Mitä useampi kokki,sitä parempi soppa

Ravintolatjalkautuvat vieraisille, kunRocca vieraileeNokassa jaNokka Roccassa

Rocca Delin alakerrasta kuuluu remakka nauru. Keittiömestarit Antti Vahtera ja Markus Maulavirta ovat päättäneet todistaa oikeaksi kansanviisauden, jonka mukaan mitä useampi kokki, sitä parempi soppa.

Höyryävien patojen ja kattiloiden keskellä viuhtoo puolentusinaa kokkia turkulaisesta Ravintola Roccasta ja helsinkiläisestä Ravintola Nokasta. Kattiloiden välisessä vipinässä syntyy yhteinen menukokonaisuus, joka on tarjolla Roccassa 21.10.–10.11. ja Nokassa 27.10.–17.11.

– Kielimuuri on ainoa vaikeus, naureskelevat kokit.

Kärpäsenä keittiön katossa

Kahden kotimaisen keittiömestarin yhteisponnistus ei ole alalla aivan tavallista. Tähän asti vierailevat tähdet ovat tulleet yleensä ulkomailta. Tapahtuman avajaispäivinä Vahtera tapaa Nokan helsinkiläisasiakkaita ja Maulavirta jututtaa turkulaisia Roccassa.

– Tämä on tosi mielenkiintoista. Monasti ainoa tapa nähdä toisen ravintolan tapaa tehdä töitä on vaihtaa työpaikkaa. Nyt pääsee kuin kärpäseksi kattoon, sanoo Maulavirta.

Menukokonaisuuden teemana on katalonialainen keittiö. Keittiömestarit virittäytyivät tunnelmaan syyskuussa Barcelonassa.

– Se ei ollut vaikeaa. Käytiin hyvissä paikoissa syömässä, sanoo Vahtera.

Herroja yhdistää paitsi jo historiaan vaipunut tv-taistelu Kokkisodassa, myös ikä ja käsiala.

– Meillä on molemmilla aika simppeli, pelkistetty tyyli, Maulavirta kiteyttää.

Kapakalaasuomalaisille

Alkuruokana kokit aikovat tarjoilla tapaksia talojen tapaan. Sitä varten vesiastiassa lepäilee kohtuullisen jäykän oloinen turska. Maulavirta nappaa kalaa pyrstöstä ja esittelee ennen Suomessakin hyvin tunnettua kapakalaa.

Vaikka laivat eivät enää viekään entiseen tahtiin viiniä ja muita etelän ihmeitä Norjaan ja tule turkis- ja kapakalalastissa takaisin, katalonialaiset vaativat edelleen kuivaa norjalaiskalaa ruokapöytään.

Vahtera leikkaa karitsan kylkeä ja fileetä levyksi. Se ei ole tyypillinen tapa, mutta levystä tulee siten tavallista suurempi. Maulavirta latoo sille sipulista, tomaatista, valkosipulista ja oliiviöljystä kuivaksi haudutettua täytettä, ja rullaa paistin kääretortun tapaan.

– Ensin se ruskistetaan pannulla ja laitetaan sitten uuniin. Laitetaanko kuivana? hän ehdottaa.

– Jos laitetaankin suolakuoressa, pohtii keittiömestari Marko Rauhala Roccasta.

Lopulta rulla päätyy uuniin hautumaan yrttisuolan kera puoleksitoista kiduttavan hyväntuoksuiseksi tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Uusi eläkemuoto houkuttelee työttömiä – hetken helpotus voi kostautua

    2. 2

      Kelan käsittelyajat rikkovat lakia – ”Hyvin kriittisiä tilanteita näillä perheillä”

    3. 3

      Onko sinulla näitä ominaisuuksia? Tällaiset ihmiset saavat enemmän palkkaa

    4. 4

      Eläkettä voi nyt nostaa jo ennen eläkeikää – katso laskelmat, kannattaako se vai ei

    5. 5

      Sähkön säästämistä varten tehtiin ”peli” – 80 % vähensi kulutusta

    6. 6

      Uusi ennätys: 37 936 lopettanutta yritystä

    7. 7

      Venäläismiljardöörin purjelaiva takavarikoitiin – jättimäinen merilelu maksoi 400 miljoonaa

    8. 8

      Työttömyys laski tammikuussa

    9. 9

      Näin suomalainen mies putoaa työelämästä – ”Ajatellaanko todella, että ihmiset haluavat elää tuilla?”

    10. 10

      Venäläiset ovat ”taloustilanteen passiivisia panttivankeja”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Näin suomalainen mies putoaa työelämästä – ”Ajatellaanko todella, että ihmiset haluavat elää tuilla?”

    2. 2

      Venäläismiljardöörin purjelaiva takavarikoitiin – jättimäinen merilelu maksoi 400 miljoonaa

    3. 3

      Metalliliitto: Työpaikalla pidettiin mustaa listaa työntekijöistä – levisi vahingossa kaikille

    4. 4

      Uusi eläkemuoto houkuttelee työttömiä – hetken helpotus voi kostautua

    5. 5

      Onko sinulla näitä ominaisuuksia? Tällaiset ihmiset saavat enemmän palkkaa

    6. 6

      Wärtsilä haluaa ohjelmistotaloksi ja suunnittelee yritysostoja

    7. 7

      SAK:n kysely: Painostus työehtojen heikentämiseen kasvanut – palkkoja halutaan alas

    8. 8

      Työntekijä saa jännittää nyt 2 kuukautta pidempään – koeajat pitenivät vuoden alussa

    9. 9

      Le Penin suosio kasvoi Ranskassa – markkinat säpsähtivät

    10. 10

      Näille aloille talouskasvu tuo töitä

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Sunnuntailisät pois, työpäivän pituus 12 tuntiin? ”Tehdään työtä silloin, kun sitä on”

    2. 2

      Yle: Kirjeessä koteihin jaettu oikea seteli hämmentää suomalaisia – osa palauttaa, vaikkei tarvitsisi

    3. 3

      ABC-asemien S-bonus muuttuu – ”Aion äänestää jaloillani”

    4. 4

      50 000 miestä parhaassa iässä ei tee töitä tai opiskele – ”Mitä heille tapahtui?”

    5. 5

      Näin suomalainen mies putoaa työelämästä – ”Ajatellaanko todella, että ihmiset haluavat elää tuilla?”

    6. 6

      Venäläismiljardöörin purjelaiva takavarikoitiin – jättimäinen merilelu maksoi 400 miljoonaa

    7. 7

      Metalliliitto: Työpaikalla pidettiin mustaa listaa työntekijöistä – levisi vahingossa kaikille

    8. 8

      Sunnuntailisistä nautittu 100 vuotta – joko riittää?

    9. 9

      Katsastuksiin ehdotetaan tiukennuksia – ”Turhia kustannuksia autoilijalle”

    10. 10

      Julkkisten rahoittaman lentoyhtiön kassasta katosi satoja tuhansia euroja – hakeutuu nyt konkurssiin

    11. Näytä lisää