Lisää tuoreimpia uutisia

Säätiedotus 30.7.2014 klo 22

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Lounaassa tulee sade- ja ukkoskuuroja, yöllä kuurot liikkuvat maan itä- ja pohjoisosaan. Huomenna kehittyy voimakkaita ukkoskuuroja, jotka liikkuvat päivän aikana maan yli itään.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja alueen keskivaiheilla paikoin sade- ja ukkoskuuroja, jotka liikkuvat yön aikana pohjoiseen. Aamusta alkaen monin paikoin voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja, jotka päivän aikana liikkuvat itään, illalla lännestä alkaen selkeämpää ja poutaa. Yön alin lämpötila 16...20 ja päivän ylin 21...27 astetta. Kohtalaista etelänpuoleista tuulta, huomenna tuuli on puuskaista.

Maan itäosassa ja Kainuussa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin alueen eteläosassa sade- ja ukkoskuuroja, jotka liikkuvat yöllä koilliseen. Aamulla enimmäkseen poutaa, iltapäivällä alueelle leviäälännestä alkaen voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja. Yön alin lämpötila 15...20 ja päivän ylin 24...30 astetta. Kohtalaista etelänpuoleista tuulta, huomenna tuuli on puuskaista.

Koillismaalla ja Lapissa:

Enimmäkseen pilvistä ja lännestä alkaen sade- tai ukkoskuuroja. Huomenna ukkoskuurot voivat olla alueen eteläosassa voimakkaita. Yön alin lämpötila 9...15 ja päivän ylin 16...21 astetta. Kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Maan länsi- ja itäosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy illasta tai yöstä alkaen ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.

Maan itäosassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan huomenna voimakkaasta etelätuulesta.

Koko maassa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa voi sataa huomenna rankasti, yli 30 mm tunnissa.

Hellevaroitus:

Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettämaan eteläosassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Pohjanmaan maakunnissa.