Sampsa

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

Keskiviikkona neljän ottelun Veikkausliigakierros – lue ennakot täältä!

veikkausliiga
Keskiviikon helmi on Veikkausliigan kärkiottelu HJK:n ja SJK:n välillä.

Otteluennakko: HJK–SJK – tätä kamppailua Klubi ei saa hävitä

Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat keskiviikkona toisen kerran tällä kaudella.

ASETELMA: Kun SJK haastoi Klubin kotikentällään vajaa kuukausi sitten, suuri osa kotimaista pääsarjaa seuraavista ihmisistä toivoi seinäjokisten voittavan. SJK:n voitto olisi silloin merkinnyt sitä, että Simo Valakarin joukkue pystyy panemaan kuusi kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittaneen Klubin tosissaan ahtaalle tämänvuotisessa pokaalitaistossa.

Toisin kuitenkin kävi. SJK meni avausjaksolla johtoon, mutta Klubi nousi lopulta makeaan 2–1-voittoon.

Keskiviikkona Klubin on käytännössä pakko pelata vähintään tasapeli, jos se ei halua SJK:sta loppukauden joukkuettaan kiusaavaa herhiläistä rinnalleen. Helsinkiläisten voitto kasvattaisi eron yhdeksään pisteeseen.

SJK:lla on keskiviikon jälkeen kaksi ottelua Klubia vähemmän pelattuna. Näin ollen kirvestä ei ole syytä heittää kaivoon SJK:n leirissä, oli kärkikamppailun tulos mikä tahansa.

Voitolla SJK tarraisi toden teolla kiinni mestaruustaisteluun. Se olisi käytännössä jopa paremmissa asetelmissa kuin Klubi, vaikka sillä olisikin kolme pistettä vähemmän. Vaikka SJK kokikin viime ottelussaan niukan 0–1-tappion RoPSille, on vaikeaa nähdä sen menettävän pisteitä.

Myös HJK:n vahvuus on tällä kaudella ollut se, että joukkue pystyy keräämään pisteitä huonollakin pelillä.

Keskiviikon kamppailu on yksi kauden tärkeimmistä peleistä tähän mennessä.

POISSAOLIJAT: HJK:sta sivussa Nikolai Alho (reisi) sekä maajoukkuetehtävissä (Suomen alle 18-vuotiaat) olevat Roni Peiponen ja Obed Malolo. SJK:lta sivussa Cedric Gogoua (pelikielto) ja Marco Matrone.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

HJK (4-2-3-1): Örlund – Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi – Schüller, Kolehmainen – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar.

SJK (4-2-3-1): Aksalu – Aalto, Savic, Milosavljevic, Tahvanainen – Hetemaj, Brown – Dorman, Vasara, Pelvas – Tuco.

KOMMENTTI: ”SJK on varmaan suurin meidän vastustajista. Hyvä joukkue, hyviä yksilöitä. Pelasimme tasaisen pelin Seinäjoella ja odotan samanlaista peliä Soneralle. Ehkä siinä on pieni etu meillä, kun pääsemme pelaamaan kotona ja kenttä on meille tuttu. Meidän pitäisi pystyä siinä pelissä olemaan parempia” Sebastian Sorsa, HJK.

SEURAA HÄNTÄ: HJK:n ruotsalaismaalivahti Daniel Örlund oli helsinkiläisten pelastaja edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan. Kokenut kassari oli kerta toisensa jälkeen pallon edessä ”Kuhnureiden” vyöryessä kohti Klubin maalia.

TÄTÄ ENNEN: Tämän kauden avauskohtaamisen Klubi voitti Seinäjoella 2–1. Viime kauden kaikki kolme kohtaamista päättyivät kotivoittoihin. HJK voitti ensimmäiset kaksi kamppailua numeroin 1–0 ja 2–0, SJK vei kauden päätöskohtaamisen kotonaan 2–0.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 17.6. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Otteluennakko: IFK Mariehamn–KuPS – kuopiolaisilla mahdollisuus kumota ikävä tilasto

KuPS vierailee keskiviikkona Maarianhaminassa, missä isäntäjoukkue IFK Mariehamn on hävinnyt kuluvalla kaudella vain yhden ottelun.

ASETELMA: Liigassa neljättä sijaa hallussaan pitävä IFK Mariehamn on petrannut puolustuspelaamistaan viime kaudesta. Viime vuonna tähän aikaan omiin oli mennyt yhtä monessa (12) ottelussa 22 osumaa, nyt ainoastaan yhdeksän.

Tehdyillä maaleilla joukkue ei ole juhlinut, sillä vastustajan verkko on heilunut vain 13 kertaa. Joukkue on onnistunut raapimaan vähämaalisia voittoja, ja mikä tärkeintä – pitämään puolustuksensa tiiviinä ja takaiskumaalien lukeman siedettävänä.

Saarelaiset ovat vaikea vastus kotikentällään – varsinkin KuPSille. Kuopiolaiset ovat viimeksi ottaneet vierasvoiton sarjapelissä saarelta vuonna 2010.

Marko Rajamäki on maajoukkuetauon aikana käynyt läpi joukkueensa kanssa hyökkäyspään pelaamista. KuPS ei ole yhdessäkään ottelussa pystynyt iskemään yhtä maalia enempää. Se on viimeistellyt vähiten osumia tällä kaudella, vain seitsemän.

Jos Rajamäki on onnistunut saamaan tolkkua joukkueensa surkeaan hyökkäyspeliin, kuopiolaisilla voi olla mahdollisuus pisteisiin. Jos ainoa vaihtoehto on roiskia pitkää palloa kohti Irakli Sirbiladzea, IFK nousee niskan päälle.

Kummaltakin joukkueelta nähtäneen keskiviikkona tiivistä puolustamista. Molemmat ryhmät ovat tuskailleet ajoittain maalinteon kanssa, joten ensimmäisen osuman merkitys korostuu entisestään.

IFK on kotiedun ja nykyvireen turvin selvä suosikki ottelun voittajaksi. Mutta mikäli KuPS onnistuu maalinteossa, se voi panna kotijoukkueen ahtaalle taistelussa pisteistä.

POISSAOLIJAT: IFK Mariehamnilta sivussa Aleksei Kangaskolkka (polvi), Petteri Forsell (polvi) ja Albin Granlund. Tommy Wirtasen pelaaminen epävarmaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi).

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

IFK Mariehamn (4-4-1-1): Virtanen – Friberg da Cruz, Kojola, Lyyski, Mantilla – Ekhalie, Tammilehto, Dafaa, Span – Assis – Orgill.

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Hatakka, Diallo, Markic, Rannankari – Trafford, Poutiainen – Osvold, Chibuike, Savolainen – Sirbiladze.

KOMMENTTI: ”KuPS on kova vastustaja. Siellä on hyviä ja kovia jätkiä, ja he menevät kovaa tilanteisiin. Eivät he kuitenkaan maalivahdin kannalta ole erityisen haastava vastustaja.” Otso Virtanen, IFK Mariehamn.

SEURAA HÄNTÄ: FC Hongasta Kuopioon täksi kaudeksi siirtynyt Dani Hatakka esiintyy varmasti kuopiolaisten puolustuslinjassa ottelusta toiseen. Laitapakki pelaa palloa myös eteenpäin.

TÄTÄ ENNEN: Kauden avauskohtaaminen päättyi toukokuussa 1–1-tasapeliin. Ennen tuota ottelua IFK oli viidessä edellisessä kotiottelussaan voittanut KuPSin kolmesti ja pelannut kahdesti tasan. KuPS on voittanut saarelaiset Maarianhaminassa edellisen kerran lokakuussa vuonna 2010 (2–1).

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 17.6. klo 18.30. Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina.

Otteluennakko: VPS–FC Lahti – onko vaasalaisten nousu alkanut?

Kaksi alkukauden epäonnistujaa oli maaottelutauolle lähdettäessä pisteputkessa. Varsinkin VPS on kuitenkin vielä kaukana kuivilta vesiltä.

ASETELMA: VPS käänsi surkean alkukautensa juuri ennen maaottelutaukoa. FC Inter kaatui komeasti 3-0 ja KuPS:ltakin tarttui mukaan vieraspiste. Kuivilla Olli Huttusen ryhmä ei kuitenkaan ole vielä hetkeen. ”Okan” asemasta päävalmentajana on spekuloitu jo viikkoja. Mikäli tuloskäyrä osoittaa jatkossakin ylöspäin, niin kokenut valmentaja pystyy romuttamaan puheet pitkäksi aikaa. Toiseksi viimeisenä etenevään Jaroon on eroa seitsemän pistettä Jaron tiistaisen Ilves-voiton jälkeen.

FC Lahti näytti niin ikään ennen taukoa saaneen pelijuonesta jälleen kiinni. HIFK kaatui 2-0-lukemin ja HJK:lta tarttui maalittomalla pelillä piste. Toni Korkeakunnas on taiteillut parhaan avauskokoonpanon löytämisen kanssa ja tällä hetkellä se näyttää tarkoittavan 74 A-maaottelua pelanneen Petri Pasanen penkittämistä. Aleksi Ristola taistelisi liigan maalipörssin voitosta, mikäli hyökkääjä osuisi edes puolista saamistaan (avo)paikoista. Nyt kiiturin tilillä on kaksi osumaa. Seuralegenda Rafael on jäänyt vähille minuuteille, eikä ole avannut maalitiliään.

Vaikka molemmat joukkueet lähtevät keskiviikon peliin ”pisteputkessa”, voi molempia ryhmiä pitää alkukauden alisuorittajina, vaasalaisia tietysti mitä suurimmassa määrin.

POISSAOLOT: VPS:lta sivussa ovat Jerry Voutilainen (nilkka), Steven Morrissey (polvi), Cliffton Miheso (polvi), Charles Bantanga (silmävamma) ja Mikko Viitikko (nilkka). FC Lahdelta puolestaan Drilon Shala, Leandro Motta ja Hassan Sesay eivät pelaa keskiviikkona.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Honkaniemi, Koskimaa, Lahti, Engström – Abdulahi, Kula – Soiri, Catovic, Tamminen – Mäkelä.

FC Lahti (4-2-3-1): Moisander - Toivomäki, Kärkkäinen, Joenmäki, Hauhia – Gela, Lagerblom – Länsitalo, Paananen, Ristola – Alves.

KOMMENTTI: ”Sen arvasi, että VPS:n peli kääntyy jossain vaiheessa, koska heillä on kuitenkin niin hyviä pelaajia. Uskon, että ottelusta tulee tiukka, sillä Vaasassa on aina tosi vaikea pelata. He ovat saaneet peliänsä kulkemaan ja Mäkelän Juho on saanut muutaman maalin, joten meidän pitää olla valmiina. Olen kuitenkin luottavainen, sillä meidän oma pelimme on tullut paremmaksi. Jos pidämme tasomme, saamme myös pisteitä.” Henrik Moisander, FC Lahti.

SEURAA HÄNTÄ: Pekka Lagerblom on pelannut Lahden riveissä tällä kaudella seitsemässä liigaottelussa, mutta vain kolmesti avauksessa. Keskikenttäpelaajan tämänkertainen murheenkryyni on ollut tulehtunut akillesjänne. ”Laage” rytmittää ja ohjaa Kuhnureiden peliä ensiluokkaisesti. Lisäksi hän voittaa kaksinkamppailuja kovalla prosentilla.

TÄTÄ ENNEN: FC Lahti kaatoi vaasalaiset viime kaudella kahdesti ja kerran pelattiin tasan. Lahti vei myös Suomen cupin jatkopaikan huhtikuussa 2014.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 17.6. klo 18.30. Hietalahti, Vaasa.

Otteluennakko: FC Inter-KTP – kumman kurssi kääntyy?

FC Interillä on takanaan peräti viisi voitotonta ottelua, FC KTP:llä kolme.

ASETELMA: Veikkausliigan maaottelutauko tuli kotijoukkue Interin kannalta hyvään saumaan, sillä sen meno oli toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa todella tukkoista. Erityisesti viimeistely aiheutti ongelmia, ja viidessä edellisessä pelissä syntyikin ainoastaan kaksi maalia. Nyt joukkue saa takaisin kokoonpanoon alkukauden parhaan maalintekijänsä Vahid Hambon, joka ei kuitenkaan ole vielä 90 minuutin kunnossa.

Nousijajoukkue KTP oli ennen maaottelutaukoa samanlaisessa tilanteessa kuin Inter. Sen kolmen edellisen ottelun saldo on yksi piste maalierolla 0-6. Kotkalaiset ovat toivottavasti tauon aikana pystyneet keskittymään lepäämisen lisäksi pallollisen pelinsä parantamiseen. Vastustajan linjoja ei voi murtaa, jos miehet eivät liiku oikeilla hetkillä linjojen väliin. Edellinen ottelu IFK Mariehamnia vastaan oli tästä hyvä esimerkki.

POISSAOLIJAT: FC Interiltä sivussa Jukka Lehtovaara (reisi), Kalle Kauppi (polvi), Oskari Qvick (polvi) sekä Vincent Onovo (flunssa). FC KTP:ltä sivussa Sasha Anttilainen, Topi Pasi (U-18 maajoukkuetehtävissä), Josh Mulvany ja Joel Mero. Niko Ikävalkon ja Sauli Kilpeläisen pelaaminen epävarmaa.

OLETETUT AVAUSKOKOONPANOT:

FC Inter (4-4-2): Bahne – Nyman, Belica, Matoukou, Kanakoudis – Ojala, Aho, Kairinen, Lehtonen – Gnabouyou, Njoku.

FC KTP (4-4-1-1): Pyhäranta - Aspegren, Van Gelderen, A Lody, Äijälä - Oksanen, McFaul, Minkenen, Ositashvili – Gruborovics – Lehtonen.

KOMMENTTI: ”Turussa on aina kiva pelata ja kenttä on hyvä. Vähintään yksi piste meidän pitäisi raapia. Pari peliä olemme nyt olleet pisteittä, joten nyt niitä olisi hyvä saada. Inter on vaarallinen hyökkäyspäässä ja heillä on hyviä yksilöitä.” Felipe Aspegren, FC KTP.

SEURAA HÄNTÄ: Alkukauden sensaatiohyökkääjä Vahid Hambo palaa kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen. Avauskokoonpanossa takareisivammasta kärsinyttä miestä tuskin nähdään, mutta hän tulee erittäin todennäköisesti vaihdosta sisään. Keskiviikkona nähdään, millainen on Hambon nykyvire.

TÄTÄ ENNEN: Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Inter oli Veritas-stadionilla parempi maalein 4-1. Tätä ennen joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa viimeksi vuonna 2008. Silloin Inter oli parempi molemmissa otteluissa maalein 2-0 ja 3-0.

AIKA JA PAIKKA: Keskiviikko 17.6. klo 18.30. Veritas-stadion, Turku.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Katin ja Mikon loppumaton tuska – tytär ei elä enää pitkään: ”Lapsi jota on niin kovasti toivonut, otetaan pois”

  2. 2

   Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

  3. 3

   Suomalainen likööri hävisi kilvan 100-vuotisjuhlaliköörin tittelistä virolaiselle – Alko vetoaa laboratorioanalyysiin

  4. 4

   Arman Alizad valitsi Linnan juhlien parhaat pukeutujat – 5 napakymppiä: ”Näytti Kreikan kuningattarelta”

  5. 5

   Uutuuskirja: Miksi Adolf Ehrnrooth ammutti tykeillä omia miehiään?

  6. 6

   Suomen 50 halutuinta osoitetta – löytyykö omasi listalta?

  7. 7

   Järkyttävä tragedia golfin huipputurnauksessa – ”Kaikki ovat shokissa ja järkyttyneitä”

  8. 8

   ”Loheton lohi” on tämän hetken suurin ruokahitti – tärkeä ainesosa ostettiin loppuun kaupoista

  9. 9

   X Factor -finalisti Matt Terry aiheutti fanimylläkän – brittilehden paljastus: Tuotantoyhtiö puoltaa Mattin voittoa

  10. 10

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  2. 2

   Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

  3. 3

   Matti Vanhasen tyrmäävä naisystävä Heidi säväytti Linnassa – sahaperijättären mekko paljasti dekolteen

  4. 4

   X Factor -finalistin kotiinpaluujuhla kalpeni selvästi Saara Aallolle – Helsinki-hysteriassa moninkertainen yleisömäärä

  5. 5

   Järkyttävä tragedia golfin huipputurnauksessa – ”Kaikki ovat shokissa ja järkyttyneitä”

  6. 6

   Linnan juhlien paljastavimmat iltapuvut – paljasta pintaa ja syviä kaula-aukkoja! Kuka räväytti eniten?

  7. 7

   Kuka on Linnan juhlien kuningatar – äänestä!

  8. 8

   Patrik Laine syö legendoja aamupalakseen – tämä kuva tekee hänelle kunniaa

  9. 9

   Sharon Osbourne ”teki kylmät” Saara Aallolle – vaikuttaako mentorin tuen puuttuminen X Factorin voittoon?

  10. 10

   Kansanedustaja Tytti Tuppuraista, 40, ei ole tunnistaa – asteli Linnaan tyrmäävänä tiukassa punaisessa mekossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

  4. 4

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  5. 5

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  6. 6

   Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

  7. 7

   Nainen teki ”pettämistestin” poikaystävälleen – lopputulos ei ilahduttanut, videolla jo 6 miljoonaa katselukertaa

  8. 8

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  9. 9

   Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

  10. 10

   Eija, 32, huomasi vauvansa olevan erilainen – elämä muuttui pikkuhiljaa painajaiseksi

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Katin ja Mikon loppumaton tuska – tytär ei elä enää pitkään: ”Lapsi jota on niin kovasti toivonut, otetaan pois”

  2. 2

   Raivostunut Matti Nykänen perui keikkansa Kanarialla – ravintola joutui maksumieheksi: ”V**ut minä mitään keikkaa vedä”

  3. 3

   Suomalainen likööri hävisi kilvan 100-vuotisjuhlaliköörin tittelistä virolaiselle – Alko vetoaa laboratorioanalyysiin

  4. 4

   Arman Alizad valitsi Linnan juhlien parhaat pukeutujat – 5 napakymppiä: ”Näytti Kreikan kuningattarelta”

  5. 5

   Uutuuskirja: Miksi Adolf Ehrnrooth ammutti tykeillä omia miehiään?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Hänellä oli Linnan juhlien rohkein iltapuku – IS:n lukijat äänestivät illan räväyttävimmän pukeutujan

  2. 2

   Linnan jatkoilla nousi hässäkkä – Heikki Lampela ja Hanna Kärpänen sisään vahvassa juhlatunnelmassa: ”Haluan seikkailuja”

  3. 3

   Matti Vanhasen tyrmäävä naisystävä Heidi säväytti Linnassa – sahaperijättären mekko paljasti dekolteen

  4. 4

   X Factor -finalistin kotiinpaluujuhla kalpeni selvästi Saara Aallolle – Helsinki-hysteriassa moninkertainen yleisömäärä

  5. 5

   Järkyttävä tragedia golfin huipputurnauksessa – ”Kaikki ovat shokissa ja järkyttyneitä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  3. 3

   7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

  4. 4

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  5. 5

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  6. Näytä lisää