Severi

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

Veikkausliigassa sunnuntaina neljä peliä – lue ennakot täältä!

Veikkausliiga
Kotimainen jalkapalloliiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla. Kaikki kamppailut alkavat klo 18.30.
Ilta-Sanomat näyttää IS Extra -palvelussaan Veikkausliigan kauden 2015 kaikki 198 ottelua suorina lähetyksinä. Tutustu ja tilaa palvelu tästä linkistä.

Otteluennakko: FF Jaro-FC Inter – toisella tavoitteena mitalisija, toisella sarjapaikan säilyttäminen


Suomen cupin finaaliin tiensä viime viikonloppuna raivannut FC Inter kohtaa sunnuntaina sarjataulukon hännillä majailevan FF Jaron toistamiseen tällä kaudella.

ASETELMA: Molemmat joukkueet hävisivät edellisen ottelunsa. Poissaolosumasta kärsinyt Inter koki tappion sarjanousija KTP:lle 1-4, Jaro sen sijaan taipui säilymisen kannalta tärkeässä kamppailussa Ilvekselle niukasti lukemin 0-1.

Inter on vielä tiukasti mukana mitalitaistelussa. Se on kahden pisteen päässä sarjakolmosesta SJK:sta, joka on pelannut ottelun turkulaisia vähemmän.

Jos Veritas-stadionin uumenissa aiotaan elätellä mitalitoiveita, Job Dragtsman miehistö joutuu ensin petraamaan esityksiään. Otteet ovat ailahdelleet viime aikoina, ja eniten ongelmia joukkueelle on tuonut maalinteko. Yhdeksässä viime kamppailussa se on rokottanut vastustajaansa vain kuudesti, voittoja niissä peleissä on tullut vain kaksi.

Myös liigan suurimpiin putoajakandidaatteihin lukeutuvalla Jarolla on ollut ongelmia pelaamisessaan viime aikoina. Viidestä viime pelistä häviöitä on tullut kolme, voittoja ja tasapelejä yhdet.

Inter ei tunnetusti ole vahvimpia vierasjoukkueita. Raitapaidat ovat yltäneet voittoon vieraskentällä vain kolmesti kauden 13 vierastaistossa. Se vahvistaa Jaron uskoa siitä, että punapaidat voivat raapia jopa täyden pistepotin kotikentällään sunnuntaina.

POISSAOLIJAT:

Jarolta sivussa Ilya Vaganov (pelikielto), David Carlsson, Johan Brunell, Jonas Emet ja Oskar Sandström. Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Oskari Qvick (polvi), Ezgon Belica (pelikielto) ja Serge N’Gal.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Kadio, Reginaldo, Sara – Opiyo, Dixon – Virtanen, Eremenko jr., Rivera – Denis.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Aho, Matoukou, Hämäläinen, Kanakoudis – Nyman, Onovo – Duah, Mannström, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI: ”Olemme siinä tilanteessa, että tarvitsemme pisteitä. Viime pelistä jäi paska maku suuhun, kun hallitsimme peliä täydellisesti ja hävisimme sitten 0-1. Uskon, että hallitsemme kenttätapahtumia tälläkin kertaa.” Alexei Eremenko sr., Jaro.

SEURAA HÄNTÄ: Saksalaisesta SV Elversbergistä Interiin hiljattain siirtynyt Sebastian Mannström saatetaan nähdä turkulaisten kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Keskikenttäpelaaja pystyy pelaamaan lähes kaikilla hyökkäyspään paikoilla. Hän on pelannut peräti 169 Veikkausliigan ottelua Jaron ja viimeisimpänä HJK:n paidassa.

TÄTÄ ENNEN: Inter on voittanut kolme viidestä edellisestä Jaroa vastaan pelatusta ottelusta. Yli kahden maalin ero syntyi viimeksi vuonna 2007, kun turkulaiset pöllyttivät vierailijoitaan lukemin 5-2.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Otteluennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti – tasaista luvassa


Mitalisijoista kamppaileva IFK Mariehamn kohtaa FC Lahden.

ASETELMA: IFK Mariehamn otti viime viikonloppuna vakuuttavan voiton hallitsevasta Suomen mestarista HJK:sta Suomen cupin välierässä lukemin 5-1. Lukemien perusteella saarelaisten voisi odottaa suoriutuneen Veikkausliigassa viime aikoina vahvasti, mutta toisin on: joukkue on pelannut neljä ottelua voitotta. Edellisistä 11 ottelusta ”Grönvitt” on voittanut vain yhden.

FC Lahden vire on ollut parempaa kuin IFK:lla. Edellisistä kuudesta pelistä ”Kuhnurit” ovat voittaneet kolme ja pelanneet kahdesti tasan. Ainoa tappio tuli vajaat kaksi viikkoa sitten HJK:lle Helsingissä.

IFK on yleensä ollut vahva kotijoukkue, mutta viime aikoina Wiklöf Holding Arenalta on poistunut yllättävän moni joukkue pisteiden kanssa. Viimeisistä kuudesta kotipelistä IFK on voittanut vain yhden, hävinnyt kolme ja pelannut kahdesti tasan.

POISSAOLIJAT: IFK:lta sivussa Kristian Kojola (pelikielto). Tommy Wirtasen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Jussi Länsitalo (takareisi). Henrik Moisanderin, Xhevdet Gelan (pohje) ja Drilon Shalan (jalkapöytä) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

IFK Mariehamn (4-2-3-1): Virtanen – Mantilla, Lyyski, Friberg Da Cruz, Granlund – Tammilehto, Ekhalie – Span, Assis, Forsell – Orgill.

FC Lahti (4-2-3-1): Meronen – Hauhia, Joenmäki, Kärkkäinen, Sesay – Paananen, Toivomäki – Ristola, Kuningas, Mboma – Alves.

KOMMENTTI: ”Kuopiossa joukkue näytti väsyneeltä. Tasoa pitää nostaa, jos haluamme saada pisteitä Lahdelta. Olemme pelanneet Lahtea vastaan hyvin kaksi kertaa Lahdessa. Jos haluamme todella taistella hyvistä sijoituksista, kotivoiton on tultava.” Pekka Lyyski, IFK Mariehamn.

SEURAA HÄNTÄ: Jamaikalaishyökkääjä Dever Orgill iski viime viikonloppuna kaksi maalia HJK:ta vastaan Suomen cupin välierässä. Liigassa miehen osumat ovat sen sijaan olleet viime aikoina vähissä: Orgill on viimeistellyt viimeisten 11 sarjapelin aikana vain kaksi rysää. Edellisen sarjapelin hän huilasi varoitustilin täyttymisen vuoksi, joten vasta sunnuntaina nähdään, auttoivatko cupissa syntyneet osumat avaamaan ketsuppipullon.

TÄTÄ ENNEN: Viidessä edellisessä kohtaamisessa joukkueet ovat tasanneet pisteet peräti kolmesti. Kahdesta muusta pelistä kumpikin on voittanut yhden lukemin 1-0.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Otteluennakko: KuPS-KTP – jatkavatko kotkalaiset maalitehtailua?


Viisi tappiotonta ottelua putkeen pelannut KuPS yrittää katkaista KTP:n maaliputken.

ASETELMA: Maalintekovaikeuksista kärsinyt KTP pääsi viime ottelussa mässäilemään rysillä, kun se kaatoi Interin peräti 4-1. Ottelun ykkösnimi oli vartin pelin jälkeen kahdesti verkkoa heiluttanut Sasha Anttilainen, joka palasi tyylikkäästi aloituskokoonpanoon.

KuPS on pelannut jo viisi ottelua putkeen ilman tappioita. Viime viikonloppuna keltapaidat olivat lähellä Suomen cupin välierätaiston voittamista Interiä vastaan, mutta turkulaiset marssivat finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Nyt KuPS voi panostaa täysillä liigaan, kun muita käynnissä olevia kilpailuja ei enää ole.

KuPSin peli on ollut sähäkkää viime aikoina. Iso kiitos siitä kuuluu muun muassa nuorille Urho Nissilälle, Ilmari Niskaselle ja Saku Savolaiselle, jotka ovat vakiinnuttamassa paikkaansa avauskokoonpanossa.

KuPS on päästänyt vain kolme maalia viidessä viime pelissä. KTP:llä onkin edessä täysi työ, jos se aikoo ohittaa Tomi Maanojan. Viime ottelun maalikarkelot antavat toki uskoa paremmasta, mutta kotiedun turvin kuopiolaiset ovat suosikkeja.

POISSAOLIJAT: KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi). Juha Hakolan pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Shane McFaul (pelikielto) ja Samuli Kaivonurmi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Markic, Diallo, Rannankari – Sohna, Poutiainen – Bowen, Ilo, Nissilä – Sirbiladze.

KTP (4-4-2): Sahlgren – Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Oksanen – Tarvonen, Minkenen, Gruborovics, Äijälä – Ikävalko, Anttilainen.

KOMMENTTI: ”Olemme voittaneet KuPSin kerran tällä kaudella. Fyysinen joukkue ja puolustaa kurinalaisesti. Meidän pitää pelata samalla tavalla kun Interiä vastaan. Liikuttaa palloa ja vaihtaa usein puolta. Meidän pitää rakentaa peliä alhaalta asti eikä vetää pitkää. Jos pelaamme samalla tavalla kun Interiä vastaan, meillä ei tule olemaan ongelmia. Voimme ihan varmasti voittaa.” Sasha Anttilainen, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Sasha Anttilainen palasi viime ottelussa Interiä vastaan Sami Ristilän avauskokoonpanoon ja kiitti valmentajaansa iskemällä kaksi osumaa. Anttilainen on kärsinyt viime kesästä asti loukkaantumisista. Hän oli kunnossa viimeksi keväällä, ennen kuin lihasvamma alkoi vaivata hyökkääjää.

TÄTÄ ENNEN: KuPS voitti kauden avauskohtaamisen 1-0, sen jälkeen KTP otti kesäkuussa makean 3-1-kotivoiton keltapaidoista. Niitä ennen pelatut viisi peliä ovat päättyneet kahdesti KuPSin ja kerran kotkalaisten voittoon, kahdesti pisteet on tasattu.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Otteluennakko: VPS-SJK – nyt jos koskaan


Sarjajumbo VPS:n on pikkuhiljaa pakko kerryttää kunnolla pistetiliään, jos se haluaa säilyttää sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

ASETELMA: Nyt jos koskaan VPS:llä on mahdollisuus voittaa SJK. Seinäjokelaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa, mikä on uutta joukkueelle. Vaasalaisten saumoja parantaa myös se, että SJK ei ole tehnyt maaliakaan viimeisten neljän ottelun aikana.

VPS on osoittanut viime aikoina olevansa liigajoukkue. Se on pelannut viisi peliä putkeen tappioitta, mutta neljä niistä on päättynyt tasapeliin. Jokainen piste on tärkeä, mutta säilymistä ajatellen joukkue tarvitsee täysiä pistepotteja.

Vaasalaisten sairastuvalla on tungosta, kun ainakin kuusi pelaajaa on varmuudella sivussa Pohjanmaan paikallistaistosta. VPS hankki loukkaantumissuman myötä riveihinsä hiljattain riveihinsä laitapuolustajana pelaavan Isaiah Schaferin, keskikentän pohjapelaajan Nikko Boxallin sekä järkälemäisen hyökkääjän Joe Broekhuizenin. Ainoastaan jälkimmäisen pelaaminen on epävarmaa pelilupien takia, mutta Schafer ja Boxall lienevät avauskokoonpanossa.

VPS:llä on otollinen sauma kuitata kauden kaksi SJK:lle kärsimäänsä tappiota sunnuntaina. VPS on viimeksi hävinnyt kotistadionillaan lähes kaksi kuukautta sitten, mikä mairittelee joukkueen mahdollisuuksia entisestään.

POISSAOLIJAT: VPS:ltä sivussa Steven Morrisey (polvi), Mikko Viitikko (nilkka), Karl-Filip Erikson, Denis Abdulahi (polvi), Juho Lähde (ei saa pelata vanhaa seuraansa vastaan) ja Clifton Miheso (polvi). Teemu Honkaniemen, Timi ja Joe Broekhuizenin (pelilupa) pelaaminen epävarmaa. SJK:lta sivussa Wayne Brown, Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Koskimaa, Boxall, Engström – Kula, Björk – Soiri, Voutilainen, Hertsi – Mäkelä.

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Savic–Laaksonen, Hetemaj – Dorman, Vasara, Pelvas – Riski.

KOMMENTTI: ”Uskon, että tulee olemaan aika kiihkeä derby. SJK:llakaan ei ole ihan sujunut viime peleissä, joten heilläkin on varmasti paineita voitosta. Meillä on alkukauteen verrattuna parempi tilanne ja tappioton putki meneillään. Meillä on uusia nälkäisiä pelaajia ja uskomme siihen (säilymiseen). Turha itkeä ja valittaa tässä vaiheessa, pitää vain purra hammasta ja tehdä kaikkensa sen eteen, että tilanne kääntyy. Uskon, että meillä on riittävän laadukas joukkue siihen.” Pyry Soiri, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Henri Sillanpää on ollut totuttuun tapaan kuin muuri VPS:n maalilla. Kokeneen maalivahdin huipputorjunnat ovat pelastaneet vaasalaisille pisteitä viime peleissä. Sillanpää on pitänyt maalinsa puhtaana kolmesti viidessä edellisessä taistossa.

TÄTÄ ENNEN: SJK on ollut VPS:lle vaikea vastustaja. Viidestä edellisestä sarjapelistä seinäjokelaiset ovat voittaneet neljä, Vepsu vain yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Oppilas latasi videon nettiin, opettajasta välittömästi seksisymboli – onko Oksana maailman kuumin matikan maikka?

  2. 2

   Ohitus kärjistyi käsirysyksi Kehä III:lla – henkilöauton kiilausyritys tallentui videolle

  3. 3

   Janni Hussi kääntää uuden sivun elämässään – ”Aika kiittää, kumartaa ja poistua taka-vasemmalle”

  4. 4

   Epäiletkö, että läheisesi sairastaa masennusta? Näistä merkeistä tunnistat oireet

  5. 5

   Tv-katsoja huomasi jotain outoa – olympiavoittaja hakeutui nopeasti leikkaukseen

  6. 6

   Miehen epäillään yrittäneen tappaa perheensä Viitasaarella – sytytti kodin tuleen

  7. 7

   Yhdestä urheilumaailman kuuluisimmasta skandaalista pian 23 vuotta – mitä osapuolille kuuluu nykyään?

  8. 8

   HS-gallup: SDP nousi suurimmaksi ohi keskustan

  9. 9

   Raju törmäys puuhun Kuopiossa – mies kuoli onnettomuuspaikalle

  10. 10

   Outo tauti tappaa lohikaloja Tornionjoella – tutkijat ymmällään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Saara Aalto hurmasi: tuomarit sulaa vahaa artistin esityksen jälkeen – katso huikea show!

  2. 2

   Yhdestä urheilumaailman kuuluisimmasta skandaalista pian 23 vuotta – mitä osapuolille kuuluu nykyään?

  3. 3

   Brittimiljardööri muistelee hämmentävää lounastaan Donald Trumpin kanssa – tapaamisen ainoa puheenaihe järkytti ja suretti

  4. 4

   IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto veti huikean show’n – tuomarit söivät tähden kädestä

  5. 5

   Pariskunta lähti ottamaan persoonallisia kihlajaiskuvia – yllätyskohtaaminen synkässä metsässä räjähti nettihitiksi

  6. 6

   Tv-katsoja huomasi jotain outoa – olympiavoittaja hakeutui nopeasti leikkaukseen

  7. 7

   Saara Aalto häikäisi lauantai-illan X Factorissa – näin kisa eteni hetki hetkeltä

  8. 8

   30 000 euroa tarjolla, mutta Lasse ei uskaltanut vastata – olisitko tiennyt vastauksen?

  9. 9

   Onko sinullakin kakkostyypin diabetes? Asiantuntija kertoo, miten tunnistat sairauden ja vältät sen

  10. 10

   Wahlroos: Tässä on Suomen työttömyysongelman perimmäinen syy – ”Ihan käsittämätöntä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tuliko puhelu tuntemattomasta numerosta? Nerokkaalla kikalla voit selvittää sen ilmaiseksi

  2. 2

   Lidl, Citymarket, Prisma... Testi paljasti hurjat maku- ja hintaerot paistopisteiden herkuissa

  3. 3

   Dementian ensimmäiset varoitusmerkit ovat salakavalia – tunnista nämä 11 oiretta

  4. 4

   Saara Aalto teki sen taas! Räväkkä ja villi show vakuutti X Factor -tuomarit – ”Olen sanaton”

  5. 5

   Brittimiljardööri muistelee hämmentävää lounastaan Donald Trumpin kanssa – tapaamisen ainoa puheenaihe järkytti ja suretti

  6. 6

   3 956 €/kk, 3 826 €/kk... – näissä ammateissa on lyhyt koulutus ja töitä tarjolla

  7. 7

   Sharon Osbourne teki emämokan kuuluttaessaan Saara Aallon lavalle – Twitter räjähti tuomarin sekoilusta

  8. 8

   Luulitko että korttisi on voimassa vielä kymmeniä vuosia? Näin ajo-oikeuksia ryhdytään nyt muuttamaan takautuvasti

  9. 9

   ”Suomalaiset tulevat nielemään sen...” HS paljasti hyväntekijänä esiintyneen ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin karut viestit

  10. 10

   Saara Aalto hurmasi: tuomarit sulaa vahaa artistin esityksen jälkeen – katso huikea show!

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Oppilas latasi videon nettiin, opettajasta välittömästi seksisymboli – onko Oksana maailman kuumin matikan maikka?

  2. 2

   Ohitus kärjistyi käsirysyksi Kehä III:lla – henkilöauton kiilausyritys tallentui videolle

  3. 3

   Janni Hussi kääntää uuden sivun elämässään – ”Aika kiittää, kumartaa ja poistua taka-vasemmalle”

  4. 4

   Epäiletkö, että läheisesi sairastaa masennusta? Näistä merkeistä tunnistat oireet

  5. 5

   Tv-katsoja huomasi jotain outoa – olympiavoittaja hakeutui nopeasti leikkaukseen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Saara Aalto hurmasi: tuomarit sulaa vahaa artistin esityksen jälkeen – katso huikea show!

  2. 2

   Yhdestä urheilumaailman kuuluisimmasta skandaalista pian 23 vuotta – mitä osapuolille kuuluu nykyään?

  3. 3

   Brittimiljardööri muistelee hämmentävää lounastaan Donald Trumpin kanssa – tapaamisen ainoa puheenaihe järkytti ja suretti

  4. 4

   IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto veti huikean show’n – tuomarit söivät tähden kädestä

  5. 5

   Pariskunta lähti ottamaan persoonallisia kihlajaiskuvia – yllätyskohtaaminen synkässä metsässä räjähti nettihitiksi

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Tuliko puhelu tuntemattomasta numerosta? Nerokkaalla kikalla voit selvittää sen ilmaiseksi

  2. 2

   Lidl, Citymarket, Prisma... Testi paljasti hurjat maku- ja hintaerot paistopisteiden herkuissa

  3. 3

   Dementian ensimmäiset varoitusmerkit ovat salakavalia – tunnista nämä 11 oiretta

  4. 4

   Saara Aalto teki sen taas! Räväkkä ja villi show vakuutti X Factor -tuomarit – ”Olen sanaton”

  5. 5

   Brittimiljardööri muistelee hämmentävää lounastaan Donald Trumpin kanssa – tapaamisen ainoa puheenaihe järkytti ja suretti

  6. Näytä lisää