MAINOS

MAINOS

Pelkäätkö nukahtamista rattiin? - Kaistavahti varoittaa ajautumisesta pois kaistalta

ILMOITUS Uuden Toyota Avensiksen kaistavahti havainnoi kaistaviivoja ja auttaa ehkäisemään sellaisia onnettomuuksia ja törmäyksiä, jotka johtuvat kaistalta pois ajautumisesta. Mikäli auto alkaa ajautua pois kaistalta, kaistavahti varoittaa kuljettajaa ääni- ja visuaalisin merkein.
Uuden Toyota Avensiksen kaistavahti (LDA) käyttää kameraa tunnistaakseen kaistamerkintöjen ja auton sijainnin yli 50 kilometrin tuntinopeuksissa. Jos vaikuttaa, että ajoneuvo on siirtymässä kaistalta ilman että suuntavilkku on kytkettynä, järjestelmä ilmoittaa tilanteesta kuljettajalle merkkiäänellä.

Äänimerkin lisäksi järjestelmä varoittaa mittariston monitoiminäytössä olevalla visuaalisella varoituksella. Juuri oikeaan aikaan tapahtuva varoitus auttaa välttämään mahdollisen onnettomuuden maantienopeuksilla.

- Järjestelmän toimivuus edellyttää, että kaistat ovat näkyvissä eivätkä ole esimerkiksi lumen peitossa, tuotepäällikkö Tommi Lahtinen Toyotalta muistuttaa.

- Järjestelmä ilmoittaa aktiivisuutensa mittariston monitoiminäytöllä, jolloin kuljettaja on aina tietoinen siitä, havaitseeko järjestelmä kaistaviivat.

Mittariston monitoiminäytöllä näkyy auton kuva ja kaistapiirrokset molemmin puolin autoa. Kun vasen ja oikea kaistaviivoitus on tunnistettu, molemmat viivoitukset näkyvät monitoiminäytöllä valkoisina. Jos auto ylittää kaistaviivoituksen, kaistaviivoituksen reuna muuttuu värilliseksi ja järjestelmä antaa äänivaroituksen.

Hurja määrä turvallisuusteknologiaa


Uusi Avensis tarjoaa poikkeuksellisen kattavan turvallisuusvarustelun. Passiivisesta turvallisuudesta vastaavat vahvistetun korin lisäksi muun muassa seitsemän turvatyynyä ja niskavammariskiä vähentävät etuistuimet.

Aktiivisesta, eli törmäyksiä estävästä turvallisuudesta puolestaan vastaa ajonvakautuksen (VSC+), luistoneston (TRC) ja rengaspainevaroittimen (TPWS) lisäksi nyt myös täysin uusi Toyota Safety Sense -turvallisuusvarustelu, joka käsittää kaikkiaan neljä eri kameraan ja laseriin perustuvaa turvallisuusjärjestelmää.

- Tarjoamme enemmän turvallisuusteknologiaa vakiovarusteina kuin mikään muu merkki tässä hintaluokassa, Tommi Lahtinen toteaa.

Törmäyksiä estävä tai niiden vaikutuksia lieventävä Pre-Collision -järjestelmä kuuluu vakiovarusteena kaikkiin Avensiksen varustelutasoihin.

- Uutta Avensista tullaan myymään erityisen paljon Active-versioina, joihin kuuluvat vakiona kaikki neljä Safety Sense -turvallisuusjärjestelmää, Lahtinen vinkkaa.

Lue lisää uudesta Toyota Avensiksesta.

ILMOITUS

Ota kantaa

Pelkäätkö nukahtamista rattiin?

Kyllä 42% Ei 58%
Ääniä yhteensä 381

Fakta: Auton aktiiviset turvallisuusvarusteet

- Toyota Safety Sense on innovatiivinen kokonaisuus aktiivisia turvallisuusvarusteita, joista Pre-Collision -järjestelmä on vakiona uuden Toyota Avensiksen koko mallistossa ja loput varusteista Avensiksen Active-varustelusta lähtien.

- Järjestelmä käyttää tuulilasiin asennettua kameraa ja lasertunnistinsarjaa, jotka seuraavat edellä olevaa tietä ja avustavat turvallisessa ajossa.

- Toyota Safety Sense pitää sisällään neljä kehittynyttä aktiivista turvallisuusratkaisua: Pre-Collision -järjestelmä (PCS), Kaistanvaihtovaroitin (LDA), Automaattiset kaukovalot (AHB) ja Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA).

- Järjestelmien tarkoituksena on vähentää liikenneonnettomuuksia niin paljon kuin mahdollista, luoda turvallisempi ajoympäristön kaikille ja olla jokapäiväisen ajosi tukena.

- Aktiivisten turvallisuusjärjestelmien ansiosta Toyota Safety Sense on mukana parantamassa ajoturvallisuutta, mikä johtaa mahdollisesti pienempiin vakuutusmaksuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    MAINOS
    Lue myös:

    MAINOS