Selma

Veikkausliiga

Valikko

Veikkausliiga

RoPS:lla saumat sarjakärkeen – lue Veikkausliigan ennakot täältä!

VEIKKAUSLIIGA
Maanantain liigakierroksen kiinnostavimmat ottelut pelataan Kotkassa ja Turussa.

KTP–RoPS – rovaniemeläisten hyökkäyskalusto puntarissa

KTP koki karvaan pettymyksen torstaina Lahdessa. RoPSille puolestaan on tyrkytetty liigan piikkipaikkaa jo jonkin aikaa, mutta vielä rovaniemeläiset eivät ole siihen tarttuneet.

Asetelma: Kotkalaiset olivat pelanneet ennen torstaita neljä ottelua tappioitta ja hinasivat rivejään hyvää vauhtia väljemmille vesille putoamiskamppailusta. Lahdessa tasapeli FC Lahtea vastaan oli lähellä, mutta kokenut kettu Pekka Lagerblom upotti 3–2-voitto-osuman tuomarin antamalla lisäajalla. Päävalmentaja Sami Ristilän oli vaikea asetella sanojaan lehdistötilaisuudessa, niin suuri pettymys oli.

Jotain positiivista ”Risu” kamppailusta onnistui kuitenkin löytämään. Viime hetken vahvistus Babatunde Wusu tuli kentälle ryminällä. Veikkausliigassa hyvin myös iloisen persoonansa vuoksi tunnettu ”Tunde” iski heti maalin ja tulee olemaan tärkeä apu kotkalaisten loppukautta ajatellen.

Liigassa kolmantena kärkkyvä RoPS on napannut voiton viimeksi viisi kierrosta sitten. Torstaina joukkue jäi tasapeliin kotiottelussa Jaroa vastaan, vaikka kentällä debytoi suurella kohulla kotimaan stadioneille palannut Eero Markkanen. Huuhkajien hyökkääjä sai heti maalipaikan, mutta ei onnistunut ratkaisemaan ottelua.

RoPS tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen mitali- tai jopa mestaruustaistossa. Pikkuhuuhkajien kapteenina viime viikolla loistanut Moshtagh Yaghoubi pelasi torstaina vain jämäminuutit, joten hän vahvistanee maanantaina napapiiriläisten keskikenttää. Päävalmentaja Juha Malinen joutui keskikesällä tuskailemaan materiaalinsa kapeuden kanssa, mutta nyt tuo ongelma on selätetty. Markkasen lisäksi ryhmä on vahvistunut Tremaine Stewartilla ja David Ramadingayella.

Poissaolijat: KTP:ltä sivussa Samuli Kaivonurmi (päävamma), Juho Lehtonen (nilkka) ja Aleksi Tarvonen. Sasha Anttilaisen pelaaminen epävarmaa. RoPSilta sivussa Jean Fridolin Nganbe Nganbe (polvi).

Oletetut avauskokoonpanot:

KTP (4-4-2): Pyhäranta – Aspegren, A Lody, Van Gelderen, Äijälä – Anttilainen, McFaul, Minkenen, Oksanen – Gruborovics, Ikävalko.

RoPS (4-2-3-1): Chencinski – Saksela, Obilor, Jammeh, Saxman – Okkonen, Yaghoubi – Oluremi, Markkanen, Pirinen – Kokko.

Kommentti: ”Lahti-tappio oli meille karvas pettymys. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun päästämme ihan lopussa maalin ja pisteet karkaavat. Mitään poppaskonsteja niiden estämiseksi ei ole. Pitää vain muistaa, että peli kestää yli 90 minuuttia. RoPS on varmasti sisuuntunut ja jokainen piste on heille elintärkeä kärkikamppailussa. Me haluamme olla varsinkin kotona rohkeita ja vastata heidän fyysisyyteensä.” Ilari Äijälä, KTP.Seuraa häntä: RoPS tarvitsee maaleja pysyäkseen mitalitaistossa, tasapelit eivät enää riitä. ”Mosa” Yaghoubin palaaminen keskikentälle kääntänee pelin hallinnan vieraille. Yaghoubi loisti Kotkassa viimeksi viikko sitten Suomi-paidassa Venäjää vastaan alle 21-vuotiaiden EM-karsinta-avauksessa.

Tätä ennen: Kauden ensimmäisen liigakohtaamisen RoPS vei Rovaniemellä 4–0-lukemin. Kotkassa pisteet jaettiin maalittomalla. Liigacupissa RoPS voitti yhden, toinen kamppailu päättyi tasan.

Aika ja paikka: Maanantai 14.9. klo 18.30. Arto Tolsa Areena, Kotka.

FC Inter–VPS – nouseeko turkulaisryhmä mitalitaistoon?

FC Inter haki torstaina voiton HJK:lta. Myös VPS sai kaipaamansa täyden pistepotin heti maaottelutauon jälkeen.

Asetelma: FC Inter on salakavalasti hiipinyt mitalitaistoon. Tähän ovat vaikuttaneet muiden ristiinpelaamiset, mutta myös turkulaisten muutamat makoisat voitot. Joukkue on kaatanut viime peleissä mitalikandidaatit HJK:n ja RoPSin 2–0-lukemin.

Yksi menestyksen ehdottomista avainhahmoista on ollut maalivahti Magnus Bahne. Torstaina kokenut vahti piti omiaan pystyssä torjumalla useammankin huippuyrityksen.

Interillä on edessään myös Suomen cupin finaali. Job Dragtsman joukoilla on siis hieno tilaisuus kuitata viime kauden suuret pettymykset.

VPS puolestaan tarvitsee pisteitä kipeästi. Joukkue kaatoi torstaina Ilveksen ja on kirinyt vielä kesällä huimalta näyttänyttä eroaan jumbosijalta. Vaasalaisten seurajohto on reagoinut heikkoon kauteen lukuisilla hankinnoilla, joiden todellinen taso nähdään lähiviikkoina.

Joukkueen riveistä löytyy erittäin mielenkiintoisia nimiä. Muun muassa Pyry Soiri pelaa hyvää kautta ja väläytteli taitojaan myös alle 21-vuotiaiden EM-karsintapeleissä. Vikkelä laituri järjestelee parhaimmillaan paikkoja muille, mutta kaipaa tehoja myös omalle tililleen. Tähän mennessä niitä on kertynyt 2+5.

Inter vaikuttaa tällä hetkellä niin vahvalta, että muu kuin kotivoitto olisi yllätys. VPS ei ole vielä tällä kaudella voittanut otteluakaan vieraskentällä.

Poissaolijat: FC Interiltä sivussa Oskari Qvick (polvi), Vincent Onovo (jalkapöytä), Petros Kanakoudis (pelikielto) ja Jukka Lehtovaara (reisi). VPS:ltä sivussa Denis Abdulahi (polvi), Mikko Viitikko (nilkka) ja Clifton Miheso (polvi).

Oletetut avauskokoonpanot:

FC Inter (4-2-3-1): Bahne – Belica, Hämäläinen, Matoukou, Aho – Nyman, Kairinen – Duah, Mannström, Lehtonen – Gnabouyou.

VPS (4-2-3-1): Sillanpää – Honkaniemi, Lahti, Koskimaa, Engström – Boxall, Björk – Soiri, Voutilainen, Lähde – Mäkelä.

Kommentti: ”Täysin erilainen peli tulossa kuin HJK:ta vastaan. Mutta jos emme tätä hoida, niin ei HJK-voitollakaan ole paljon merkitystä. Tällä hetkellä ei ole hirveästi muuta vaihtoehtoa kuin voittaa pelejä, niin monta joukkuetta on lähellä toisiaan. VPS:llä on ollut vaikea kausi. Viimeksi kun pelasimme Vaasassa, olimme kyllä sysihuonoja. Siitä on paljon parannettavaa. VPS ei ole niin huono kuin sarjataulukko näyttää.” Joni Aho, FC Inter.Seuraa häntä: Job Dragtsma näyttää tehneen kelpo hankinnan elokuun siirtoikkunassa. HJK:sta Saksaan alkuvuodesta lähtenyt ja nyt Turkuun saapunut Sebastian Mannström upotti tyylikkään laukauksen helsinkiläisten verkkoon torstaina ja on ollut hyvä paikkaaja kesällä myydylle Mika Ojalalle. ”Sebu” saattaa nousta syksyllä joukkueen avainpelaajaksi keskikentällä.

Tätä ennen: Edellisistä viidestä viime pelistä VPS on voittanut kaksi, Inter yhden ja kahdesti on pelattu tasan.

Aika ja paikka: Maanantai 14.9. klo 18.30. Veritas-stadion, Turku.

HIFK-KuPS – stadilaisilla haussa otteluvoittojen tasoitus

Elokuussa KuPS otti HIFK:sta 2–0-voiton Kuopiossa. Nyt punapaidat hakevat otteluvoittojen tasoitusta.

Asetelma: KuPS ei ole juhlinut maaleilla – tai ylipäänsä voitoilla – viime aikoina. Joukkueen kuusi edellistä liigapeliä ovat päättyneet joko tasapeliin tai tappioon, eikä maaleja ole syntynyt niissä kuin neljä.

Kuopiolaiset ovat aika ajoin vaikea vastustaja, mutta melko usein sen maksimaalinen suoritus on saada yksi piste pelistä. Joukkue on iskenyt enemmän kuin yhden maalin vain neljässä ottelussa koko kauden aikana. 25 pelistä voittoja on kertynyt vain seitsemän, tasapelejä jo kymmenen.

Myös HIFK:lla on menossa hieman nihkeämpi ajanjakso tuloksellisesti. Viimeisistä kuudesta ottelusta tähtirinnat ovat ottaneet täyden pistepotin vain kerran, tasapelejä on tullut kolme ja tappioita kaksi.

Joukkue tarvitsee täysiä pistepotteja, jos se haluaa varmistaa sarjapaikan ennen viimeisiä kierroksia. Nyt punapaidoilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna, kun sen alapuolella sarjataulukossa kymmenentenä majailevalla KTP:llä. Piste-ero kotkalaisiin on kolme pistettä.

KuPS on saanut luotua maalintekopaikkoja viime peleissä, mutta ratkaisut ovat jääneet löysiksi maalin edustalla. Jos hyvän työmoraalin omaava kuopiolaisryhmä taistelee maanantaina entiseen malliin, tuloksena on varmasti osuma jos toinenkin.

Kauden aikaisemmat kaksi kohtaamista ovat päättyneet tasapeliin ja KuPSin voittoon, joten HIFK:n tavoitteena on ainoastaan otteluvoittojen tasaaminen. Viime kerralla Sonera-stadionilla nähtiin tasainen kamppailu (1–1), jossa toistaiseksi kotonaan voittamaton kotijoukkue sai paremmat maalintekopaikat.

Poissaolijat: HIFK:lta sivussa Tuomas Mustonen (reisi), Tuomas Aho, Tommi Vesala (pelikielto) ja Jukka Halme (pelikielto). Keaton Isakssonin pelaaminen epävarmaa. KuPSilta sivussa Petteri Pennanen (polvi).

Oletetut avauskokoonpanot:

HIFK (4-4-1-1): Eriksson – Väisänen, Kuusijärvi, Sinisalo, Anyamele – Korhonen, Bäckman, Lassas, Peltonen – Rahimi – Sihvola.

KuPS (4-2-3-1): Maanoja – Coulibaly, Diallo, Markic, Rannankari – Trafford, Poutiainen – Bowen, Savolainen, Niskanen – Sirbiladze.

Kommentti: ”Varmasti tasainen ja kova vääntö tulee. HIFK on kova kotijoukkue. Tuntuu hienolta palata taas sinne, kun liigadebyytistäni on vierähtänyt jo jonkin aikaa. On kivaa päästä pelaamaan taas HIFK:ta vastaan ”. Urho Nissilä, KuPS.Seuraa häntä: Vasta 19-vuotias Urho Nissilä nousi KuPSin sankariksi torstaina iskemällä tasoitusmaalin SJK:ta vastaan ottelun lopussa. Charles Traffordin keskikentällä korvannut nuorukainen teki liigauransa avausmaalin vain seitsemän minuuttia kentälle tulonsa jälkeen. Avauskauttaan pääsarjatasolla pelaava Nissilä on saanut vastuuta kauden aikana Marko Rajamäeltä. Hän on pelannut jo 16 ottelussa, joista kymmenessä avauskokoonpanossa.

Tätä ennen: Kauden kaksi edellistä kohtaamista päättyivät ensin tasapeliin ja sitten KuPSin 2-0-kotivoittoon. Sitä ennen joukkueet olivat kohdanneet pääsarjatasolla kaudella 1972, jolloin KuPS oli tähtirintoja parempi maalein 2-1 ja 2-0.

Aika ja paikka: Maanantai 14.9. klo 18.30. Sonera-stadion, Helsinki.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Neljä jättihittiä! Tällainen oli Saara Aallon Senaatintorin show – vitsaili Suomen kylmästä säästä

  2. 2

   IS tapasi hurmioituneen Saara Aallon Senaatintorin show’n jälkeen: ”Olen varmaan jossain shokissa”

  3. 3

   Todellinen jymypaukku! Mestis-avulta melkoinen liigadebyytti: vastasi yksin joukkueensa maaleista

  4. 4

   Juuso-karhun isäntä Sulo, 75, sai kutsun Linnan juhliin – näin hän kertoi asiasta karhulle

  5. 5

   Vaikuttava yllätys kauppakeskuksessa – 200 laulajan flashmob esitti Finlandian sinfoniaorkesterin säestyksellä

  6. 6

   Muistatko nämä? Linnan juhlien ikimuistoisimmat tyylit vuodesta 1960

  7. 7

   Opettaja avautuu: Ennen ehdin opettaa 90 prosenttia työajasta, nyt ehkä neljänneksen – syynä vastuuttomat vanhemmat

  8. 8

   Upeita kaunottaria! Kuka on Linnan juhlien kaikkien aikojen kuningatar? Äänestä!

  9. 9

   Lewis Hamilton vastusti tallin määräyksiä Abu Dhabissa – pomolta uusia paljastuksia

  10. 10

   Kuin lumikuningatar! Saara Aalto saapui Senaatintorille hevoskärryissä reilusti myöhässä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Koko ABC tyhjeni ja Ville, 19, jäi yksin lukkojen taakse: ”Olin istumassa tuolla pimeässä nurkassa – tää mesta suljettiin!”

  2. 2

   Brittilehdeltä raju väite Saara Aallon finaalipaikasta: Tuotanto käynnisti selvityksen Suomesta annetuista ”kielletyistä äänistä”

  3. 3

   IS seuraa hetki hetkeltä: Saara Aallolla huikea konsertti Senaatintorilla – jättiyleisö villinä: ”Tää on mieletöntä”

  4. 4

   SUORA LÄHETYS JUURI NYT: Saara Aalto esiintyy Senaatintorilla

  5. 5

   Uskomatonta! Saara Aalto teki sen – pääsi heittämällä X Factor -finaaliin

  6. 6

   Uskomatonta, mutta totta – Aku Ankka ennusti Saara Aallon finaalipaikan jo elokuussa

  7. 7

   Uutisvuoksi julkaisi Imatralla surmattujen toimittajiensa nimet ja koskettavat muistokirjoitukset

  8. 8

   Poliisi: Imatran kolmoissurma tallentui valvontakameroille – ”Teko näkyy kameroissa”

  9. 9

   Pelkkä silmäys kahteen kuvaan riittää: Patrik Laine ja Sidney Crosby ovat kuin yö ja päivä

  10. 10

   Varo perintöloukkua – ”Voi olla järkevää jopa kieltäytyä perinnöstä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   Raju huhu Lewis Hamiltonista – ”Se on yksityisasia”

  3. 3

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  4. 4

   7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

  5. 5

   Raakel Lignellin raju painonpudotus ja tiukka ruokavalio johtivat pysyviin terveysongelmiin: ”Riistäytyi vähän käsistä”

  6. 6

   Tuulenvire paljasti Donald Trumpin omituisen ”asumokan” – netti sekosi lentokentältä napatusta kuvasta

  7. 7

   Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

  8. 8

   Todelliset syyt, joiden vuoksi naiset voihkivat seksin aikana

  9. 9

   Nainen teki ”pettämistestin” poikaystävälleen – lopputulos ei ilahduttanut, videolla jo 6 miljoonaa katselukertaa

  10. 10

   Aleksi Valavuori julkaisi matkakuvan Los Angelesista: maisemaotos paljastuikin Ikean sisustustauluksi – some repesi

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Neljä jättihittiä! Tällainen oli Saara Aallon Senaatintorin show – vitsaili Suomen kylmästä säästä

  2. 2

   IS tapasi hurmioituneen Saara Aallon Senaatintorin show’n jälkeen: ”Olen varmaan jossain shokissa”

  3. 3

   Todellinen jymypaukku! Mestis-avulta melkoinen liigadebyytti: vastasi yksin joukkueensa maaleista

  4. 4

   Juuso-karhun isäntä Sulo, 75, sai kutsun Linnan juhliin – näin hän kertoi asiasta karhulle

  5. 5

   Vaikuttava yllätys kauppakeskuksessa – 200 laulajan flashmob esitti Finlandian sinfoniaorkesterin säestyksellä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Koko ABC tyhjeni ja Ville, 19, jäi yksin lukkojen taakse: ”Olin istumassa tuolla pimeässä nurkassa – tää mesta suljettiin!”

  2. 2

   Brittilehdeltä raju väite Saara Aallon finaalipaikasta: Tuotanto käynnisti selvityksen Suomesta annetuista ”kielletyistä äänistä”

  3. 3

   IS seuraa hetki hetkeltä: Saara Aallolla huikea konsertti Senaatintorilla – jättiyleisö villinä: ”Tää on mieletöntä”

  4. 4

   SUORA LÄHETYS JUURI NYT: Saara Aalto esiintyy Senaatintorilla

  5. 5

   Uskomatonta! Saara Aalto teki sen – pääsi heittämällä X Factor -finaaliin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

  2. 2

   Raju huhu Lewis Hamiltonista – ”Se on yksityisasia”

  3. 3

   WhatsApp katoaa miljoonista puhelimista – katso, onko omasi listalla

  4. 4

   7 yleisen syövän varhaiset varoitusmerkit – tunnista ajoissa

  5. 5

   Raakel Lignellin raju painonpudotus ja tiukka ruokavalio johtivat pysyviin terveysongelmiin: ”Riistäytyi vähän käsistä”

  6. Näytä lisää