Anna, Anne, Anu

Viihde

Valikko

Viihde

Jukka Virtanen kirjoitti teinipoikana hilpeän yörunon: ”Laske siihen, minä pissaan”

Vastaaja Virtasen parhaat palat
Suomi-viihteen grand old man Jukka Virtanen piti suosittua palstaansa IS Tv-lehdessä huimat 11 vuotta. Tässä parhaita paloja Virtasen yli tuhannesta vastauksesta. Hauskaa vappua!
Viihdelegenda Jukka Virtanen piti suosittua ”Vastaa, Virtanen!” -kysymys-vastaus-palstaa Ilta-Sanomat Tv-lehdessä lehden alusta saakka, toukokuusta 2004. Virtanen lopetti palstanikkarin hommat omasta pyynnöstään tämän vuoden pääsiäisenä ja kertoi keskittyvänsä nyt ”laiskotteluun”.

Tv-lehden toimituksen laskujen mukaan Virtanen ehti vastata palstallaan reilusti yli tuhanteen lukijakysymykseen. Aihepiiri oli vaatimattomasti suomalaisen ja ulkomaisen tv-, elokuva-, teatteri- ja musiikkiviihteen historia, nykyisyys ja tulevaisuus.

Virtaselta ehdittiin tiedustella muun muassa hänen suhteestaan ohjaaja Edvin Laineeseen, Spede Pasaseen, Vesku Loiriin ja erinäisiin muihin viihteen legendoihin; mitä kuuluu australialaisesta tv-sarjasta tutuille McLeodin tytöille; miten lapsitähdet valikoituvat tv-ohjelmiin ja elokuviin; mitä tarkoittaa film noir; millainen tyyppi on uutisankkuri Urpo Martikainen; mitä Virtanen tietäisi kertoa spagettilänkkäreiden historiasta – ja niin edelleen. Useimmissa kysymyksissä muisteltiin jotain tv:stä poistunutta sarjaa ja tiedusteltiin, tuleeko sille jatkoa tai esitetäänkö sitä joskus uusintana.

Palstan suosituin kysymys taisi koskea Virtasen itsensä luomaa The Joulukalenteri -sarjaa: Sanoman arkistohaun mukaan Virtanen vastasi The Joulukalenteria jotenkin liippaavaan kysymykseen ainakin 22 kertaa.

Virtanen vastasi lukijoiden kysymyksiin omalla, täysin jäljittelemättömällä tyylillään, joka asiatietojen lisäksi rönsyili usein melko käsittämättömiin, mutta kiistattoman hauskoihin sfääreihin.

Vapunpäivän ratoksi Tv-lehden toimitus kokosi alle muutamia parhaita paloja Virtasen 11-vuotiselta palstauralta. Olkaa hyvät!


Pölösen avulla Suomen Robinsoniksi?

Virtasen ihkaensimmäinen vastaus Tv-lehden ensimmäisessä numerossa toukokuussa 2004 koski Suomen Robinson -sarjan mahdollista uusintaa. Tiedustelijana oli nimimerkki Pete.

”Nelosen kaunisääninen tiedotuspäällikkö Susanna Perämaa vahvisti, että parhaillaan analysoidaan vappuna päättynyttä kisaa ja jatkosta päätetään myöhemmin”, Virtanen informoi Peteä ja jatkoi:

”Itse olen aloittanut valmentautumisen seuraavaa Robinsonia varten. Hankin Markku Pölösen ensimmäisen elokuvan Kivenpyörittäjän kylä. Sinunkin, Pete, kannattaa tutkia tuosta tuosta leffasta Jarmo Mäkisen harjoitusmenetelmät. Ne ovat avain Robinson-juontajan fyysiseen kestävyyteen ja niukkaan ilmaisuun. Harjoitusmetodin on luonut loistava kirjailija Heikki Turunen, joka pystyisi lausumaan polvillaan kanssakilpailijoilleen neljä tuntia rakkausrunoja.” (IS Tv-lehti 12.5.2004)


Teinivuosien tuotos: tunnelmallinen kissaruno

Näin Vastaaja Virtanen muisteli teinivuosinaan tekemäänsä runoa, jonka Repe Helismaa tulkitsi kiertueellaan vuonna 1963:

”Suunnilleen näin meni vanha syysloruni Nocturne eli Yötunnelma:

Syksy-yötä hiljentyvää tihkusade kastelee.

Pitkin rapakkoa syvää kaksi kissaa astelee.

Toinen katsoo toiseen kissaan. Sanoo sitten ”Lannattaa.”

”Laske siihen, minä pissaan.” ”Eipä taida kannattaa.

Suuri vaiva peittotyössä, paras, kun vain kastelee.”

Eteenpäin taas syksy-yössä kaksi kissaa astelee.”

(IS Tv-lehti 2.1.2013)


Ehdotti Riitta Väisästä Kymppitonniin

Virtaselta kysyttiin hänen muistojaan Kymppitonni-ohjelmasta. Näin Virtanen kertoi:

”Silloin kauan, kauan sitten olin mukana heti Kymppitonnin koelähetyksessä ja siinä hyväksi havaitun formaatin ensimmäisessä lähetyksessä. Voitin tietysti molemmat, ja Pertti Pasanen maksoi voittamani summan myös koeohjelmasta. Tämä johtui siitä, että olin monessa suhteessa Speden luottomies ohjelmakokeiluissa Speden Spelejä myöten.

Pertti riiusti tuolloin Riitta Väisästä, joka oli valittu Euroopan kauneimmaksi Rhodoksella vuonna 1976. Seuraavan vuoden kevättalvella tapasin Riitan yhteisellä tavaratalokeikalla Oulussa.

 

Kaunis neiti Väisänen aloitti höpötyksen heti, ja pulputus jatkui estottoman hauskana. Kun Pasanen suunnitteli Kymppidonaa, hän tuskaili juontajan etsintää. Sanoin hänelle, että siinähän paras on ihan lähellä.

Juttelin Riitan kanssa ja tykästyin hänen höpötykseensä. Kun olin yllyttänyt täyden tavaratalon asiakkaita rahantuhluuseen reilut kolme tuntia, alkoi suuta kuivata. Sanoin Riitalle, että tule tähän korokkeelle hetkeksi puhumaan, niin käyn kahvilla.

Kaunis neiti Väisänen aloitti höpötyksen heti, ja kun tulin takaisin parinkymmenen minuutin kuluttua, pulputus jatkui värikkäänä ja estottoman hauskana. Riitta haukkui miesasiakkaita, jotka vain tuijottavat tuote-esittelijöitä eivätkä osta sorsastushaulikoita ja jääpallomailoja.

Kun Pasanen suunnitteli Kymppidonaa, hän tuskaili juontajan etsintää. Sanoin hänelle, että siinähän paras on ihan lähellä. Riitta on hyvä ja pärjää varmasti.” (IS Tv-lehti 5.1.2010)


Juicen uni johti klassikkobiisiin

Näin Vastaaja Virtanen muisteli Levyraadissa täydet pisteet saaneita kappaleita:

”Toiset täydet kympit (Levyraadissa) muistan alkuvuodesta 1991. Kun tieto Juha Vainion kuolemasta järkytti kansaa syksyllä 1990, pohti Juice Leskinen kollegansa poismenoa niin intensiivisesti, että hän näki seuraavana yönä unta edesmenneestä mestarista. Unessa Juha oli jättänyt Juicen yöpöydälle paperilapun, jossa oli kaksi ensimmäistä riviä lauluun: ”Mies tuli vuonolta näyttäen huonolta...”

Leskinen jatkoi uniaihiota ja teki laulun Norjalainen villapaita. Siitä tuli klassikko ja illanistujaisten ja nuotiopiirien suosikkiralli.

Kympin antajia raadissa oli ainakin Juhan poika, levymoguli Ilkka Vainio, ja säveltäjä-toimittaja, pamfletisti ja italiafriikki Petri Kaivanto.” (IS Tv-lehti 2.1.2008)


Kiitos vävypojasta, Åke Lindman!

Näin Vastaaja Virtanen muisteli Åke Lindmanin uraa taiteilijana ja urheilijana:

”Åke oli pari kertaa myös Raittius- ja Urheiluseura Zoomin matseissa porukan päällikkönä. Joskus hänellä oli vaikeuksia ehtiä Svenska Teaterniin Vaasan sarjamatsista.

Åken viimeinen työ oli kaksiosainen Lapin kullan kimallus (1999). Sain kirjoittaa siihen Ralla-Kaisan Laulun. Åken Lapin kullan kimallus oli vastaaja Virtaselle tärkeä projekti. Elokuvassa naamiointisuunnittelijana toiminut tyttäreni löysi sitä tehdessään puolisonsa. Kiitos paljon, Åke!” (IS Tv-lehti 8.10.2014)


”Turhapuron tanka ei ole ihan puhdasoppinen”

Nimimerkki Annukka tiedusteli Vastaaja Virtaselta tanka-runosta, jonka Uuno Turhapuro lausui Uuno Turhapuro muuttaa maalle -elokuvassa. Runo alkoi näin: Kuu ja tähdet taivaalla vilkuttaa, renki tytön kanssa metsään nilkuttaa. ”Mahdatko osata kertoa, kuka tuon runon on kirjoittanut? Oliko se Speden vai Ere Kokkosen aivoituksia?” Annukka kysyi Virtaselta.

”Tuota runoa ei tehnyt Spede Pasanen, Ere Kokkonen eikä Uuno Turhapuro. Sen sommitteli Vesa-Matti Loiri Uunon esitettäväksi”, Virtanen valaisi Annukkaa ja jatkoi:

”Tanka-runojen kukoistuskausi alkoi Japanissa vuonna 759 Manyoshu-kokoelmasta, ja se kesti 1300-luvulle saakka. Tanka-runoja rustataan edelleen Japanissa. Tanka on 31-tavuinen, viisirivinen runo. Tavujen lukumäärä riveillä on 5–7–5–7–7. Turhapuron esittämä tanka ei siis ole ihan puhdasoppinen. Suomalaisia tanka-runoilijoita on muutamia. Muiden muassa Eila Kivikk'aho ja Tuomas Anhava tekivät niitä aikoinaan.” (IS Tv-lehti 16.1.2008)


Kauhealla kankkusella väärä esittäjä

Näin Vastaaja Virtanen muisteli Kari Tapiota ja Kotkan meripäiviä:

”Istuin Kari Tapion kanssa Satamavaraston hämärässä katsomossa Juha Vainio -konsertin harjoituksissa. Mietin juontojani ja tein muistiinpanoja. Klabbi odotti harjoitusvuoroaan. Omaa osuuttaan treenaamaan nousi lavalle Ari Klem.

 

Klabbi sanoi: ”Meistä kumpikin on elämässään läikyttänyt enemmän viinaa rinnuksilleen kuin tuo on juonut!”

Pienen neuvottelun jälkeen orkesteri aloitti soiton ja Klemmari alkoi laulaa. Varastoon tulvahti Kauhea kankkunen. Katsoimme Klabbin kanssa järkyttyneinä toisiimme. Sitten kuiskasin: ”Eikös tässä ole jotakin perusteellisesti väärin? Toi tuolla laulaa tätä laulua ja me istutaan kuuntelemassa!”.

Karin repliikit ovat aina viisaita ja niissä on aforistista tehoa. Klabbi sanoi: ”Meistä kumpikin on elämässään läikyttänyt enemmän viinaa rinnuksilleen kuin tuo on juonut!”” (IS Tv-lehti 16.7.2008)

Vastaaja Virtaselle voi yhä lähettää terveisiä sähköpostitse osoitteeseen tvlehti.virtanen@iltasanomat.fi tai postitse osoitteeseen Ilta-Sanomat Tv-lehti, Vastaa, Virtanen!, PL 45, 00089 Sanoma.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Vahvistus venäläisten härskille dopinghuijaukselle – naisurheilijoiden näytteissä oli miehen DNA:ta!

  2. 2

   Äidin tekemä Excel-taulukko paljasti kylmän totuuden Nikon tilanteesta – näin poika kuittasi 50 000 € velat

  3. 3

   Kortitta ajanut vanhus suuttui poliisille Orimattilassa

  4. 4

   Psykoosiin ajautunut Kanye West palasi julkisuuteen muuttuneena – ensimmäinen kuva räppäristä poistettiin Instagramista nopeasti

  5. 5

   Naapuri järkyttyi Vuosaaren yöllisestä tragediasta – ”He olivat reippaita lapsia”

  6. 6

   Suuri lihapullatesti oli yhden pienen pyörykän ylivoimaa – ”Heittämällä paras”

  7. 7

   X Factor -finaalin kappaleet julki – Saara Aalto esittää 80-luvun jättihitin

  8. 8

   Aasialaismiehen passikuva hylättiin äärimmäisen kiusallisesta syystä

  9. 9

   Ihmepelastuminen: Mies löytyi viidakosta hengissä 15 päivää helikopteriturman jälkeen

  10. 10

   Mykistävä raportti Venäjän dopingskandaalin laajuudesta – yli tuhat urheilijaa mukana!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  2. 2

   Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

  3. 3

   Suuri lihapullatesti oli yhden pienen pyörykän ylivoimaa – ”Heittämällä paras”

  4. 4

   Aasialaismiehen passikuva hylättiin äärimmäisen kiusallisesta syystä

  5. 5

   Psykoosiin ajautunut Kanye West palasi julkisuuteen muuttuneena – ensimmäinen kuva räppäristä poistettiin Instagramista nopeasti

  6. 6

   Äidin tekemä Excel-taulukko paljasti kylmän totuuden Nikon tilanteesta – näin poika kuittasi 50 000 € velat

  7. 7

   Kolme lasta ja äiti kuolivat tulipalossa Helsingin Vuosaaressa – näin tapahtumat etenivät

  8. 8

   Moni kärsii tietämättään kakkostyypin diabeteksen esiasteesta – lisää äkkikuoleman vaaraa

  9. 9

   Yhden hitin eläketurva – tässä on joululaulu, joka tuo kirjoittajilleen edelleen 590 000 euron vuosittaiset rojaltitulot

  10. 10

   Aktiivisen työttömän tuloista lähtee ensi vuonna jopa 200 €/kk – ”Työttömän taloudessa järkyttävän suuri summa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  4. 4

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  5. 5

   Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

  6. 6

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  7. 7

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  8. 8

   Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

  9. 9

   Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

  10. 10

   Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Vahvistus venäläisten härskille dopinghuijaukselle – naisurheilijoiden näytteissä oli miehen DNA:ta!

  2. 2

   Äidin tekemä Excel-taulukko paljasti kylmän totuuden Nikon tilanteesta – näin poika kuittasi 50 000 € velat

  3. 3

   Kortitta ajanut vanhus suuttui poliisille Orimattilassa

  4. 4

   Psykoosiin ajautunut Kanye West palasi julkisuuteen muuttuneena – ensimmäinen kuva räppäristä poistettiin Instagramista nopeasti

  5. 5

   Naapuri järkyttyi Vuosaaren yöllisestä tragediasta – ”He olivat reippaita lapsia”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  2. 2

   Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

  3. 3

   Suuri lihapullatesti oli yhden pienen pyörykän ylivoimaa – ”Heittämällä paras”

  4. 4

   Aasialaismiehen passikuva hylättiin äärimmäisen kiusallisesta syystä

  5. 5

   Psykoosiin ajautunut Kanye West palasi julkisuuteen muuttuneena – ensimmäinen kuva räppäristä poistettiin Instagramista nopeasti

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  4. 4

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  5. 5

   Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

  6. Näytä lisää