Toni, Anton, Antto

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

Veikkausliigassa sunnuntaina neljä peliä – lue ennakot täältä!

Veikkausliiga
Kotimainen jalkapalloliiga jatkuu sunnuntaina neljällä ottelulla. Kaikki kamppailut alkavat klo 18.30.
Ilta-Sanomat näyttää IS Extra -palvelussaan Veikkausliigan kauden 2015 kaikki 198 ottelua suorina lähetyksinä. Tutustu ja tilaa palvelu tästä linkistä.

Otteluennakko: FF Jaro-FC Inter – toisella tavoitteena mitalisija, toisella sarjapaikan säilyttäminen


Suomen cupin finaaliin tiensä viime viikonloppuna raivannut FC Inter kohtaa sunnuntaina sarjataulukon hännillä majailevan FF Jaron toistamiseen tällä kaudella.

ASETELMA: Molemmat joukkueet hävisivät edellisen ottelunsa. Poissaolosumasta kärsinyt Inter koki tappion sarjanousija KTP:lle 1-4, Jaro sen sijaan taipui säilymisen kannalta tärkeässä kamppailussa Ilvekselle niukasti lukemin 0-1.

Inter on vielä tiukasti mukana mitalitaistelussa. Se on kahden pisteen päässä sarjakolmosesta SJK:sta, joka on pelannut ottelun turkulaisia vähemmän.

Jos Veritas-stadionin uumenissa aiotaan elätellä mitalitoiveita, Job Dragtsman miehistö joutuu ensin petraamaan esityksiään. Otteet ovat ailahdelleet viime aikoina, ja eniten ongelmia joukkueelle on tuonut maalinteko. Yhdeksässä viime kamppailussa se on rokottanut vastustajaansa vain kuudesti, voittoja niissä peleissä on tullut vain kaksi.

Myös liigan suurimpiin putoajakandidaatteihin lukeutuvalla Jarolla on ollut ongelmia pelaamisessaan viime aikoina. Viidestä viime pelistä häviöitä on tullut kolme, voittoja ja tasapelejä yhdet.

Inter ei tunnetusti ole vahvimpia vierasjoukkueita. Raitapaidat ovat yltäneet voittoon vieraskentällä vain kolmesti kauden 13 vierastaistossa. Se vahvistaa Jaron uskoa siitä, että punapaidat voivat raapia jopa täyden pistepotin kotikentällään sunnuntaina.

POISSAOLIJAT:

Jarolta sivussa Ilya Vaganov (pelikielto), David Carlsson, Johan Brunell, Jonas Emet ja Oskar Sandström. Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Oskari Qvick (polvi), Ezgon Belica (pelikielto) ja Serge N’Gal.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FF Jaro (4-2-3-1): Öst – Kullström, Kadio, Reginaldo, Sara – Opiyo, Dixon – Virtanen, Eremenko jr., Rivera – Denis.

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Aho, Matoukou, Hämäläinen, Kanakoudis – Nyman, Onovo – Duah, Mannström, Lehtonen – Gnabouyou.

KOMMENTTI: ”Olemme siinä tilanteessa, että tarvitsemme pisteitä. Viime pelistä jäi paska maku suuhun, kun hallitsimme peliä täydellisesti ja hävisimme sitten 0-1. Uskon, että hallitsemme kenttätapahtumia tälläkin kertaa.” Alexei Eremenko sr., Jaro.

SEURAA HÄNTÄ: Saksalaisesta SV Elversbergistä Interiin hiljattain siirtynyt Sebastian Mannström saatetaan nähdä turkulaisten kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Keskikenttäpelaaja pystyy pelaamaan lähes kaikilla hyökkäyspään paikoilla. Hän on pelannut peräti 169 Veikkausliigan ottelua Jaron ja viimeisimpänä HJK:n paidassa.

TÄTÄ ENNEN: Inter on voittanut kolme viidestä edellisestä Jaroa vastaan pelatusta ottelusta. Yli kahden maalin ero syntyi viimeksi vuonna 2007, kun turkulaiset pöllyttivät vierailijoitaan lukemin 5-2.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Keskuskenttä, Pietarsaari.

Otteluennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti – tasaista luvassa


Mitalisijoista kamppaileva IFK Mariehamn kohtaa FC Lahden.

ASETELMA: IFK Mariehamn otti viime viikonloppuna vakuuttavan voiton hallitsevasta Suomen mestarista HJK:sta Suomen cupin välierässä lukemin 5-1. Lukemien perusteella saarelaisten voisi odottaa suoriutuneen Veikkausliigassa viime aikoina vahvasti, mutta toisin on: joukkue on pelannut neljä ottelua voitotta. Edellisistä 11 ottelusta ”Grönvitt” on voittanut vain yhden.

FC Lahden vire on ollut parempaa kuin IFK:lla. Edellisistä kuudesta pelistä ”Kuhnurit” ovat voittaneet kolme ja pelanneet kahdesti tasan. Ainoa tappio tuli vajaat kaksi viikkoa sitten HJK:lle Helsingissä.

IFK on yleensä ollut vahva kotijoukkue, mutta viime aikoina Wiklöf Holding Arenalta on poistunut yllättävän moni joukkue pisteiden kanssa. Viimeisistä kuudesta kotipelistä IFK on voittanut vain yhden, hävinnyt kolme ja pelannut kahdesti tasan.

POISSAOLIJAT: IFK:lta sivussa Kristian Kojola (pelikielto). Tommy Wirtasen (nivunen) pelaaminen epävarmaa. FC Lahdelta sivussa Jussi Länsitalo (takareisi). Henrik Moisanderin, Xhevdet Gelan (pohje) ja Drilon Shalan (jalkapöytä) pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

IFK Mariehamn (4-2-3-1): Virtanen – Mantilla, Lyyski, Friberg Da Cruz, Granlund – Tammilehto, Ekhalie – Span, Assis, Forsell – Orgill.

FC Lahti (4-2-3-1): Meronen – Hauhia, Joenmäki, Kärkkäinen, Sesay – Paananen, Toivomäki – Ristola, Kuningas, Mboma – Alves.

KOMMENTTI: ”Kuopiossa joukkue näytti väsyneeltä. Tasoa pitää nostaa, jos haluamme saada pisteitä Lahdelta. Olemme pelanneet Lahtea vastaan hyvin kaksi kertaa Lahdessa. Jos haluamme todella taistella hyvistä sijoituksista, kotivoiton on tultava.” Pekka Lyyski, IFK Mariehamn.

SEURAA HÄNTÄ: Jamaikalaishyökkääjä Dever Orgill iski viime viikonloppuna kaksi maalia HJK:ta vastaan Suomen cupin välierässä. Liigassa miehen osumat ovat sen sijaan olleet viime aikoina vähissä: Orgill on viimeistellyt viimeisten 11 sarjapelin aikana vain kaksi rysää. Edellisen sarjapelin hän huilasi varoitustilin täyttymisen vuoksi, joten vasta sunnuntaina nähdään, auttoivatko cupissa syntyneet osumat avaamaan ketsuppipullon.

TÄTÄ ENNEN: Viidessä edellisessä kohtaamisessa joukkueet ovat tasanneet pisteet peräti kolmesti. Kahdesta muusta pelistä kumpikin on voittanut yhden lukemin 1-0.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Otteluennakko: KuPS-KTP – jatkavatko kotkalaiset maalitehtailua?


Viisi tappiotonta ottelua putkeen pelannut KuPS yrittää katkaista KTP:n maaliputken.

ASETELMA: Maalintekovaikeuksista kärsinyt KTP pääsi viime ottelussa mässäilemään rysillä, kun se kaatoi Interin peräti 4-1. Ottelun ykkösnimi oli vartin pelin jälkeen kahdesti verkkoa heiluttanut Sasha Anttilainen, joka palasi tyylikkäästi aloituskokoonpanoon.

KuPS on pelannut jo viisi ottelua putkeen ilman tappioita. Viime viikonloppuna keltapaidat olivat lähellä Suomen cupin välierätaiston voittamista Interiä vastaan, mutta turkulaiset marssivat finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Nyt KuPS voi panostaa täysillä liigaan, kun muita käynnissä olevia kilpailuja ei enää ole.

KuPSin peli on ollut sähäkkää viime aikoina. Iso kiitos siitä kuuluu muun muassa nuorille Urho Nissilälle, Ilmari Niskaselle ja Saku Savolaiselle, jotka ovat vakiinnuttamassa paikkaansa avauskokoonpanossa.

KuPS on päästänyt vain kolme maalia viidessä viime pelissä. KTP:llä onkin edessä täysi työ, jos se aikoo ohittaa Tomi Maanojan. Viime ottelun maalikarkelot antavat toki uskoa paremmasta, mutta kotiedun turvin kuopiolaiset ovat suosikkeja.

POISSAOLIJAT: KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi). Juha Hakolan pelaaminen epävarmaa. KTP:ltä sivussa Shane McFaul (pelikielto) ja Samuli Kaivonurmi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Markic, Diallo, Rannankari – Sohna, Poutiainen – Bowen, Ilo, Nissilä – Sirbiladze.

KTP (4-4-2): Sahlgren – Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Oksanen – Tarvonen, Minkenen, Gruborovics, Äijälä – Ikävalko, Anttilainen.

KOMMENTTI: ”Olemme voittaneet KuPSin kerran tällä kaudella. Fyysinen joukkue ja puolustaa kurinalaisesti. Meidän pitää pelata samalla tavalla kun Interiä vastaan. Liikuttaa palloa ja vaihtaa usein puolta. Meidän pitää rakentaa peliä alhaalta asti eikä vetää pitkää. Jos pelaamme samalla tavalla kun Interiä vastaan, meillä ei tule olemaan ongelmia. Voimme ihan varmasti voittaa.” Sasha Anttilainen, KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Sasha Anttilainen palasi viime ottelussa Interiä vastaan Sami Ristilän avauskokoonpanoon ja kiitti valmentajaansa iskemällä kaksi osumaa. Anttilainen on kärsinyt viime kesästä asti loukkaantumisista. Hän oli kunnossa viimeksi keväällä, ennen kuin lihasvamma alkoi vaivata hyökkääjää.

TÄTÄ ENNEN: KuPS voitti kauden avauskohtaamisen 1-0, sen jälkeen KTP otti kesäkuussa makean 3-1-kotivoiton keltapaidoista. Niitä ennen pelatut viisi peliä ovat päättyneet kahdesti KuPSin ja kerran kotkalaisten voittoon, kahdesti pisteet on tasattu.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Savon Sanomat Areena, Kuopio.

Otteluennakko: VPS-SJK – nyt jos koskaan


Sarjajumbo VPS:n on pikkuhiljaa pakko kerryttää kunnolla pistetiliään, jos se haluaa säilyttää sarjapaikkansa ensi kaudeksi.

ASETELMA: Nyt jos koskaan VPS:llä on mahdollisuus voittaa SJK. Seinäjokelaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa, mikä on uutta joukkueelle. Vaasalaisten saumoja parantaa myös se, että SJK ei ole tehnyt maaliakaan viimeisten neljän ottelun aikana.

VPS on osoittanut viime aikoina olevansa liigajoukkue. Se on pelannut viisi peliä putkeen tappioitta, mutta neljä niistä on päättynyt tasapeliin. Jokainen piste on tärkeä, mutta säilymistä ajatellen joukkue tarvitsee täysiä pistepotteja.

Vaasalaisten sairastuvalla on tungosta, kun ainakin kuusi pelaajaa on varmuudella sivussa Pohjanmaan paikallistaistosta. VPS hankki loukkaantumissuman myötä riveihinsä hiljattain riveihinsä laitapuolustajana pelaavan Isaiah Schaferin, keskikentän pohjapelaajan Nikko Boxallin sekä järkälemäisen hyökkääjän Joe Broekhuizenin. Ainoastaan jälkimmäisen pelaaminen on epävarmaa pelilupien takia, mutta Schafer ja Boxall lienevät avauskokoonpanossa.

VPS:llä on otollinen sauma kuitata kauden kaksi SJK:lle kärsimäänsä tappiota sunnuntaina. VPS on viimeksi hävinnyt kotistadionillaan lähes kaksi kuukautta sitten, mikä mairittelee joukkueen mahdollisuuksia entisestään.

POISSAOLIJAT: VPS:ltä sivussa Steven Morrisey (polvi), Mikko Viitikko (nilkka), Karl-Filip Erikson, Denis Abdulahi (polvi), Juho Lähde (ei saa pelata vanhaa seuraansa vastaan) ja Clifton Miheso (polvi). Teemu Honkaniemen, Timi ja Joe Broekhuizenin (pelilupa) pelaaminen epävarmaa. SJK:lta sivussa Wayne Brown, Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Schafer, Koskimaa, Boxall, Engström – Kula, Björk – Soiri, Voutilainen, Hertsi – Mäkelä.

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Tahvanainen, Gogoua, Milosavljevic, Savic–Laaksonen, Hetemaj – Dorman, Vasara, Pelvas – Riski.

KOMMENTTI: ”Uskon, että tulee olemaan aika kiihkeä derby. SJK:llakaan ei ole ihan sujunut viime peleissä, joten heilläkin on varmasti paineita voitosta. Meillä on alkukauteen verrattuna parempi tilanne ja tappioton putki meneillään. Meillä on uusia nälkäisiä pelaajia ja uskomme siihen (säilymiseen). Turha itkeä ja valittaa tässä vaiheessa, pitää vain purra hammasta ja tehdä kaikkensa sen eteen, että tilanne kääntyy. Uskon, että meillä on riittävän laadukas joukkue siihen.” Pyry Soiri, VPS.

SEURAA HÄNTÄ: Henri Sillanpää on ollut totuttuun tapaan kuin muuri VPS:n maalilla. Kokeneen maalivahdin huipputorjunnat ovat pelastaneet vaasalaisille pisteitä viime peleissä. Sillanpää on pitänyt maalinsa puhtaana kolmesti viidessä edellisessä taistossa.

TÄTÄ ENNEN: SJK on ollut VPS:lle vaikea vastustaja. Viidestä edellisestä sarjapelistä seinäjokelaiset ovat voittaneet neljä, Vepsu vain yhden.

AIKA JA PAIKKA: Sunnuntai 23.8. klo 18.30. Hietalahden stadion, Vaasa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Poliisi peitti omia jälkiään sarjahukuttajan kotitiellä

  2. 2

   Taksikuski vei asiakkaan unohtaman salkun Pasilan poliisiasemalle: 20 000 euroa ja timantti – jää ilman 2000 euron löytöpalkkiota

  3. 3

   Yle: Pasilan toimituksen vesijohtoveteen pääsi 500 litraa myrkyllistä kemikaalia

  4. 4

   Nanna Karalahti todella huimassa halkiossa Urheilugaalassa – Jere vihjaili mahdollisesta perheenlisäyksestä

  5. 5

   Tapio Suominen esitteli naisystävänsä julkisesti ensi kertaa – tässä on kuvankaunis Evelin

  6. 6

   Miten Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin yhteistyö sujuu? Hamiltonin entinen tallikaveri Heikki Kovalainen kertoi mielipiteensä

  7. 7

   Poliisi julkaisi kuvan: Tässä on etsitty sarjahukuttaja Pekka Seppänen

  8. 8

   Tällainen mies on karvalakin taakse piiloutuva, tuomiota pakeneva sarjahukuttaja – asianomistajilta karmea kuvaus

  9. 9

   Onko sinulla näitä piirteitä? Ne kertovat älykkyydestä

  10. 10

   Näin Nico Rosberg kommentoi Bottaksen valintaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  2. 2

   Floridan poliisi julkaisi mykistävän videon rämeeltä – ”Kuka sanoi, että dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon?”

  3. 3

   Santeri, 20, ja Sofia, 19, myivät koko omaisuutensa ja lähtivät maailmalle: ”Haluan nähdä kaiken”

  4. 4

   Jethro Rostedt lupasi tv-ohjelmassa Monicalle, 37, työpaikan: odottanut jo vuoden, eikä töitä ole kuulunut

  5. 5

   Onko sinulla näitä piirteitä? Ne kertovat älykkyydestä

  6. 6

   Tällainen mies on karvalakin taakse piiloutuva, tuomiota pakeneva sarjahukuttaja – asianomistajilta karmea kuvaus

  7. 7

   Kaksoissurmasta epäilty on jatkosodan veteraani – oli parempikuntoisena pitänyt huolta puolisostaan

  8. 8

   Pin up -malli Sini Ariell astui vaa’alle – numerot ”shokeeraavia”: ”Olen ollut tyhmä, sokea ja tekopyhä”

  9. 9

   Presidentti Tarja Halonen antoi Suomen korkeimpia kunniamerkkejä tyranneille

  10. 10

   Useat partiot etsivät vankilaan tuomittua sarjahukuttajaa – ”ei ollut kotonaan”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Madonna julkaisi haarovälikuvan – Piers Morgan: ”Oksensin aamupalani”

  2. 2

   Poliisi ampui miehen maaliskuussa – vainajan autosta löytyi kolkko kirje

  3. 3

   Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski”

  4. 4

   Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana

  5. 5

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  6. 6

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  7. 7

   Arto, 35, joutui väkisin mukaan perustulo­kokeiluun: ”Älyttömän huonot tunnelmat ”

  8. 8

   Kolme povekasta blondia: Natalie, 45, sekoitetaan jatkuvasti tyttäriinsä – erotatko kuvista kuka on äiti?

  9. 9

   Masennuksen huonosti tunnettu alatyyppi nakertaa vaivihkaa – onko sinulla kolme näistä oireista?

  10. 10

   Huikea muutos: Playboy-mallin kasvoilta pestiin tv-ohjelmassa vahva meikkikerros – tyrmistyi lopputuloksesta

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Poliisi peitti omia jälkiään sarjahukuttajan kotitiellä

  2. 2

   Taksikuski vei asiakkaan unohtaman salkun Pasilan poliisiasemalle: 20 000 euroa ja timantti – jää ilman 2000 euron löytöpalkkiota

  3. 3

   Yle: Pasilan toimituksen vesijohtoveteen pääsi 500 litraa myrkyllistä kemikaalia

  4. 4

   Nanna Karalahti todella huimassa halkiossa Urheilugaalassa – Jere vihjaili mahdollisesta perheenlisäyksestä

  5. 5

   Tapio Suominen esitteli naisystävänsä julkisesti ensi kertaa – tässä on kuvankaunis Evelin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  2. 2

   Floridan poliisi julkaisi mykistävän videon rämeeltä – ”Kuka sanoi, että dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon?”

  3. 3

   Santeri, 20, ja Sofia, 19, myivät koko omaisuutensa ja lähtivät maailmalle: ”Haluan nähdä kaiken”

  4. 4

   Jethro Rostedt lupasi tv-ohjelmassa Monicalle, 37, työpaikan: odottanut jo vuoden, eikä töitä ole kuulunut

  5. 5

   Onko sinulla näitä piirteitä? Ne kertovat älykkyydestä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Madonna julkaisi haarovälikuvan – Piers Morgan: ”Oksensin aamupalani”

  2. 2

   Poliisi ampui miehen maaliskuussa – vainajan autosta löytyi kolkko kirje

  3. 3

   Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski”

  4. 4

   Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana

  5. 5

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  6. Näytä lisää