MAINOS


ILMOITUS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Näin teet töitä tehokkaasti kotona - 10 vinkkiä parempaan etätyöhön

ILMOITUS Etätyöhön liittyy paljon plussia. Työmatkojen vähentyessä säästät rahaa, aikaa sekä maapalloa ja saat enemmän aikaiseksi.
Myös työaika on joustavampi – voit vaikkapa aloittaa päivän vähän myöhemmin jos aamulla nukuttaa. Etätyöllä saat myös työhösi lisää tehoja, kun voit tehdä hommia juuri sinulle luontevalla tavalla.

Tässä 10 vinkkiä toimivaan etätyöskentelyyn:

1. Kokeile erilaisia ympäristöjä

Löydä sinulle sopiva tila. Eri ihmisille sopivat erilaiset ympäristöt: toinen keskittyy parhaiten pienessä hälinässä ja toinen tarvitsee täyden hiljaisuuden. Kokeile tehdä töitä kotona eri huoneissa tai vaikkapa lähikahvilassa.

2. Johda itseäsi

Suunnittele etukäteen, mitä aiot saada päivän aikana tehtyä ja luo itsellesi aikataulu. Vältä sosiaalisessa mediassa roikkumista!

3. Pidä taukoja

Älä yritä tehdä kaikkea valmiiksi yhdellä rykäisyllä. Ajatus virtaa paremmin, kun maltat välillä hengähtää. Pidä siis kunnon lounastauko ja lyhyempiä pausseja pitkin päivää.

4. Noudata pelisääntöjä

Työpaikoilla on usein etätyöhön liittyviä käytäntöjä, kuten esimerkiksi etäpäivästä etukäteen ilmoittaminen. Pelaa yhteisten sääntöjen mukaan, niin työskentelypaikkasi ei vaikuta kollegoiden työhön.

5. Ole tavoitettavissa

Ole tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse ja mahdollisissa työpaikan pikaviestipalveluissa. On ihan ok myös sulkea välillä sähköposti ja pikaviestimet, jos tarvitsee keskittyä. Kerro työkavereille, että kyseisenä ajankohtana sinut tavoittaa vain soittamalla.

6. Osallistu kokouksiin

Kokoustaa voi mainiosti myös etänä. Kokeile esimerkiksi Skypeä tai Google Hangoutsia.

7. Käytä pilvipalveluita

Kun tallennat tiedostot pilveen, ne ovat saatavilla laitteesta riippumatta. Voit halutessasi käyttää vaikkapa eri koneita kotona ja töissä. Mainioita palveluita ovat esimerkiksi Dropbox ja Drive.

8. Suosi kannettavia laitteita

Kevyt läppäri on helppo ottaa mukaan paikkaan kuin paikkaan! Pitkä akunkesto on myös plussaa, niin ei haittaa vaikkei pistorasiaa olisi heti lähettyvillä.

9. Irrottaudu töistä

Jos teet töitä kotona, niin vapaa-ajan ja työajan erottaminen toisistaan voi olla vaikeaa. Rutiinit auttavat: käy nollaamassa ajatukset vaikka lenkillä aina työpäivän jälkeen.

10. Ole sosiaalinen

Usein työpaikalla on hyvää seuraa ja parhaassa tapauksessa jopa ystäviä, ja siksi etätyön tekeminen tuntuu helposti yksinäiseltä. Perusta työporukalla höpöttelyryhmä vaikkapa WhatsAppiin, niin voitte käydä kahvipöytäkeskustelujakin virtuaalisesti.

Jos etätyöskentely ei ole teidän työpaikalla vielä mahdollista, tee rohkeasti aloite ja ehdota sitä! Jos etätyö on mahdollista, mikset kokeilisi sopiiko se sinulle?

Enemmän irti mobiiliteknologiasta DNA Appisen avulla ››
MAINOS

MAINOS