MAINOS

MAINOS

Erinomainen kahvi ei synny itsestään - Näin varmistetaan kahvisi laatu ABC:lla

Kun asiakkaille halutaan tarjota erinomaista kahvia, on tehtävä moni asia oikein. ABC-ketjussa tätä asiaa varmistaa jokaiseen toimipaikkaan nimetty kahvivastaava.
Hyvä kahvi syntyy monen tekijän ja tekemisen yhteissummana. Kahvin halutunlainen maku varmistetaan oikealla jauhatuksella ja annostelulla sekä kahvijauheen oikeanlaisella säilyttämisellä. Kun joukkoon lisätään kylmää ja raikasta vettä, ovat hyvän kahvin ainekset koossa. Lisäksi on tärkeää huolehtia jatkuvasti laitteiden puhtaudesta ja kahvin tarjoiluolosuhteista. ABC:llä päävastuun tästä kaikesta kantaa kahvivastaava, mutta ei kuitenkaan yksin.

– Kahvin maun ja laadun varmistamiseksi laadimme yhdessä ”hyvän kahvin pelisäännöt”. Näin koko henkilökunnalla on tiedossa oikeat toimintatavat, kertoo Hanna Mussalo ABC Amiraalista Kotkasta.

Kahvi esille monilla tavoin

– Kahvi on edelleen yksi tärkeä taukopaikan valinnan peruste. Se on myös meidän kärkituotteitamme. Siksi Haluamme olla suodatinkahvin ykkönen niin valikoiman, maun kuin laadunkin suhteen, ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Antti Erikivi painottaa.

Onnistunut kahvihetki ei silti synny vain hyvästä kahvista, vaan myös muista puitteista. Niinpä ABC-toimipaikan kahvivastaavan toimeen kuuluu myös kahvia koskeviin palautteisiin vastaaminen ja kahvin ilosanoman välittäminen asiakkaille. Kahvia tuodaan ABC-toimipaikoissa esille myös näkyvin markkinointimateriaalein ja tekemällä kahviostokset mahdollisimman helpoksi asiakkaalle.

– Kun saimme valikoimaan vaalean paahdon lisäksi tummapaahtoisen kahvin, voimme tarjota asiakkaille vaihtoehtoja. Omat ja muun henkilökunnan kokemukset kahvin hyvästä mausta auttavat suosittelutyössä. Lisäksi muun muassa kassapisteissä on take away -kuppeja, jolloin asiakas voi helposti ostaa kahvin mukaan muun asioinnin ohella, Hanna Mussalo sanoo.
 
Koulutuksella kahvi tutuksi

Jokaisella on varmasti jonkinlainen käsitys kahvista ja sen keittämisestä. Syvällisempi perehtyminen aiheeseen on kuitenkin tarpeen, kun halutaan varmistaa virheetön kahvinautinto. ABC-ketjun kahvivastaavat saivatkin päivän tehokoulutuksen kahvin saloihin alan ammattilaisilta Helsingissä sijaitsevassa Paulig Instituutissa, joka toimii Pauligin kahvipaahtimon yhteydessä.
Koulutuksessa perehdyttiin hyvän kahvin valmistamisen ohella muun muassa eri paahtoasteisten kahvien makuihin.

– Koulutus oli todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Se antoi monia hyviä vinkkejä ja toimintatapoja, joita pystyn hyödyntämään omassa työssäni. Niiden avulla voimme varmistaa, että tarjoamamme kahvi on aina maukasta ja laadukasta, Hanna Mussalo iloitsee.

>> Takaisin Kahvikalenteriin
MAINOS
Lue myös:

MAINOS