Visa

Viihde

Valikko

Viihde

Velat pois ja Karibialle! Suomalaisjulkkikset paljastavat lottokikkansa sekä mitä unelmapotilla tekisivät

Jättipotti
Unelma Loton jättipotista saa liikkeelle myös suomalaisjulkkikset.
Tänään lauantaina on Lotossa jaossa yli 14 miljoonan euron jättipotti.

IS kysyi tunnetuilta suomalaisilta, miten he ryhtyisivät laittamaan matoa koukkuun ison rahapotin kalastamiseksi.

Laulaja Eini on intohimoinen lottoaja. Erityisesti isot potit saavat naisen liikkeelle. Einillä on lottoamiseen monille suomalaisille tyypillinen menetelmä.

– Minun lottorivistäni löytyy numeroita, jotka koostuvat rakkaista päivämääristä. Mukana on myös minun syntymäpäivänäni eli numerot 9 ja 29. Jos kyseessä on jokin jättipotti, tuplaan vielä. Olen tässä sellainen hömppä, Eini kertoo Ilta-Sanomille.

Einillä on myös kokemusta siitä, kun lauantaina alkaa tulla tuskanhikeä otsalle. Iskelmälaulaja muistaa oman lottorivinsä ulkoa.

– Olin keikalla jossain kaukana maakunnassa ja olin unohtanut laittaa Loton. Aloin kuunnella voittoriviä, ja ensimmäiset viisi numeroa olivat samat. Silloin minun suuret silmäni revähtivät vieläkin suuremmaksi kauhusta, mutta onneksi kaksi muuta numeroa eivät olleet samat kuin vakiorivissäni. Tämän pienen lottovoiton menettäminen ei harmittanut, mutta tässä olisi voinut olla katastrofin ainekset, iloinen Eini kertoo.

Monta miljoonaa yhtäkkiä pankkitilillä on asia, johon lottoajat ovat jo henkisesti valmistautuneet. Myös Einillä on takavuosien televisiomainoksesta tutut sävelet ison rahapotin haltuunottoon.

– Maksaisin velat pois, kiertäisin vähän maailmaa ja pitäisin lomaa, mutta en minä näitä hommia jättäisi. Laulaminen on niin suuri rakkaus.

– Olisin varmasti myös hyvin avokätinen. Auttaisin sukulaisiani ja ystäviäni sekä laittaisin rahaa hyväntekeväisyyteen lasten ja nuorten hyväksi.


Frederik: ”Toivotonta hommaa”

Laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä on innokas lottoaja. Kiinnostus jättipottiin on suuri, mutta miehen usko on ollut kovalla koetuksella. Edes 330 euron arvoinen haravajärjestelmä ei ole ainakaan vielä auttanut.

– Olen lotonnut oikein rahan voimalla, mutta ei siitä ole ollut mitään hyötyä. Laitoin Lotossa viime vuoden puolella kolme kertaa peräkkäin 11-järjestelmän, mutta yhdessäkään niistä ei ollut edes yhtä numeroa oikein, Frederik kertoo.

Frederikillä ei ole Lottoon mitään omaa suosikkiriviä, vaan mies luottaa omiin matemaattisiin päätelmiinsä.

Laulajalla on kuitenkin numerot jo valmiina esillä, kun hän kiikuttaa lottoanomusta sisään.

– Laitan numeroita, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen. Pyrin kuitenkin hajottamaan rivin. Suosin niitä numeroita, jotka ovat usein olleet mukana voittoriveissä. Ne ovat muun muassa 7, 17 ja 36. Ykkönen ei kuulu näihin numeroihin.

Jos jättipotti osuisi Frederikin osoitteeseen, iskelmälaulajalla olisi selvä suunnitelma.

–Maksaisin ensin velat pois ja sitten Karibialle, Frederik toteaa ykskantaan.


Lotta Hintsa: Helpotusta yrittäjyyteen

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa ei ole säännöllinen lottoaja, mutta täytteli jo pienenä tyttönä isänsä Akin kanssa lottorivejä. Hintsa noudattaa kuitenkin hyvin tavanomaista suunnitelmaa rahapotin metsästämiseksi.

– Lähtisin mukaan ottamalla mukaan muutamia onnennumeroita. Ne ovat 4, 7 ja 29. Myös numero 18 kuuluu näihin, sillä se on kihlattuni Kristianin syntymäpäivä.

Hintsa ei laittaisi lainkaan pahakseen, jos jättipotti osuisi omalle kohdalle.

– Kyllä se ottaisi pois paineita yrittäjyydestä. Voisin ottaa enemmän riskiä. Olisi myös hienoa, jos saisin rahat tuottamaan jossain hyvässä kohteessa. Laittaisin lisäksi osan voittorahoista hyväntekeväisyyteen Itä-Afrikkaan.


Piritta Hagman: Numero 7 kulkee aina mukana

Ex-missi Piritta Hagman on satunnainen lottoaja.

– 8-vuotias esikoispoikamme Lukas on innostunut kaikista arvoista ja lottoamisesta, joten laitamme aina välillä muutaman rivin vetämään. Kaikki kolme lastamme saavat laittaa yhden rivin.

Hagmanin oma lottorivi koostuu perinteisesti syntymäpäivistä ja lempparinumeroista, joista kaksi on omassa unelmarivissä aina mukana.

– 7 on onnennumeroni. Se liittyy syntymäpäivääni, menimme Niklaksen kanssa naimisiin heinäkuussa ja kilpailin Miss Suomi- sekä Miss Skandinavia -kisoissa numerolla 7. Numero 23 puolestaan liittyy siihen, että seurasin nuorena koripalloa, ja Michael Jordan oli ehdoton suosikkini. Hänen pelinumeronsa oli 23.


Jaajo Linnonmaa: Onnennumeroilla tarinat

Nelosen Haluatko miljönääriksi -ohjelman juontaja Jaajo Linnonmaa ei halua paljastaa kokonaan suosikkilottoriviään, sillä muuten hän joutuisi jakamaan mahdollisen voiton niin monen kanssa. Neljä ensimmäistä numeroa ei ole tuulesta temmattuja.

– Numerot 8, 14, 28 ja 37 löytyvät lottorivistäni. Kolme ensimmäistä ovat lempinumeroitani. Olen pienenä poikana palannut jalkapalloa ja jääkiekkoa. Nämä ovat pelinumeroitani. Viimeinen luku on ikäni.

Jos pääpotti osuisi Linnonmaan kohdalle, mies jatkaisi tunnollisena töitä eikä panttaisi ilouutista.

– En pystyisi pitämään sitä salassa, vaan kertoisin siitä heti maanantaina radiossa. Palaisin siis kuitenkin töihin.


Maarit Hurmerinta: Sama lottorivi jo vuosikymmeniä

Laulaja Maarit Hurmerinta on käyttänyt samaa lottoriviä jo yli 30 vuotta. Tarina juontaa juurensa kotipaikan kioskille.

– Olin 20-vuotias ja kuulin Hiekkaharjun R-kioskilla, kun eräs mies kertoi siskonsa lotonneen samalla rivillä vuosikausia ja saaneen lopulta pääpotin. Keksin siinä sitten itselleni täysin sattumanvaraisen lottorivin, jota olen käyttänyt siitä lähtien. Numeroihin ei liity mitään syntymäpäiviä tai onnenlukuja.

– Skitsoilen ihan hirveästi, jos en ole muistanut laittaa Lottoa vetämään. Suojelen aina silloin itseäni, etten vain näe oikeaa riviä missään.

Jos Hurmerinta saisi päävoiton, hän laittaisi rahat laaja-alaisesti jakoon.

– Antaisin ensin rahaa lapsilleni ja vanhemmille, mutta ottaisin varmasti myös jonkin ahtaalla olevan yksinhuoltajaäidin suojelukseeni. Haluaisin tarjota perheelle huolenpitoa ja auttaa lasten opiskeluissa.

Peruspäävoittokin riittäisi oikein hyvin.

– En missään nimessä haluaisi pitää mitään 20 miltsiä itselläni. Jakaisin nämä rahat. Kuuntelisin herkällä korvalla ja pitäisin silmät auki, niin sopivia kohteita kyllä löytyisi.


Jethro Rostedt: Onnennumero rulettipöydästä

TV:stä tuttua kiinteistönvälittäjää Jethro Rostedtia houkuttelevat myös jättipotit.

– Lottoan aina silloin tällöin, kun isoja potteja on jaossa, mies kertoo.

Rostedtin lottorivissä ovat aina mukana numerot 3 ja 17. Kolmas onnenluku on 32, johon liittyy tarina.

– Olin täyttänyt 18 vuotta, ja menin Turussa juuri avattuun Bar 57 -kuppilaan. Pyöräytin rulettiin numeron 32, jolla sain 10 markan panoksella 320 markan voiton.

Seitsemän oikein -tuloksen varalta Rostedtilla on selvät suunnitelmat.

– Maksaisin heti velat pois ja ostaisin uusia asuntoja joka puolelta. Sitten veisin vaimoni kynttiläillalliselle ja ostaisin anopille hamekankaan. Se lämmittäisi kummasti välejä, Rostedt heittää.


Anne Kukkohovi: Rämäpää ottaa riskejä

Yrittäjä ja juontaja Anne Kukkohovi ei tiennyt, että lauantaina on jaossa iso jättipotti.

– Lottoan aina joskus, mutta nyt voisin taas kokeilla onneani.

Kukkohovi ei lähde testailemaan mitään onnennumeroita, vaan antaa kokeen sylkeä ulos numerot.

– Olen rämäpää, joten otan useita rivejä ja jokerit vielä mukaan. Riskillä mennään ja täysin palkein, Kukkohovi kuvailee suunnitelmaansa.

Jos lottovoitto napsahtaisi omalle kohdalle, Kukkohovi ei pitäisi asian kanssa matalaa profiilia.

– En kyllä lukeudu siihen porukkaan, joka ilmoittaisi, että pyöräilen lottovoitosta huolimatta edelleen töihin. Life is short, joten en lähtisi mitenkään himmailemaan asian kanssa.

Yrittäjänä ja juontajana toimivalla naisella olisi rahoille jo selkeät osoitteet.

–Ostaisin New Yorkista ja Pariisista kattohuoneistot, veisin firmaani eteenpäin ja sijoittaisin rahaa. Antaisin myös rahaa lastensuojeluun, sillä se olisi jo velvollisuus, jos saisi jättipotin.


Sami Hintsanen: Kiveen hakatut numerot

Television Tartu mikkiin -ohjelmasta tutulla tamperelaisella juontaja-muusikolla Sami Hintsasella on Lottoon vakiorivit, joista mies ei luovu.

– Laitan aina Lottoon kaksi riviä, jotka koostuvat omasta ja lasteni syntymäpäivistä.

Mies jakaa auliisti vuosikausia käyttämiensä lottorivinsä numerot, mutta molemman rivin seitsemännen numeron hän jättää salaisuudeksi.

– Numerot ovat 2, 3, 7, 14, 16 ja 21 sekä 1, 6, 12, 15, 18 ja 24, Sami Hintsanen paljastaa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Trump heitti heti Obaman verhot ja maton ulos työhuoneestaan – tilalle kultaa, koristekangasta ja Churchill

  2. 2

   Antti Tuiskulta tyhjentävä kommentti hänestä tehdystä Putouksen Abdul Tuisku -hahmosta – tiivisti ensireaktionsa yhteen sanaan

  3. 3

   Muhiiko suussasi tulehdus? Salakavala oireeton infektio voi saada vakavat seuraukset

  4. 4

   Kaikki irti Whatsappista! Tiesitkö jo nämä 9 kätevää kikkaa?

  5. 5

   Yllättävä joukkovapautuminen: 22 venäläisurheilijan dopingtutkinta lopetettiin

  6. 6

   Uhkaava tilanne tallentui videolle: Pizzerian työntekijä esti ryöstön foliorullalla – ”Sitten otti poliisikin meihin yhteyttä”

  7. 7

   Opiskelijatyttöjen seksikkäistä Instagram-kuvista tuli netti-ilmiö – vähäpukeiset kuvat toimivat ponnahduslautana mallin töihin

  8. 8

   Trumpin neuvonantaja virkaanastujaisten yleisökohusta: Tiedotuspäällikkö antoi ”vaihtoehtoisia faktoja”

  9. 9

   He ovat uudet Vain elämää -tähdet! Mukana Robin, Irina ja Olli Lindholm

  10. 10

   Ei herkkohermoisille: Tältä näyttää työuupumus sairaalassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ei herkkohermoisille: Tältä näyttää työuupumus sairaalassa

  2. 2

   Erittäin voimakas maanjäristys Tyynellämerellä – magnitudi 7,9

  3. 3

   Kaikki irti Whatsappista! Tiesitkö jo nämä 9 kätevää kikkaa?

  4. 4

   He ovat uudet Vain elämää -tähdet! Mukana Robin, Irina ja Olli Lindholm

  5. 5

   Jatkosodan kenttäsairaaloiden kauhukuvat eivät unohdu – Sotamaa leikkasi yötä päivää Pervitinin voimalla

  6. 6

   Rahtilaiva upposi suomalaiskapteenin silmien edessä: aloitti vaativan pelastusoperaation – varustamon toimitusjohtaja: ”Valtavan hieno uroteko”

  7. 7

   Obama jätti viime hetkellä Trumpin pöydälle kirjeen – näin aiempien presidenttien viesteissä luki: Älä anna kalkkunoiden lannistaa

  8. 8

   Ilmatasku biljardihuoneessa, ravintona Nutellaa – näin 3 pientä lasta selviytyi lumivyöryn hautaamassa hotellissa

  9. 9

   Pieni lapsi yksin autossa Hämeenlinnanväylällä – katosi ennen pelastajien tuloa

  10. 10

   Minka Kuustonen loisti seksikkäänä rouva Trumpina – sketsiohjelma tarttui myös ajankohtaisiin aiheisiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Juo aamulla vettä tyhjään vatsaan – 8 mahtavaa vaikutusta

  2. 2

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  3. 3

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  4. 4

   Serbian seksikkäin laulaja Milica, 25, purskahti korsetistaan ulos kesken keikan – yleisö villiintyi

  5. 5

   Nainen synnytti salaa vessassa – raskaudesta tietämättömät vanhemmat havahtuivat pamaukseen

  6. 6

   Kolme povekasta blondia: Natalie, 45, sekoitetaan jatkuvasti tyttäriinsä – erotatko kuvista kuka on äiti?

  7. 7

   Uimapukumalli Chrissy Teigen jakoi rehellisen kuvan reisistään – miehet hämmentyivät: ”Olen katsonut tätä jo minuutin, ja...”

  8. 8

   Yksi kuoli rekan pudottua moottoritieltä Lohjalla – erikoinen tapahtumaketju johti karmeaan turmaan

  9. 9

   Sarjahukuttaja oli palkittu karjatilallinen – sitten tapahtui jotakin

  10. 10

   Dramaattiset kuvat: Myrskypuuska romahdutti rakenteilla olleen, yli 100-neliöisen talon maan tasalle Kuopiossa

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Trump heitti heti Obaman verhot ja maton ulos työhuoneestaan – tilalle kultaa, koristekangasta ja Churchill

  2. 2

   Antti Tuiskulta tyhjentävä kommentti hänestä tehdystä Putouksen Abdul Tuisku -hahmosta – tiivisti ensireaktionsa yhteen sanaan

  3. 3

   Muhiiko suussasi tulehdus? Salakavala oireeton infektio voi saada vakavat seuraukset

  4. 4

   Kaikki irti Whatsappista! Tiesitkö jo nämä 9 kätevää kikkaa?

  5. 5

   Yllättävä joukkovapautuminen: 22 venäläisurheilijan dopingtutkinta lopetettiin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ei herkkohermoisille: Tältä näyttää työuupumus sairaalassa

  2. 2

   Erittäin voimakas maanjäristys Tyynellämerellä – magnitudi 7,9

  3. 3

   Kaikki irti Whatsappista! Tiesitkö jo nämä 9 kätevää kikkaa?

  4. 4

   He ovat uudet Vain elämää -tähdet! Mukana Robin, Irina ja Olli Lindholm

  5. 5

   Jatkosodan kenttäsairaaloiden kauhukuvat eivät unohdu – Sotamaa leikkasi yötä päivää Pervitinin voimalla

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Juo aamulla vettä tyhjään vatsaan – 8 mahtavaa vaikutusta

  2. 2

   Mikan ja Marketan rakkaustarina – saksalaislehti paljasti kaunottaren menneisyyden

  3. 3

   Perhe etsii vastausta kammottavaan kuvaan – mitä tai mikä ilmestyi yhtäkkiä yöllä kotipihalla otettuun valokuvaan?

  4. 4

   Serbian seksikkäin laulaja Milica, 25, purskahti korsetistaan ulos kesken keikan – yleisö villiintyi

  5. 5

   Nainen synnytti salaa vessassa – raskaudesta tietämättömät vanhemmat havahtuivat pamaukseen

  6. Näytä lisää