Kyllikki

Viihde

Valikko

Viihde

Eh, nimittäin, nyt on melkoinen visa! 15 kysymystä Spedestä, testaa tästä

Spede Pasasen syntymästä tuli perjantaina kuluneeksi 85 vuotta. Voit testata Spede-tietoutesi näillä 15 kysymyksellä.
Pasanen menehtyi syyskuussa 2001. Tässä 15 kysymystä miehestä.

1. Spede Pasanen lähetti teini-iässä kuunnelman Yleisradion kilpailuun. Mitä aihetta kuunnelma käsitteli?

A) Ympäristön saastumista

B) Maailman nopeinta venettä

C) Koeputkiaikuisia

D) Siamilaisia kaksosia

2. Missä kaupungissa Spede kirjoitti ylioppilaaksi?

A) Kuopiossa

B) Joensuussa

C) Lahdessa

D) Iisalmessa

3. Spede Pasanen esiintyi Kansallisbaletissa 1958. Mikä oli baletin nimi?

A) Pähkinänsärkijä

B) Joutsenlampi

C) Don Quijote

D) Giselle

4. Kuka esitti papukaija G. Pula-ahoa Ruljanssiriihen radiohupailuissa?

A) Leo Jokela

B) Matti Ranin

C) Esko Salminen

D) Marjatta Raita

5. Spede pääsi ensimmäiseen elokuvapäärooliinsa 1963. Mikä oli elokuvan nimi?

A) Hopeaa rajan takaa

B) Millipilleri

C) Mullin mallin

D) X-Paroni

6. Mikä oli Speden oma suosikki hänen tuottamistaan elokuvista?

A) Pähkähullu Suomi

B) Hirttämättömät

C) Uuno Turhapuro

D) Leikkikalugangsteri

7. Kuinka monta patenttihakemusta Spede jätti?

A) 5

B) 14

C) 49

D) 113

8. Missä Uuno-elokuvassa ei nähty lainkaan Vesa-Matti Loiria?

A) Uuno Turhapuron pojassa

B) Lottovoittaja UKK Turhapurossa

C) Tupla-Uunossa

D) Uuno Turhapuron veljessä

9. Mikä oli Esko Salmisen suurihampaisen roolihahmon nimi Speedy Gonzalesissa?

A) Manolito

B) Luigi Cravatto

C) Simo Seivästö

D) Bat Masterson

10. Minkä elokuvan sivuroolissa maanviljelijä Hulkkosen poikana ja tapiolalaisperheen poikana esiintyy nuori Harry ”Hjallis” Harkimo?

A) Pähkähullun Suomen

B) Pohjan tähteiden

C) Hirttämättömien

D) Jussi Pussin

11. Kuka näyttelijä tuli tunnetuksi Uuno-elokuvien vuoristoneuvos Tuurana?

A) Tapio Hämäläinen

B) Pertti Melasniemi

C) Matti Tuominen

D) Joel Rinne

12. Uuno ja Elisabeth kiistelivät lottovoitosta ensimmäisessä Uuno-sketsissä. Minkä merkkisen auton Elisabeth voittorahoillaan ostaisi?

A) Ifan

B) Rutinoffin

C) Ladan

D) Volvon

13. Mikä on ollut katsotuin Spede-elokuva yli 750 000 katsojallaan?

A) Uuno Epsanjassa

B) Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin

C) Uuno Turhapuro armeijan leivissä

D) Lottovoittaja UKK Turhapuro

14. Minkä kunnianosoituksen Spede Pasanen sai vuonna 1985?

A) Betoni-Jussin

B) Erikois-Telviksen

C) Näköispatsaan

D) Taiteilijaeläkkeen

15. Millä paikkakunnalla sijaitsee Spede Pasasen muistopatsas?

A) Kuopiossa

B) Helsingissä

C) Viitasaarella

D) Jalasjärvellä

Oikeat vastaukset:

1. C, 2. D, 3. C, 4. A, 5. A, 6. B, 7. C, 8. D, 9. A, 10. A, 11. A, 12. B, 13. C, 14. A, 15. D

Haasta ystäväsi kisaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Näin ylivoimainen Hannu Manninen oli avauskilpailussaan – sai heti mieluisan palkinnon

    2. 2

      Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

    3. 3

      Bella-koira jahtasi jänistä saarelle ja eksyi – isäntä soitti ensin koiran pantaan ja sitten hätäkeskukseen

    4. 4

      Kyläilijä söi lasten kalenterisuklaat – Vauva.fi:ssä roihahti uskomaton keskustelu

    5. 5

      Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

    6. 6

      Yhden hitin eläketurva – tässä on joululaulu, joka tuo kirjoittajilleen edelleen 590 000 euron vuosittaiset rojaltitulot

    7. 7

      Venäläislehti: Suomesta operoitiin kymmenien miljoonien eurojen laitonta asekauppaa

    8. 8

      Moni kärsii tietämättään kakkostyypin diabeteksen esiasteesta – lisää äkkikuoleman vaaraa

    9. 9

      Lahden MM-kisojen suomalaistoivo sai iltapäivällä todella ikäviä uutisia – ”Ärräpäät lentelivät”

    10. 10

      Aktiivisen työttömän tuloista lähtee ensi vuonna jopa 200 €/kk – ”Työttömän taloudessa järkyttävän suuri summa”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

    2. 2

      Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

    3. 3

      Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

    4. 4

      Katin ja Mikon loppumaton tuska – tytär ei elä enää pitkään: ”Lapsi jota on niin kovasti toivonut, otetaan pois”

    5. 5

      Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

    6. 6

      Bunkkeriin seksiorjaksi teljetty ruotsalaisnainen kirjoitti kirjan painajaisestaan – ”Yritin uskotella itselleni, ettei tämä voi olla totta”

    7. 7

      Sekava mies uhkasi vastaantulijaa Porvoossa – nyrkkeilytaustainen uhattu ei päästänyt karkuun

    8. 8

      Susanna, 33, vei Lumian huoltoon – uuteen puhelimeen alkoi ilmestyä outoja kuvia

    9. 9

      Brittimedia: Saara Aalto laulaa finaalissa kaikkien aikojen Queen-klassikon yhdessä supertähti Adam Lambertin kanssa

    10. 10

      Katso, mitä tapahtui asuntolainan hinnalle – ”Pankin vaihtajia on liikkeellä”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

    2. 2

      WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

    3. 3

      Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

    4. 4

      7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

    5. 5

      Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

    6. 6

      Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

    7. 7

      Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

    8. 8

      Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

    9. 9

      Nainen teki ”pettämistestin” poikaystävälleen – lopputulos ei ilahduttanut, videolla jo 6 miljoonaa katselukertaa

    10. 10

      Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

    11. Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Näin ylivoimainen Hannu Manninen oli avauskilpailussaan – sai heti mieluisan palkinnon

    2. 2

      Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

    3. 3

      Bella-koira jahtasi jänistä saarelle ja eksyi – isäntä soitti ensin koiran pantaan ja sitten hätäkeskukseen

    4. 4

      Kyläilijä söi lasten kalenterisuklaat – Vauva.fi:ssä roihahti uskomaton keskustelu

    5. 5

      Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

    6. Näytä lisää
    1. 1

      Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

    2. 2

      Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

    3. 3

      Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

    4. 4

      Katin ja Mikon loppumaton tuska – tytär ei elä enää pitkään: ”Lapsi jota on niin kovasti toivonut, otetaan pois”

    5. 5

      Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

    6. Näytä lisää
    1. 1

      Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

    2. 2

      WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

    3. 3

      Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

    4. 4

      7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

    5. 5

      Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

    6. Näytä lisää