Valikko

Ensi viikko 22

TaloustärpitVantaa selvittääautomaattitaksejaVantaan kaupunki on käynnistänyt mielenkiintoisen selvityksen, jossa pohditaan, miten ilman kuljettajia toimiva kuljetusjärjestelmä sopisi lentoaseman ympäristön Aviapolis-alueelle. Kaupunki on tilannut automaattitaksien eli APMG-järjestelmästä selvityksen Techvilla Instituutilta, ja hanketta esitellään maanantaina.Työllisyysluvuteivät vielä koheneSuomalainen vientiteollisuus osoittaa vihdoin piristymisen merkkejä, mutta ekonomistien mukaan parempia työllisyyslukuja joudutaan todennäköisesti odottamaan ainakin loppuvuoteen saakka. Tilastokeskus ja työministeriö julkaisevat huhtikuun työttömyys- ja työllisyysluvut tiistaina.Yritykset pohtivatkestävää kehitystäJyväskylän Teknologiakeskus ja Proventia Group järjestävät keskiviikkona Jyväskylässä seminaarin kestävän kehityksen edistämisestä. Mukana ovat muun muassa Nokian ja Stora Enson yhteiskuntavastuujohtajat sekä yhteiskuntavastuun globaalia GRI-ohjeistoa ylläpitävän organisaation johtaja Paul Hohnen Hollannista.Kuka kaipaa datanomeja ja merkonomeja?Koulut päättyvät tämän viikon jälkeen. Suomen liikemiesten kauppaopisto – Atk-Instituutin päättäjäisjuhlien yhteydessä perjantaina järjestettävässä tiedotustilaisuudessa oppilaitoksen rehtori Helena Varjus-Järvinen kertoo merkonomien ja datanomien työllistymisestä, palkkauksesta ja sijoittumisesta eri aloille.Naisjohtajainstituuttijuhlii 15:ttä vuottaanKansainvälinen Naisjohtajainstituutti WoMan ry järjestää 15-vuotisjuhlaseminaarin keskiviikkona Espoossa. Järjestön tavoitteena on edistää johtamiskulttuuria ja luoda jäsenilleen kannustavia toimintatapoja ja tehokkaita kontaktiverkostoja.Tapahtumavinkit

Taloustärpit

Vantaa selvittää

automaattitakseja

Vantaan kaupunki on käynnistänyt mielenkiintoisen selvityksen, jossa pohditaan, miten ilman kuljettajia toimiva kuljetusjärjestelmä sopisi lentoaseman ympäristön Aviapolis-alueelle. Kaupunki on tilannut automaattitaksien eli APMG-järjestelmästä selvityksen Techvilla Instituutilta, ja hanketta esitellään maanantaina.

Työllisyysluvut

eivät vielä kohene

Suomalainen vientiteollisuus osoittaa vihdoin piristymisen merkkejä, mutta ekonomistien mukaan parempia työllisyyslukuja joudutaan todennäköisesti odottamaan ainakin loppuvuoteen saakka. Tilastokeskus ja työministeriö julkaisevat huhtikuun työttömyys- ja työllisyysluvut tiistaina.

Yritykset pohtivat

kestävää kehitystä

Jyväskylän Teknologiakeskus ja Proventia Group järjestävät keskiviikkona Jyväskylässä seminaarin kestävän kehityksen edistämisestä. Mukana ovat muun muassa Nokian ja Stora Enson yhteiskuntavastuujohtajat sekä yhteiskuntavastuun globaalia GRI-ohjeistoa ylläpitävän organisaation johtaja Paul Hohnen Hollannista.

Kuka kaipaa datanomeja ja merkonomeja?

Koulut päättyvät tämän viikon jälkeen. Suomen liikemiesten kauppaopisto – Atk-Instituutin päättäjäisjuhlien yhteydessä perjantaina järjestettävässä tiedotustilaisuudessa oppilaitoksen rehtori Helena Varjus-Järvinen kertoo merkonomien ja datanomien työllistymisestä, palkkauksesta ja sijoittumisesta eri aloille.

Naisjohtajainstituutti

juhlii 15:ttä vuottaan

Kansainvälinen Naisjohtajainstituutti WoMan ry järjestää 15-vuotisjuhlaseminaarin keskiviikkona Espoossa. Järjestön tavoitteena on edistää johtamiskulttuuria ja luoda jäsenilleen kannustavia toimintatapoja ja tehokkaita kontaktiverkostoja.

Tapahtumavinkit

MAANANTAI 24.5.

HJK pelaa kotikentällä

HJK:n miehet kohtaavat kauden viidennessä ottelussaan TP-47:n kotikentällään Finnair Stadiumilla Helsingissä. Ottelu alkaa klo 18.30. Urheilukatu 1.

TIISTAI 25.5.

Opiskelijat esittelevät vaatemallistoja

Suomen Kansallismuseossa parhaillaan esillä oleva Naisten juhlaa -näyttely esittelee juhlapukumuotia yli sadan vuoden ajalta. Näyttely huipentuu illalla tuoreen suunnittelijasukupolven Kaleidoskooppi-muotinäytökseen. Näytöksessä nähdään kokoelma Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden mielenkiintoisimmista naisten- ja miestenvaatemallistoista. Suunnittelijoina ovat muun muassa Harri Niskanen, Mai Ohta, Heikki Salonen, Minttu Wikberg ja Ikla Wright. Näytökset alkavat klo 18, 18.45 ja 19.30.

KESKIVIIKKO 26.5.

B.B. King kiertää yhä

Yli viisikymmentä vuotta esiintynyt bluestaituri B. B. King jaksaa yhä kiertää maailmaa. Syksyllä 79 vuotta täyttävä King konsertoi Helsingin Jäähallissa klo 20. Nordenskiöldinkatu, Helsinki.

TORSTAI 27.5.

Mikä on naisen asema työelämässä?

Työväenliikkeen kirjastossa Helsingissä järjestetään Naiset ja työelämä -seminaari klo 18–20. Kaikille avoimessa seminaarissa pohditaan kuka päättää naisten palkoista, onko pienipalkkainen nainen uskottava neuvottelija ja kenen ehdoilla naiset liikkuvat eurooppalaisilla työmarkkinoilla. Paikalla ovat muun muassa Suvi-Anne Siimes, Outi Ojala ja Sirpa Puhakka. Paasivuorenkatu 5 B, 2. krs.

Retretti avaa kesäkauden

Taidekeskus Retretti aloittaa kesäkauden Punkaharjulla. Päänäyttely esittelee ruotsalaisen Anders Zornin maalauksia sekä Rembrandtin grafiikkaa. Retretti on avoinna klo 10–17.

PERJANTAI 28.5.

Metalli jytisee

Olympiastadionilla nähdään illalla uudestisyntynyt Metallica. Laulaja-kitaristi James Hetfieldin, kitaristi Kirk Hammetin ja rumpali Lars Ulrichin rinnalla soittaa nyt Rob Trujillo. Trujillo korvasi 14 vuotta Metallican basistina toimineen Jason Newstedin. Konserttiin voi virittäytyä jo viikolla leffateatterissa, jossa pyörii dokumentti Metallica: Some Kind of Monster. Siinä käydään läpi Newstedin lähdön aiheuttamaa kriisiä, joka uhkasi kuopata koko bändin. Stadionin portit aukeavat klo 17, lämmittelijöinä ovat Lostprophets ja Slipknot. Metallica aloittaa noin klo 20.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Kaksi yllättäjää – mitä tapahtui kananmunille ja jauhelihalle?

  2. 2

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  3. 3

   Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

  4. 4

   ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

  5. 5

   Yhä useampi on tänään töissä ”Linnan juhlien alkaessa kauppa saattaa hiljetä”

  6. 6

   EU-komissio: Facebook, Twitter ja Google karsivat vihapuhetta liian hitaasti

  7. 7

   Yle: Ruotsalainen kauppa on rekisteröinyt Kodin1.com-osoitteen

  8. 8

   Barnier: Brexit-neuvotteluille aikaa vain 18 kuukautta

  9. 9

   Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

  10. 10

   5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  2. 2

   Kaksi yllättäjää – mitä tapahtui kananmunille ja jauhelihalle?

  3. 3

   Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

  4. 4

   ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

  5. 5

   Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

  6. 6

   Saitko postia Sammolta? Aikaa ensi keskiviikkoon

  7. 7

   Suomalainen elää luotolla ”luonnollisena asiana”

  8. 8

   Helsingin työmaita tarkastettiin – työntekijöiden tietoja puuttui yli puolelta

  9. 9

   Yle: Ruotsalainen kauppa on rekisteröinyt Kodin1.com-osoitteen

  10. 10

   Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  2. 2

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  3. 3

   Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

  4. 4

   Katso, kuulutko velkaisten riskiryhmään – tämä raja ei saisi ylittyä

  5. 5

   Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

  6. 6

   Vakava varoitus Suomelle: ”Nämä kotitaloudet erityisen haavoittuvia”

  7. 7

   Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

  8. 8

   Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

  9. 9

   Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

  10. 10

   Nobel-voittaja Bengt Holmström: Suomalaiset saavat liikaa palkkaa

  11. Näytä lisää