Valikko

Uusi tulokas kiilaaostolaskujen käsittelyyn Skannaus- ja kierrätyspalveluidenkäyttö vasta nupulla

Tähtäimessä ensimmäisenä tilitoimistot
Tilitoimistot ovat avainasemassa muutettaessa pk-yritysten ostolaskuja sähköisiksi ja sähköisesti kierrätettäviksi sekä käsiteltäviksi. Tilitoimistot ovatkin pääkohteena taloushallinnan ohjelmistomarkkinoiden uudella tulokkaalla Heeros Systemsillä.

Valtteinaan ostolaskujen sähköistämisen ja sähköisen kierrätyksen markkinoiden konkareita BasWarea, Wm-data Novoa, Analysteä, TietoEnatoria ja Atkos/Postia vastaan Heeros pitää oppivaa laskujen skannausohjelmaa sekä pk-yritystenkin budjetiin mahtuvaa sovellusvuokraushintaa.

Vuonna 2000 aloittanut Heeros Systems on toimitusjohtaja Pekka Räisäsen ohjelmistoyrittäjyyden toista kierrosta. Aiemmin yrityksenä oli vuonna 1987 startannut Raxum, jonka Unic osti kymmenen vuotta myöhemmin. Omistajakolmikosta Pekka Räisänen ei lähtenyt kaupan mukana Unic-TietoEnator -tielle.

”Tarjoamme taloushallinnon sovelluksia yrityksille, julkishallinnolle ja yhteisöille”, Räisänen määrittelee Heeros Systemsin.

Erityiseksi kohderyhmäksi hän nimeää tilitoimistot ja isännöitsijätoimistot sekä heidän asiakkaansa. Yritys toimii nyt viiden hengen voimin Helsingin Herttoniemessä.

Heeros on ehtinyt hankkia kolmattakymmentä asiakasta, joista suurin osa käyttää palveluja Internetin yli sovellusvuokrauksena. Ostolaskuja skannataan sähköiseen kierrätykseen tällä hetkellä 4 000 laskun kuukausivauhtia.

Tilitoimistojen ohella yritys on hankkinut julkishallinnon sektorilta asiakkaakseen Iitin kunnan.

IBM-kumppanuuttaja SAP-yhteistyötä

Taloushallinnon ohjelmistojen viime vuonna myyntikuntoon saadut valmiit palat ovat laskujen skannaus/tunnistusohjelmisto Identa sekä Lotus Domino -pohjaiset ostolaskujen kierrätysohjelmisto Circula sekä asiakirjojen hallintaohjelmisto Admina. Kehittelyn alla ovat vielä ”porautuvaan raportointiin” tarkoitettu Drilla sekä tilintarkastustoimintaan suunnattu Audita.

Finvoice-verkkolaskustandardin lisäksi tarttumarajapinnat on ehditty rakentaa pankkiyhteysohjelmiin (LMO3) sekä moniin muihin taloushallinnon järjestelmiin: Econet, Finanssi, Intime Open/Pro, Nova, SAP, Sedab, Sonet, Status, Terttu ja Tikon.

Lotus Domino -pohjalle rakennettujen perusohjelmistojen koodaus sekä niiden sovellusvuokrausalusta on ostettu alihankintana.

”Tarjoamme palvelun pääasiassa sovellusvuokrauksena. Pääkäyttäjät ja laskujen skannaajat tarvitsevat Notes-clientin, muu hoituu selaimella”, projektipäällikkö Matti Lattu kertoo.

”ASP on pk-yrityksille ehdottomasti järkevin tapa hoitaa tällaisia palveluita, sillä näin me huolehdimme tietoturvasta, päivityksistä ja kehityksestä. Kun palvelu pyörii Dominolla, niin käyttäjähallinnan ja tietoturvan perusasiat ovat kunnossa”, Lattu toteaa.

Lattu tuntee Heeros-ohjelmistojen koodin tarkkaan, sillä hän on ollut itse tekemässä niitä ohjelmointia alihankintana tehneessä Netzonessa. Heerokseen hän siirtyi CGEY:stä projektipäälliköksi ja pienosakkaaksi viime syksynä.

Lisäuskottavuutta Heeros arvelee saavansa IBM Business Partner -statuksesta. Yhteistyötä on ehditty lähteä jo virittelemään myös ainakin yhden SAP Business One -kumppanin kanssa.

Tilitoimisto perusti oman skannauskeskuksen

Heeroksen tuoreimpia ja näyttävimpiä referenssejä on Suomen 4 000 tilitoimiston joukossa suurimpiin kuuluva hyvinkääläinen Rantalainen Oy IA International, joka on perustanut Hämeenlinnaan Heeroksen ratkaisuihin pohjaavan keskuksen, jonne keskitetään tilitoimistokonsernin asiakkaiden ostolaskujen skannaus.

Muutaman kuukauden sisällä skannauspalvelujen käytön on ehtinyt aloittaa Rantalaisen Jukka Sopen-Luoman mukaan parikymmentä yritystä. Kaikkiaan asiakkaita sähköiseen taloushallintoon voimakkaasti panostavalla tilitoimistolla on pari tuhatta.

”Verkkolaskutuksen taloudelliset säästöt saavutetaan vain, jos vastaanottaja kykenee käsittelemään saapuneen ostolaskun sähköisesti”, huomauttaa Sopen-Luoma.

”Varsinainen hyöty saavutetaan silloinkin vasta sitten, kun ostolasku kierrätetään hyväksyttäväksi sähköisesti. Tällöin ostolasku kirjautuu edelleen sähköisessä muodossa ostoreskontraan ja sitä kautta kirjanpitoon ja maksatukseen”, Sopen-Luoma korostaa. Atkos aloitti ostolaskujen skannauksen ja sähköisen kierrätyksen palvelut Laskunet-sateenvarjonsa jo noin kolmisen vuotta sitten.

Asiakkaita se on tuotepäällikkö Tiina Liikamaan mukaan ehtinyt tällä saralla hankkia pari sataa, joista tosin merkittävä osa on sen varsinaisten referenssiasiakkaiden eli tilitoimistojen kuten Teemuaho, Talenom ja Tuottotieto asiakkaita.

Tilitoimistojen sarjan ykkönen Pretax on aloittanut hiljattain Atkoksen skannauspalvelun käytön.

Skannauksen kautta ostolaskuja siirtyy sähköiseen kierrätykseen Tiina Liikaman mukaansa ”kymmeniä tuhansia” kuukausittain.

Tuoreempi yrittäjä samalla saralla on kuopiolainen Enfo. Ostolaskuja se on skannannut asiakkailleen sähköisistä palveluista vastaavan johtaja Ari Voutilaisen mukaan noin puolitoista vuotta.

Tänä keväänä Enfo alkoi tarjota sovellusvuokrauksen Analysten eOfficea eli laskujen kierrätystä - tälle palvelulle se on ehtinyt hankkia Voutilaisen mukaan 4-5 asiakasyritystä.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Näin 3 ammattilaista sijoittaa rahansa – jännitystä, fanitusta ja varmoja kohteita

  2. 2

   Kommentti: ”Työstä kieltäytyminen” ei tarkoita työstä kieltäytymistä

  3. 3

   10 yleisintä syytä: näiden vuoksi työtön menettää tuet

  4. 4

   Köyhimmille eläkeläisille 760 e/kk – Kela: Ei riitä

  5. 5

   Kaasuputki Venäjältä Saksaan kuumentaa tunteita – Merkelin hallituksen toimia ihmetellään

  6. 6

   AKT:n Piirainen vastaa ahtaajakommentteihin: ”Liikemies Kakkonen heittää mielipiteitään faktoina”

  7. 7

   Koulupakko 17- tai 18-vuotiaaksi? ”Meillä on kasvava joukko nuoria, joilla on heikot taidot lukutaidossa, matematiikassa ja luonnontieteissä”

  8. 8

   Yhä useammalta työttömältä evätään tuet – ”Seuranta on tehostunut”

  9. 9

   Väitöskirja: Intialaisten työntekijöiden perään pitää katsoa

  10. 10

   1200 euroa, 170 euroa, 132 euroa – näin paljon 1000 euroa olisi poikinut muualla kuin tilillä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   10 yleisintä syytä: näiden vuoksi työtön menettää tuet

  2. 2

   Köyhimmille eläkeläisille 760 e/kk – Kela: Ei riitä

  3. 3

   Länsimetro valmis liikenteelle aikaisintaan huhtikuussa – Matinkylään yhteys kesäkuussa

  4. 4

   Kommentti: ”Työstä kieltäytyminen” ei tarkoita työstä kieltäytymistä

  5. 5

   AKT:n Piirainen vastaa ahtaajakommentteihin: ”Liikemies Kakkonen heittää mielipiteitään faktoina”

  6. 6

   Väitöskirja: Intialaisten työntekijöiden perään pitää katsoa

  7. 7

   S-ryhmä joutui myrskynsilmään – turkiskohussa kyse on neljästä tuotteesta

  8. 8

   Yhä useammalta työttömältä evätään tuet – ”Seuranta on tehostunut”

  9. 9

   Luulitko Helsinkiä kalliiksi? Tämä vertailu todistaa toisin

  10. 10

   Kommentti: Kansanedustajat, kauppa päättää valikoimansa itse

  11. Näytä lisää
  1. 1

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  2. 2

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  3. 3

   Katso, mitä tapahtui asuntolainan hinnalle – ”Pankin vaihtajia on liikkeellä”

  4. 4

   Kyösti Kakkonen Karjalaisessa: Työntekijät nousevat pian kapinaan ay-liikettä vastaan

  5. 5

   Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

  6. 6

   Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

  7. 7

   Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

  8. 8

   10 yleisintä syytä: näiden vuoksi työtön menettää tuet

  9. 9

   20-vuotiaita autoja huristelee Suomen teillä paljon – tiedätkö, onko yleisin malli Golf, Astra vai Corolla?

  10. 10

   Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

  11. Näytä lisää