Lisää tuoreimpia uutisia

Säätiedotus 23.9.2014 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia

Maassamme vallitsee kylmä pohjoinen ilmavirtaus. Idässä ja pohjoisessa sataa monin paikoin lunta, räntää tai vettä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan länsiosassa: Keski-Suomen maakunnassa enimmäkseen pilvistä ja paikoin vesi- tai räntäsadetta, muualla puolipilvistä tai selkeääja enimmäkseen poutaa. Länsirannikolla ja saaristossa tulee kuitenkin vesikuuroja. Yön alin lämpötila on +2...-3 astetta, päivän ylin 5...10 astetta, lämpimintä etelässä. Kohtalaista tai navakkaa pohjoisenpuoleista tuulta, huomenna tuuli kääntyy länteen.

Maan itäosassa:

Pilvistä ja monin paikoin vesi- tai räntäsadetta, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa paikoin myös runsasta lumisadetta. Aamupäivästä alkaen etelässäenimmäkseen poutaa ja selkeämpää. Lämpötila on 0...+5 astetta, huomenna päivällä etelässä 6...9 astetta. Kohtalaista tai navakkaa ja puuskaista pohjoistuulta, huomenna länsituulta.

Maan pohjoisosassa:

Pilvistä tai pilvistyvää ja etelästä alkaen lumi-, räntätai vesisadetta, Pohjois-Lapissa vasta huomenna päivällä. Sade on paikoin runsasta. Yön alin lämpötila on+1...-5 astetta, päivän ylin 0...+4 astetta. Kohtalaista tai navakkaa ja puuskaista pohjoistuulta.

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä tai myöhemmin huomenna maan pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaa sekä Utsjoen ja Inarin kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Utsjoen ja Inarin kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Koko maassa sisävesillä liikkuvia varoitetaan voimakkaasta pohjoistuulesta.