Tuuli, Tuulia, Hilda

Perhe

Valikko

Perhe

Vieras vei lamputkin valaisimista – kauhukyläilijät, joita ei enää kutsuta

Kamalat vieraat
Voi kamala, millaisia vieraita! IS:n lukijat kertovat, mitä omituista kyläilijät ovat saaneet visiitillään aikaiseksi.
Vauva.fi:n keskustelupalstalla roihahti keskustelu, jossa ihmiset kertovat, mitä törkeää tai outoa vieraat ovat kyläreissullaan tehneet. IS kertoi keskustelun parhaat palat: kuinka vieras söi lasten joulukalenterisuklaat, toi omat leivät ja lapset pistivät huushollin mullin mallin.

Monet IS:n lukijat halusivat jakaa omat karmeimmat kylävieraskokemuksensa:

Kurittomat muksut korventavat

”Toinen veljistäni ei komenna lastaan, vaan tämä saa näpelöidä elektroniikkaa, vallata leikeillä sohvat ja huutaa kuin mieletön. Kerran pyysin häntä ojentamaan lastaan, kun he olivat kylässä. Hän totesi vain, että tuollaiseksi ne kasvatetaan siellä päiväkodissa. Eroavien (kasvatus-)mielipiteiden vuoksi en ole enää jaksanut pitää yhteyttä.”

Ladylike

”Annoin kotini ystäväperheen käyttöön poissa ollessamme. Leikki-ikäisen lapsen oli annettu hyppiä lapseni vuoteella ja kahdella olohuoneen sohvalla siten, että pohjasäleet olivat rikkoutuneet. Vuode ei mennyt uusiksi, koska vain yksi säle oli katkennut ja sen pystyi siirtämään jalkopäähän, mutta esim. sohva, jolla itse nukuin, meni käyttökelvottomaksi. Vanhemmat eivät kieltäneet koskaan mitään lapsiltaan ja jos muu aikuinen kielsi omassa kodissaan jotain heiltä, oli draama valmis.”

Stadi on snadi mutta buli

”Sukulainen sai yli nelikymppisenä toivotun ainokaisensa. Ipanalta ei äiti kieltänyt mitään. Mikään ei ollut pojalta turvassa ellei häntä vahtinut kuin haukka. Kun perhe oli tulossa kylään, siirsimme kaiken rikkimenevän lukkojen taakse varastoon. Kerran kun tulivat yllättäen, ei tavaroita ollut korjattu ja kun äitini oli yksin kotona ei hän kaikkialle ehtinyt. Niinpä tuloksena oli mm. nypläystyyny, josta langat olivat katki, neulat revitty ja loppu sotkettu suureksi solmuksi. Siinä meni kymmenien tuntien työ. Muksun äiti vain totesi, että ’Oho, ei kai tuosta haittaa ollut, vähän lankoja vain.’”

Vika vanhempien

”Kiivetään yläkertaan ja heitellään tavaroita portaista, juostaan ja huudetaan. Leikitään väliovilla, niin että pienemmän kersan sormet on välissä. Kiusataan isäntäväen koiria ja sitten pillitetään, kun koira puree. Vanhemmat ei kiellä tai kielto ei tehoa. Meillä on usein menoja justiinsa silloin, kun ovat kylään tulossa. Ei olla kotona.”

Hansu

”Oli rippijuhlat. Vieraita oli paljon ja lapsiperheitä myös. 4–8-vuotiaat muksut juoksentelivat isolla pihalla ja keksivät tyhjentää aitanrapun tavarat vesitynnyreihin. Kun oli lapiot, kukkaruukut ja muut pihatarpeet mätetty vesitynnyreihin, oli seuraavaksi vuorossa liuottimet (painepesurin pesuaineet). Ne oli kiva levittää 100 vuotta vanhan aitan hirsiseinään ja ympäri aitan edusta. Muut juhlijat olivat siinä vaiheessa sisällä syömässä.... Oli joo kivat juhlat, heti päästiin ostamaan taas kallista liuotinta ja tyhjentämään vesitynnyrit”

”sivistyneistöä”

”Muistan lapsuudesta äidin, joka tuli mukaan lapsen kavereiden synttäreille ja otti itse jääkaapista tyttären mieleiset limpparit yms. Että ei tämä mikään uusi ilmiö ole. Näitä ääliöitä on ollut aina.”

Niinpä

”Ystäväni katseli ihaillen pienen palleronsa tekemisiä – lapsi tiputteli ja murusteli ruokaa lattialle, pyyhki likaisia käsiä pöytäliinan ja lopuksi vielä verhoihin ja ikkunaan. Äiti kommentoi, että herttaiset muistot jäivät vierailustaan. Minusta ei ollut herttaista pestä pyykkiä ja ikkunoita heidän lähdettyä.”

Vieläkin ihmettelen...

Tavaraa lähtee vieraan mukaan

”Entinen opiskelija-asunnon kämppis oli muuten mukava kaveri, mutta hänellä oli ärsyttävä tapa lainata huoneestani kaikkea omin lupineen. Erityisesti vasta ostamani lehdet, sarjakuvat ja elokuvat hän lainasi aina ennen kuin olin itse ehtinyt niihin tutusta. Minun piti piilottaa häneltä tavaroita ja muistaa aina lukita huoneeni ovi. Kaikki tilaamani lehdetkin hän luki aina ennen minua koska asunnossa oli yhteinen postilaatikko.

Kun muutin seurustelukumppanini kanssa uuteen asuntoon lähistölle, niin kämppis kävi sielläkin vieraillessaan aina hyllyt läpi ja lähti pois kassillinen lainatavaraa mukana. Kaiken huippu oli, että kerran hän otti jonkun kaverinsa mukaan ja sanoi hänelle, että minulta saa ottaa tavaroita lainaan ihan vapaasti.”

Tuli mieleen

”Eräällä ystävälläni oli yhdessä vaiheessa tapana ottaa aina mukaansa ylimääräinen vieras. Yksi tämmöinen kutsumaton uusi tuttavuus varasti särkylääkkeeni. Liekö saanut hyvätkin pärinät Panadolilla.”

Drug dealer

”Minulta ystävä usein lainasi kirjoja ja kerran sitten sain yhden vähän kärsineenä takaisin ja ihmettelin, että mitä oli tapahtunut. Hän vastasi, ettei tiedä, koska oli edelleen lainannut sitä toiselle kaverilleen joka sitten oli aiheuttanut tämän.

Siskollani oli myös kaveri, joka kylään tullessa ensimmäiseksi alkoi penkoa talomme laatikoita ja kaappeja, koska hänestä oli kiinnostavaa nähdä, mitä ihmiset omistivat. Hänestä se oli ihan normaalia käytöstä ja hämmentyi käskystä lopettaa.”

Good Riddance

”Sisarukseni puoliso, aina jotain pientä varastanut... Vessapaperia vessasta, hehkulamput valaisimista, käsipyyhkeen, lapsilleen leluja. Heillä käydessäni ottanut lelut, pyyhkeen takaisin. Varmaan muutakin, mitä en ole huomannut on hävinnyt.”

Jep

Törkeä käytös harmittaa

”Terkkuja miehen velipojalle, joka sammui meidän ainoaan vessaamme ja oli muistanut lukita ovenkin.”

Nimi tai nimimerkkir

”Eräs tuttava tuli Oulusta asti kylään ja oli aikaisemmin kysynyt yöpaikkaa. Toki suostuin, mutta hän tulikin keskiyöllä, meni kaapille, söi ruoat meni nukkumaan ja heräsi aikaisin aamulla, söi lasten karkkipäiväkarkit ja aamupalan omatoimisesti. Sitten hän lähti samantien hengailemaan muiden oululaisten tuttujen kanssa kaupungille. Ikään kuin omien kotikulmien kavereita ei voisi tavata taas kotikaupungissaan.”

Raivostunut isä

”Vaimon sisaren poika vaimoineen vierailulla, toivat tuliaisiksi viinipullon, jonka sitten joivat isäntäväen ollessa saunassa.”

olli k

”Tuttavapariskunta tupakoi kielloistamme huolimatta sisällä yhteisen teatteri-illan jälkeen. Parvekkeelle oli laitettu tuhkakupit heitä varten. Olisivat halunneet jotain pientä iltapalaa, eivät saaneet.”

Yhdenkerranvierailu

”Aikuinen naisihminen ripuloi vessan pytyn ympäriinsä ja sitä oli myös matolla. Siivosin pytyn ennen kuin poikani ehti mennä vessaan. Vein maton pesuun ja sanoin vieraalleni siitä sotkusta ja kuinka mattokin oli likainen. Siihen hän sanoi: ’Eihän siinä ollut kuin vähän sotkua.” Toisen kerran sotki vereen tuolin pehmusteen. Viimeinen pisara minulle oli toissa juhannuksena, kun menimme yhdessä ravintolaan. Hän säntäsi vessaan kahdesti ja oli sotkenut sielläkin. Portsari käski hänet pois. Sen jälkeen minulle riitti ’p*skaralli’ kuten hänelle itselleen sanoin.”

Leena

”Aikoinaan äitini velipuoli kävi vaimoineen viettämässä joulua meillä. Olivat yötäkin vaikka asuivat muutaman kilometrin päässä. Heille tarjottiin jouluruuat ja kahvit ja pääsivät saunomaankin. Ikinä ei enon vaimo tarjoutunut auttamaan äitiä keittiössä, itse olin vielä lapsi silloin. Äidin kanssa tiskasimme astioita illan päätteeksi, kun eno vaimoineen oli mennyt nukkumaan. Asuimme puutalossa,jossa ei ollut mukavuuksia,vesikin piti vesipostista hakea. Myös muutamat juhannukset tulivat täyshoitoon. Kertaakaan eivät apua tarjonneet, eikä tarjoamisia tuoneet. Harvoin tarjosivat itse joulun aikaan vastavuoroisesti mitään.”

hienoa

Pöytätavat ovat unohtuneet

”Varttuneessa iässä oleva avopari oli vieraanamme, ei erityisesti kutsuttunakaan, kesäasunnolla. Ruokapöydässä oli syötävää, myös haukea. Ensin miesvieras korosti, että hän ei haukea syö, sitä ei voi ihminen syödä. No heti perään naisvieras toisteli samoja sanoja. Heti kohta miesvieras totesi, että ei hän voi kalkkunaakaan syödä ja hän ei voi syödä oikein mitään. Olimme isäntäväkenä noloina. Emme tarjoilusta, mutta vieraiden käytöksestä. Siihen vierailuun päättyi kaveruuskin.”

Entinen kaveri

”Vähäistä on näihin (tarinoihin) verrattuna se, kun joku asettaa hyvin huolellisesti voileipänsä pöytäliinalle, vaikka leipiä, kakkuja ym. varten on jokaiselle annettu oma ’tassi’. Pullasta, kakunpalasta, leivästä, juustosta, makkarasta taitetaan puolet ja palautetaan se toinen puoli tarjoiluvadille, haukutaan ohimennen pöytäliina rumaksi, sanoisin, että ’pientä lientä’ ovat nämä. Niin, se vielä, että sana kiitos on monelle aikuisellekin tuntematon.”

Ei nimimerkkiä

”Joskus aikoinaan muutama kaveri tuli kylään. Istuskeltiin tuvassa höpöttelemässä. Kohta yksi uudempi äijä pomppasi ylös sohvalta ja meni keittiöön, ajattelin että hakee vettä tms. Ei, kohta tulee takaisin voileipä ja maitopurkki mukanaan. Kukaan ei osannut sanoa mitään, tuli jäätävä hiljaisuus eikä jantteri edes tajunnut siinäkään vaiheessa toimineensa idioottimaisesti...”

Yhdenkerranvierailu

Entä toisin päin: millainen on ollut kamalin kyläpaikka? Oliko tarjottavaa, entä muu vieraanvaraisuus? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Nyt on huono ajokeli! Lounais-Suomessa jopa kymmeniä onnettomuuksia tunnissa, useita rekkoja jumissa

  2. 2

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  3. 3

   Näitä tuotteita Suomen vaarallisimmat vangit himoitsevat selleihinsä Riihimäen vankilan omasta kaupasta

  4. 4

   Tuskien taival: Kohutun Adrian Solanon MM-hiihto alkoi karmealla tavalla – matka jäi lopulta kesken

  5. 5

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  6. 6

   Janne Ahonen sai kunniatehtävän MM-Lahden avajaisissa

  7. 7

   Karu arvio öljystä: Jos toukokuussa ei tapahdu, romahdus uhkaa

  8. 8

   Kommentti: Toisille pian 200 e/kk enemmän – Lindströmin eläketuki on epäreilu

  9. 9

   Rökitetylle Anne Bernerille esitetään epäluottamusta – ministerin asemasta äänestetään perjantaina

  10. 10

   Olympiavoittaja Helena Takalo ei tule MM-Lahteen – Hiihtoliitto nuukaili kutsuissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  2. 2

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  3. 3

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  4. 4

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  5. 5

   Brittiaristokraatti Lady Victoria, 40, ilmestyi gaalaan yläosattomissa: Läpikuultava verkkoasu paljasti aivan kaiken: ”Käytännössä alasti”

  6. 6

   Kolmen lapsen yh-äidille annettiin tv-sarjassa 30 000 euroa – törsäsi lähes kaiken neljässä viikossa hajuvesiin ja vaatteisiin: ”Olen pettynyt”

  7. 7

   Patrik Laine varasti show’n Torontossa – 30 maalia täyteen

  8. 8

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  9. 9

   Lukiolaistytön viattomasta kuvasta paljastui härski yllätys – mokasta kasvoi maailmanlaajuinen someilmiö

  10. 10

   Sudet tarttuivat 7-vuotiaaseen poikaan Ähtärin eläinpuistossa – vammat vakavia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Prisman kassamyyjä sai pyörätuolimiehen itkemään Helsingissä – jonossa ollut Jatta riensi apuun: ”Olin niin kiukkuinen”

  2. 2

   MTV: Saara Aalto kärsii kiusallisesta ja kivuliaasta naistentaudista: ”Ei parannuskeinoa”

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  5. 5

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  6. 6

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  7. 7

   Tutkijat tekivät pelottavan löydön merenpohjasta 10 kilometrin syvyydestä

  8. 8

   Kanadan hurmuriministeri sai Ivanka Trumpin pasmat sekaisin – flirttaileva kuva leviää vauhdilla

  9. 9

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  10. 10

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Nyt on huono ajokeli! Lounais-Suomessa jopa kymmeniä onnettomuuksia tunnissa, useita rekkoja jumissa

  2. 2

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  3. 3

   Näitä tuotteita Suomen vaarallisimmat vangit himoitsevat selleihinsä Riihimäen vankilan omasta kaupasta

  4. 4

   Tuskien taival: Kohutun Adrian Solanon MM-hiihto alkoi karmealla tavalla – matka jäi lopulta kesken

  5. 5

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  2. 2

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  3. 3

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  4. 4

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  5. 5

   Brittiaristokraatti Lady Victoria, 40, ilmestyi gaalaan yläosattomissa: Läpikuultava verkkoasu paljasti aivan kaiken: ”Käytännössä alasti”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Prisman kassamyyjä sai pyörätuolimiehen itkemään Helsingissä – jonossa ollut Jatta riensi apuun: ”Olin niin kiukkuinen”

  2. 2

   MTV: Saara Aalto kärsii kiusallisesta ja kivuliaasta naistentaudista: ”Ei parannuskeinoa”

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  5. 5

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  6. Näytä lisää