Valikko

Mitä vikaa kritiikissä?

– Ravintola-arviot ovat joskus aika kielteisiä ja kertovat ehkä suomalaisesta luonteesta: ei suoda nautiskelua eikä naapurin menestystä. Kastikkeen konsistenssia analysoivalle arvostelijalle tekisi joskus mieli muistuttaa, että kyseessä ei ole elämää suurempi asia, vaan vain ruuanlaitto, keittiöpäällikkö Pekkä Terävä sanoo.

Ravintoloitsija Mari Kärkkäisen mielestä oppia voisi ottaa ranskalaisilta kulinaristeilta, jotka kirjoittavat ruuasta ja viineistä tunteella, ilolla ja intohimolla.

– Suomalainen ruokajournalismi on usein niin kauhean arkista, juustoistakin puhutaan vain rasvaprosenteilla.

Keittiömestari Peppi Aralehto sanoo, että arviot pitävät aika hyvin paikkansa.

– Nykyään ravintoloista kirjoitetaan melko myönteiseen sävyyn. Tähän ehkä vaikuttaa toimittajien tietämyksen lisääntyminen.

Ravintoloitsija Lasse Buttenhoffin mukaan lehtiarviot tuovat haastetta ja nostavat alan tasoa.

– Suuri ongelma on, että ruokajournalismi painottuu pääkaupunkiin. Ei ole myöskään kohtuullista, että ravintolan taso määritellään yhdellä käynnillä.  Ruuanlaitto on herkkä käsityöammatti, jossa virheitä voi sattua.

Näistä he lukevat arvosteluja:

¤ Pekkä Terävä, keittiöpäällikkö, ravintoloitsija, PalacenRanta, Helsinki: Hufvudstadsbladet, KL Optio, HS Nyt-liite

¤ Juha Niemiö, keittiömestari, Bodega Salud, Tampere: Aromi, Suurtalous-uutiset, Viisi Tähteä

¤ Mari Kärkkäinen, ravintoloitsija, La Petite Maison, Helsinki: Glorian ruoka & viini, HS Ruoka & Juoma, SK Gourmet

¤ Peppi Aralehto, keittiömestari, GW Sundmans, Helsinki: HS Nyt-liite, KL Optio, Viisi Tähteä

¤ Lasse Buttenhoff, ravintoloitsija, Buttenhoff, Imatra: Viinilehti, Viisi tähteä, KL Optio

¤ Martti Lehtinen, Suomen keittiömestarit ry:n puheenjohtaja: HS Ruoka & Juoma, Aromi, Viisi Tähteä

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

    2. 2

      ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

    3. 3

      Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

    4. 4

      Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

    5. 5

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    6. 6

      Saitko postia Sammolta? Aikaa ensi keskiviikkoon

    7. 7

      Suomalainen elää luotolla ”luonnollisena asiana”

    8. 8

      Amazon testaa kassatonta ruokakauppaa – huomaa itse, mitä hyllystä poimitaan

    9. 9

      Lentäjät harkitsevat Lufthansan uutta tarjousta

    10. 10

      Helsingin työmaita tarkastettiin – työntekijöiden tietoja puuttui yli puolelta

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    2. 2

      Kommentti: Eurokriisin sytytyslanka palaa – Italia sanoi ”ei”

    3. 3

      Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

    4. 4

      5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

    5. 5

      Teslan valtava akkutehdas halutaan Vaasaan

    6. 6

      SS: Myykö lapsesi sukkia päästäkseen luokkaretkelle? Yrityksille miljoonabisnes

    7. 7

      Terrafame-johtaja Ratia toimii myös yhtiön konsulttina – satojen tuhansien palkkiot

    8. 8

      20-vuotiaita autoja huristelee Suomen teillä paljon – tiedätkö, onko yleisin malli Golf, Astra vai Corolla?

    9. 9

      Pelko euron tuhosta voi avata Saksan rahahanat

    10. 10

      Näkökulma: Kapina jatkuu – Brexit ja Trump olivat vasta alkua

    11. Näytä lisää
    1. 1

      WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

    2. 2

      Vakava varoitus Suomelle: ”Nämä kotitaloudet erityisen haavoittuvia”

    3. 3

      Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

    4. 4

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    5. 5

      Katso, kuulutko velkaisten riskiryhmään – tämä raja ei saisi ylittyä

    6. 6

      Ville, 33, kasvatti menestyvän bisneksen Kiinaan – kuukaudessa 8 000 pakettia elektroniikkaa Suomeen

    7. 7

      Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

    8. 8

      Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

    9. 9

      Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

    10. 10

      Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

    11. Näytä lisää