MAINOS

Tatu, Daniel, Taneli

Keiju Alentaja

Valikko

Keiju Alentaja

MAINOS

Helppo ja nopea ratkaisu korkeaan kolesterolitasoon?

ILMOITUS
Suurentuneet veren kolesteroliarvot lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, mutta kaikeksi onneksi tämän riskin pienentäminen on suhteellisen vaivatonta.
Keiju Alentaja sisältää runsaasti kasvisteroleita, jotka alentavat tutkitun tehokkaasti veren kolesterolia. Yhdessä terveiden elämäntapojen ja monipuolisen, tasapainoisen ruokavalion avulla tuloksia syntyy vieläpä nopeasti.

Keiju Alentaja-levitteet on tarkoitettu sinulle, joka huolehdit terveydestäsi ja haluat alentaa suurentuneita veren kolesteroliarvojasi ehkäisten näin mahdollisia sydän- ja verisuonisairauksia.

Keiju Alentajaa kannattaa käyttää osana kolesterolia alentavaa ruokavaliota. Keiju Alentajan valinta levitteeksi voi olla myös ensimmäinen askel sitä kohti.

Veren kolesteroliarvojen hyvä hoito on ensiarvoisen tärkeää myös silloin, kun sinulla on jo jokin sydän- tai verisuonisairaus, diabetes tai suurentunut riski sairastua kyseisiin sairauksiin.

Kaikissa keskeisissä suomalaisissa sairauksien hoito- ja ravitsemussuosituksissa (Dyslipidemioiden Käypä Hoito-suosituksessa sekä Suomen Sydänliiton ja Suomen Diabetesliiton ravitsemussuosituksessa) suositellaan kasvisteroleilla täydennettyjä elintarvikkeita osana kolesterolia alentavaa ruokavaliota henkilöille, joiden kokonais- ja/tai LDL-kolesteroli on suurentunut.

Kasvisterolia tai -stanolia sisältävä levite on tuotteista suositeltavin vaihtoehto, koska se pehmeän rasvan laadun vuoksi sopii erinomaisesti osaksi kolesterolia alentavaa ruokavaliota.

Levitettä on helppo käyttää päivittäin riittävä määrä usealle aterialle ja välipalalle jaettuna. Tällöin saat tuotteesta optimaalisen hyödyn. Et tarvitse ruokavalioosi mitään lisää. Korvaat vain aiemmin käyttämäsi levitteen Keiju Alentajalla.

Keiju Alentaja on tarkoitettu aikuisille, joiden kolesteroliarvot ovat suurentuneet. Myös nuoret ja lapset voivat käyttää tuotteita, jos lääkäri on todennut käytön tarpeelliseksi.

Keiju Alentaja antaa lisätehoa myös statiinihoidon yhteydessä. Kasvisterolia sisältävän elintarvikkeen käytön aloittaminen vakiintuneen statiinihoidon rinnalla pienentää LDL-kolesterolia edelleen keskimäärin 10 prosenttia.  Käytön aloittamisesta tulee keskustella lääkärin kanssa, sillä lääkeannosta voi tarvita ehkä muuttaa.

Mihin Keiju Alentajan teho perustuu?


Keiju Alentaja on rypsiöljypohjainen, kasvisteroleja sisältävä margariini. Kasvisterolien on lukuisten tieteellisten tutkimusten mukaan osoitettu alentavan veren kolesterolia osana terveellistä elämäntapaa sekä monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää säännöllisesti kasviksia ja hedelmiä.

Kasvisterolien teho perustuu niiden kykyyn vähentää kolesterolin imeytymistä suolistosta. Tällöin veren kokonais- ja LDL-kolesteroli vähenee, mutta HDL-kolesteroli ei muutu.

Rypsiöljy antaa levitteille myös pehmeän rasvan laadun, mikä omalta osaltaan auttaa kolesteroliarvojen alentamisessa. Keiju Alentaja-levitteet ovat Sydänmerkki-tuotteita, mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat levitteiden tuoteryhmässä rasvan laadun ja suolan määrän suhteen ravitsemuksellisesti parempi valinta.

Keiju Alentaja toimii tehokkaasti, nopeasti ja pysyvästi


Keiju Alentaja-tuoteperheeseen kuuluu kolme levitettä: Keiju Alentaja margariini 40, Keiju Alentaja margariini 60 ja uutuutena Keiju Alentaja Plus kasvirasvalevite 50%.

Keiju Alentaja margariini 40 ja 60 sisältävät kasvisteroleja 7,5 g/100g. Kun käytät niitä suositellun annoksen 20-30 grammaa eli 4-6 teelusikallista päivässä (kasvisteroleja 1,5-2,4g päivässä), ne alentavat veren LDL-kolesterolia 7-10 prosenttia 2-3 viikon kuluessa.

Keiju Alentaja Plus kasvirasvalevite 50% sisältää kasvisteroleja 10g/100g eli kolmanneksen enemmän kuin muut Keiju Alentaja -tuotteet.

Kun käytät Keiju Alentaja Plussaa suositellun annoksen 20-30 grammaa eli 4-6 teelusikallista päivässä (kasvisteroleja 2,5-3 g päivässä), se alentaa LDL-kolesterolia 10-12,5% 2-3 viikon kuluessa, joten sillä saat lisätehoa kolesterolin alentamiseen. Jatkuvalla käytöllä tuotteiden teho säilyy.

Kasvisterolien on osoitettu vähentävän veren kolesterolitasoa osana terveellistä elämäntapaa sekä monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää säännöllisesti kasviksia ja hedelmiä.

Kolesterolia alentavaa lääkitystä käyttävien tulisi keskustella tuotteen käytöstä hoitavan lääkärin kanssa ennen käytön aloittamista. Tuotetta ei suositella raskaana oleville ja imettäville naisille tai alle 5-vuotiaille lapsille. Tuotetta ei ole tarkoitettu henkilöille, joiden ei ole tarpeen seurata verensä kolesterolitasoja. Lisättyjä kasvisteroleja ei tulisi nauttia enemmän kuin 3 grammaa päivässä.


LDL-kolesterolin vähentäminen on keskeistä valtimotautien, kuten sepelvaltimotaudin ehkäisyssä ja hoidossa. Muutokset elintavoissa ovat suurentuneiden kolesteroliarvojen ensisijainen hoitomuoto, ja noudattamalla ruokavaliosuosituksia voidaan LDL-kolesterolia pienentää merkittävästi.

Tärkeimmät ruokavalion muutokset ovat siirtyminen kovien rasvojen käytöstä pehmeisiin, kasvisterolia tai –stanolia sisältävien terveysvaikutteisten elintarvikkeiden käyttö, ravintokuidun lisääminen ja ruoasta saatavan kolesterolin vähentäminen.

Ruokavaliomuutokset ovat tärkeä osa hoitoa myös silloin, kun suurentuneiden kolesteroliarvojen hoito vaatii lisäksi myös lääkehoitoa.

Lue lisää www.alentaja.fi

Taustaa:
1 Dyslipidemiat. Käypä hoito-suositus. Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin ja Suomen Sisätautilääkärien Yhdistys ry:n asettama työryhmä. Helsinki: Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, 2013.  Saatavilla internetissä: www.kaypahoito.fi.        
2 Ravinto sydänterveyden edistämisessä. Suomen Sydänliitto ry, 2011.
3 Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008. Suomen Diabetesliitto ry, 2008.
4 European Food Safety Authority: Plant Stanols and Plant Sterols and Blood LDL-Cholesterol, The EFSA  Journal (2009) 1175, 1-9.
5 Komission asetus (EU) N:o 686/2014. Euroopan unionin virallinen lehti 21.6.2014.
6 Tikkanen M, Gylling H, Juonala M, Kovanen P. Ravinto ja kolesteroli: käännetään suomalaisten kolesterolitaso taas laskuun. Suomen Lääkärilehti 2013; 47: 3069-3072.
MAINOS
Lue myös:

MAINOS