Venäläisseura vaatii Esa Pirnekseltä miljoonakorvauksia

Julkaistu: 23.6.2009 7:08

Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen hyökkääjä Esa Pirnes on joutunut kovaan sopimusriitaan venäläisseura HK Atlantin kanssa, kertoo tuore Veikkaaja-lehti.

Tapaus kertoo samalla karulla tavalla idän uuden mahtisarjan KHL:n varjopuolista pelaajien kannalta.

Pirnes pelasi viime kauden KHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvassa Atlantissa, jonka kotipaikka on Mytishtshi Moskovan alueella. Runkosarjassa Pirnes kuului sarjan tehokkaimpiin pelaajiin sijoittuen pistepörssissä 12:nneksi.

Aivan runkosarjan loppuvaiheessa helmikuun lopussa Pirnes lähti Helsinkiin ollakseen vaimonsa tukena synnytyksessä. Pirneksellä oli lupa muutaman päivän poissaoloon, mutta synnytyksen jälkeen kävi ilmi, että kaikki ei olekaan kunnossa.

Pirneksen perheenjäsen sairastui vakavasti ja oli kriittisessä tilassa neljä viikkoa.

Pirneksen mielestä hänellä oli tässä tilanteessa sopimuksen mukainen "hyvä syy" olla poissa työpaikaltaan. Seurajohdon mukaan ei.

Atlantin pomot ovat syyttäneet Pirnestä pudotuspeleistä putoamisesta ja vaativat häneltä nyt noin 11 miljoonan ruplan eli 250 000 euron korvauksia sopimusrikkomuksesta. Asiaa on määrä käsitellä sekä KHL:n sisäisissä elimissä että siviilioikeudessa.

Tiistaina ilmestyneen Veikkaaja-lehden laajasta jutusta löytyvät tapauksen taustat ja yksityiskohdat, Pirneksen kommentit sekä Atlantin GM:n Leonid Veisfeldin haastattelu.

Jääkiekko sm-liiga

Tuoreimmat

IS Ravit uudistui - tutustu!

» Raviuutiset
» Päivän ravit: lähtölistat + vihjeet
» Totovihjeet
» Tallikommentit
» Ravitähdet
» Tulevat ravit
» Hevostilastot
» Tulokset
» Fintoton pelipalvelu