Yrittäjä

Valikko

Yrittäjä

Työpaikan juhlat – pari lasillista vai piikki auki?

Työpaikan juhlissa tarjotun alkoholin määrä viestii työnantajan arvoista ja politiikasta. Moni pitää juhlia jonkinlaisena palkintona uurastuksesta. Mutta onko räkäkännit palkinto, jonka työnantaja haluaa antaa?


Syksyn synkentyessä käynnistyy työhön liittyvien juhlien sesonki. Pian alkaa pikkujoulukausi, joka jatkuu jouluun asti.

Alkoholin nauttiminen lienee yhtä olennainen osa suomalaista pikkujouluperinnettä kuin ruokailukin. Miltei yhdeksän kymmenestä suomalaisesta työikäisestä juo alkoholia, ja monen mielestä ainakin glögi, viini ja olut kuuluvat pikkujouluihin.

Vaikka alkoholia tarjoillaan, sen ei tarvitse olla pääasia. Erityisasiantuntija Leena Hirvonen Työterveyslaitokselta (TTL) painottaa, että järjestäjä päättää aina ilmaisen tarjoilun määrän.

Työpaikassa, jossa on taloudellisesti tiukkaa, tarjoilun määrä voi olla rahakysymys. Myös kalliiden juhlien pitäminen rankkojen yt-neuvottelujen ja väen karsimisen jälkeen voi tuntua moraalittomalta ja kohtuuttomalta.

Niukkuus voi myös liittyä yrityksen työhyvinvointi- ja johtamispolitiikkaan tai arvoihin. Hirvosen mielestä määrä on viesti.

– Työnantaja voi tarjota vaikkapa alkumaljan ja vaikkapa yhden tai pari ruokajuomaa. Jos juhlija haluaa enemmän, hän voi ostaa itse.

Onko pakko
juoda?


Alkoholin tarjoilun rajoittaminen tukee kohtuukäyttöä. Työterveyslääkäri Jan Wiklund lääkärikeskus Aavasta sanoo, että monissa piireissä alkoholista pidättäytyvää pidetään vielä nykyisinkin outona. Jarruttelijalta kysellään, miksi hän haluaa olla tiukkis tai tylsimys ja hän joutuu helposti selittelemään toimintaansa.

– Mitä enemmän on sosiaalista painetta juoda, sitä hankalampaa yksittäiselle alkoholin käyttäjälle on pitää kohtuutta, sanoo Terveyden- ja hyvinvoinnin (THL) laitoksen erikoistutkija Pia Mäkelä.

Tilanne on ristiriitainen ja houkuttelee pyörtämään päätöksen etenkin, jos juomat maistuvat mutta jos haluaisi vähentää juomistaan.

Wiklundin mielestä juomakulttuuri on silti hiljalleen muuttunut, ja juomattomuutta voidaan jopa arvostaakin.

– Juomattomuus kertoo ihmisestä paljon, hän lisää.

Hirvonen korostaa, että tilaisuuden ja suunnittelijan pitää muistaa, että tarjolla on alkoholittomia juomia yhtä helposti kuin muitakin.

"Piikin auki pitäminen
on vastuutonta"

Finanssikriisin jälkeen moni yritys karsi juhlatarjoilujaan, mutta edelleen vietetään myös kosteita tilaisuuksia. TTL:n Hirvonen kummeksuu työnantajan tukemaa läträämistä.

– On vastuutonta pitää piikki auki ja pitää mahdollisuutta juoda itsensä räkäkänniin palkintona puurtamisesta, hän sanoo.

Jos työntekijät törttöilevät päissään tällaisten kestien yhteydessä, työnantaja on Hirvosen mielestä työsuojeluvastuussa.

Juhlien tarjoilulinja voisi olla osa työpaikan päihdeohjelmaa, joka on laadittu päihteiden aiheuttamien riskien ja haittojen ehkäisemiseksi. Hirvosen mukaan ohjelma parantaa sekä työhyvinvointia että tuottavuutta.

Vaikka juhlijat pitäisivät juhlissa koko illan tarjoavaa työnantajaa reiluna, kesteistä toipuminen voi viedä pitkään sekä fyysisesti että henkisesti. Reipas juhliminen viikonloppuna tarkoittaa valjua oloa vielä alkuviikollakin.

– Hävettävät törttöilyt tai ihmissuhdekiistat voivat viedä työtehoa vielä pitkään, Hirvonen sanoo.

Juhlaputken ei tarvitse
olla juomaputki


Monessa ammatissa työpaikan omat juhlat eivät suinkaan ole pikkujoulukauden ainoa tilaisuus. Yritykset ja järjestöt järjestävät paljon sidosryhmätilaisuuksia. Kiivaimpina viikkoina osalla työssäkäyvistä voi olla erilaisia menoja harva se ilta.

Yleensä tilaisuudet ovat illalla, ja monessa työssä kutsuttu saa itse päättää, haluaako hän osallistua vai ei. Verkostoituminen on tärkeää, mutta persous alkoholille voi lisätä niidenkin tilaisuuksien kiinnostavuutta, jotka eivät ole oman työn kannalta erityisen tärkeitä.

Työterveyslaitos pyrkii lisäämään tietoisuutta alkoholin riskikäytöistä ja haitoista. Työterveyslääkäri Jan Wiklund huomauttaa, että edustustehtäviä tekevät ovat riskiryhmä, joka pitää ottaa huomioon myös työterveyshuollossa.

TTL:n Leena Hirvonen pitää keskustelua erittäin tärkeänä. Hänen mielestään on järkevää, että työpaikoilla neuvotellaan, mihin edustustilaisuuksiin on syytä mennä.

Vastuuta iltamenoista voidaan jakaa työntekijöiden kesken, ja pelisäännöt on hyvä selvittää. Työnantaja voi korostaa kohtuullisuutta ja muistuttaa, että alkoholin juominen ja pitkään viipyminen ei ole välttämätöntä.

– Ihmisiä pitää rohkaista puhumaan. Asioista on syytä keskustella ennen kuin ne ovat ongelmia, Hirvonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!

    1. 1

      Kodin1-tavaratalon sivuille ilmestyi viesti: ”Pian täällä taas...”

    2. 2

      Kemijärven sillan ja Turun sairaalan betoniongelman syy selvisi: liikaa ilmaa

    3. 3

      Nämä Siwat ja Valintatalot muuttuvat K-marketeiksi tammikuussa – katso koko lista

    4. 4

      Koeaika on pian yhä pidempi – ”Pitäisi sanoa selkeästi, mikä meni pieleen”

    5. 5

      Suomi hävisi roaming-äänestyksessä

    6. 6

      Taliseteli aiheutti kohun Britanniassa – keskuspankki ”suhtautuu huoleen erittäin vakavasti”

    7. 7

      AL: Tamperelaisen kerrostalon betoni liian haurasta – parissa viikossa tiedetään, miten käy

    8. 8

      Sänkyjä ja viskejä ulkomaille – tällaisia yrityksiä Suomi kaipaa

    9. 9

      Kiinassa rakennetaan aidon kokoinen Titanic-kopio

    10. 10

      ”Kahvin steve jobs” väistyy Starbucksin johdosta – huhuttu lähtevän politiikkaan

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Nämä Siwat ja Valintatalot muuttuvat K-marketeiksi tammikuussa – katso koko lista

    2. 2

      Nordea selvitti, kuinka paljon joulu maksaa suomalaiselle – onko oma joulubudjettisi isompi vai pienempi?

    3. 3

      Kemijärven sillan ja Turun sairaalan betoniongelman syy selvisi: liikaa ilmaa

    4. 4

      Kodin1-tavaratalon sivuille ilmestyi viesti: ”Pian täällä taas...”

    5. 5

      Koeaika on pian yhä pidempi – ”Pitäisi sanoa selkeästi, mikä meni pieleen”

    6. 6

      Erikoinen tilanne autokaupassa: 1500 uutta Porschea myydään käytettyinä

    7. 7

      Suomen ilmasto on myrkkyä autoille – arvaatko, mikä lämpötila on pahin?

    8. 8

      Neljä suurkaupunkia aikoo kieltää dieselautot

    9. 9

      Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

    10. 10

      Sato myi lähes 300 vuokra-asuntoa

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Kelan pääjohtaja SK:lle ”Miksi ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta?

    2. 2

      Vakava varoitus Suomelle: ”Nämä kotitaloudet erityisen haavoittuvia”

    3. 3

      Nyt se on lopullista: koeaika menee uusiksi

    4. 4

      Katso, kuulutko velkaisten riskiryhmään – tämä raja ei saisi ylittyä

    5. 5

      Ville, 33, kasvatti menestyvän bisneksen Kiinaan – kuukaudessa 8 000 pakettia elektroniikkaa Suomeen

    6. 6

      Suomalaiset saavat liikaa palkkaa? ”Perheen elo muuttuu selviytymistaisteluksi”

    7. 7

      Kevytmaito, kahvi, meetwursti, konetiskiaine... Näin paljon arkisten tuotteiden hinnat nousivat 10 vuodessa

    8. 8

      Nobel-voittaja Bengt Holmström: Suomalaiset saavat liikaa palkkaa

    9. 9

      Miten saa mukavan paikan lentokoneeseen? 7 keinoa

    10. 10

      Vastike vain 1 euron – tällaisessa taloyhtiössä se on mahdollista

    11. Näytä lisää