Valikko

Viinifanit etsivät makujen täydellisyyttä

Se on ihan konkreettisesti tässä tuoreeltaan kielen päällä – täydellisen hyvä maku; suomalaisittain fantastinen kokemus, kestää minkä tahansa vertailun, kommentoi oululaisen Coronarian henkilöstöryhmä Koivurannan kahvilan ja viiniasiantuntija Pirkko Koivun järjestämää viini-ruokailtaa.
Pääkaupunkiseudulta viisi vuotta sitten Oulujoen maisemiin rantautuneiden Riitta Suomalaisen ja Kaj Sundströmin idyllisessä jugend-tyylisessä kahvilassa on syksyn mittaan vieraillut pieniä ryhmiä nauttimassa viinielämyksistä hyvän ruuan kera.

Erilaiseksi ruokakokemuksen tekee se, että asiakkaat saavat ennen jokaista ruokalajia maisteltavaksi pari ruualle sovitettua viiniä, joihin heitä perehdyttää viinikouluttaja ja toimittaja Pirkko Koivu. Viinivalinnoista vastaava Koivu opastaa asiakkaita viininautintojen saloihin, joilla houkutellaan ruokien makuja ja eri vivahteita esiin.

Viiniesittelyjen jälkeen asiakkaat pääsevät arvioimaan viiniä ruuan kera. Coronarian pieni porukka ei tilaisuuteen tullessaan tiennyt, mitä menu piti sisällään.

– Parasta mitä maailmalta voi saada on se, että ravintolassa voi luottaa siihen, että saa herkullista ruokaa sitä itse valitsematta. Koivurannassa se onnistuu, viisihenkinen joukko suitsutti illan päätteeksi.

Koivurannan viini-ruokaillallisten kohderyhmänä ovat yritysasiakkaat, mutta toki kuka tahansa voi varata Koivurannan itselleen.

Koivurannan yrittäjäpariskunnalle viini-ruokaillat ovat uusi tapa yhdistää yksilöllisesti ja rennosti hyvä viini ja hyvä ruoka ja tarjota virkistävää lisää yritysten edustustilaisuuksien kirjoon.

Koivu on yksi tusinasta suomalaisesta, joka on suorittanut kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun viiniammattilaisten Diploma in Wines and Spirits -tutkinnon.

Koivurannan kahvilan omintakeinen menu sisältää itse pyydystettyä kalaa, monipuolisesti riistaa ja vuodenaikaan sopivia tuoreita, mahdollisuuksien mukaan paikallisia ruoka-aineksia.

– Viinejä valitessani perehdyn ruokalistaan ja pyrin valitsemaan viinit niin, että makuelämyksestä tulisi mahdollisimman vivahteikas. Olen itse kiinnostunut ruuanlaitosta ja ruoka-aineista, mutta olen selvästi lahjakkaampi syömään kuin tekemään, Koivu naurahtaa.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    2. 2

      Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

    3. 3

      ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

    4. 4

      Yhä useampi on tänään töissä ”Linnan juhlien alkaessa kauppa saattaa hiljetä”

    5. 5

      Kaksi yllättäjää – mitä tapahtui kananmunille ja jauhelihalle?

    6. 6

      EU-komissio: Facebook, Twitter ja Google karsivat vihapuhetta liian hitaasti

    7. 7

      Wahlroos: Tässä on Suomen työttömyysongelman perimmäinen syy – ”Ihan käsittämätöntä”

    8. 8

      5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

    9. 9

      Yle: Ruotsalainen kauppa on rekisteröinyt Kodin1.com-osoitteen

    10. 10

      Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    2. 2

      Kaksi yllättäjää – mitä tapahtui kananmunille ja jauhelihalle?

    3. 3

      ”Vei mahdollisuuden huippu-uraan” – entinen opiskelija vaatii Oxfordin yliopistolta miljoonakorvauksia

    4. 4

      Saadaanko Teslan jättitehdas Vaasaan? ”Puhumme tuhansista työpaikoista”

    5. 5

      Suomalaiset myivät tätä juuri joukolla – nyt suositellaan ostamaan

    6. 6

      Saitko postia Sammolta? Aikaa ensi keskiviikkoon

    7. 7

      Yle: Ruotsalainen kauppa on rekisteröinyt Kodin1.com-osoitteen

    8. 8

      Yhä useampi on tänään töissä ”Linnan juhlien alkaessa kauppa saattaa hiljetä”

    9. 9

      Nordnet: Nokia oli marraskuussa suositumpi kuin koskaan

    10. 10

      5 vinkkiä – näin siirrät omaisuutta lapsille pienellä verolla

    11. Näytä lisää
    1. 1

      WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

    2. 2

      Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

    3. 3

      Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

    4. 4

      Katso, kuulutko velkaisten riskiryhmään – tämä raja ei saisi ylittyä

    5. 5

      Keskiansio 160 000 euroa vuodessa – tämä ammattiryhmä vaatii lakoilla lisää

    6. 6

      Vakava varoitus Suomelle: ”Nämä kotitaloudet erityisen haavoittuvia”

    7. 7

      Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

    8. 8

      Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

    9. 9

      Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

    10. 10

      Nobel-voittaja Bengt Holmström: Suomalaiset saavat liikaa palkkaa

    11. Näytä lisää