Sää Savukoski

Millaista säätä luvataan Suomeen ja ulkomaille?

IS:n sääsivujen haulla löydät sadetutkan sekä 1 ja 5 vuorokauden ennusteen yli 20 000 paikkaan Suomessa ja ulkomailla.  Voit tallentaa kaksi omaa suosikkipaikkaasi sääsivujen muistiin.

Helsinki | Tampere | Turku | Lahti | Jyväskylä | Kuopio | Vaasa |OuluLisää kuntia »»

Tallinna | Tukholma | Berliini | Lontoo | Rooma | Barcelona | Tokio | Bangkok | New York

Sääuutisia

Supersää 300

Sataako? Millaista säätä lupaa Ilmatieteen laitos? Entä Foreca?

Nyt näet molempien täsmäennusteet omalle paikkakunnallesi rinnakkain IS:n Supersää-sovelluksessa. Lisäksi mukana sadetutka, joka kertoo sateiden liikkeet.

Lataa puhelimeesi maksuton IS Supersää -sovellus - nyt myös Android-puhelimiin!

» iOS (iPhone, iPad, iPod Touch)
» Android
» Windows Phone


» IS:n sääsivut netissä

Säätiedotus 28.7.2014 klo 8

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Sää on epävakainen varsinkin pohjoisessa sade- ja ukkoskuuroineen. Etelämpänä on edelleen hyvin lämmintä ja kuuroja tulee vain paikoin.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja itäosassa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla rankkoja. Päivän ylin lämpötila 27...31, yön alin 15...20 astetta. Enimmäkseen heikkoa lounaistuulta.

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja monin paikoin sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 25...29, yön alin 14...19 astetta. Enimmäkseen heikkoa lounaistuulta.

Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja yleisesti sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 17...26, yön alin 7...15 astetta. ViileintäPohjois-Lapissa. Päivällä enimmäkseen heikkoa tuulta, illalla vähän voimistuvaa pohjoisen ja koillisen välistätuulta.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuun ottamatta Etelä-Pohjanmaan maakuntaa. Metsäpalovaroitus on voimassa myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa:Tornio, Ranua, Posio, Kemijärvi ja Ylitornio.

Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa kehittyy tänään ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Sadevaroitus:

Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnissa voi sataa tänään paikoin rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Hellevaroitus:

Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja itäosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettämaan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Varoituksia

Varoitukset maa-alueilla

Koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia kehittyy tänään ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Sadevaroitus:
Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa.
Hellevaroitus:
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja itäosassa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.
Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuun ottamatta Etelä-Pohjanmaan maakuntaa. Metsäpalovaroitus on voimassa myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Tornio, Ranua, Posio, Kemijärvi ja Ylitornio.

Tuulivaroitukset

Huomautus veneilijöille:
Perämeri: Etelän ja lounaan välistä tuulta 13 m/s.
Merenkurkku: Etelän ja lounaan välistä tuulta 11 m/s.
Ahvenanmeri, Saaristomeri, Pohjanlahti ja Saimaa: Ukkospuuskia.

Kelivaroitukset

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Suomi eilen

Lämpimintä:

 1. Haapavesi Mustikkamäki+31.7
 2. Punkaharju Laukansaari+31.1
 3. Salo Kiikalan Lentokenttä+31.1

Kylmintä:

 1. Keminmaa+7.3
 2. Utsjoki Nuorgam+7.7
 3. Enontekiö Kilpisjärvi Saana+9.4

Vuosi sitten

Lämpimintä:

 1. Kruunupyy Kruunupyyn Lentoasema+27.9
 2. Seinäjoki Pelmaa+27.9
 3. Vihti Maasoja+27.5

Kylmintä:

 1. Lappeenranta Konnunsuo+5.8
 2. Juuka Niemelä+5.8
 3. Kuhmo Kalliojoki+6.9