Torsti

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

Veikkausliigassa kolme kamppailua – tässä otteluennakot

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan kolmen ottelun kierros.

Otteluennakko SJK-FC KTP – SJK:n ammattimaisuus puntarissaMiten SJK käsittelee europettymyksen?

OTTELUN ASETELMA: SJK puolustaa viime kauden tapaan erinomaisesti, mutta sillä on edelleen vaikeuksia tehdä maaleja matalalla puolustavia joukkueita vastaan muuten kuin erikoistilanteista. Tästä on osoituksena jääminen Eurooppa-liigassa kahdesti nollille islantilaista FH:ta vastaan sekä vain yhden hitaasti hyökkäämällä tehdyn maalin tekeminen kesäkuussa Veikkausliigassa.

SJK on kuitenkin FC KTP:tä niin paljon laadukkaampi ja paremmin valmennettu joukkue, että sen tulisi voittaa ottelu. Oleellista on, miten ammattimaisesti seinäjokiset kykenevät käsittelemään torstain rajun pettymyksen Islannissa.

KTP:n peliä leimaa paradoksaalisesti kontrollin puute, vaikka juuri siihen joukkueella on pyrkimys. Viisi vastaiskumaalia omaan verkkoon kesäkuussa kertoo juuri tästä. Sama tulee jatkumaan niin kauan kuin pelinavaamiseen saadaan selkeät mallit ja valmennuksen toimintaa ei enää ohjaa pelko, joka saa pelaajat roiskimaan kontrollin taivaan tuuliin.

POISSAOLIJAT: SJK:lta puuttuu Marco Matrone. KTP:n Samuli Kaivonurmen (päävamma) ja Ilari Äijälän (lähentäjä) pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: SJK (4-2-3-1): Ahksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Aalto – Laaksonen, Hetemaj – Atajic, Vasara, Tuco – Lehtinen.

FC KTP (4-2-3-1): Pyhäranta - Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Ositashvili – Mulvany, McFaul – Oksanen, Gruborovics, Anttilainen – Ikävalko.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää parantaa ratkaisujamme hyökkäyskolmanneksella. Sillä osa-alueella on ollut viime aikoina haasteita.” Ilari Äijälä, FC KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Pitkään loukkaantuneena ollut Niko Ikävalko on tehnyt pirteän paluun Veikkausliigakentille. Kykeneekö KTP-hyökkääjä jatkamaan hyviä esityksiä, vai onko edessä usein ensimmäisten viikkojen jälkeen tapahtuva suoritustason lasku?

TÄTÄ ENNEN: Kauden ja kautta aikojen ensimmäinen joukkueiden välinen Veikkausliigapeli päättyi Kotkassa 0-0. Joukkueet pelasivat tätä ennen samassa sarjassa viimeksi Ykkösessä kaudella 2013, jolloin SJK voitti kaksi kohtaamista ja nimellä KooTeePee pelanneet kotkalaiset yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Seinäjoki.

Otteluennakko: Ilves-KuPS – kaksi tehotonta joukkuetta kohtaaIlves on tehnyt ainoastaan 12 maalia 15 ottelussa, ja KuPS vain yhden enemmän.

OTTELUN ASETELMA: Yksipuolisen suoraviivaisesti pelaava ja samaa sektoria etenevä Ilves on juuri niin tehoton kuin loogisten hyökkäysmallien puute antaa olettaakin. Myös puolustuslinjan toiminta on heikkoa, oli kyseessä sitten erikoistilanne, keskitys tai transitio. Joukkue on kuitenkin pelitavan puutteista tai puuttumisesta huolimatta kyennyt sitkeästi loppuun asti yrittämällä ja raatamalla raapimaan pisteen sieltä ja toisen täältä. Samankaltainen taistelu on edessä myös KuPS-ottelussa.

Kuopiolaisillakin on pelissään isoja ongelmia. Avausvaihe ei toimi lainkaan, ja peli menee pitkän potkimiseksi sinänsä erinomaista target-pelaajaa Irakli Sirbiladzea kohti. Myös puolustuslinjan synkronoitua toimintaa olisi syytä harjoitella. On mahdoton sanoa, onko sitä tehty, mutta pelistä näkee, että sitä ei ole tehty riittävästi.

POISSAOLIJAT: Ilvekseltä sivussa Henry Ugwunna (polvi) ja Olli Vakkala (kylki). KuPS:lta ovat varmuudella sivussa Petteri Pennanen (polvi) sekä pelikiellossa oleva Dani Hatakka. Juha Hakolan pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Ilves (4-2-3-1): Hilander – Hynynen, Nieminen, Miettunen, Ojanperä – Korte, Kujala – Mbachu, Petrescu, Hjelm – Lahtinen. KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Coulibaly, Markic, Diallo, Rannankari – Trafford, Sohna – Nissilä, Poutiainen, Savolainen – Sirbiladze.

KOMMENTTI: ”Meidän pitää saada aikaan pidempiä hyökkäyksiä kuin edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat liian lyhyitä, etäisyydet kasvoivat ja Jaro sai sen takia vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista se teki kaksi maalia.” Dani Hatakka, KuPS.

SEURAA HÄNTÄ: Ilveksen maalivahti Mika Hilander oli joukkueen sankari edellisen kierroksen 0-0-tasapelissä IFK Mariehamnin vieraana. Muun muassa Petteri Forsellin rangaistuspotkun torjunut 31-vuotias veräjänvartija on isossa roolissa, sillä heikohkosti organisoidun Ilves-puolustuksen takana töitä riittää joka ottelussa.

TÄTÄ ENNEN: Kyseessä on joukkueiden kauden ensimmäinen Veikkausliigakohtaaminen. Talvella Liigacup-otteluista toinen päättyi tasan 3-3 ja toisen vei Ilves 2-1. Veikkausliigassa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 1992, jolloin KuPS voitti kaksi peliä ja Ilves yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Tammelan stadion.

Otteluennakko: FF Jaro-VPS – Pohjanmaan derby numero viisiVaasalaiset palaavat arkeen katastrofaalisen Eurooppa-liigan karsinnan jälkeen.

OTTELUN ASETELMA: Alexei Eremenkon Jaron pelitavan vahvuuksien ja heikkouksien pitäisi olla jo kaikkien tiedossa.

Jos joukkue sortuu Jaroa vastaan potkimaan pitkää heidän prässinsä alla. eikä puolustuspeli ja puolustuslinjan toiminta ole synkronoitua, kasvaa todennäköisyys, että käy kuten Ilvekselle (0-3 ja 1-3) KuPS:lle (1-3).

Jos taas joukkue pyrkii läpi ottelun purkamaan Jaron prässin organisoidusti, pitää samalla kenttätasapainon kunnossa menetysten varalle ja puolustaa synkronoidusti niin, ettei Jaro pääse muodostamaan alueellisia ylivoimia, kasvaa todennäköisyys sille, että Jaro tippuu toisella jaksolla täysin kyydistä.

VPS:n pelaaminen on valmentajanvaihdoksen myötä muuttunut parempaan suuntaan. Ensimmäisten muutaman ottelun perusteella esimerkiksi kapteeni Ville Koskimaan tässä jutussa alempana mainitsema prässääminen ja pelinavausvaiheessa keskikentän pelattavaksi liikkuminen ovat selkiytyneet niin, että pelistä on erotettavissa toistuvia toimintamalleja Olli Huttusen kaaoksen jälkeen.

Lähiviikot näyttävät, miten systemaattisesti uusi päävalmentaja Petri Vuorinen saa VPS:n pelaamaan ottelusta toiseen. Usein kuultu väite, että pelitavan ”sisään ajaminen” veisi useita kuukausia, on ammattitaidotonta puhetta. Eikä Vuorinen ole tällaiseen sortunutkaan.

POISSAOLIJAT: Jarolta puuttuu David Carlsson. Jonas Emetin pelaaminen on epävarmaa. VPS:n Charles Bantanga, Steven Morrissey, Cliffton Miheso, ja Karl-Filip Eriksson ovat loukkaantuneina. Pohjekrampista kärsineen Juho Mäkelän pelaaminen on epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT: Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Vaganov, Brunell, Moore – Veteli, Opiyo – Dixon, Rivera, Paintsil – Denis. VPS (4-4-2): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Soiri, Abdullahi, Bantanga, Hertsi – Seabrook, Mäkelä

KOMMENTTI: ”Valmentajanvaihdon myötä pelitapaan ja pelipaikkakohtaisiin tehtäviin on tullut paljon muutoksia. Esimerkiksi prässin aloitus ja ohjaus on selkiytynyt.” Ville Koskimaa, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Kakkosen TP-47:stä talvella Jaroon siirtynyt 20-vuotias keskikenttämies Joona Veteli on ollut erittäin positiivinen ilmestys. Täydestä tuntemattomuudesta noussut nuorukainen on esittänyt pelaamissaan 11 ottelussa kypsiä otteita ja on tekemässä läpimurtoa kansalliseen eliittiin.

TÄTÄ ENNEN: Jaro voitti ensimmäisen Veikkausliigakohtaamisen Vaasassa 2-1. Talvella Liigacupin alkulohkossa VPS voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset maalein 1-0 ja 2-1. Viime kaudella Veikkausliigassa molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 12.7. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Skandaali Oscareissa! Väärä elokuva julistettiin voittajaksi – paras elokuva olikin Moonlight

  2. 2

   Tässä kaikki Oscar-voittajat – La La Land putsasi pöydän, lopussa sattui hurja sekaannus

  3. 3

   La La Land oli hetken vuoden paras elokuva – voitti yhteensä 6 Oscar-palkintoa

  4. 4

   Asuntojen hinnoissa saattaa piillä yllätyksiä – meri voi laskea arvoa jopa -20 %

  5. 5

   Jimmy Kimmel järjesti jättiyllätyksen: kävelytti verkkapukuiset turistit keskelle Oscar-gaalaa

  6. 6

   Näin Emil Iversen perusteli törmäykseen johtanutta ratkaisuaan heti kisan jälkeen

  7. 7

   Hulvaton pilailu Donald Trumpin kustannuksella jatkui Oscar-gaalassa – Jimmy Kimmel lähestyi twiitillä suorassa lähetyksessä

  8. 8

   Poliittinen protesti leviää Oscar-gaalassa – tästä on kyse asujen mystisessä sinisessä nauhassa

  9. 9

   Scarlett Johanssonin iltapuku paljasti rinnan alla olevan tatuoinnin

  10. 10

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  2. 2

   Iivo Niskanen paljasti Ylellä, mitä sanoi Norjan tähtihiihtäjälle maalissa – Sami Jauhojärvi latasi perään täyslaidallisen

  3. 3

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  4. 4

   Iivo Niskasen kaatanut Emil Iversen haluaa kotiin Lahden MM-kisoista – Norjan päävalmentajalta täystyrmäys

  5. 5

   Näin Emil Iversen perusteli törmäykseen johtanutta ratkaisuaan heti kisan jälkeen

  6. 6

   38-vuotiaasta ostos-tv:n emännästä nousi mieletön seksisymboli – ”Muistuttaa ajasta ennen internetiä”

  7. 7

   Nainen lähetti exälleen anteeksipyynnön – mies palautti kirjeen punakynämerkinnöillä, some sekosi

  8. 8

   Törmäys norjalaisen kanssa vei Suomelta MM-kullan – Iivo Niskanen kirosi maaliviivalla

  9. 9

   Terhi Kiemungille potkut perussuomalaisista

  10. 10

   Tosi-tv:stä tuttu kaunotar jäi kiinni nolosta Photoshop-mokasta – huomaatko peppukuvassa mitään erikoista?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. 6

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  7. 7

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  8. 8

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  9. 9

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  10. 10

   Poliisin kuvat: palkitun kissakasvattajan pakastimesta löytyi karmea yllätys – ”Pyörryin, kun sain puhelun”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Skandaali Oscareissa! Väärä elokuva julistettiin voittajaksi – paras elokuva olikin Moonlight

  2. 2

   Tässä kaikki Oscar-voittajat – La La Land putsasi pöydän, lopussa sattui hurja sekaannus

  3. 3

   La La Land oli hetken vuoden paras elokuva – voitti yhteensä 6 Oscar-palkintoa

  4. 4

   Asuntojen hinnoissa saattaa piillä yllätyksiä – meri voi laskea arvoa jopa -20 %

  5. 5

   Jimmy Kimmel järjesti jättiyllätyksen: kävelytti verkkapukuiset turistit keskelle Oscar-gaalaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  2. 2

   Iivo Niskanen paljasti Ylellä, mitä sanoi Norjan tähtihiihtäjälle maalissa – Sami Jauhojärvi latasi perään täyslaidallisen

  3. 3

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  4. 4

   Iivo Niskasen kaatanut Emil Iversen haluaa kotiin Lahden MM-kisoista – Norjan päävalmentajalta täystyrmäys

  5. 5

   Näin Emil Iversen perusteli törmäykseen johtanutta ratkaisuaan heti kisan jälkeen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. Näytä lisää