Anna, Anne, Anu

Viihde

Valikko

Viihde

Uhkeat pin up -kaunottaret kisaavat lokakuun alussa – ken on heistä kaunein?

pin-up
Pin-Up Finland -mallikilpailussa mittelöivät nuoret pin-up-kulttuurista ja elämän tyylistä kiinnostuneet kaunottaret.
Viidennen kerran järjestettävät kilpailut kisataan tänä vuonna Lahden Messukeskuksessa Autot ja Viihde -viikonlopputapahtuman yhteydessä 3.–4. lokakuuta. Tämän vuoden teemaksi on valittu sailor-teema.

Kilpailun kriteereinä on täysi-ikäisyys ja pin-up-henkisyys, joka täytyy tulla esille olemuksessa sekä jokapäiväisessä elämässä.

Kilpailijoita on yhteensä 12. Kilpailun tuottajana ja juontajana toimivat burleski-esiintyjät Tinker Bell ja TurrrboCherry.

Voittaja palkitaan lauantaina 4.lokakuuta kilpailun yhteydessä.

1. Be Bop a Roosa


Nurmijärveltä kotoisin oleva Be Bop a Roosa kuvailee olevansa luova ja iloinen ompelua harrastava nuori nainen.

– Arvostan kunnollisia käytöstapoja ja vanhan ajan perinteitä. Hain mukaan kilpailuun, sillä olen aina ollut kiinnostunut pin-up-kuvista ja ihaillut pin-up-malleja, haluaisin olla osa yhteisöä. Toivon myös uutta ja hauskaa kokemusta. Elämässä on vain oltava itsensä, et voi miellyttää kaikkia ulkonäölläsi tärkeintä on että miellytät itseäsi.

2. Inka La VindaHaminasta kotoisin oleva tarjoilija harrastaa rock ja swing -tansseja sekä bändikeikoilla käymistä.

– Minä olen nuori tarjoilijatyttönen ja naisen alku Haminasta. Itseäni kuvailisin suloiseksi naapurintytöksi, mutta sisällä kiehuu seikkailunhalu ja halu nähdä maailmaa ja haastaa itseni. Asennetta löytyy, kun sitä vaaditaan. Olen ehkä jopa hiukan ujo, arvoituksellinen, mutta kun saa pin-up-vaihteen päälle niin ei minua mikään pysäytä! Rakastan rockabilly ja psychobilly musiikkia, jenkkiautoja ja pin-up-kulttuuria. Rakastan laittautua, laittaa punat huuliin ja saada katseita!

3. Miss Honey de RoseTamperelaisen tutkijan kellohame keikahtelee viikoittain sekä tanssilattialla erilaisiin rytmeihin että keilahallilla seuraporukan keskellä.

– Mieluiten pyörähtelen rock'n'swing-tansseja, mutta lantioni heiluu vakuuttavasti myös muihin rytmeihin - uusin villitykseni ja innostukseni on burleski. Toisaalta joskus on mukava polkea rytmiä muille harmonikalla ja repäistä vaikkapa Säkkijärven polkka. Kun näiltä harrastuksilta ja kuntosalilta ehdin, istahdan piirustuspöydän ääreen joko lyijykynän tai öljyvärisiveltimen kanssa.

4. Cherry StarCherry Star tule Riihimäeltä, ja harrastaa ratsastusta, sekä koirien ja kissojen kasvatusta.

”Pin-up on tullut tutuksi tapahtumien ja ystävien kautta ja siitä on tullut itselleni harrastus ja vähitellen elämän tapa. Odotan kilpailulta saavani kokemusta, uutta oppia pin-up-harrastukseen ja viettää kivaa aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Mottoni on, että hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Älä lähde muokkaamaan itseäsi tai persoonallisuuttasi muiden takia. ”

5. Cherry La TeaseJoensuulainen ompelija ja myyjä kertoo harrastavansa persoonallisten vaatteiden ompelua, käsitöitä, lukemista ja piirtämistä. Lisäksi ryhmäliikunta ja juoksulenkit kuuluvat harrastuksiin.

– Olen positiivinen, helposti lähestyttävä, värikäs ja energinen. Minut varmasti näkee ja kuulee, missä ikinä liikunkin. Olen aina rakastanut pin-upia ja turhamaisuutta, eikä kameran edessä liikkuminenkaan ole tuntunut luonnottomalta. Olin pitkään miettinyt olisiko minusta tällaiseen kilpailuun. Töissäni asiakkaaksi tuli pin-up-mallina työskentelevä nainen, ja hän kannusti minua hakemaan rohkeasti. Tässä sitä nyt ollaan.

6. Carissa La DameLahtelainen lähihoitaja ja kosmetologiopiskelija harrastaa tatuointeja, lenkkeilyä, ”malleilua” ja musiikkia.

– Olen iloinen, ajattelevainen, määrätietoinen, sosiaalinen ja huumorintajuinen nuori nainen. Hain kilpailuun haastaakseni itseni sekä puhtaasta intohimosta pin-upia kohtaan. Kilpailu ehkä avaa myös uusia ovia tulevaisuuteen, toimii jonkinlaisena ponnahduslautana unelmauralle. Odotan kilpailulta uusia tuttavuuksia, upeita kokemuksia ja ihania muistoja.

7. Veda DeCadenzaHelsinkiläinen suunnittelija harrastaa pin-upin lisäksi burleskia, vintagea, itämaista tanssia, elokuvia sekä matkustelua.

– Olen tumma ja tulinen, pirskahteleva ja pinnan alta pikkuisen paheellinen. Hurmioidun entisaikojen estetiikasta, historian vahvoista naishahmoista, rappeutuneista rakennuksista ja Välimeren turkoosinsinisistä aalloista. Tyylini on niin arjessa kuin juhlassakin vahvasti pin-up-henkinen naisellisine vintage-asuineen, kiehkurakampauksineen ja punattuine huulineen. Pin-up merkitsee minulle tapaa ilmaista käsityksiäni kauneudesta, naisellisuudesta ja seksuaalisuudesta.

– Olen pikkutytöstä asti ihaillut erityisesti 40- ja 50-lukujen pin-up-kaunottaria, joissa viattomuus ja aistillisuus kohtaavat tyylikkäällä tavalla. Haluan omalla esimerkilläni olla mukana laajentamassa massakulttuurin nykyisiä, kapeita kauneuskäsityksiä: kauneutta ei mielestäni määritä kropan koko. Olipa sitten kyse naisesta tai miehestä, vaan se kuinka henkilö kantaa itsensä sekä se kuinka hän kohtelee itseään ja myös muita.

8. Fanny WhiteHelsinkiläinen Fanny White opiskelee oikeustieteitä ja harrastaa burleskitanssia, vintagevaatteita sekä kirpputoreja.

– Olen päämäärätietoinen, tunnollinen ja nautin uusista mahdollisuuksista kehittyä. Burleskiharrastukseni pohjalta kiinnostuin pin-upista ja halusin lähteä mukaan kilpailuun. Haluan tuoda ilmi erilaista naiskuvaa - jokainen nainen on erilainen ja itseensä tyytyväinen nainen on aina kaunis. Odotan huikeaa "once in a lifetime" -kokemusta sekä lisää esiintymiskokemusta. Odotan myös tutustumista uusiin saman mielenkiinnonkohteen omaaviin ihmisiin sekä kontaktien luomista.

9. Miss CandycatKaipiaisista kotoisin oleva kauneus- ja kampaamoyrittäjä on ajanut ja harrastanut 20 vuoden ajan ravihevosia.

– Olen temperamenttinen showpersoona, siellä missä olen, niin tapahtuu. En jää missään tilanteessa seinäruusuksi, vaan otan tilanteen haltuun. Pidän myös heikompien puolia, avustan kakkostyönäni cp-vammaista miestä ja tätä työtä muun ohessa tullut jo vuosia. Olen rakastunut rock’n’roll-meininkiin ja kaikkeen vanhanajan meininkiin.

– Kauneushoitolani asiakas kertoi kolmosluokkalaisen tytön olevan jo dieetillä. Minä haluan antaa normaalin naisroolimallin. Minulla on annettavaa ja sanottavaa naisena- Olen ylpeä kurveistani ja raudan lujasta työmoraalistani, olen vahva esimerkki ja elän elämäntapana päivittäin pin-up kulttuuria. Kilpailulta odotan naurua, kurveja, sisaruutta, värikkyyttä, räväkkyyttä, häpeilemättömyyttä ja naiseudesta nauttimista.

10. Ida von DarkJyväskylästä kotoisin oleva myyjä harrastaa kuntosaliharjoittelua, piirtämistä, ompelua ja tankotanssia.

– Olen pirtsakka, luova, rock-henkinen pin-up-mimmi. Vaatteeni ompelen useimmiten itse. Pyrin olemaan aina huoliteltu ja tyylikäs. Lähdin mukaan Pin-Up Finland -kilpailuun, koska halusin kokeilla kuinka tulisin pärjäämään kisassa. Kilpailu vaikutti hauskalta uudelta kokemukselta, joten päätin rohkaista itseni ja lähettää hakemuksen. Odotan uusia kokemuksia ja uusiin ihmisiin tutustumista.

11. Sweet Honey SusanMyynti-, markkinointi- ja promootiotyötä tekevä Sweet Honey Susan tulee Kuhmoisista. Hän harrastaa kuntoilua, omien hevosten hoitoa, ulkoilua sekä metsästystä.

– Olen iloinen, puhelias, lempeä ja pehmeä naarasleijona, joka tarvittaessa puolustaa perhettään ja läheisiään ärhäkkäästi. Olen aina ihaillut pin-up-tyttöjen kauneutta ja sitä että siinä ei ole ns. laihuusihannetta, nainen saa olla muhkea ja pehmeä myös. Nyt aikuisempana uskallan olla täysin oma itseni ja uskaltauduin kokeilemaan pin-upia. Näköjään ne unelmat tosiaan ovat tehty toteutettavaksi.

– Nnuorille täytyy olla muitakin ns. kauneusihanteita kuin ne laihat huippumallit. Odotan kilpailulta ihanien pin-up-leidien tapaamista, ihania kokemuksia, muistoja mitä voi sitten lapsenlapsille kertoa.

12. Cherry Jo CandieSiuntiosta kotoisin olevan Cherryn rakkain harrastus on autojen maailmassa keskittyen vanhoihin Amerikan autoihin ja niiden ympärillä olevaan elämäntapaan. Hän kuvailee itseään yllytyshulluksi.

– Pin-up merkitsee minulle ”aitoa” naisellisuutta, klassista kauneutta, kokoa katsomatta. Pin-up on piristävä tuulahdus menneiltä vuosilta keskellä nykyaikaa, joka luo meille paineita niin työ- ja ulkonäkömaailmassakin. Pin-up on aitoa ja konstailematonta – kaiken sen keimailunkin keskellä. Harrastukseni kietoutuvat elämäntapa kokonaisuuden ympärille, johon kuuluvat lähtemättömästi vanhat autot ja musiikki 50-luvulta. Kierrämme erilaisissa autotapahtumissa ja keikoilla nautin rock’n roll musiikista – tulevaisuudessa aion myös opetella tanssimaan west coast swingiä.– Odotan kilpailulta mahdollisuutta kehittymiseen, muiden kilpailijoiden tapaamista, palautetta sekä yhteistyöverkostojen luomista. Ja tietenkin upeaa kokemusta kaiken kaikkiaan. Haluaisin päästä edustamaan tavallista naista. Naista, joka ei ole täydellisen kaunis, vaan joka näyttää muillekin tavallisille naisille, että kaunis voi olla kaikista pienistä vioistaan huolimatta. Kauneus tulee sisältä.

Kuvat: Hannes Honkanen

Meikit: VIP MakeUp Lounge Mia Siren sekä Mercy Maybelle

Vaatetus: VintagEijas, Eija Mannila

Styling: Tinker Bell ja TurrrboCherry

Video: Elsa Pankkonen

Tuotanto: Kirsi Ojaniemi / Autot ja Viihde -viikonloppu

Otsikkoa muokattu 17.07. Kilpailu käydään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Kolme lasta ja nainen menehtyivät huoneistopalossa Helsingin Vuosaaressa

  2. 2

   Aasialaismiehen passikuva hylättiin äärimmäisen kiusallisesta syystä

  3. 3

   Suuri lihapullatesti oli yhden pienen pyörykän ylivoimaa – ”Heittämällä paras”

  4. 4

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  5. 5

   Yhden hitin eläketurva – tässä on joululaulu, joka tuo kirjoittajilleen edelleen 590 000 euron vuosittaiset rojaltitulot

  6. 6

   Europolin joulukalenterissa tänään Suomessa etsintäkuulutettu rikollinen – katso kuka kalenteriluukusta paljastuu

  7. 7

   Simpanssinaamainen kaahari piinasi poliisia Ruotsissa

  8. 8

   Kukaan ei tullut tytön synttäreille – paitsi eräs pieni poika, ja se riitti

  9. 9

   Moni kärsii tietämättään kakkostyypin diabeteksen esiasteesta – lisää äkkikuoleman vaaraa

  10. 10

   Näin ylivoimainen Hannu Manninen oli avauskilpailussaan – sai heti mieluisan palkinnon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  2. 2

   Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

  3. 3

   Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

  4. 4

   Bunkkeriin seksiorjaksi teljetty ruotsalaisnainen kirjoitti kirjan painajaisestaan – ”Yritin uskotella itselleni, ettei tämä voi olla totta”

  5. 5

   Sekava mies uhkasi vastaantulijaa Porvoossa – nyrkkeilytaustainen uhattu ei päästänyt karkuun

  6. 6

   Susanna, 33, vei Lumian huoltoon – uuteen puhelimeen alkoi ilmestyä outoja kuvia

  7. 7

   Brittimedia: Saara Aalto laulaa finaalissa kaikkien aikojen Queen-klassikon yhdessä supertähti Adam Lambertin kanssa

  8. 8

   Aktiivisen työttömän tuloista lähtee ensi vuonna jopa 200 €/kk – ”Työttömän taloudessa järkyttävän suuri summa”

  9. 9

   Autoilun verotus kiristyy 16 prosenttia: Tarkista kuinka paljon joudut autosi käytöstä maksamaan ensi vuonna

  10. 10

   Jaana Pelkonen avoimena Me Naisille – esikoislapsi tuo onnea, mutta elämässä on läsnä myös suuri surunaihe: ”Enää en itke joka päivä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  4. 4

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  5. 5

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  6. 6

   Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

  7. 7

   Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

  8. 8

   Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

  9. 9

   Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

  10. 10

   Nainen teki ”pettämistestin” poikaystävälleen – lopputulos ei ilahduttanut, videolla jo 6 miljoonaa katselukertaa

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Kolme lasta ja nainen menehtyivät huoneistopalossa Helsingin Vuosaaressa

  2. 2

   Aasialaismiehen passikuva hylättiin äärimmäisen kiusallisesta syystä

  3. 3

   Suuri lihapullatesti oli yhden pienen pyörykän ylivoimaa – ”Heittämällä paras”

  4. 4

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  5. 5

   Yhden hitin eläketurva – tässä on joululaulu, joka tuo kirjoittajilleen edelleen 590 000 euron vuosittaiset rojaltitulot

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Salkkarit-kaunotar rohkeassa kuvassa – rinnat paistavat läpi henkäyksen ohuesta asusta

  2. 2

   Saara Aallon kilpakumppanit pahoissa vaikeuksissa – tuleeko finaalilähetyksestä katastrofi?

  3. 3

   Robinin, 18, Linnan juhlat -asussa mukana yksityiskohta, joka jäi monilta huomaamatta – presidentiltä erityinen pyyntö kättelyjonossa

  4. 4

   Bunkkeriin seksiorjaksi teljetty ruotsalaisnainen kirjoitti kirjan painajaisestaan – ”Yritin uskotella itselleni, ettei tämä voi olla totta”

  5. 5

   Sekava mies uhkasi vastaantulijaa Porvoossa – nyrkkeilytaustainen uhattu ei päästänyt karkuun

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  4. 4

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  5. 5

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  6. Näytä lisää