Matti, Matias

Musiikki

Valikko

Musiikki

Martti Syrjä sai potkut bändistä 1977 – Eppu Normaalilla oli hetken eri keulamies

Suomirock
Eppu Normaali on jo 40 vuoden ajan muokannut katajaisen kansan mielenmaisemaa – ja itsesäälin määrää.
Puhelin pirahtaa Ylöjärven Rantalassa. 18-vuotias Martti Syrjä säpsähtää punkassaan ja kokee intuitiivisen fiiliksen: voisiko soitto tulla sieltä?

Eletään vuotta 1977. Edellisvuonna Martti on ollut perustamassa punkrockyhtye Eppu Normaalia – veljensä Pantse Syrjän, serkkunsa Aku Syrjän, Mikko Saarelan ja Juha Torvisen kanssa.

Bändi on treenaillut yhdessä ja esiintynyt muun muassa rockin SM-kisoissa, mutta sen tulevaisuuden näkymät ovat yhtä lohduttomat kuin satojen muiden suomalaisyhtyeiden. Kun levytyssopimus puuttuu, aika tiimalasissa on valumassa umpeen. Pian teini-ikäisten ylöjärveläispoikienkin on keskityttävä opiskelemiseen tai työntekoon, muuten leipää ei ole luvassa pöytään.

Joitakin viikkoja aiemmin Eput ovat päättäneet pistää kaikkensa likoon. Bändi oli huomannut lehti-ilmoituksen, jossa uunituore levy-yhtiö, Poko Rekords, etsi suomalaisia yhtyeitä levyttämään.

Tuolloin Martti ja Pantse olivat lähettäneet levy-yhtiön pomon Epe Heleniuksen aisaparille Kari Heimoselle bändin demonauhan. Sen saatteeksi he olivat laatineet yhden lauseen kirjeen, jossa luki: Sun täytyy olla vähän tyhmä, jos et kiinnitä meitä!

Martti Syrjä rientää puhelimeen. Kun hän nostaa luurin ja kertoo nimensä, soittaja ilmoittaa itseään esittelemättä:

– Ehkä me ollaan vähän tyhmiä, mutta pääsette levyttämään!

Soittaja on Heimonen. Martilla on valahtaa housuihin. Hän säntää oitis veljensä huoneeseen ja huutaa:

– Se oli joku Heimonen. Ne jumalauta kiinnitti meidät!

Martti huokaa syvään. Sisimmässään hän tuntee suuren voiman huutavan korvaansa: tästä syntyy vielä jotain suurta!TOUKOKUU 2016. Kuluvana vuonna 40-vuotista taivaltaan juhlivan Eppu Normaalin laulaja-sanoittaja Martti Syrjä, säveltäjä-kitaristi Pantse Syrjä, kitaristi Juha Torvinen, rumpali Aku Syrjä ja basisti Sami Ruusukallio ovat saapuneet IS:n erikoishaastatteluun Akun tehtaalle Ylöjärvelle, bändin omalle tuotantotehtaalle.

Paljon suurta on vuosikymmenten varrella syntynyt. Keulahahmo Martti Syrjän intuitiot ovat toteutuneet.

Eppu Normaali on rikkonut ennätyksiä. Bändi on vuosikymmenten ajan ollut yksi suomalaisradioiden soitetuimmista yhtyeistä. Jo vuonna 2004 Eppu Normaali esiintyi täydelle stadionyleisölle, kun Tampereen Ratinaan ahtautui yli 32 000 kuulijaa. Jo vuonna 2005 Eput tekivät laajan, loppuunmyydyn jäähallikiertueen. Merkittävintä on bändin levymyyntisaldo: lähes kaksi miljoona kappaletta!

Suosio on säilynyt huimana, vaikka Eput ovat vuosikymmenten varrella pitäneet – vastoin kaikkia traditioita – useita pitkiä keikka- ja levytystaukoja. Bändin vuonna 1996 julkaisemasta Repullinen hittejä -kokoelmalevystä on tullut eräänlainen kansakunnan yhteinen tunteiden tulkki, jonka sanoma ja melodia elävät sukupolvelta toiselle. Monien kirjahyllyissä tämä levy löytyy Seitsemän veljeksen rinnalta.

Suomalaisbändiksi varakkaan Eppu Normaalin tarinaa taltioidaan parhaillaan valkokankaalle. Ennen elokuvan ilmestymistä yhtyeen juhlavuosi huipentuu Ratinassa 6. elokuuta järjestettävään kolmetuntiseen mammuttikeikkaan, jossa bändin rinnalla soittaa muun muassa 90-päinen Tampereen Filharmonia -orkesteri. Suomen Rolling Stoneksi kutsutun ylöjärveläispoppoon voi sanoa nousseen ainutlaatuiseen, itsenäiseen asemaan Suomessa.

– Tämä on ollut hieno matka, mutta meillä on myös ollut tuuria mukana. Jos emme olisi päässeet levyttämään 1977, emme istuisi nyt tässä, Martti Syrjä, 57, painottaa.

 

Martti oli älyttömän innoissaan bänditouhusta, selvästi enemmän kuin me muut. Kerrankin hän kiukuspäissään juoksi treenikämpältämme kaulaa myöten lumihankeen ja huusi kurkku suorana.

EPPUJEN tarinaan mahtuu monia mielenkiintoisia ja yllättäviäkin käänteitä. Harva esimerkiksi tietää, että Martti Syrjä sai bändistä potkut vuonna 1977. Eppujen tuolloisella sanoittaja-basisti Mikko Saarelalla tuli yhtenä iltana mitta täyteen.

– Martti oli älyttömän innoissaan bänditouhusta, selvästi enemmän kuin me muut. Kerrankin hän kiukuspäissään juoksi treenikämpältämme kaulaa myöten lumihankeen ja huusi kurkku suorana – ilman mitään syytä, Torvinen, 57, kertoo.

– Itseriittoisena kaverina Saarela ajatteli, että nyt tuo Martin vouhotus saa riittää. Muilta mitään kysymättä hän pisti Martin pellolle – tosin jokseenkin lyhyeksi aikaa, Pantse jatkaa.

Martti Syrjää hymyilyttää. Bändin kahvinkeittäjäksi tuolloin siirretty Syrjä kertoo Saarelan yrittäneen laulaa demoille seuraavina viitenä päivänä.

– Sen jälkeen Saarela tuli luokseni ja sanoi, että nyt tämä pieruilu saa loppua. Saarela ilmeisesti ymmärsi, ettei hänkään osaa laulaa, Martti sanoo hymähdellen.

Debyyttialbumi Aknepopin jälkeen Eput saivat tunnettavuutta, mutta suosio kantoi vain parin seuraavan levyn verran. Bändi oli vaihtanut tyylilajinsa humoristisesta punkista suomirockiin, ja vaikka hittejä oli jo syntynyt, loppu häämötti vuonna 1981. Tuolloin ilmestynyt Cocktail Bar ei myynyt odotetusti ja oli paha pettymys myös bändin jäsenille.

– Levyn ilmestymisen jälkeen tuntui siltä, ettei meistä kukaan ollut antanut kaikkeaan sille. Bändi oli vedenjakajalla, lähellä päätepistettään, Aku Syrjä muistelee.


Pantse Syrjä, bändin musiikillinen pomo, totesi Cocktail Barista, että sen biisit oli soitettu liian kovalla tempolla. Samassa Pantse ilmoitti, etteivät hänen uudet biisinsä sopisi Eppujen vakiintuneelle rähinätyylille, joten hän tekisi niistä soololevyn. Tämä ei sopinut lainkaan Martin pirtaan.

– Sanoin, että ei sun tartte soolouralle lähteä, vaan tehdään ilman muuta sellaista musiikkia kuin itse haluat. Hetken mietittyään Pantse sitten jatkoi mulle, että okei, mutta siinä tapauksessa sinä alat pääsanoittajaksi, Martti selvittää.

Kriisin jälkeen Eppujen soundi ja sanoitukset uudistuivat. Vuonna 1982 julkaistun Tie vie -albumin avausraidaksi päätyi muuan Murheellisten laulujen maa, suomirockin ikiklassikko. Tie vei tähtiin.


VUONNA 1984 Suomi hullaantui Dingo-ilmiöstä. Tuolloin jopa Eppujen keikkamyyjä oli karjahtanut Pantse Syrjälle, että ”ne jyrää meidät”. Eput kuitenkin luottivat omaan juttuunsa ja rikkoivat seuraavina vuosina Dingon tekemiä keikkayleisöennätyksiä.

 

Jos olisimme tehneet sata keikkaa joka vuosi, hommaolisi loppunut jo parikymmentä vuotta sitten.

Syy oli selvä: albumit Rupisia riimejä, karmeita tarinoita sekä Kahdeksas ihme, Valkoinen kupla ja Imperiumin vastaisku olivat jättimenestyksiä. Suuren yleisön tuntema eppusoundi ja Martin suomalaista sielunmaisemaa kuvaavat riimit olivat tulleet jäädäkseen.

– Niiden levyjen ansiosta pystyimme pitämään 1990-luvulla ja sen jälkeenkin pitkiä keikkataukoja. Kun esimerkiksi vuonna 1996 palasimme parin vuoden keikkatauolta, olimme moninkertaisesti suositumpia kuin ennen sitä, Pantse, 58, tietää.

– Ihmeellistä oli, että Ylen tv-uutiset noteerasivat paluumme. Siihen asti ainoastaan Dingon hajoaminen oli ylittänyt tv-uutisten uutiskynnyksen. Juuri tauot ovat pitkän elinkaaremme takana. Jos olisimme tehneet sata keikkaa joka vuosi, homma olisi loppunut jo parikymmentä vuotta sitten, Torvinen alleviivaa.

Harvoin julkisuudessa esiintyvä, usein hyvin omaperäisesti elämää tarkasteleva Martti Syrjä muistaa Eppujen jääneen ensimmäiselle pitkälle tauolleen jo 1978, kun Tanhuhovin keikalla oli sattunut ja tapahtunut. Teddyt olivat alkaneet räkiä lavalla olleita Eppuja, ja kun bändin jäsenet olivat iskeä vastaan, poliisi uhkasi heitä putkalla.

– Teddyjä ja punkkareita ei voinut päästä samaan mestaan. Meno alkoi sen verran hurjaa, että päätimme jäädä huilaamaan, Martti kertoo.

– Jo silloin keikkamyyjämme tuli sanomaan, että olemme hulluja, sillä nyt yleisö unohtaa meidät, Pantse lisää.

Bändin historiassa vuonna 2004 nähty Ratinan stadionkeikka nousee merkittävään rooliin. Aku Syrjän mukaan bändin jäsenet pelkäsivät, että heille käy kuin Rampelle ja Naukkikselle, tv:n sketsihahmoille.

– Rampen ja Naukkiksen stadionkeikalle ei tullut ketään, Aku naurahtaa.

Keikan valtavasta yleisömenestyksestä Eput saivat lisää itseluottamusta. Heti sen jälkeen myös keikkamyynti siirtyi heidän omiin käsiinsä. Akun tehdas Oy:n tuotanto laajeni, kasvoi ja kehittyi.

– Siihen aikaan oli ennenkuulumatonta, että joku bändi alkoi hoitaa kaiken itse. Sillä tiellä kuitenkin ollaan yhä, Torvinen ruotii.

Kun Eppu Normaali viime kesänä veti lähes kaksi-ja-puolituntisen keikan Jämsän Himoksella, yleisön joukossa monet alle parikymppisetkin nuoret osasivat bändin punk-aikojenkin biisit ulkoa.

– Viime vuosikymmenenä ikäjakauma keikoillamme on ollut melkoinen, jostain 18-vuotiaasta 80-vuotiaisiin. Se on ollut hämmentävää, Aku, 57, korostaa.

Martti Syrjä uskoo suosion perustuvan ennen kaikkea siihen, että bändin biisit ovat ajattomia.

– Toinen syy on varmasti se, että emme koskaan ole yrittäneet olla mitään – paitsi Eppu Normaali, hän summaa.


VUONNA 1989 Rantalassa nähtiin erikoinen koesoitto. Eppujen jäsenet olivat jokseenkin varmoja, että Sami Ruusukallio nousisi bändin basistiksi, tontilta juuri eronneen Mikko Nevalaisen tilalle. Eput halusivat silti järjestää työhaastattelun – ikään kuin uskottavuuden vuoksi.

Koesoiton aikana Ruusukallio muisti Eppujen biisit paremmin kuin Pantse Syrjä ja Juha Torvinen, mutta pesti ei silti ollut vielä varma. Eput kysyivät Ruusukalliolta kaksi, bändin itsensä mukaan kaiken ratkaisevaa kysymystä: oletko v*ttumainen mies ja onko sinulla koskaan ollut viiksiä.

– Vastasin molempiin kysymyksiin kieltävästi, ja se oli siinä, Ruusukallio, 52, kertoo hymähdellen.

– Kun Eput esiintyivät ensimmäisen kerran televisiossa, vuonna 1978 Särkänniemessä, olin paikalla katsomossa. En tosin silloin uskonut, että seisoisin joskus noiden punkkarien rinnalla.

Ruusukallio ehti nähdä läheltä bändin kosteat vuodet. Suomirockissa oli takavuosina tapana, että bändit vetävät pään täyteen heti keikkojen jälkeen – tai siis usein jo ennen niitä. Myös Eppujen ympärillä pyöri viinapulloja ja naisia.

– Urani heikoimmat keikat osuivat jonnekin 1990-luvun alkuun. Silloin unohdin joillakin keikoilla sanoja liiallisen humalan vuoksi, Martti Syrjä sanoo.


Vuonna 2007 ilmestyneellä Syvään päähän -albumilla Syrjä käsittelee sanoituksissaan takavuosien viinanhimoaan. Hän kertoi tuolloin taistelleensa aikanaan seitsemän vuotta ennen kuin pääsi viinasta eroon.

– Siihen teemaan ei ole enää lisättävää. Glamour oli siitä touhusta kaukana, Martti kertoo.

– Mutta jos 80-luvulle palataan, niin kyllä myös meidän keikkabussielämämme oli sitä, että tupakansavu peitti kaiken näkyvyyden ja lattia oli täynnä tyhjiä viinapulloja. Ja naiset tietysti kirmasivat kimpussamme, hän hymähtelee.

Velipoika muistaa, että ennen vuotta 1982 Eput eivät nousseet kertaakaan humalassa lavalle.

– Ryyppäsimme 70-luvullakin, mutta nimenomaan keikkojen päälle. Vasta 80-luvulla meno muuttui railakkaaksi, ajan henkeen istuvaksi. Silloin oli tyylikästä vetää ennen keikkaakin, ja silloin naisia piti suorastaan hätistellä pois jaloistamme, Pantse virnistää.

– Niin, kun viisi parikymppistä nuorta laittaa kiertämään bussilla ympäri maata, kyllähän siinä värikästä elämää syntyy, Aku Syrjä puolestaan linjaa.

Lenkkareihin ja raihnaisiin farkkuihin mielellään sonnustautuva Martti Syrjä on bändin vaatimattomuuden ruumiillistuma. Ristiriitaa voi hakea siitä, että hänen ammatissaan menestyminen vaatii yleensä voimakasta esiintymisviettiä.

– Olen lähtöjäni esiintymiskammoinen. Kesti pari ekaa vuotta kesyttää se pelko. Nykyään jännitän sillain sopivasti ennen keikkaa. Huomasin kauan sitten, että kun on oma itsensä eikä pyri tarkkailemaan itseään kuin ulkopuolelta, tajuaa pian munanneensa jo. Lopulta sillä ei sitten niin väliä ollutkaan, joten pystyin voittamaan pelkoni, hän juttelee.

Lavalla pelko ei ole näkynyt. Eput ovat aina olleet tunnettua omaleimaisista, sarkasmia sisältävästä anarkiastaan. Vuonna 1985 Helsingissä järjestettiin ETYK-kokouksen kymmenvuotisjuhla, jolle Eput päättivät osoittaa mieltä Kaisaniemen keikallaan. Bändin jäsenet olivat pukeutuneet perperi-takkeihin, jotka he avasivat itsensäpaljastamistyyliin heti lavalle noustuaan. Niiden alta paljastui viisi Jussi-paitaan pukeutunutta heppua.

– Kun kukaan yleisöstä ei tajunnut pointtiamme, siinä vaiheessa Martti riisui paitansa ja yritti sytyttää sen tuleen. Mutta eihän Martti saanut sitä syttymään, Torvinen nauraa.

– Eikä aikaakaan, kun Juha käveli lavalla luokseni ja totesi, että totuus ei näemmä pala tulessakaan, Martti jatkaa.

Vielä nykyäänkin Eppu Normaali kiertää Suomea pääsääntöisesti keikkabussilla. Se luo bändin mielestä yhteishenkeä.

– Bussissa raikuvat edelleen samat pierujutut kuin joskus taannoin, mutta keikkojen jälkeen naisia ei enää pörrää nimmareita pyytämässä. Nykyään he juoksevat karkuun meitä, Pantse Syrjä linjaa.


TAKAVUOSINA Eppujen jäsenten välillä oli toisinaan jännitteitä, jotka osaltaan johtivat joihinkin keikkataukoihin. Sittemmin bändin yhteiselo on ollut harmonista – ennen kaikkea lavalla.

Eppu Normaalin yhteissoitto on hioutunut erinomaiseksi viime vuosien keikoilla. Näin myös bändin omasta mielestä.

– Soitamme nyt paremmin kuin koskaan aiemmin, Pantse Syrjä näkee.

– Meillä on ollut koko ajan halu kehittyä. Se näkyy myös tämän päivän soittamisessamme, Martti lisää.


Parhaillaan bändi valmistautuu elokuun jättikeikkaan, mutta myös uuden musiikin tekemiseen. Eput-elokuvan ohjaaja Saku Pollari on toivonut, että bändi saisi tehtyä yhden uuden biisin elokuvan kuvausten aikana.

– Kaikki on mahdollista. Minulla on joitakin sävellyksiä valmiina, mutta kaiken voi silti sanoa olevan vasta suunnitteluvaiheessa, Pantse alleviivaa.

– Uusi biisi ja uusi levykin tulevat – jossain vaiheessa.

Eppu Normaali on ikuistettu unohtumattomasti Suomi-rockin historiaan. Mutta kuinka pitkään legendat jaksavat vielä heilua?

Tässä vaiheessa Eppujen jäsenet katsovat kysyvästi toisiaan.

– Ei kukaan osaa vastata siihen. Meillä ei ole mitään syytä lopettaa, Aku rummuttaa.

– Kaikki loppuu aikanaan. Meidän kohdalla se aika ei ole vielä. Odotamme edelleen innokkaina, että puhelimemme pirisisi ja saisimme uusia keikkatarjouksia – aivan kuten silloin joskus vuonna 1977 Rantalassa, Martti Syrjä päättää.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Iso onnettomuus pysäytti Nelostien – rekat poikittain tiellä, mukana myös henkilöautoja

  2. 2

   Mitä hotellista saa viedä mukanaan? Suomalaishotellit vastaavat – ”Kerran oli ruuvattu tv irti seinästä”

  3. 3

   Hirvittäviä julmuuksia lapsille tehnyt pariskunta vankeuteen Englannissa – tuomarikin pidätteli kyyneliä

  4. 4

   Tullin rakastettu huumekoira Dani tassutteli eläkkeelle – teki vielä viimeisenä työpäivänään löydön

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. 6

   Pariskunta ei arvannut, mihin lähti paritalon puolikkaan ostaessaan – piina vei oikeuteen seitsemän kertaa

  7. 7

   Norjan mäkihyppytähden tyly arvio Janne Ahosesta: ”Entinen suuruus, jolla ei ole enää mitään annettavaa”

  8. 8

   Ratamoottoripyöräilyn huippulahjakkuus lopetti uransa vain 22-vuotiaana – syyksi paljastui karmea hyväksikäyttö

  9. 9

   Trump toisti Ruotsi-väitteensä: ”Kansa ymmärtää, että olen oikeassa”

  10. 10

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  2. 2

   Katri Sorsalta kuitti Anu Saagimille: ”Eestissä nainen näyttää herättyään tältä, meillä Suomessa tältä...”

  3. 3

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  4. 4

   Pariskunta ei arvannut, mihin lähti paritalon puolikkaan ostaessaan – piina vei oikeuteen seitsemän kertaa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. 6

   Onko tässä totuus Mäkäräisen poisjäännistä Lahden MM-kisoista? ”Kaikki, mitä Otepäässä tulkitsin Reijon olemuksesta ja puheista, viittasi siihen”

  7. 7

   ”Inhoan tätä elämää, voisinpa vain antaa lapset pois”

  8. 8

   Jenni, 24, on aseksuaali: ”Tavallaan toivon, että olisin edelleen neitsyt”

  9. 9

   Miss Thaimaan, 22, uskomaton muodonmuutos – ”nörtistä” kuoriutui 6 kuukaudessa upea kaunotar: ”En ole ikinä seurustellut”

  10. 10

   Hengenvaarallinen villitys leviää nuorten keskuudessa ja herättää huolta: ”Halikuva muuttuu nopeasti tragediaksi”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  6. 6

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  7. 7

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  8. 8

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  9. 9

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  10. 10

   Donald Trumpilta outo viittaus Ruotsiin: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa – kuka olisi uskonut?”

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Iso onnettomuus pysäytti Nelostien – rekat poikittain tiellä, mukana myös henkilöautoja

  2. 2

   Mitä hotellista saa viedä mukanaan? Suomalaishotellit vastaavat – ”Kerran oli ruuvattu tv irti seinästä”

  3. 3

   Hirvittäviä julmuuksia lapsille tehnyt pariskunta vankeuteen Englannissa – tuomarikin pidätteli kyyneliä

  4. 4

   Tullin rakastettu huumekoira Dani tassutteli eläkkeelle – teki vielä viimeisenä työpäivänään löydön

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  2. 2

   Katri Sorsalta kuitti Anu Saagimille: ”Eestissä nainen näyttää herättyään tältä, meillä Suomessa tältä...”

  3. 3

   Hyvinkään poliisiasemalle saapui ahdistunut aviomies – elintasokulissin takaa alkoi paljastua karu totuus

  4. 4

   Pariskunta ei arvannut, mihin lähti paritalon puolikkaan ostaessaan – piina vei oikeuteen seitsemän kertaa

  5. 5

   Tarkista ja kuuntele: Mikä oli Suomen listaykkösenä, kun sinä synnyit?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  3. 3

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  4. 4

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  5. 5

   Helsinkiläinen Nina, 44, avautuu isäpuolen järkyttävistä teoista: ”Äiti katseli vierestä, mutta ei koskaan puuttunut”

  6. Näytä lisää