsä studiossa klo 14.45

  10. 10

   Nainen lähetti exälleen anteeksipyynnön – mies palautti kirjeen punakynämerkinnöillä, some sekosi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  2. 2

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  3. 3

   Janne Ahonen, 39, koki jotakin ainutkertaista ilmalentonsa aikana

  4. 4

   Epäonninen kaatuminen ratkaisi kultamitalitaiston – pettynyt norjalaistähti kommentoi kitkerästi

  5. 5

   Joel, 24, voitti melkoiset häärahat televisiossa – kisa katkesi huippukysymykseen

  6. 6

   Sipoolaisen perheenäidin automatka katkesi karulla tavalla Vantaalle – kuului ”järjetön pamaus”

  7. 7

   Venäjän hiihtomaajoukkueessa kytee mehevä riita – supertähti nöyryytti sprinttipariaan julkisesti

  8. 8

   MTV:n 24-vuotias teiniäiti odottaa jo kolmatta lastaan – lapsen isä mysteeri, ex-mies julkaisi tylyn viestin

  9. 9

   Pariskunta putosi jäihin Espoossa: Sukeltajat etsivät turhaan yli tunnin – sitten tuli helpottava tieto

  10. 10

   Terhi Kiemungille potkut perussuomalaisista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. 6

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  7. 7

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  8. 8

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  9. 9

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  10. 10

   Donald Trumpilta outo viittaus Ruotsiin: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa – kuka olisi uskonut?”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Törmäys norjalaisen kanssa vei Suomelta MM-kullan – Iivo Niskanen kirosi maaliviivalla

  2. 2

   Reijo Jylhä syytti Ylellä norjalaista Suomen kullan vieneestä kolarista – kiteytti tapauksen kahteen sanaan

  3. 3

   38-vuotiaasta ostos-tv:n emännästä nousi mieletön seksisymboli – ”Muistuttaa ajasta ennen internetiä”

  4. 4

   Karmeaa draamaa! Niskanen oli jo kullassa kiinni – törmäys Norjan kanssa tiputti Suomen MM-pronssille

  5. 5

   Suomen sijoitus nousi yhdistetyssä – vastustajalla sääntöjen vastainen puku

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  2. 2

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  3. 3

   Janne Ahonen, 39, koki jotakin ainutkertaista ilmalentonsa aikana

  4. 4

   Epäonninen kaatuminen ratkaisi kultamitalitaiston – pettynyt norjalaistähti kommentoi kitkerästi

  5. 5

   Joel, 24, voitti melkoiset häärahat televisiossa – kisa katkesi huippukysymykseen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. Näytä lisää