Laura

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

”Boriksen” jäähyväiset, Shefki Kuqi vastaan PK-35 ja kolme derbyä – Tästä ei Veikkausliigan kierros juuri parane!

Veikkausliiga
Keskiviikkona pelataan täysi kuuden ottelun kierros.
Illan peleistä peräti kolme on paikalliskamppailuita. Ilta-Sanomat nostaa kello 18.30 alkavista otteluista esiin kuusi pointtia.

1) Joutuuko rikkonainen PK-35 Vantaa nöyrtymään ”Sheriffin” edessä?

FC Interin ja PK-35 Vantaan välisestä kohtaamisesta ei tunnelatausta puutu, vaikka peli ei olekaan paikallisottelu. Interin tuore päävalmentaja Shefki Kuqi on kamppailun seuratuin mies.

Inter julkisti viime viikolla Shefkin ja tämän 33-vuotiaan hyökkääjä-pikkuveljen Njazi Kuqin siirtyvän turkulaisseuraan loppukauden pituisilla sopimuksilla. Kaksikko siirtyi Kupittaalle juuri PK-35:stä, joka oli siirron tapahtumahetkellä liigan sarjataulukon pohjalla – ja on edelleen.

Sen jälkeen vantaalaisseuraa on lyöty kovalla kädellä. Palloliiton Uefa- ja liigalisenssikomitea antoi seuralle rästimaksujen takia peräti kuuden pisteen pisterangaistuksen ja rajoitti sen pelaajahankintoja kahdeksi viikoksi. Lauantaina ahdinko syveni, kun joukkue koki niukan 1–2-tappion PS Kemille vieraissa viime minuuttien takaiskumaalilla.


Kriisiseuran tilanne on nyt entistäkin synkempi. Shefkin tilalle kakkosvalmentajan paikalta pääkäskyttäjäksi hypännyt Pasi Pihamaa kertoi IS:lle maanantaina, että terveystilanne punamustien leirissä on todella huono. Kaksi pelaajaa (kapteeni Kim Raimi ja Marcus Heimonen) on pelikiellossa ja muutama loukkaantuneena.

Pelikelpoisia miehiä oli Pihamaan mukaan maanantaina vain yhdeksän. Se tarkoittaa, että osa saattaa joutua pelaamaan keskiviikkona loukkaantumisista huolimatta pakon edessä, ettei Inter saa luovutusvoittoa. Luovuttamisesta PK-35 kärsisi suunnattomasti, sillä seura tiputettaisiin todennäköisesti rangaistuksena alasarjoihin.

Inter on ennen keskiviikon ottelua sarjassa toiseksi viimeisenä 17 pisteellä. Pistemenetyksen takia PK:lla on yhdeksän pistettä Interiä vähemmän.

PK:lla on ollut viime aikoina paljon vaikeuksia, mutta jos joku ottelu voi sytyttää joukkueen taistelemaan sarjapaikasta, se on tämä kamppailu. Monella pelaajalla on jäänyt suuhun paha maku siitä, että ”Sheriffi” hylkäsi ”uppoavan laivan” kriittisellä hetkellä.

Interin riveistä löytyy Kuqien lisäksi myös kolmas PK-35:ssä alkukauden viettänyt pelaaja, argentiinalaistaituri Lucas Garcia, joka pelasi Vantaalla myös viime kauden Ykköstä.

Garcia lähti seurasta samaan aikaan – toukokuun lopulla – kuin viisi espanjalaispelaajaa. Ulosmarssi johtui PK:n kahden espanjalaisen apuvalmentajan, Jose Riveiron ja Pablo Perez Urtazan irtisanoutumisesta.

2) Lahdessa esitellään uusia pelaajia

FC Lahti esittelee kotiyleisölleen kaksi uutta pelimiestä keskiviikkona Ilvestä vastaan.

”Kuhnurien” paidassa pelaavat mahdollisesti uudet venäläishankinnat, 21-vuotias maalivahti Aleksandr Vasjutin ja ylempi keskikenttäpelaaja Pavel Osipov, 20. Lahtelaisseura ilmoitti tiistaina kaksikon siirtyvän seuraan loppukaudeksi lainalle Venäjän liigan mahtiseurasta Zenitistä, jonka kanssa Lahti tekee yhteistyötä.

Lahteen oli tyrkyllä Zenitistä myös keskikenttäpelaaja Nikita Andrejev, 18, mutta nuorukaisen kohtaloksi tuli palata emoseuraansa.


Todennäköisesti uudet pelaajat ovat avauskokoonpanossa keskiviikkona. Erityisesti Vasjutinin mukaantulo on tärkeä asia maalivahtiongelmista kärsineelle Lahdelle. Viime pelit verkkoa on vartioinut nuori Santeri Pakkanen, joka tippunee nyt penkille.

Zenitissä kolmosvahdin viittaa kantaneen Vasjutinin uskotaan tuovan joukkueen alakertaan johtajuutta, vaikka kopparin englannin kielen taito ei ole parhaasta päästä.

3) Jatkuuko HIFK:n pisteputki Stadin derbyssä?

HIFK otti sunnuntaina makean 5–2-voiton IFK Mariehamnista uuden päävalmentajansa Antti Muurisen johdolla. Sitä ennen HIFK oli katkaissut Muurisen alaisuudessa kolmen pelin tappioputken pelaamalla 1–1-tasapelin SJK:ta vastaan.

Tunnelma joukkueessa on orastavan pisteputken myötä erinomainen, vaikka tutun ja luotettavan Jani Honkavaaran potkut päävalmentajan paikalta painavat edelleen pelaajien mieltä jonkin verran.


HIFK:lla on keskiviikkona erinomainen mahdollisuus horjuttaa HJK:ta, jolla on ollut käynnissä vaikea ajanjakso. Klubi on pelannut kolme peliä voitotta: ensin se tasasi pisteet maalittomasti Interin kanssa, seuraavaksi joukkue putosi Euroopan liigan karsinnoista häviämällä ruotsalaisjätti IFK Göteborgille 0–2. Viimeisimpänä Klubi pelasi 2–2-tasapelin FC Lahtea vastaan sunnuntaina – siinäkin pelissä Alfredo Morelos ampui tasoituksen vasta lisäajan viimeisellä minuutilla.

HIFK:lla on keskiviikkona ainoastaan voitettavaa, kun taas HJK:lla on niskassaan paineita mestaruudesta. Klubi on ennen keskiviikon kierrosta tasapisteissä IFK Mariehamnin kanssa Veikkausliigan kärjessä.

Viime kaudella HIFK ylsi Klubia vastaan paikallispeleissä kolmeen 1–1-tasapeliin. Jo se osoitti, että derbyt ovat yksittäisiä tapahtumia, joissa ei kannata vilkuilla sarjataulukkoa.

Kauden avausderbyn HJK voitti toukokuun lopulla 2–1 ja kaappasi Helsingin herruuden.

Sarjapaikastaan HIFK joutuu vielä taistelemaan, mutta tilanne joukkueessa lienee huomattavasti vapautuneempi PK-35 Vantaan kuuden pisteen pisterangaistuksen myötä. Kun edellinenkin sarjakärki kaatui vieraissa, miksi ei olisi mahdollista ottaa voittoa nykyisestä taulukon johtajasta Stadin Kingien edessä?

4) IFK Mariehamnin kantti punnitaan Kuopiossa

IFK Mariehamn hävisi sunnuntaina kotikentällään erikoisella tavalla. Ahvenanmaalaisseura päästi HIFK:ta vastaan peräti viisi maalia 2–5-tappiossa.

Häviö oli erikoinen lähinnä sen takia, että ”Grönvittin” puolustus oli siihen asti ollut rautaa. Omiin oli mennyt vain kymmenen osumaa 19 ottelussa. HIFK-peli synkisti päästettyjen osumien tilastoa huomattavasti, vaikka saldo onkin edelleen todella hyvä.


IFK on ollut läpi kauden mukana mestaruustaistossa juuri pitävän puolustuksensa ansiosta. Joukkue on tehnyt vain reilun maalin ottelua kohden, mutta kun oma pää on pysynyt puhtaana hämmästyttävän usein (jo 13 kertaa!), pisteitä on kertynyt mukavasti pussiin. 20 pelistä voittoja on 11, saman verran kuin sarjaa maalierolla johtavalla HJK:lla. Ryhmät ovat ennen keskiviikkoa tasapisteissä.

Keskiviikkona punnitaan, onko Peter Lundbergin miehistö toipunut sunnuntain murskajaisista. Vastaansa joukkue saa KuPSin, joka on pelannut kolme edellistä peliä voittamatta ja hävinnyt niistä kaksi – viimeisimpänä lauantaina SJK:lle 0–1.

5) ”Boris” jättää jäähyväiset Jänkäderbyssä

Rovaniemen Palloseuran ykköshyökkääjä Aleksandr Kokko pelaa keskiviikkona toistaiseksi viimeisen ottelunsa rovaniemeläisseuran paidassa PS Kemiä vastaan.

Kokko siirtyy sen jälkeen ulkomaille. Hän solmi aiemmin kaksivuotisen sopimuksen Australian A-liigassa pelaavan Newcastle Jetsin kanssa.

RoPSissa kaudesta 2012 lähtien pelannut ”Boris” voitti viime kaudella Veikkausliigan maalipörssin 17 osumalla tekemällä kolme maalia päätöskierroksen ottelussa FC Lahtea vastaan. Kaudella 2008 hän jakoi maalikuninkuuden Tampere Unitedin Henri Myntin (nyk. KPV) kanssa.


Tällä kaudella 29-vuotias kärkimies on tehnyt lappilaisseuralle kahdeksan maalia 14 sarjaottelussa.

On kuin kohtalon määräämää, että Kokon mainio taival RoPSissa päättyy juuri Lapin paikallistaistoon, eli Jänkäderbyyn. Kun edellinen pohjoisen paikallistaisto pelattiin juhannuksen tienoilla, Kokko kärsi vammoista ja oli kokoonpanon ulkopuolella. Silloin RoPS haki Kemistä 2–0-voiton.

Mikäpä olisikaan inkeriläiset juuret omaavalle Kokolle parempi tapa jättää Suomen kentät taakse ja hyvästellä kotiyleisö, kuin tehdä maali paikalliskilpailijan verkkoon ja juhlia voittoa tuttujen pelaajien ja seurajohdon kanssa?

6) Kumpi hallitsee Pohjanmaata?

Keskiviikon kolmas paikalliskamppailu on Pohjanmaan derby, jossa VPS isännöi SJK:ta uudella Elisa-stadionilla.

Molemmat joukkueet ovat suoriutuneet vahvasti viime aikoina. VPS ehti pelata ennen sunnuntain tappiota (RoPS 0–2) seitsemän ottelua ilman häviöitä. Peleistä peräti kuusi oli päättynyt vaasalaisten voittoon.

SJK on hävinnyt viimeksi lähes kuukausi sitten, silloinkin Mestarien liigan toisen karsintakierroksen avauspelin Bate Borisoville Valko-Venäjällä.


Sen ottelun jälkeen seinäjokelaisryhmä ryhdistäytyi. Ensin se pelasi Batea vastaan OmaSP-stadionilla 2–2-tasapelin, sen jälkeen pelatuista kolmesta liigapelistä on tullut kaksi voittoa ja tasapeli.

Joukkueelle on paikallisherruuden lisäksi iso merkitys myös sarjataulukossa. Kuudentena olevan SJK on kaksi sijaa ylempänä olevaa ”Vepsua” vain kolme pistettä jäljessä. Voitolla hallitseva mestari nousisi yhä paremmin mukaan taisteluun ensi kauden europelipaikoista.

Erinomaista kautta Petri Vuorisen alaisuudessa pelaava VPS saattaisi nousta voitolla – tai tasapelillä – RoPSin ohi kolmanneksi riippuen siitä, miten rovaniemeläiset pelaavat oman ottelunsa keskiviikkona.
Livestudio Stadin derbystä

IS Extra seuraa klo 18.30 alkavaa Stadin derbyä tarkasti. Puoli tuntia ennen ottelua alkaa livestudiolähetys, jossa juontaja Antti Virolaisen johdolla pureudutaan ottelun ennakkoasetelmiin.

Studiossa Virolaisen kanssa ovat toimittaja Saku-Pekka Sundelin ja Hongan päävalmentaja Juho Rantala. Lähetys jatkuu ottelun tauolla ja pelin jälkeen, jolloin pelin puheenaiheet analysoidaan piirtotyökalun avulla.

ISTV pureutuu derbyyn jo kello 17, jolloin nähdään livekuvaa HIFK:n ja HJK:n kannattajien marsseilta.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Juopuneet suomalaiskaverukset lensivät ulos baarista juuri ennen ammuskelua – pelastuivat verilöylyltä

  2. 2

   Kuvat: Totuus Donald Trumpin kulissin takaa saattoi paljastua – Guardian kertoo, mitä kuvissa oikeasti näkyy

  3. 3

   Axl Smithiltä vaaditaan korvauksia ainakin 100 000 euroa

  4. 4

   Tänään tv:ssä: Pihla Viitala täysin alastomana Hollywood-debyyttissään: ”En saanut silmiäni irti hänestä”

  5. 5

   Onko sarjahukuttaja paennut ulkomaille – ei ole matkustuskiellossa

  6. 6

   Palvottu fitnesskaunotar paljasti totuuden ”täydellisestä” bikinikuvastaan – esittelee, kuinka luoda illuusio jumalaisesta vartalosta

  7. 7

   Kokonaista taloa siirrettiin Turussa yöllä 50 metriä – ”Erikoistahan tässä siirrossa on...”

  8. 8

   Diplomi-insinööriksi opiskeleva perheenisä tuomittiin raiskauksesta – ensikertalaisuus ja vakaa elämäntilanne lievensivät tuomiota

  9. 9

   SS: Liikennemerkki lumen peitossa – miten käy ylinopeussakkojen?

  10. 10

   Nainen synnytti salaa vessassa – raskaudesta tietämättömät vanhemmat havahtuivat pamaukseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nainen synnytti salaa vessassa – raskaudesta tietämättömät vanhemmat havahtuivat pamaukseen

  2. 2

   Poliisi peitti omia jälkiään sarjahukuttajan kotitiellä

  3. 3

   Tällainen mies on karvalakin taakse piiloutuva, tuomiota pakeneva sarjahukuttaja – asianomistajilta karmea kuvaus

  4. 4

   Onko sinulla näitä piirteitä? Ne kertovat älykkyydestä

  5. 5

   Poliisi julkaisi kuvan: Tässä on etsitty sarjahukuttaja Pekka Seppänen

  6. 6

   Tapio Suominen esitteli naisystävänsä julkisesti ensi kertaa – tässä on kuvankaunis Evelin

  7. 7

   Taksikuski vei asiakkaan unohtaman salkun Pasilan poliisiasemalle: 20 000 euroa ja timantti – jää ilman 2000 euron löytöpalkkiota

  8. 8

   Yllätys Urheilugaalassa – Kimi Räikkönen asteli lavalle ja piti pitkän puheen: ”Ittekin tekemällä voi tulla ihan hyvä lopputulos”

  9. 9

   Miksi yli 14 vuodeksi vankeuteen tuomittu sarjahukuttaja on vapaana?

  10. 10

   Antti Pihlström saapui Urheilugaalaan hiukan ikävästä syystä: ”Oli kyllä aika huonot fiilikset”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Madonna julkaisi haarovälikuvan – Piers Morgan: ”Oksensin aamupalani”

  2. 2

   Poliisi ampui miehen maaliskuussa – vainajan autosta löytyi kolkko kirje

  3. 3

   Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski”

  4. 4

   Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana

  5. 5

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  6. 6

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  7. 7

   Kolme povekasta blondia: Natalie, 45, sekoitetaan jatkuvasti tyttäriinsä – erotatko kuvista kuka on äiti?

  8. 8

   Patrik Laineen sydän on puhdasta kultaa – vastasi pienen fanin kirjeeseen ikimuistoisella tavalla

  9. 9

   Suomalaisten kasvoilla näkyvä silmälasimalli on auttamattomasti out

  10. 10

   Floridan poliisi julkaisi mykistävän videon rämeeltä – ”Kuka sanoi, että dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon?”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Juopuneet suomalaiskaverukset lensivät ulos baarista juuri ennen ammuskelua – pelastuivat verilöylyltä

  2. 2

   Kuvat: Totuus Donald Trumpin kulissin takaa saattoi paljastua – Guardian kertoo, mitä kuvissa oikeasti näkyy

  3. 3

   Axl Smithiltä vaaditaan korvauksia ainakin 100 000 euroa

  4. 4

   Tänään tv:ssä: Pihla Viitala täysin alastomana Hollywood-debyyttissään: ”En saanut silmiäni irti hänestä”

  5. 5

   Onko sarjahukuttaja paennut ulkomaille – ei ole matkustuskiellossa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nainen synnytti salaa vessassa – raskaudesta tietämättömät vanhemmat havahtuivat pamaukseen

  2. 2

   Poliisi peitti omia jälkiään sarjahukuttajan kotitiellä

  3. 3

   Tällainen mies on karvalakin taakse piiloutuva, tuomiota pakeneva sarjahukuttaja – asianomistajilta karmea kuvaus

  4. 4

   Onko sinulla näitä piirteitä? Ne kertovat älykkyydestä

  5. 5

   Poliisi julkaisi kuvan: Tässä on etsitty sarjahukuttaja Pekka Seppänen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Madonna julkaisi haarovälikuvan – Piers Morgan: ”Oksensin aamupalani”

  2. 2

   Poliisi ampui miehen maaliskuussa – vainajan autosta löytyi kolkko kirje

  3. 3

   Valesotilas yritti huijata – Tiina vedättikin takaisin: ”Naurettiin ukkoni kanssa niin, että mahaan koski”

  4. 4

   Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana

  5. 5

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  6. Näytä lisää