Valikko

Mecca houkutteleeMichelin-miehen maineella

Hans Välimäkiaikoo jakaaaikansa uuden ravintola Meccan ja ChezDominiquen välillä

Hans Välimäki juhli eilen uuden, Palace Ravintoloiden kanssa perustamansa ravintola Meccan virallisia avajaisia Helsingin Korkeavuorenkadulla. Välimäki on Meccassa osakas ja keittiöpäällikkö samoin kuin nurkan takana Ludviginkadulla Michelin-tähtiä keränneessä Chez Dominiquessa. Kiireet eivät mieheltä siis lopu.

– Ajan jakaminen kahden paikan välillä on järjestelykysymys. Vastaan viime kädessä Meccan ruokatarvikkeista ja suunnittelusta ja heitän keittiössä keikkaa. Pyrin olemaan mahdollisimman paljon täällä, mutta todennäköisesti pääosa ajastani kuluu Chez Dominiquessa, Välimäki arvioi.

Välimäen oikeana kätenä Meccassa on keittiömestari Marko Palovaara. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa G.W. Sundmansin keittiömestarina, ja hänet on valittu vuoden kokiksi 2002.

Listalla uuttaja klassikoita

Välimäen mukaan Meccan linja on linjattomuus.

– Pyrimme kaikessa maksimaalisen hyvään makuun ja teemme ruokaa, joka kiinnostaa meitä itseämme. Listalla on uutta sekä vanhoja klassikoita, muun muassa ossobuccoa.

– Monet asiat ovat varastettuja: emme haluakaan väittää, että keksimme pyörän uudelleen, Välimäki kuvailee.

Ruokalista vaihtuu ensimmäisen kerran juhannuksen jälkeen ja muuttuu vuoden aikana useasti.

Mecca jakautuu neljään erilaiseen tilaan, joissa on oma tunnelmansa. Sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Mukaan on otettu ripaus itämaisuutta, tummiin väreihin yhdistettyä valaistusta sekä pehmeitä materiaaleja. Lisäksi on käytetty kiveä, puuta ja tulta.

Alakerrassa on 120-paikkainen Mecca Fresh Bar, josta saa drinkkien lisäksi nopeita lounasannoksia. Varsinaisen ravintolasalin puolella on tilat sadalle ruokailijalle. Meccan patiolla on noin 40 asiakaspaikkaa ja yläkerran Loungeen mahtuu noin 150 henkeä.

Kovaa kilpailuaasiakkaista

Asiakaspaikkoja riittää myös muissa Meccan lähistöllä olevissa ravintoloissa. Ravintolatiheys Esplanadin lähistön keskustakortteleissa on Helsingin huippua, joten kilpailu asiakkaista on kovaa.

Palace Ravintoloiden toimitusjohtaja Mikko Heinonen luottaa siihen, että kilpailu koituu asiakkaan eduksi.

– Kilpailutilanteessa ravintola joutuu kehittämään palveluaan. Jos onnistuu tekemään asiat paremmin kuin muut, asiakkaat kiittävät siitä käyntimäärällään. Ei kilpailua pidä pelätä, vaan kunnioittaa, Heinonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Yle: Kodin1-nimen ostaja selvisi – aikoo kilpailla hinnoilla

    2. 2

      Stark sulkee kuusi myymälää – irtisanoo jopa 160

    3. 3

      Autojen ominaisuudesta tuli ongelma – piti säästää energiaa, voikin aiheuttaa kolareita

    4. 4

      Nobel-voittaja Hart: Trumpin talouspolitiikka uhka USA:n ja maailman taloudelle

    5. 5

      Nobel-voittaja Holmström: Luulen, että jatkossa olen varovaisempi lausunnoissani

    6. 6

      Tärkeän lääkkeen hinta 23-kertaistui – yhtiölle sakot nimikikkailusta

    7. 7

      Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

    8. 8

      Postiväki pelkää: Jopa tuhansia työpaikkoja häviää

    9. 9

      Tuloerojen kuilu: Rikkaimmat +70 % – köyhimmät +30 %

    10. 10

      Italia hyväksyi budjetin, Renzi eroaa tänään: ”Kauan eläköön Italia”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

    2. 2

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    3. 3

      ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

    4. 4

      Yle: Kodin1-nimen ostaja selvisi – aikoo kilpailla hinnoilla

    5. 5

      Jättikauppa: Konecranes myy nosturiyhtiön

    6. 6

      Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

    7. 7

      Tärkeän lääkkeen hinta 23-kertaistui – yhtiölle sakot nimikikkailusta

    8. 8

      Stark sulkee kuusi myymälää – irtisanoo jopa 160

    9. 9

      Autojen ominaisuudesta tuli ongelma – piti säästää energiaa, voikin aiheuttaa kolareita

    10. 10

      Tuloerojen kuilu: Rikkaimmat +70 % – köyhimmät +30 %

    11. Näytä lisää
    1. 1

      WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

    2. 2

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    3. 3

      Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

    4. 4

      Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

    5. 5

      Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

    6. 6

      Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

    7. 7

      Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

    8. 8

      Nobel-voittaja Bengt Holmström: Suomalaiset saavat liikaa palkkaa

    9. 9

      20-vuotiaita autoja huristelee Suomen teillä paljon – tiedätkö, onko yleisin malli Golf, Astra vai Corolla?

    10. 10

      Suomen ilmasto on myrkkyä autoille – arvaatko, mikä lämpötila on pahin?

    11. Näytä lisää