Matti, Matias

MM-kiekko

Valikko

MM-kiekko

Leijonille karmaiseva tappio! - IS seurasi

Jääkiekko
Leijonien jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä, kun tyly ja kliininen USA kaatoi Suomen 3-1.


60.00: Summeri soi. Peli päättyy USA:n 3-1-voittoon.

59.14: USA lyö lopullisen niitin! 3-1 tyhjiin.
Juuso Hietanen menettää hyökkäyssinisellä kiekon Tyler Johsonille, joka lyö laatan varmasti tyhjään maaliin.

59.00: Suomi ottaa Rinteen pois maalilta. Kuudella viittä vastaan!

57.50: Brock Nelson on uittaa vastahyökkäyksestä maalin, mutta Rinne kestää. Jokisen ketju saa heti perään paineen USA:n päätyyn.

57.27: USA lyö heti perään toisen pitkän kiekon.

57.19: Suomi painaa hurjasti päälle ja USA lyö pitkän.

56.46: Suomi kaventaa! 2-1! Maali merkitään viivasta nousseelle Tuukka Mäntylälle, vaikka kiekko menee USA:n maaliin lopulta Craig Smithin mailasta. Leijonien takaa-ajo on alkanut!

56.00: USA pääsee kahdella yhtä vastaan, mutta Suomen onneksi kiekko pomppii lavasta viime hetkellä yli. Suomen hyökkäykset tasakentällisin todella harvassa.

55.00: Ja jälleen avopaikka ohi suun! Lehterä sohii tyhjästä maalista ohi. USA kestää alivoiman.

53.40: Kontiolan ketju Haulalla ryyditettynä pelaamaan ylivoimaa. Lehterä lataa loistavasta paikasta takakulmasta ohi. Leijonien otteista huokuu kireys. Rentous tekemisestä puuttuu täysin.

53.11: Nyt! Suomi pääsee jauhamaan ylivoimalla, kun Jimmy Hayes komennetaan jäähylle.

52.30: USA pelaa todella viisaasti johtoasemassa: ei turhaa roiskimista tai passivoitumista. Suomi joutuu pelaamaan pitkiä pätkiä ilman kiekkoa. Tuskaiselta näyttää nyt Suomen kannalta...

50.30: Suomen peli on tällä hetkellä melko kipsissä. USA pitää kiekkoa hyökkäysalueella varmasti. Vihdoin ottelun ehjimpiin kombinaatioihin kuulunut Sallisen nelosketju onnistuu rikkomaan paineen ja pääsee hyökkäysalueelle mallikkaasti ja luo jopa maalipaikan.

49.30: USA painostaa väkevästi heti alivoimansa jälkeen. Rinne joutuu venymään muutamaan napakkaan torjuntaan. Suomen otteista alkaa pikkuhiljaa paistaa turhautuminen.

49.00: Suomi tuhraa ylivoimansa. USA täysilukuinen.
Lehterän järjestämä paikka Komaroville oli ylivoimaisesti ylivoiman paras tilanne.

47.30: Suomelle aukeaa heti sauma kavennukseen ylivoimalla. Jäähyboksiin Seth Jones. Leo Komarov sohii heti ylivoiman alkuun aivan avopaikasta ohi! Leijonien tuhlailu jatkuu...

46.42: USA 2-0! Sieltä se tulee ja maalintekijänä, kukapa muukaan kuin Tyler Johnson. Tampan hyökkääjä laukoo tarkalla rannekudilla kiekon oikeaan yläkulmaan Hietasen jaloista. Todella nätti pussukka. Suomelle tulee nyt oikeasti kiire.

45.30: Suomen viimeistely ollut tähän mennessä kaikkea muuta kuin kliinistä. USA pyrkii pitämään nyt kiekkoa aavistuksen maltillisemmin.

44.20: Jokisella aivan loistava tontti, mutta kapteeni ampuu suoraan Thomasin patjoihin. Erän ehdottomasti paras paikka!

43.00: Tomi Sallisen johtama ryhmärämäketju saa jälleen paineen USA:n päätyyn. Seuraavassa vaihdossa Kontiolan uusittu trio (nyt Miikka Salomäki Komarovin paikalla) luo maalipaikan.

41.30: USA aloittaa erän vahvasti, mutta Suomi hyökkää myös rohkeasti. Atte Ohtamaa nostaa jalalla ja laukoo, mutta Tim Thomas torjuu haparoidenkin kiekon yli maalin. Rapsakka alku erään!

40.01: Kolmas erä käyntiin!

Leijonien apuvalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti kolmannen erän teemat MTV Sportin haastattelussa ennen erää: "Hyvä työmäärä ja hetkessä elämistä. Varmasti lyödään kaikki likoon ja sitä kautta ottelu kääntyy meille."

Toisen erän tilastopoimintoja: laukaukset menivät tasan 8-8. Jäähyt: Suomi kolme kaksiminuuttista, USA yksi. Peliaikakuninkaat molemmista joukkueista: Seth Jones (USA) 18.36, Jere Karalahti (Suomi) 13.45.

40.00: Toinen erä paketissa! USA johtaa sitkeästi 1-0. Suomen hyökkäyspelistä puuttuu se viimeinen tylyys. Laatutontit vähissä.


39.00: Suomen ykkösketju saa vielä erän loppuun hyvän paineen jenkkipäätyyn, mutta USA puolustaa tunnollisesti ja boksaa Suomen kulmiin.

38.30: Suomi saa pelin painopisteen USA:n päätyyn, mutta USA pitää Suomen laitojen lähellä ja kulmissa. Tim Thomas on selvinnyt toistaiseksi todella helpolla USA:n maalilla.

37.30: Seesteisempi vaihe ottelussa nyt menossa. Kumpikin joukkue pyrkii pitämään kiekkoa kärsivällisemmin. USA selvästi suoraviivaisempi hyökkäyssinisen jälkeen.

36.00: Joukkueet tasalukuiset.

35.00: Jokereista tuttu Tim Stapleton jakaa hienon syötön, mutta Peter Mueller ei hyödynnä hyvää maalipaikkaa. Rinne hyvin hereillä. Nyt mennään vahvasti päästä päähän.

33.45: Salomonin tuomiot heti perään. Atte Ohtamaa ja Tommy Wingels jäähyboksiin pienestä kärhämästä. Tasavajaalla mennään.

33.30: Suomen alivoimalta loistavaa ja jämäkkää pelaamista. USA ei saanut pakkopeliään missään vaiheessa kuosiin. Karalahden jäähy ohi ja tasakentällisin mennään.

32.00: Haula jälleen irti alivoimalla, mutta kuti menee takakulmasta aavistuksen ohi!

31.30: Karalahti menettää kiekon ja joutuu kaatamaan Nelsonin kumoon seuranneesta tilanteesta. Suomen hyvä jakso päättyy jäähyyn. Samassa ajassa USA ottaa aikalisän.


31.00: USA:n hyökkäyspeli on lähes täysin Johnsonin johtaman hyökkäystrion varassa.

30.00: Suomen nelosketju luo loistavan maalipaikan, mutta ei uppoa millään. USA pahassa nesteessä.

28.30: Jarkko Immosen kolmosketjulta vahva painostus. USA kestää. Etenkin Iiro Pakarinen on pirteällä pelipäällä. Röyhkeää ja suoraviivaista haastamista.

28.00: USA:n puolustus vaikeuksissa Suomen kovan prässin alla. Suomella muutenkin hyvä jakso meneillään, mutta edelleen: laadukkaat maalipaikat kortilla. USA luottaa vauhdikkaisiin vastahyökkäyksiin.

27.00: Suomi kontrolloi kiekkoa tällä hetkellä selvästi huolellisemmin ja pääsee hyökkäämään jouhevammin. USA puolustaa laadukkaasti keskustaa tukkoon.

25.30: Suomen nelosketju pienessä mankelissa Johnsonin johtamaa ykkösnyrkkiä vastaan. Sallisen trio saa kuitenkin paineen USA:n päätyyn.

24.30: Palola pelaa siis nyt Jokisen ja Haulan kanssa kakkosketjussa. Suomi paineistaa aiempaa ärhäkämmin ja pääsee irtokiekkoihin kiinni aavistuksen ylempää. Ykköstontit kuitenkin kortilla.

22.40: Suomi tappaa jäähyn. Joukkueet täysilukuiset.

22.00: Suomen alivoima taistelee mallikkaasti, mutta Tyler Johnsonin yv-kenttä saa pakkopelin nopeasti uudestaan käyntiin.

20.39: Sellainen alku sitten: Tuukka Mäntylä toisen kerran ottelussa jäähyboksiin. Suomi alivoimalle.

20.01: Toinen erä käyntiin!
Leo Komarov on nostettu Kontiolan ketjun toiselle laidalle Olli Palolan tilalle.

Leijonien apuvalmentajan Hannu Virran ydinviesti MTV Sportin erätaukohaastattelussa: "Tunnetta lisää"

Avauserän tilastoja: laukaukset USA:lle murskaavasti 9-2. Jäähyt: Suomelle yksi kaksiminuuttinen ja USA:lle kaksi pikkukakkosta.

20.00: Avauserä takana.
Summerin päätteeksi vielä pienet hanskaukset Suomen maalin edessä. Tunne on vahvasti läsnä. USA johtaa ottelua 1-0 salamamaalin ansiosta. Erittäin kovatempoinen erä. USA oli odotetun aktiivinen ja suoraviivainen. Suomi pyrki rytmittämään pelaamistaan enemmän, mutta pelinopeudessa ja viisikoiden etäisyyksissä on parantamisen varaa.

18.30: Olli Jokisen ketju jälleen hyvin pelin päällä. Haula aiheuttaa vahvalla liikkeellään ongelmia USA:n pakistolle. Heti perään USA saa paineen Suomen päätyyn.

17.30: Johnny Gaudreau pääsee huippupaikkaan kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi, mutta Rinne torjuu. Äärimmäisen tärkeä torjunta erän loppuun.

17.00: Tomi Sallinen haastaa röyhkeästi yksi vastaan yksi -tilanteessa, mutta USA:n ykköspakiksi kisoissa noussut Seth Jones paimentaa Sallisen vaarattomaksi.

16.00: USA kestää kuin kestääkin - osin onnellakin. Suomen parhaat paikat avautuivat Lehterälle, mutta Sibirin supertähti ei onnistu.

15.00: Huh! Lehterä on kaksi kertaa takatolpalla lyömässä kiekkoa tyhjiin, mutta osumatarkkuus on riittämättömällä tasolla. USA enää yksi vajaa.

14.00: No nyt! Suomi pääsee pelaamaan 55 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, kun Tommy Wingels kampittaa Leo Komarovin.


13.30: Kontiolan viisikko aloittaa ylivoiman. Alku on nihkeä. USA saa purettua helposti paineen.

12.40: Olli Jokisen ketjulta loistava vaihto. Kova pyöritys pakottaa USA:n ottamaan jäähyn. Suomi ensimmäistä kertaa ylivoimalle!


12.00: Suomi selvittää alivoiman. Tasaviisikoin jatketaan.

11.20: Erik Haula irtoaa kuin hauki rannasta ja karkaa melkein puolittaiseen läpiajoon alivoimalla, mutta laukaus ei uppoa Tim Thomasin vartioimaan maaliin.

10.30: Tyler Johnsonin johtama yv-viisikko luo muutaman vaarallisen paikan (yksi ylärima), mutta Rinne pelastaa Suomen. USA:n ylivoima on todella liikkuvaa ja aktiivista. Suomen av purjeessa.

09.30: Suomi ensimmäistä kertaa ottelussa alivoimalle, kun Tuukka Mäntylä kampittaa Andy Mielen.

09.00: USA toimittaa tyypilliseen tapaansa kiekkoa erittäin suoraviivaisesti maalille. Turha hierominen kulmissa on minimissä. Suomen pakiston jalkanopeus joutuu tänään odotetusti todella kovaan testiin.

07.00: Jere Karalahti lanaa kovalla taklauksella Brock Nelsonin kumoon. Ei jäähyä.

06.00: Huh huh! Pitkä ja hengästyttävä jakso takana. Nyt vasta ensimmäinen pelikatko salamamaalin jälkeen.

05.30: Leijonien ykkösnyrkiltä hyvä vaihto USA:n hyökkäyspäädyssä, mutta USA puolustaa keskustaa jämäkästi. Ottelussa hurja tempo tällä hetkellä.

04.00: USA on aloittanut todella sähäkästi ottelun. Nuori ja nopeajalkainen jenkkijoukkue kääntää peliä todella ripeästi, mikä pakottaa Leijonien puolustuksen olemaan heti alusta asti hereillä.

02.30: Suomi on päässyt shokkialun jälkeen pikkuhiljaa paremmin pelin päälle.

0.19: Ja heti kylmää vettä niskaan. USA johtoon 1-0.
Maalintekijänä Brock Nelson. Maalissa oli runsaasti onnea mukana, sillä kiekko pomppasi päätypleksistä ihmeellisesti Suomen maalille, jossa Nelsonilla oli helppo työ lyödä kiekko pussiin. Syöttöpiste kenttämestarin lisäksi päätykiekon roiskaisseelle Seth Jonesille.

00.01: Kiekko jäähän!

Molemmat joukkueet astelevat jäälle. Hallissa kuulostaisi olevan hyvä pöhinä. Ottelun alkuun muutama minuutti.

Suomi ja USA ovat B-lohkossa ennen kamppailua tasapisteissä. Molemmilla on viiden ottelun jälkeen kahdeksan pistettä.

Leijonat lähtee USA:n kimppuun samalla kokoonpanolla, jolla joukkue kaatoi Sveitsin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen perjantaina. Suomen maalilla jatkaa vakuuttavasti turnauksessa tähän asti torjunut Pekka Rinne.

USA:n rosterista puuttuu kaksi tärkeää pelaajaa, kun huippulupaus Jacob Trouba jätti turnauksen loukkaantumisen takia kesken ja Justin Abdelkader  on pelikiellon takia sivussa.

Kupletin juoni on yksinkertainen: kolmen pisteen voitolla Leijonat varmistaisi paikkansa puolivälieriin ja tappiolla jatkopaikka ei olisi enää omissa käsissä, vaikka Kazakstan kaatuisikin maanantaina alkulohkon päätöskamppailussa.

Tervetuloa seuraamaan live-seurantaa kohtalonottelusta Suomi-USA.
 • MM-kiekko 2014

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Pariskunta ei arvannut, mihin lähti paritalon puolikkaan ostaessaan – piina vei oikeuteen seitsemän kertaa

  2. 2

   Janne Ahoselta loistosuoritus mäkihypyn karsinnassa – kaikki suomalaiset jatkoon!

  3. 3

   ”Inhoan tätä elämää, voisinpa vain antaa lapset pois”

  4. 4

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  5. 5

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  6. 6

   Venezuelan kohuhiihtäjältä yllätys: lahjoittaa isot palkintosekit kahdelle suomalaisurheilijalle!

  7. 7

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  8. 8

   Petter Northug raivoaa venäläiselle naishiihtäjälle: ”Olisin aloittanut tappelun”

  9. 9

   Syyte: Lottovoittajalta huijattiin 1,2 miljoonaa, oikeudessa kysyttiin voiton suuruutta: ”Jotain 80 000 euroa”

  10. 10

   Puoli kiloa päivässä ei olekaan tarpeeksi: Nämä kasvikset torjuvat syöpää ja sydänsairauksia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  2. 2

   Katri Sorsalta kuitti Anu Saagimille: ”Eestissä nainen näyttää herättyään tältä, meillä Suomessa tältä...”

  3. 3

   Joukko tv-kanavia uhkaa pian pimentyä yli 1,5 miljoonassa kodissa

  4. 4

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  5. 5

   Onko tässä totuus Mäkäräisen poisjäännistä Lahden MM-kisoista? ”Kaikki, mitä Otepäässä tulkitsin Reijon olemuksesta ja puheista, viittasi siihen”

  6. 6

   Jenni, 24, on aseksuaali: ”Tavallaan toivon, että olisin edelleen neitsyt”

  7. 7

   Miss Thaimaan, 22, uskomaton muodonmuutos – ”nörtistä” kuoriutui 6 kuukaudessa upea kaunotar: ”En ole ikinä seurustellut”

  8. 8

   Kommentti: Antti Ruuskasen mitaliseremonia MM-hiihdoissa oli farssi!

  9. 9

   Hengenvaarallinen villitys leviää nuorten keskuudessa ja herättää huolta: ”Halikuva muuttuu nopeasti tragediaksi”

  10. 10

   17-vuotiaan tytön julma surma järkyttää nuoria Nokialla – epäillyn tekijän maine tunnettiin kaupungilla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  6. 6

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  7. 7

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  8. 8

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  9. 9

   Donald Trumpilta outo viittaus Ruotsiin: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa – kuka olisi uskonut?”

  10. 10

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Pariskunta ei arvannut, mihin lähti paritalon puolikkaan ostaessaan – piina vei oikeuteen seitsemän kertaa

  2. 2

   Janne Ahoselta loistosuoritus mäkihypyn karsinnassa – kaikki suomalaiset jatkoon!

  3. 3

   ”Inhoan tätä elämää, voisinpa vain antaa lapset pois”

  4. 4

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  5. 5

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  2. 2

   Katri Sorsalta kuitti Anu Saagimille: ”Eestissä nainen näyttää herättyään tältä, meillä Suomessa tältä...”

  3. 3

   Joukko tv-kanavia uhkaa pian pimentyä yli 1,5 miljoonassa kodissa

  4. 4

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  5. 5

   Onko tässä totuus Mäkäräisen poisjäännistä Lahden MM-kisoista? ”Kaikki, mitä Otepäässä tulkitsin Reijon olemuksesta ja puheista, viittasi siihen”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  6. Näytä lisää