Selma

Urheilu

Valikko

Urheilu

Sebastian Vettel voitti Suzukassa, Kimi Räikkönen oli neljäs

Suzukan GP on ajettu. Kisan ylivoimainen ykkönen oli Red Bullin Sebastian Vettel. Ferrari-uraansa hiljalleen paketoiva Kimi Räikkönen sinnitteli neljänneksi.

Kisan kakkonen oli Toyotan Jarno Trulli ja kolmas McLarenin Lewis Hamilton. Williamsin Nico Rosberg ajoi hienosti viidenneksi. Heikki Kovalaisen kisa oli vaisu, sijoitus 11.

Vettelin voitettua ja MM-sarjaa johtavan Brawn-tallin Jenson Buttonin jäätyä kahdeksanneksi kuljettajien MM-taistelu on yhä auki. Tosin äärimmäisen niukasti: Buttonilla on 16 pisteen kaula Vetteliin.

Mahdotonta eron umpeen kurominen ei ole, mutta vaikeaa. Erittäin vaikeaa. Jäljellä on vain kaksi osakilpailua. Tosin on sitä kummempaakin nähty formula ykkösissä. Brawnin vauhti ei ole ollut mitään alkukauteen verrattuna.

Näin kisa eteni:

Maali:
Red Bullin Sebastian Vettel voittaa kisan ylivoimaisesti. Toyotan Jarno Trulli on kakkonen, McLarenin Lewis Hamilton kolmas. Kimi Räikkönen neljäs ja Nico Rosberg viides.

Heikki Kovalainen jää sijalle 11.

51. kierros:
Ei riitä. Ohittaminen on mahdotonta, vaikka Räikkönen pääsisikin Hamiltonin kantaan. Kimi jää neloseksi.

50. kierros:
Lewsi Hamilton hallitsee tilannetta - Räikkönen ei pääse ohi. Näin taitaa palkintopalli jäädä haaveeksi suomalaiselta. Eroa on 0,8 sekuntia, mikä on liikaa ohitusta ajatellen. Nico Rosberg on viidentenä, Heikki Kovalainen sijalla 11.

49. kierros:
Turva-auto tulee pois - Räikkönen hyökkää heti Hamiltonin kimppuun! Räikkönen aivan Hamiltonin kannassa kiinni! Tulee loistava lopetus kisalle. Hamilton ei kuitenkaan antaudu taistelutta.

48. kierros:
Turva-auto yhä radalla. Rengasvalli on niin päreinä, että sen raivaamisessa kuluu yllättävän paljon aikaa. Ehditäänkö vielä ajaa kilpaa muutaman kierroksen ajan? Tämä on nyt harmillista Räikkösen kannalta, joka voisi kilpailla vielä paikasta palkintopallilla.

47. kierros:
Turva-auton takana ollaan seuraavassa järjestyksessä: Vettel, Trulli, Hamilton, Räikkönen, Rosberg. Mutta Hamiltonilla on KERS-ongelma autossa - se on valtava etu Räikköselle. Vieläkö suomalainen pystyy nousemaan palkintopallille?

46. kierros:
Kuljettajat ovat yhdessä nipussa turva-auton takana. Rataa puhdistetaan Algersuarin auton romuista.

44. kierros:
Räikkönen on neljäntenä, matkaa Lewis Hamiltonin kolmossijaan on yli 10 sekuntia. Tosin välissä on Nico Rosberg, mutta hän tulee vielä varikolle.

Jaime Algersuari ajaa ulos. Rata täynnä romua - turva-auto radalle ja kuljettajat samaan nippuun. Vieläkö tästä tulee kunnon kisa?

42. kierros:
Sebastian Vettel kärjessä. Ollut sillä paikalla alusta saakka. Paalulta voittoon - ei pöllömmin ajettu, jos jaksaa loppuun saakka. MM-sarjan kärjessä oleva Jenson Button on sijalla kahdeksan. Jos näin tullaan maaliin, maailmanmestaruus ei vielä ratkea, which is nice.

Vettel siis tarvitsee kuusi pistettä enemmän pitääkseen MM-unelman elossa.

41. kierros:
Kärkikuski Sebastian Vettel kävi varikolla. Hidas pysähdys, mutta sillä ei ole merkitystä. Red Bullilla on siivet tänään.

40. kierros:
Toyotan Jarno Trulli palaa varikolta Lewis Hamiltonin edelle ja nousee kakkoseksi. Jopa mekaanikot tuulettavat Toyotan pilttuussa!

Kovalainen ajaa varikolle vaihtamaan renkaat.

38. kierros:
Ei mitään uutta kärjestä: Sebastian Vettel ajaa omassa kastissaan. Lewis Hamiltonin ja Jarno Trullin välinen taistelu on huippujännittävä. Kovalainen sijalla 10, mikä ei ole huippujännittävää.

37. kierros:
Nick Heidfeld ajaa varikolle. Palaa radalle Kimi Räikkösen taakse! Kimi nousee sijalle neljä! Loistavasti toimii nyt Ferrarin ja Räikkösen homma.

35. kierros:
Räikkönen käy varikolla. Pehmeää nakkia alle ja Kimi palaa nopeasti takaisin radalla. Nyt pitää puristaa, jotta Heidfeld jää. Suomalaisella kaikki saumat nousta neloseksi!

34. kierros:
Kimi Räikkönen on aivan Nick Heidfeldin kontissa kiinni. Kaiken järjen mukaan Räikkönen hoitaa homman ja nousee neljänneksi - varikolla tai radalla. Sebastian Vettel yhä kärjessä täysin ylivoimaisena.

33. kierros:
Räikkönen vain 2 sekuntia Heidfeldiä perässä. Kimi on juuri nyt radan nopein mies, mutta pääseekö hän ohi ja nousemaan nelossijalle? Kimi on pian iskuetäisyydellä.

Räikkönen lataa kisan nopeimman kierroksen! Hyvin kulkee.

31. kierros:
Kimi Räikkönen jahtaa nelosena ajavaa Heidfeldiä. Ero vain kolme sekuntia. Nähdäänkö pian peräti ohitus? Palkintopallille Räikkösellä on matkaa liian paljon, ellei jotain yllättävää tapahdu.

Kovalainen sijalla 10. Ero kärkeen reilut 40 sekuntia.

30. kierros:
Ihmiskone Sebastian Vettel ajaa äärimmäisen tasaisesti huippunopeita kierroksia. Kakkosena Lewsi Hamilton, kolmantena Toyotan Jarno Trulli. Räikkönen 4,2 sekuntia neljäntenä olevaa Nick Heidfeldiä perässä.

28. kierros:
Kimi Räikkönen viidentenä, Heikki Kovalainen huristelee leppoisasti sijalla 12. Tämä GP ei ole suuri suomalaisjuhla. Vain kakkossijasta käydään taistelua - Lewis Hamilton ja Jarno Trulli ajavat kilpaa radalla kunnes ohitus mahdollisesti tapahtuu varikkopysähdyksen aikana.

28. kierros:
Red Bullin Sebastian Vettel kärjessä - kuten on ollut alusta saakka. Täydellistä hallintaa. McLarenin Lewis Hamilton ja Toyotan Jarno Trulli taistelevat kakkospaikasta.

26. kierros:
Hakekaa kahvia. Venytelkää jäseniänne. Kisassa ei tapahdu taaskaan yhtään mitään ennen seuraavia varikkopysähdyksiä. Mutta on tämä niin jännittävää!

24. kierros:
Sebastien Vettelin vauhdille ei kukaan voi yhtään mitään. Kovalainen sijalla viisi, Räikkönen seitsemäs.

Heikki varikolle, joten hän putoaa rankasti tuloslistalla. Palaa sijalle 13. Tämä kisa ei jää historiaan Kovalaisen uran tähtihetkenä.

23. kierros:
Sebastian Vettel on ylivoimainen kärkikuski. Ratkaisevaa MM-taistelun osalta on se, mihin Brawnin Jenson Button pystyy? Tällä hetkellä Button on saamassa jämäpisteitä, joten maailmanmestaruus ei ratkea vielä tänään?

22. kierros:
Kukaan ei ohita. Ketään. Vettel ajaa kärjessä, Nico Rosberg kakkosena, Lewis Hamilton kolmantena. Rosberg ajaa paikasta palkintopallilla! Paitsi että nyt hän tulee sisään. Taktiikka murenee käsiin.

20. kierros:
Nico Rosberg on ajamassa erittäin hyvää kisaa. Hän on kakkosena ja tulee vaihtamaan renkaat vasta paljon muita myöhemmin. Rosberg jää kolmisen kymmenystä per kierros kärkikuski Sebastian Vettelistä.

Räikkönen sijalla Kahdeksan. Kovalainen kuudes. Heikki ei ole käynyt varikolla vielä.

19. kierros:
Vettel kävi varikolla ja palaa omalle paikalleen omalle paikalleen kärkeen. Myös Räikkönen varikolle. Nico Rosberg tilapäisesti kakkosena kilpailussa. Hamilton kolmas, Trulli neljäs.

18. kierros:
Red Bullin Sebastian Vettel jyrää kärjessä. Hän on tänään aivan omaa luokkaansa. UUtispommi: Maikkarin kommentaattorin JJ Lehdon mukaan Suzukan radalla on äärimmäisen vaikea ohittaa.

Ihanko totta? Onko F1-sarjassa rata, jossa pystyy ohittamaan kilpailutilanteessa? Nyky-formuloissa ohitukset tapahtuvat aina varikolla.

15. kierros:
Kakkosena ajanut Lewis Hamilton varikolle. Kovaa kumia alle, yhdeksän sekunnin stoppi ja takaisin radalle. Vettel kärjessä, Jarno Trulli kakkosena - paitsi että Trulli ajaa sisään renkaanvaihtoon. Räikkönen tilapäisesti kolmantena.

13. kierros:
Kärki on yhä sama: Vettel ajaa omassa kastissaan, Hamilton ja Trulli kisaavat kakkospaikasta. Räikkönen viides. Kovalainen Adrian Sutilin ankarassa prässissä - kunnes Sutil pyörähtää! Kovalainen säilyttää sijansa - paitsi että Jenson Button nousee molempien ohi kahdeksanneksi. MM-taistelu tiivistyy!

11. kierros:
Jenson Button, MM-sarjan kärkimies, on sijalla 10. Tämä on mannaa Red Bullin Vettelille, joka porskuttaa kisan kärjessä ja yrittää raivokkaasti kaventaa MM-johtoa. Räikkönen viides, Kovalainen kahdeksas. Adrian Sutil prässää Kovalaista ankarasti - kohta tulee noutaja Kovalaiselle.

10. kierros:
Viidentenä olevan Räikkönen on jäänyt jo yli 15 sekuntia kärjestä ja Sebastian Vettelistä. Heiki Kovalainen on kahdeksantena. Tänään ei ole kahta sanaa siitä, kuka on radan nopein mies. Vettel ajaa kaikilta karkuun hullun lailla.

9. kierros:
Vettelin tahtiin mennään. Red Bull on loistovireessä. Hamilton ja Trulli taistelevat kakkossijasta, mutta Vettelin vauhtiin ei kaksikko pysty vastaamaan. Eikä pysty kukaan muukaan.

7. kierros:
Kolmen kärki karkaa. Vettel, Hamilton ja Trulli ajavat muita karkuun kovaa vauhtia. Täytyy kuitenkin muistaa, että taktiikat vaihtelevat ja varikollahan tämäkin kisa ratkaistaan. Räikkönen on nelosena olevaa Heidfeldiä perässä jo monta sekuntia - ja nämä kaksi ovat samanpainoisella autolla liikenteessä.

5. kierros:
Teknisten ongelmien takia olemme pari kierrosta myöhässä, mutta nyt on IS:llä koneet kuosissa ja lentokeli kohdallaan.

Tilanne on se, että Red Bullin Sebastian Vettel johtaa. Kimi Räikkönen ajaa sijalla viisi. Kakkosena on McLarenin Lewis Hamilton, kolmantena Toyotan Jarno Trulli. MM-sarjaa johtava Jenson Button on sijalla kymmenen, joten kisasta tulee mielenkiintoinen!

Näitä luetaan!

 1. 1

  Uutisvuoksi julkaisi Imatralla surmattujen toimittajiensa nimet ja koskettavat muistokirjoitukset

 2. 2

  Uskomatonta, mutta totta – Aku Ankka ennusti Saara Aallon finaalipaikan jo elokuussa

 3. 3

  Brittilehdeltä raju väite Saara Aallon finaalipaikasta: Tuotanto käynnisti selvityksen Suomesta annetuista ”kielletyistä äänistä”

 4. 4

  Koko ABC tyhjeni ja Ville, 19, jäi yksin lukkojen taakse: ”Olin istumassa tuolla pimeässä nurkassa – tää mesta suljettiin!”

 5. 5

  Uskomatonta! Saara Aalto teki sen – pääsi heittämällä X Factor -finaaliin

 6. 6

  Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

 7. 7

  Tyrmäystappio: Italian pääministeri Matteo Renzi eroaa

 8. 8

  Torilla tavataan! Saara Aalto saapuu maanantaina esiintymään Suomeen

 9. 9

  Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

 10. 10

  Aleppon kauhujen keskeltä twiitanneen 7-vuotiaan Bana-tytön Twitter-tili katosi – ehti julkaista viimeisen hyytävän päivityksen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

 2. 2

  Saara Aallon uskomaton Chandelier-esitys sai Sharonin kyyneliin – ei saanut sanaa suustaan, juontaja joutui pelastamaan tilanteen

 3. 3

  Uutisvuodon Sipilä-vitsi hämmensi lauantai-iltana – Mitä lähetyksessä tapahtui?

 4. 4

  Silminnäkijä: Imatralla surmattujen viimeiset hetket – tulivat vain käväisemään ravintolassa

 5. 5

  Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

 6. 6

  Poliisi: Kolme naista ammuttiin yöllä Imatralla – 23-vuotias epäilty otettu kiinni paikan päältä

 7. 7

  Tuottaja paljastaa: Uutisvuodon studioyleisökin hämmentyi Baba Lybeckin Sipilä-vitsistä – Jari Tervo tajusi juonen heti

 8. 8

  Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen sai surmansa Imatran kolmoismurhassa: ”Moderni karjalaisnainen”

 9. 9

  Uskomatonta! Saara Aalto teki sen – pääsi heittämällä X Factor -finaaliin

 10. 10

  Koko ABC tyhjeni ja Ville, 19, jäi yksin lukkojen taakse: ”Olin istumassa tuolla pimeässä nurkassa – tää mesta suljettiin!”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

 2. 2

  Raju huhu Lewis Hamiltonista – ”Se on yksityisasia”

 3. 3

  WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

 4. 4

  7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

 5. 5

  Raakel Lignellin raju painonpudotus ja tiukka ruokavalio johtivat pysyviin terveysongelmiin: ”Riistäytyi vähän käsistä”

 6. 6

  Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

 7. 7

  Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

 8. 8

  Nainen teki ”pettämistestin” poikaystävälleen – lopputulos ei ilahduttanut, videolla jo 6 miljoonaa katselukertaa

 9. 9

  Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

 10. 10

  Aleksi Valavuori julkaisi matkakuvan Los Angelesista: maisemaotos paljastuikin Ikean sisustustauluksi – some repesi

 11. Näytä lisää

Näitä luetaan!

 1. 1

  Uutisvuoksi julkaisi Imatralla surmattujen toimittajiensa nimet ja koskettavat muistokirjoitukset

 2. 2

  Uskomatonta, mutta totta – Aku Ankka ennusti Saara Aallon finaalipaikan jo elokuussa

 3. 3

  Brittilehdeltä raju väite Saara Aallon finaalipaikasta: Tuotanto käynnisti selvityksen Suomesta annetuista ”kielletyistä äänistä”

 4. 4

  Koko ABC tyhjeni ja Ville, 19, jäi yksin lukkojen taakse: ”Olin istumassa tuolla pimeässä nurkassa – tää mesta suljettiin!”

 5. 5

  Uskomatonta! Saara Aalto teki sen – pääsi heittämällä X Factor -finaaliin

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

 2. 2

  Saara Aallon uskomaton Chandelier-esitys sai Sharonin kyyneliin – ei saanut sanaa suustaan, juontaja joutui pelastamaan tilanteen

 3. 3

  Uutisvuodon Sipilä-vitsi hämmensi lauantai-iltana – Mitä lähetyksessä tapahtui?

 4. 4

  Silminnäkijä: Imatralla surmattujen viimeiset hetket – tulivat vain käväisemään ravintolassa

 5. 5

  Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

 2. 2

  Raju huhu Lewis Hamiltonista – ”Se on yksityisasia”

 3. 3

  WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

 4. 4

  7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

 5. 5

  Raakel Lignellin raju painonpudotus ja tiukka ruokavalio johtivat pysyviin terveysongelmiin: ”Riistäytyi vähän käsistä”

 6. Näytä lisää