Nestori

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

Veikkausliigassa sunnuntaina neljä peliä – lue ennakot täältä!

Veikkausliiga
Kotimainen jalkapalloliiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla. Kaikki kamppailut alkavat klo 18.30.
Ilta-Sanomat näyttää IS Extra -palvelussaan Veikkausliigan kauden 2015 kaikki 198 ottelua suorina lähetyksinä. Tutustu ja tilaa palvelu tästä linkistä.

Otteluennakko: FF Jaro-FC Inter – toisella tavoitteena mitalisija, toisella sarjapaikan säilyttäminen


Suomen cupin finaaliin tiensä viime viikonloppuna raivannut FC Inter kohtaa sunnuntaina sarjataulukon hännillä majailevan FF Jaron toistamiseen tällä kaudella.

ASETELMA: Molemmat joukkueet hävisivät edellisen ottelunsa. Poissaolosumasta kärsinyt Inter koki tappion sarjanousija KTP:lle 1-4, Jaro sen sijaan taipui säilymisen kannalta tärkeässä kamppailussa Ilvekselle niukasti lukemin 0-1.

Inter on vielä tiukasti mukana mitalitaistelussa. Se on kahden pisteen päässä sarjakolmosesta SJK:sta, joka on pelannut ottelun turkulaisia vähemmän.

Jos Veritas-stadionin uumenissa aiotaan elätellä mitalitoiveita, Job Dragtsman miehistö joutuu ensin petraamaan esityksiään. Otteet ovat ailahdelleet viime aikoina, ja eniten ongelmia joukkueelle on tuonut maalinteko. Yhdeksässä viime kamppailussa se on rokottanut vastustajaansa vain kuudesti, voittoja niissä peleissä on tullut vain kaksi.

Myös liigan suurimpiin putoajakandidaatteihin lukeutuvalla Jarolla on ollut ongelmia pelaamisessaan viime aikoina. Viidestä viime pelistä häviöitä on tullut kolme, voittoja ja tasapelejä yhdet.

Inter ei tunnetusti ole vahvimpia vierasjoukkueita. Raitapaidat ovat yltäneet voittoon vieraskentällä vain kolmesti kauden 13 vierastaistossa. Se vahvistaa Jaron uskoa siitä, että punapaidat voivat raapia jopa täyden pistepotin kotikentällään sunnuntaina.

POISSAOLIJAT:

Jarolta sivussa Ilya Vaganov (pelikielto), David Carlsson, Johan Brunell, Jonas Emet ja Oskar Sandström. Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Oskari Qvick (polvi), Ezgon Belica (pelikielto) ja Serge N’Gal.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Kadio, Reginaldo, Sara – Opiyo, Dixon – Virtanen, Eremenko jr., Rivera – Denis.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Aho, Matoukou, Hämäläinen, Kanakoudis – Nyman, Onovo – Duah, Mannström, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI: ”Olemme siinä tilanteessa, että tarvitsemme pisteitä. Viime pelistä jäi paska maku suuhun, kun hallitsimme peliä täydellisesti ja hävisimme sitten 0-1. Uskon, että hallitsemme kenttätapahtumia tälläkin kertaa.” Alexei Eremenko sr., Jaro.

SEURAA HÄNTÄ: Saksalaisesta SV Elversbergistä Interiin hiljattain siirtynyt Sebastian Mannström saatetaan nähdä turkulaisten kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Keskikenttäpelaaja pystyy pelaamaan lähes kaikilla hyökkäyspään paikoilla. Hän on pelannut peräti 169 Veikkausliigan ottelua Jaron ja viimeisimpänä HJK:n paidassa.

TÄTÄ ENNEN: Inter on voittanut kolme viidestä edellisestä Jaroa vastaan pelatusta ottelusta. Yli kahden maalin ero syntyi viimeksi vuonna 2007, kun turkulaiset pöllyttivät vierailijoitaan lukemin 5-2.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Otteluennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti – tasaista luvassa


Mitalisijoista kamppaileva IFK Mariehamn kohtaa FC Lahden.

ASETELMA: IFK Mariehamn otti viime viikonloppuna vakuuttavan voiton hallitsevasta Suomen mestarista HJK:sta Suomen cupin välierässä lukemin 5-1. Lukemien perusteella saarelaisten voisi odottaa suoriutuneen Veikkausliigassa viime aikoina vahvasti, mutta toisin on: joukkue on pelannut neljä ottelua voitotta. Edellisistä 11 ottelusta ”Grönvitt” on voittanut vain yhden.

FC Lahden vire on ollut parempaa kuin IFK:lla. Edellisistä kuudesta pelistä ”Kuhnurit” ovat voittaneet kolme ja pelanneet kahdesti tasan. Ainoa tappio tuli vajaat kaksi viikkoa sitten HJK:lle Helsingissä.

IFK on yleensä ollut vahva kotijoukkue, mutta viime aikoina Wiklöf Holding Arenalta on poistunut yllättävän moni joukkue pisteiden kanssa. Viimeisistä kuudesta kotipelistä IFK on voittanut vain yhden, hävinnyt kolme ja pelannut kahdesti tasan.

POISSAOLIJAT: IFK:lta sivussa Kristian Kojola (pelikielto). Tommy Wirtasen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Jussi Länsitalo (takareisi). Henrik Moisanderin, Xhevdet Gelan (pohje) ja Drilon Shalan (jalkapöytä) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

IFK Mariehamn (4-2-3-1): Virtanen – Mantilla, Lyyski, Friberg Da Cruz, Granlund – Tammilehto, Ekhalie – Span, Assis, Forsell – Orgill.

FC Lahti (4-2-3-1): Meronen – Hauhia, Joenmäki, Kärkkäinen, Sesay – Paananen, Toivomäki – Ristola, Kuningas, Mboma – Alves.

KOMMENTTI: ”Kuopiossa joukkue näytti väsyneeltä. Tasoa pitää nostaa, jos haluamme saada pisteitä Lahdelta. Olemme pelanneet Lahtea vastaan hyvin kaksi kertaa Lahdessa. Jos haluamme todella taistella hyvistä sijoituksista, kotivoiton on tultava.” Pekka Lyyski, IFK Mariehamn.

SEURAA HÄNTÄ: Jamaikalaishyökkääjä Dever Orgill iski viime viikonloppuna kaksi maalia HJK:ta vastaan Suomen cupin välierässä. Liigassa miehen osumat ovat sen sijaan olleet viime aikoina vähissä: Orgill on viimeistellyt viimeisten 11 sarjapelin aikana vain kaksi rysää. Edellisen sarjapelin hän huilasi varoitustilin täyttymisen vuoksi, joten vasta sunnuntaina nähdään, auttoivatko cupissa syntyneet osumat avaamaan ketsuppipullon.

TÄTÄ ENNEN: Viidessä edellisessä kohtaamisessa joukkueet ovat tasanneet pisteet peräti kolmesti. Kahdesta muusta pelistä kumpikin on voittanut yhden lukemin 1-0.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Otteluennakko: KuPS-KTP – jatkavatko kotkalaiset maalitehtailua?


Viisi tappiotonta ottelua putkeen pelannut KuPS yrittää katkaista KTP:n maaliputken.

ASETELMA: Maalintekovaikeuksista kärsinyt KTP pääsi viime ottelussa mässäilemään rysillä, kun se kaatoi Interin peräti 4-1. Ottelun ykkösnimi oli vartin pelin jälkeen kahdesti verkkoa heiluttanut Sasha Anttilainen, joka palasi tyylikkäästi aloituskokoonpanoon.

KuPS on pelannut jo viisi ottelua putkeen ilman tappioita. Viime viikonloppuna keltapaidat olivat lähellä Suomen cupin välierätaiston voittamista Interiä vastaan, mutta turkulaiset marssivat finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Nyt KuPS voi panostaa täysillä liigaan, kun muita käynnissä olevia kilpailuja ei enää ole.

KuPSin peli on ollut sähäkkää viime aikoina. Iso kiitos siitä kuuluu muun muassa nuorille Urho Nissilälle, Ilmari Niskaselle ja Saku Savolaiselle, jotka ovat vakiinnuttamassa paikkaansa avauskokoonpanossa.

KuPS on päästänyt vain kolme maalia viidessä viime pelissä. KTP:llä onkin edessä täysi työ, jos se aikoo ohittaa Tomi Maanojan. Viime ottelun maalikarkelot antavat toki uskoa paremmasta, mutta kotiedun turvin kuopiolaiset ovat suosikkeja.

POISSAOLIJAT: KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi). Juha Hakolan pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Shane McFaul (pelikielto) ja Samuli Kaivonurmi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Markic, Diallo, Rannankari – Sohna, Poutiainen – Bowen, Ilo, Nissilä – Sirbiladze.

KTP (4-4-2): Sahlgren – Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Oksanen – Tarvonen, Minkenen, Gruborovics, Äijälä – Ikävalko, Anttilainen.

KOMMENTTI: ”Olemme voittaneet KuPSin kerran tällä kaudella. Fyysinen joukkue ja puolustaa kurinalaisesti. Meidän pitää pelata samalla tavalla kun Interiä vastaan. Liikuttaa palloa ja vaihtaa usein puolta. Meidän pitää rakentaa peliä alhaalta asti eikä vetää pitkää. Jos pelaamme samalla tavalla kun Interiä vastaan, meillä ei tule olemaan ongelmia. Voimme ihan varmasti voittaa.” Sasha Anttilainen, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Sasha Anttilainen palasi viime ottelussa Interiä vastaan Sami Ristilän avauskokoonpanoon ja kiitti valmentajaansa iskemällä kaksi osumaa. Anttilainen on kärsinyt viime kesästä asti loukkaantumisista. Hän oli kunnossa viimeksi keväällä, ennen kuin lihasvamma alkoi vaivata hyökkääjää.

TÄTÄ ENNEN: KuPS voitti kauden avauskohtaamisen 1-0, sen jälkeen KTP otti kesäkuussa makean 3-1-kotivoiton keltapaidoista. Niitä ennen pelatut viisi peliä ovat päättyneet kahdesti KuPSin ja kerran kotkalaisten voittoon, kahdesti pisteet on tasattu.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Otteluennakko: VPS-SJK – nyt jos koskaan


Sarjajumbo VPS:n on pikkuhiljaa pakko kerryttää kunnolla pistetiliään, jos se haluaa säilyttää sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

ASETELMA: Nyt jos koskaan VPS:llä on mahdollisuus voittaa SJK. Seinäjokelaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa, mikä on uutta joukkueelle. Vaasalaisten saumoja parantaa myös se, että SJK ei ole tehnyt maaliakaan viimeisten neljän ottelun aikana.

VPS on osoittanut viime aikoina olevansa liigajoukkue. Se on pelannut viisi peliä putkeen tappioitta, mutta neljä niistä on päättynyt tasapeliin. Jokainen piste on tärkeä, mutta säilymistä ajatellen joukkue tarvitsee täysiä pistepotteja.

Vaasalaisten sairastuvalla on tungosta, kun ainakin kuusi pelaajaa on varmuudella sivussa Pohjanmaan paikallistaistosta. VPS hankki loukkaantumissuman myötä riveihinsä hiljattain riveihinsä laitapuolustajana pelaavan Isaiah Schaferin, keskikentän pohjapelaajan Nikko Boxallin sekä järkälemäisen hyökkääjän Joe Broekhuizenin. Ainoastaan jälkimmäisen pelaaminen on epävarmaa pelilupien takia, mutta Schafer ja Boxall lienevät avauskokoonpanossa.

VPS:llä on otollinen sauma kuitata kauden kaksi SJK:lle kärsimäänsä tappiota sunnuntaina. VPS on viimeksi hävinnyt kotistadionillaan lähes kaksi kuukautta sitten, mikä mairittelee joukkueen mahdollisuuksia entisestään.

POISSAOLIJAT: VPS:ltä sivussa Steven Morrisey (polvi), Mikko Viitikko (nilkka), Karl-Filip Erikson, Denis Abdulahi (polvi), Juho Lähde (ei saa pelata vanhaa seuraansa vastaan) ja Clifton Miheso (polvi). Teemu Honkaniemen, Timi ja Joe Broekhuizenin (pelilupa) pelaaminen epävarmaa. SJK:lta sivussa Wayne Brown, Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Koskimaa, Boxall, Engström – Kula, Björk – Soiri, Voutilainen, Hertsi – Mäkelä.

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Savic–Laaksonen, Hetemaj – Dorman, Vasara, Pelvas – Riski.

KOMMENTTI: ”Uskon, että tulee olemaan aika kiihkeä derby. SJK:llakaan ei ole ihan sujunut viime peleissä, joten heilläkin on varmasti paineita voitosta. Meillä on alkukauteen verrattuna parempi tilanne ja tappioton putki meneillään. Meillä on uusia nälkäisiä pelaajia ja uskomme siihen (säilymiseen). Turha itkeä ja valittaa tässä vaiheessa, pitää vain purra hammasta ja tehdä kaikkensa sen eteen, että tilanne kääntyy. Uskon, että meillä on riittävän laadukas joukkue siihen.” Pyry Soiri, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Henri Sillanpää on ollut totuttuun tapaan kuin muuri VPS:n maalilla. Kokeneen maalivahdin huipputorjunnat ovat pelastaneet vaasalaisille pisteitä viime peleissä. Sillanpää on pitänyt maalinsa puhtaana kolmesti viidessä edellisessä taistossa.

TÄTÄ ENNEN: SJK on ollut VPS:lle vaikea vastustaja. Viidestä edellisestä sarjapelistä seinäjokelaiset ovat voittaneet neljä, Vepsu vain yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Venäjän hiihtomaajoukkueessa kytee mehevä riita – supertähti nöyryytti sprinttipariaan julkisesti

  2. 2

   Suomen tähtihiihtäjien hyytävät välit paranivat vuosien jälkeen – Aino-Kaisa Saarinen kertoo syyn

  3. 3

   Epäonninen kaatuminen ratkaisi kultamitalitaiston – pettynyt norjalaistähti kommentoi kitkerästi

  4. 4

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  5. 5

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  6. 6

   Trump tölväisi heti demokraattien uutta puheenjohtajaa – sai tymäkän vastauksen

  7. 7

   Aira Samulinin, 90, koko tarina: Isä sanoi viikko ennen kuolemaansa sanat, joista tuli Airan elämäntehtävä

  8. 8

   Haavoittunut sotamies napattiin vangiksi taistelussa 1944 – leirillä Neuvostoliitossa selviytymiskeinot olivat karmeat

  9. 9

   Suomen MM-yllättäjän valmentaja sairastui kuolemanvakavasti, lähetti ohjeita syöpäosastolta – ”Jotainhan siellä oli tehtävä”

  10. 10

   Tamperelainen Samppa, 32, kertoo lapsuudestaan: isä hakkasi äitiä juovuksissa – pikkupoika yritti suojella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sipoolaisen perheenäidin automatka katkesi karulla tavalla Vantaalle – kuului ”järjetön pamaus”

  2. 2

   Muistatko suomalaisen Pets-duon kohublondit? Katosivat julkisuudesta ja muuttivat elämänsä suunnan täysin – tältä Tiina ja Sini näyttävät nyt

  3. 3

   Lestadiolaisperheessä kasvanut Johannes, 41, kertoo perheväkivallasta – isä rankaisi tv:n katsomisesta kumiletkulla

  4. 4

   Janne Ahonen, 39, koki jotakin ainutkertaista ilmalentonsa aikana

  5. 5

   MTV:n 24-vuotias teiniäiti odottaa jo kolmatta lastaan – lapsen isä mysteeri, ex-mies julkaisi tylyn viestin

  6. 6

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  7. 7

   Joel, 24, voitti melkoiset häärahat televisiossa – kisa katkesi huippukysymykseen

  8. 8

   Olli Lindholm löysi Vain elämää -ohjelmasta yllättävän ystävän: ”Michael Monroe sanoi, että pyöri sen seurassa”

  9. 9

   Rannalle ajautui outo ”karvamöykky” Filippiineillä – villit spekulaatiot alkuperästä alkoivat välittömästi

  10. 10

   Pariskunta putosi jäihin Espoossa: Sukeltajat etsivät turhaan yli tunnin – sitten tuli helpottava tieto

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. 6

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  7. 7

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  8. 8

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  9. 9

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  10. 10

   Donald Trumpilta outo viittaus Ruotsiin: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa – kuka olisi uskonut?”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Venäjän hiihtomaajoukkueessa kytee mehevä riita – supertähti nöyryytti sprinttipariaan julkisesti

  2. 2

   Suomen tähtihiihtäjien hyytävät välit paranivat vuosien jälkeen – Aino-Kaisa Saarinen kertoo syyn

  3. 3

   Epäonninen kaatuminen ratkaisi kultamitalitaiston – pettynyt norjalaistähti kommentoi kitkerästi

  4. 4

   4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

  5. 5

   Marika saa Espanjassa pitkiä katseita – suomalaiset nimet, jotka eivät toimi ulkomailla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Sipoolaisen perheenäidin automatka katkesi karulla tavalla Vantaalle – kuului ”järjetön pamaus”

  2. 2

   Muistatko suomalaisen Pets-duon kohublondit? Katosivat julkisuudesta ja muuttivat elämänsä suunnan täysin – tältä Tiina ja Sini näyttävät nyt

  3. 3

   Lestadiolaisperheessä kasvanut Johannes, 41, kertoo perheväkivallasta – isä rankaisi tv:n katsomisesta kumiletkulla

  4. 4

   Janne Ahonen, 39, koki jotakin ainutkertaista ilmalentonsa aikana

  5. 5

   MTV:n 24-vuotias teiniäiti odottaa jo kolmatta lastaan – lapsen isä mysteeri, ex-mies julkaisi tylyn viestin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. Näytä lisää