Paperiteollisuuden neuvottelut siirtyvät

Metsäteollisuuden ja SAK:laisen Paperiliiton väliset neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta näyttävät lykkäytyvän ensi vuoden puolelle.


Metsäteollisuus ry:n mukaan Paperiliitto katkaisi torstaina keväällä 2007 aloitetut neuvottelut. Se katsoo, että työntekijäpuoli ei ole valmis uudistamaan sopimuksia siten, että ne vastaisivat kilpailijamaiden työehtoja.

Osapuolet ovat pyrkineet nopeuttamaan neuvotteluaikataulua. Tavoitteena on ollut tulosten saavuttaminen jo tänä syksynä, vaikka sopimukset umpeutuvat vasta ensi vuoden toukokuussa.

Nyt neuvotellaan silti voimassa olevan sopimuksen mukaisesti uusimmista palkankorotuksista.

Paperiliiton mukaan neuvottelut "keskeytettiin yhteisellä toteamuksella". Liiton valtuusto päätti torstaina, että nyt keskitytään neuvottelemaan vain voimassa olevan pääsopimusalan eli ns. raskaan puolen sopimuksen auki olevista palkankorotuksista.

Osapuolet ovat etsineet ratkaisua mm. palkkaukseen ja työntekijöiden toimenkuvan laajentamiseen. Kiistoja ovat aiheuttaneet lisäksi alihankinta- ja lomautusrajoitusten poistaminen.

Työnantaja katsoo, että tuottavuutta ja kilpailukykyä on parannettava nopeasti, jotta ala voi tarjota työtä ja toimeentuloa mahdollisimman monella tehdaspaikkakunnalla.

Parhaillaan käydään myös lähinnä pakkaus- ja kartonkiteollisuutta koskevan jalostussektorin työehtosopimusneuvotteluja Paperiliiton ja PPY:n sekä Huhtamäki Oyj:n välillä. Sopimukset päättyvät tupon mukaisesti syyskuun lopussa.

Syyskuun lopulla Kiljavalle kokoontuvat kaikki Paperiliiton osastojen puheenjohtajat, pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut.

Kommentit

    Näytä lisää