Valikko

ENSI VIIKKO 30

TaloustärpitTulostietojentulva kiihtyyTällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.Japani huilaamaanantainaJapanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.Työvoimakoulutusmenee verkkoonTiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.Greenspan kertoonäkemyksiäänTiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.Tapahtumavinkit
Taloustärpit

Tulostietojentulva kiihtyy

Tällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.

Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.

Japani huilaamaanantaina

Japanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.

Työvoimakoulutusmenee verkkoon

Tiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.

Greenspan kertoonäkemyksiään

Tiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.

Tapahtumavinkit

MAANANTAI 19.7.

Tangoa naisten viikolla

18.-24.7. vietettävän naisten viikon alkutahteja kuullaan ravintola Kaisaniemessä (Kaisaniementie 6) Helsingissä. The Passion of Tango -esityksessään Saija Varjus laulaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tangoja. Show alkaa kello 22, liput 15 euroa. Esitys illallisineen maksaa 56 euroa. Illallinen kello 20, ja ruokailuun tarvitaan pöytävaraus.

TIISTAI 20.7.

Reggae valtaa Tavastian

Reggaelegenda Bob Marleyn yhtyeenä tunnetuksi tullut jamaikalainen The Wailers esiintyy Tavastia-klubilla (Urho Kekkosen katu 4-6) Helsingissä. Tavastian ovet aukeavat kello 21. Liput 25 euroa.

KESKIVIIKKO 21.7.

Kilpapurjehdus avaa Ahvenanmaan meripäivät

Perinteisten purjealusten ja isoveneiden kilpapurjehdus aloittaa Ahvenanmaan meripäivät. Kilpailu alkaa Degerbystä Föglön saaristokunnasta kello 10 (alustava lähtöaika), ja kilpailua voi seurata myös omasta veneestä. Iltapäivällä tai illansuussa kilpailijoita odotetaan maaliin Merikorttelissa Maarianhaminassa. Ahvenanmaan meripäivät jatkuvat sunnuntaihin asti.

TORSTAI 22.7.

Suomen suurin luokkakokous Kotkassa

Kotkan meripäivien avajaisiltana voi osallistua muun muassa Suomen suurimpaan luokkakokoukseen Länsivarastossa sijaitsevassa ravintola Kassaholvissa alkaen kello 20. MeripäiväAreenalla Kotkan kantasatamassa esiintyvät illan aikana Petri Munck kello 20 sekä Yö kello 22. Liput kello 18 jälkeen 17 euroa. Kotkan meripäiviä vietetään sunnuntaihin saakka.

Tanssin huumaaLinnanmäellä

Discon helmiä kuullaan Linnanmäen Peacock-teatterissa (Tivolikuja 1), kun UIT:n Saturday Night Fever-musikaali saa ensi-iltansa kello 19. Marco Bjurströmin ohjaaman musikaalin tähtiä ovat muun muassa Jonna Kosonen ja Tuukka Leppänen. Liput 37–40 euroa.

PERJANTAI 23.7.

Chicago-musikaalisoi Tallinnassa

Pohjoismaiden ainoa esitys musikaalista Chicago nähdään Tallinnan Laululavalla kello 21. Musikaaliin perustuu kuuden Oscarin saman niminen elokuva. Tallinnassa ohjaus on Marko Matveren, musiikista vastaa Mart Sander, ja koreografia on Oleg Titovin käsialaa. Näytökset myös lauantaina ja sunnuntaina kello 21. Liput 25–45 euroa.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Kyösti Kakkonen Karjalaisessa: Työntekijät nousevat pian kapinaan ay-liikettä vastaan

  2. 2

   WSJ: IBM:n Romettystä tulee Trumpin neuvonantaja

  3. 3

   Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

  4. 4

   Stark sulkee kuusi myymälää – irtisanoo jopa 160

  5. 5

   Autojen ominaisuudesta tuli ongelma – piti säästää energiaa, voikin aiheuttaa kolareita

  6. 6

   Sähköinen postilaatikko kerää kritiikkiä: ”Pitää olla mahdollisuus asioida miten parhaiten sopii”

  7. 7

   Tuloerojen kuilu: Rikkaimmat +70 % – köyhimmät +30 %

  8. 8

   Paperiosakkeet hukassa? Sampo antoi lisäaikaa

  9. 9

   Nobel-voittaja Hart: Trumpin talouspolitiikka uhka USA:n ja maailman taloudelle

  10. 10

   Tärkeän lääkkeen hinta 23-kertaistui – yhtiölle sakot nimikikkailusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

  2. 2

   Kyösti Kakkonen Karjalaisessa: Työntekijät nousevat pian kapinaan ay-liikettä vastaan

  3. 3

   Stark sulkee kuusi myymälää – irtisanoo jopa 160

  4. 4

   Yle: Kodin1-nimen ostaja selvisi – aikoo kilpailla hinnoilla

  5. 5

   Autojen ominaisuudesta tuli ongelma – piti säästää energiaa, voikin aiheuttaa kolareita

  6. 6

   Tärkeän lääkkeen hinta 23-kertaistui – yhtiölle sakot nimikikkailusta

  7. 7

   Jättikauppa: Konecranes myy nosturiyhtiön

  8. 8

   Tuloerojen kuilu: Rikkaimmat +70 % – köyhimmät +30 %

  9. 9

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  10. 10

   Nobel-voittaja Holmström: Luulen, että jatkossa olen varovaisempi lausunnoissani

  11. Näytä lisää
  1. 1

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  2. 2

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  3. 3

   Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

  4. 4

   Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

  5. 5

   Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

  6. 6

   20-vuotiaita autoja huristelee Suomen teillä paljon – tiedätkö, onko yleisin malli Golf, Astra vai Corolla?

  7. 7

   Suomen ilmasto on myrkkyä autoille – arvaatko, mikä lämpötila on pahin?

  8. 8

   Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

  9. 9

   Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

  10. 10

   Terrafame-johtaja Ratia toimii myös yhtiön konsulttina – satojen tuhansien palkkiot

  11. Näytä lisää