MAINOS

MAINOS

Miksi mies viipyy vessassa niin pitkään? Tässä voi olla syy

ILMOITUS Mies! Koetko virtsaamistarpeesi tihentyneen selvästi, mutta onko sinun silti vaikea päästä vessassa alkuun?
Oire kielii yleensä hyvänlaatuisesta eturauhasen liikakasvusta, josta kärsii joka neljäs viisissäkymmenissä oleva mies. Et siis ole yksin vaivasi kanssa.

Eturauhasen laajentuminen voi tuntua myös virtsasuihkun heikkoutena, rakon tyhjentymisen hitautena sekä tunteena, ettet saa sitä koskaan aivan tyhjäksi. Lisäksi moni mies havaitsee kirvelyä virtsatessaan.

Eturauhanen saattaa alkaa kasvaa jo kolmenkympin korvilla, ja 50-vuotiaista miehistä joka neljännellä ilmeneekin virtsaamisongelmia.

Yli kuusikymppisistä jo puolet kärsii edellä kuvatuista vaivoista ja 70-vuotiaista peräti 80 prosenttia.

Vaivoja, joista vaietaan


Vaikka hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu on yleistä, silti monet vaikenevat vaivoistaan:

– Miehet eivät mielellään puhu ikääntymiseen liittyvistä oireistaan. Useimmat naiset sen sijaan tietävät, mitä vaihdevuosien aikana tapahtuu. Samalla he monesti luulevat miesten pääsevän pälkähästä vaihdevuosien suhteen, koska miehet eivät kerro ongelmistaan. Ääneen puhumista ei pidetä miehekkäänä, sanoo Norvitalin markkinointijohtaja Jørgen Røvig.

Syytä eturauhasen liikakasvuun ei varmuudella tiedetä, mutta miehen ikä, geeniperimä ja hormonit vaikuttavat osaltaan siihen. Siksi olisi tärkeää saada miehet paremmin tietoisiksi tästä vaivasta ja ymmärtämään, ettei sitä kannata hävetä.

– Miehet eivät ole yhtä hyviä etsimään tietoa omasta kehostaan ja terveydestään kuin naiset. Moni mies on myös haluton menemään lääkäriin ja puhumaan vastaanotolla avoimesti ja rehellisesti terveyshuolistaan.

- Eri toten sukupuolielimiin liittyvien ongelmien käsittely koetaan helposti kiusalliseksi. Tällöin monelle viidenkympin rajapyykin ylittäneelle miehelle hyvin tyypillinen eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu saattaa jäädä havaitsematta, Røvig sanoo.

Ylläpidä miehistä terveyttäsi


Jokaisen miehen pitäisikin ottaa vastuu omasta terveydestään ja kysyä tarvittaessa neuvoa. Mitä useampi tietää, mistä laajentuneessa eturauhasessa on kyse ja millaisia oireita siihen liittyy, sitä helpompi asialle on tehdä jotain.

 

Oireet saattavat johtua myös jostain muusta tekijästä. Mikäli ne askarruttavat sinua ja häiritsevät normaalia arkeasi, ota asia puheeksi lääkärisi kanssa.


Eturauhasongelmien paheneminen voidaan nimittäin estää, kunhan asiaan kiinnitetään huomiota jo 40 ikävuoden kieppeillä.

Norvitalin kehittämä Prosta Redux -ravintolisä on suunniteltu nimenomaan miehille. Prosta Redux-tabletit sisältävät aineosia, joita on käytetty jo iät ja ajat hidastamaan eturauhasen kehittymistä sekä ehkäisemään virtsaamisongelmien syntyä.

Tutkimusten perusteella valmisteen sisältämät ainesosat voivat myös lievittää jo olemassa olevia eturauhasvaivoja sekä edistää tasaisempaa virtsaamista.

Varaudu ajoissa - tilaa Prosta Redux -ravintolisää täältä


Tämän artikkelin lähteenä käytetyt tutkimukset:

Wilt TJIA: Pygeum Africanum for benign prostatic hyperplasia; 2011.

Safarinejad MR: Urtica dioica for treatment of benign prostatic hyperplasia: a prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study. J Herb Pharmacother 2005;5:1–11.

Ghorbanibirgani A. Khalili A, Zamani L: The efficacy of stinging nettle (urtica dioica) in patiens with benign prostatic hyperplasia: a randomized double-blind study in 100 patients. Iran Red Crescent Med J 2013;15:9–10.


ILMOITUS 

Prosta Reduxin sisältämät vaikuttavat ainesosat:

•    Pygeum Africanum on samannimisestä puusta peräisin oleva uute. Sitä on käytetty pitkään kansanlääketieteessä auttamaan nimenomaan tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen.
•    Urtica dioicaa käytetään eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun aiheuttamiinvirtsaamisongelmiin.
•    Sinkki edistää veren testosteronitasojen pysymistä normaalina ja osallistuu solujen jakautumisprosessiin.
MAINOS
Lue myös:

MAINOS