Valikko

Helppoheikkienkuninkaat

Anthony Robbins ja Deepak Chopra ovat maailman menestyneimmät motivaatio-valmentajat.Heidän puoleensa kääntyvät niin suuryhtiöidenjohtajat kuinurheilunhuippuseurat.

Talouselämän vaatimusten ja kilpailun alati koventuessa syntyy tilaa tunnenikkareille, jotka saavat epävarmat ihmiset uskomaan jälleen itseensä. Näiden helppoheikkien ykkösnimi on yhdysvaltalainen Anthony Robbins. Aitoamerikkalaiseen tyyliin Robbins saarnaa rikastumisen mahdollisuutta. Samalla hän on itsekin käärinyt omaisuuden.

Robbins oli neljännesvuosisata sitten lihava, rahaton ja yksinäinen talonmies. Sitten hän ryhtyi lueskelemaan psykologiaa ja käyttäytymistieteitä ja loi yksilön kykyihin perustuvan uskomusjärjestelmän.

"Henkilökohtaisen voiman" ja "Sisäisen jättiläisen" esittelystä on tullut suurta liiketoimintaa. Nykyisin Robbins lentelee ympäri maailmaa suihkukoneellaan, ja hänen nimissään tehtyjen tuotteiden myynnin lasketaan olevan tällä hetkellä viitisenkymmentä miljoonaa dollaria vuodessa. Uskomattoman energisen, täydellisen valkohampaisen ja mieluusti paitasillaan henkseleissä esiintyvän Robbinsin paras myyntituote ovat olleet Personal Power -äänitteet, joita on mennyt kaupaksi kasetteina 35 miljoonaa kappaletta.

Tuotantoyhtiön mukaan kaseteilla on mitattavia tuloksia: ne ovat alentaneet käyttäjien painoa, lisänneet tuloja, auttaneet pääsemään huonoista tavoista, luoneet maagisia ihmissuhteita ja paljon muuta!

Robbins on kertonut juovansa kuudesta kahdeksaan litraa vettä päivässä, syövänsä paljon vihreitä vihanneksia, nukkuvansa työputkissa kaksi tai kolme tuntia yössä ja kutsuneensa avioliittonsa alussa vaimoaan huumekauppiaaksi tämän syötyä banana split -jäätelöannosta.

Robbins opettaa, että hyvää oloa ei saavuta vain syömällä oikein ja liikkumalla. Kolmion täydentää "emotionaalinen kunto": kielteisissä tunteissa pyöriskelyn sijaan on kehitettävä myönteisiä tuntemuksia.

Robbins ilmoittaa luennoineensa opeistaan jo yli kolmelle miljoonalle ihmiselle. Kuulijat pulittavat jopa tuhansia euroja illalta.

Konsulttiyhtiö Accenture on valinnut Robbinsin yritysmaailman viidenkymmenen suurimman intellektuellin listalle, jossa Robbins päihitti muiden muassa tietokonekaupan mullistaneen Michael Dellin ja megatrendien kiteyttäjän John Naisbittin.

American Express nimitti miehen yhdeksi maailman huippukouluttajista. Kansainvälinen kauppakamari kelpuutti hänet "Maailman huomattavien ihmisten" kärkeen.

Mies ilmoittaa neuvoneensa ja valmentaneensa Yhdysvaltain suurimpien yhtiöiden pääjohtajia, urheilujoukkueita (esimerkiksi NHL-joukkue Los Angeles Kingsiä ja NBA-joukkue San Antonio Spursia), Andre Agassin ja Greg Normanin kaltaisia yksilöurheilijoita sekä viihdemaailmassa muun muassa Quincy Jonesia ja Anthony Hopkinsia.

Robbins ei tietenkään ole valmennusmarkkinoilla yksin. Hänen rinnalleen nousseista itseuskoguruista menestynein on Deepak Chopra, jonka vuosituloiksi arvioidaan yli kaksikymmentä miljoonaa dollaria.

Chopra yhdistää motivointioppeihinsa transsendenttistä mietiskelyä ja yrttihoitoja. Vaihtoehtolääkintää kaupanneesta myyntimiehestä tuli menestys yhdessä yössä, kun tv-juontajasuosikki Oprah Winfrey otti hänet 12. heinäkuuta 1993 televisioon esittelemään kirjaansa.

Vuorokausi ohjelman päättymisen jälkeen kirjaa oli tilattu 137 000 kappaletta. Chopra on julkaissut parissakymmenessä vuodessa 25 kirjaa ja yli sata äänikasettia, videota ja cd-romia. Hänen asiakkaisiinsa ovat kuuluneet muiden muassa laulajat Michael Jackson ja Madonna, roskalainoilla keinotellut Michael Milken ja muotialan yrittäjä Donna Karan.

Robbins myy verkkosivuillaan kasettien, kirjojen ja videoiden lisäksi lisäravinteita, ja hän aikoo laajentaa muun muassa lenkkikenkiin, energiapatukoihin ja omilla opetuksillaan ladattuihin mp3-soittimiin.

Chopra kauppaa muun muassa yrttejä, kynttilöitä ja teetä. Hän on avannut terveyskylpylän Floridaan ja aikoo avata vielä viisi kylpylää ympäri Yhdysvaltoja.

Yksi Robbinsin isoimmista hankkeistaan on Fidzi-saarten toiselle pääsaarelle Vanua Levulle pystytetty Namale Spa & Sanctuary -lomakeskus. Robbins ilmoitti perustaneensa keskuksen "antaakseen maailmalle mahdollisuuden viettää aikaa Fidzi-saarten ystävällisten ihmisten kanssa". Huoneet maksavat 300–2 100 dollaria päivältä.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  2. 2

   Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

  3. 3

   ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

  4. 4

   Saitko postia Sammolta? Aikaa ensi keskiviikkoon

  5. 5

   Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

  6. 6

   Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

  7. 7

   Lentäjät harkitsevat Lufthansan uutta tarjousta

  8. 8

   Euromaat sopivat Kreikan velkahelpotusten toimeenpanosta

  9. 9

   Italian presidentti pyysi Renziä lykkäämään eroanomustaan

  10. 10

   5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  2. 2

   Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

  3. 3

   Kommentti: Eurokriisin sytytyslanka palaa – Italia sanoi ”ei”

  4. 4

   5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

  5. 5

   Teslan valtava akkutehdas halutaan Vaasaan

  6. 6

   Terrafame-johtaja Ratia toimii myös yhtiön konsulttina – satojen tuhansien palkkiot

  7. 7

   Pelko euron tuhosta voi avata Saksan rahahanat

  8. 8

   Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

  9. 9

   Saitko postia Sammolta? Aikaa ensi keskiviikkoon

  10. 10

   SS: Myykö lapsesi sukkia päästäkseen luokkaretkelle? Yrityksille miljoonabisnes

  11. Näytä lisää
  1. 1

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  2. 2

   Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

  3. 3

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  4. 4

   Katso, kuulutko velkaisten riskiryhmään – tämä raja ei saisi ylittyä

  5. 5

   Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

  6. 6

   Vakava varoitus Suomelle: ”Nämä kotitaloudet erityisen haavoittuvia”

  7. 7

   Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

  8. 8

   Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

  9. 9

   Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

  10. 10

   Nobel-voittaja Bengt Holmström: Suomalaiset saavat liikaa palkkaa

  11. Näytä lisää