Lisää tuoreimpia uutisia

Säätiedotus 30.7.2014 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lännessä tulee sade- ja ukkoskuuroja, idässä ja pohjoisessa on päivällä enimmäkseen poutaa. Huomenna kehittyy voimakkaita ukkoskuuroja varsinkin maan länsiosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa:Osaksi selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Päivän kuluessa alueen länsiosassa sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla paikoin voimakkaita. Mahdollisesti myös rakeita. Illalla sade- ja ukkoskuuroja tulee myös idempänä. Huomenna lähinnä lännessä monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla erittäin voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 23...29 astetta, huomenna lännessäalempi. Yön alin 15...20 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta, huomenna tuuli on puuskaista.

Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja enimmäkseen poutaa, paikoin tihkusadetta. Illalla selkeämpää, mutta yöllä etelästäalkaen sade- tai ukkoskuuroja. Huomenna ukkoskuurot voivat olla alueen eteläosassa erittäin voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 13...20 astetta, huomenna Kainuussa noin 25 astetta. Yön alin 9...14 astetta. Viileintä on Itä-Lapissa. Heikkoa tai kohtalaista etelän ja idän välistä tuulta.

Maan länsiosassa kehittyy iltapäivästä alkaen ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Sadevaroitus:

Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa päivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Hellevaroitus:

Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettämaan eteläosassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Pohjanmaan maakunnissa.