ENSI VIIKKO 30

TaloustärpitTulostietojentulva kiihtyyTällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.Japani huilaamaanantainaJapanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.Työvoimakoulutusmenee verkkoonTiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.Greenspan kertoonäkemyksiäänTiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.Tapahtumavinkit
Taloustärpit

Tulostietojentulva kiihtyy

Tällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.

Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.

Japani huilaamaanantaina

Japanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.

Työvoimakoulutusmenee verkkoon

Tiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.

Greenspan kertoonäkemyksiään

Tiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.

Tapahtumavinkit

MAANANTAI 19.7.

Tangoa naisten viikolla

18.-24.7. vietettävän naisten viikon alkutahteja kuullaan ravintola Kaisaniemessä (Kaisaniementie 6) Helsingissä. The Passion of Tango -esityksessään Saija Varjus laulaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tangoja. Show alkaa kello 22, liput 15 euroa. Esitys illallisineen maksaa 56 euroa. Illallinen kello 20, ja ruokailuun tarvitaan pöytävaraus.

TIISTAI 20.7.

Reggae valtaa Tavastian

Reggaelegenda Bob Marleyn yhtyeenä tunnetuksi tullut jamaikalainen The Wailers esiintyy Tavastia-klubilla (Urho Kekkosen katu 4-6) Helsingissä. Tavastian ovet aukeavat kello 21. Liput 25 euroa.

KESKIVIIKKO 21.7.

Kilpapurjehdus avaa Ahvenanmaan meripäivät

Perinteisten purjealusten ja isoveneiden kilpapurjehdus aloittaa Ahvenanmaan meripäivät. Kilpailu alkaa Degerbystä Föglön saaristokunnasta kello 10 (alustava lähtöaika), ja kilpailua voi seurata myös omasta veneestä. Iltapäivällä tai illansuussa kilpailijoita odotetaan maaliin Merikorttelissa Maarianhaminassa. Ahvenanmaan meripäivät jatkuvat sunnuntaihin asti.

TORSTAI 22.7.

Suomen suurin luokkakokous Kotkassa

Kotkan meripäivien avajaisiltana voi osallistua muun muassa Suomen suurimpaan luokkakokoukseen Länsivarastossa sijaitsevassa ravintola Kassaholvissa alkaen kello 20. MeripäiväAreenalla Kotkan kantasatamassa esiintyvät illan aikana Petri Munck kello 20 sekä Yö kello 22. Liput kello 18 jälkeen 17 euroa. Kotkan meripäiviä vietetään sunnuntaihin saakka.

Tanssin huumaaLinnanmäellä

Discon helmiä kuullaan Linnanmäen Peacock-teatterissa (Tivolikuja 1), kun UIT:n Saturday Night Fever-musikaali saa ensi-iltansa kello 19. Marco Bjurströmin ohjaaman musikaalin tähtiä ovat muun muassa Jonna Kosonen ja Tuukka Leppänen. Liput 37–40 euroa.

PERJANTAI 23.7.

Chicago-musikaalisoi Tallinnassa

Pohjoismaiden ainoa esitys musikaalista Chicago nähdään Tallinnan Laululavalla kello 21. Musikaaliin perustuu kuuden Oscarin saman niminen elokuva. Tallinnassa ohjaus on Marko Matveren, musiikista vastaa Mart Sander, ja koreografia on Oleg Titovin käsialaa. Näytökset myös lauantaina ja sunnuntaina kello 21. Liput 25–45 euroa.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Asuntovelallinen, korkosi laskutapa on muuttumassa – varaudu nousuun

  2. 2

   Lounaan hinta muuttuu 10 minuutin välein – helsinkiläisravintola kokeilee ensimmäisenä maailmassa

  3. 3

   Uutuuskirja: Neuvostoliittolaiset halusivat ranskalaiset kankaat vaatteisiin – Koivisto esti

  4. 4

   Maailman arvokkain yhtiö saattaakin olla vasta kuudenneksi arvokkain

  5. 5

   Ruotsissa ollaan lähellä asuntokuplan puhkeamista – ”pitäisi olla jo huolissaan”

  6. 6

   Osa uhatuista tv-kanavista ei pimenekään 1,5 miljoonassa kodissa – ainakaan vielä

  7. 7

   Jarmon, 55, lähi-Siwa joutui lakkautuslistalle – ”Voi kehveli, tämä oli paras kauppa”

  8. 8

   Suomen sähköverkkoon hyökätään jatkuvasti – myös suurvallat aktiivisia

  9. 9

   Tulli epäilee suomalaisyritystä törkeästä talousrikoksesta – maksamattomia veroja yli kaksi miljoonaa euroa

  10. 10

   51 Siwaa ja Valintataloa suljetaan – tässä koko lista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Joukko tv-kanavia uhkaa pian pimentyä yli 1,5 miljoonassa kodissa

  2. 2

   Suomen sähköverkkoon hyökätään jatkuvasti – myös suurvallat aktiivisia

  3. 3

   51 Siwaa ja Valintataloa suljetaan – tässä koko lista

  4. 4

   Asuntovelallinen, korkosi laskutapa on muuttumassa – varaudu nousuun

  5. 5

   Tulli paljasti postimyyntiyrityksen törkeän veropetoksen – 2 miljoonan euron mätkyt

  6. 6

   Eduskunta antoi Bernerille luottamuksensa

  7. 7

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  8. 8

   Uutuuskirja: Neuvostoliittolaiset halusivat ranskalaiset kankaat vaatteisiin – Koivisto esti

  9. 9

   Puolet Kampin kauppakeskuksesta myydään

  10. 10

   Viro aikoo korottaa olutveroa 70 % parhaaseen myyntiaikaan – Olvia jännittää

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  2. 2

   Joukko tv-kanavia uhkaa pian pimentyä yli 1,5 miljoonassa kodissa

  3. 3

   Suomalaismies aikoo miljonääriksi 500 päivässä – näin hän sen tekee

  4. 4

   51 Siwaa ja Valintataloa suljetaan – tässä koko lista

  5. 5

   Näin suomalainen mies putoaa työelämästä – ”Ajatellaanko todella, että ihmiset haluavat elää tuilla?”

  6. 6

   Venäläismiljardöörin purjelaiva takavarikoitiin – jättimäinen merilelu maksoi 400 miljoonaa

  7. 7

   Metalliliitto: Työpaikalla pidettiin mustaa listaa työntekijöistä – levisi vahingossa kaikille

  8. 8

   Suomalaismies yritti saada 25 000 euron sairaalakuluja vakuutusyhtiöiltä – joutui mustalle listalle

  9. 9

   Uusi eläkemuoto houkuttelee työttömiä – hetken helpotus voi kostautua

  10. 10

   Pian voi alkaa hakea uutta eläketukea – 760 e/kk

  11. Näytä lisää