Aslak

Viihde

Valikko

Viihde

10 outoa yksityiskohtaa Kim Kardashianin ryöstössä – turvatiimille sataa kritiikkiä

Ryöstö Pariisissa
Aseellisen koruryöstön kohteeksi asunnossaan Pariisissa maanantain aamuyöllä joutuneen reality-tähti Kim Kardashianin turvatiimi saa osakseen kovaa kritiikkiä.
Samaan aikaan kun viranomaiset ja tutkijat Pariisissa yrittävät jäljittää reality-tähti Kim Kardashianin ryöstänyttä ryhmää, on yhä mysteeri, kuka on vastuussa ryöstöstä ja kuinka aseistautunut joukko saattoi ylipäätään päästä Kardashianin asuntoon.
 • Artikkelin päävideolla käydään läpi ryöstön yksityiskohtia.
Rap-artisti Kanye Westin vaimo, tosi-tv-tähti, Kim Kardashian sidottiin ja ryöstettiin aseella uhaten luksusasunnossaan Pariisissa varhain maanantaina aamuyöllä. Pariisin muotiviikoille osallistunut Kardashian sekä ystävänsä, stylisti Simone Harouche, olivat ryöstön tapahtuessa asunnossaan ilman turvamiehiä, sillä Kimin henkivartija oli lähtenyt paikalliseen yökerhoon yhdessä Kimin kahden siskon kanssa.

Kim oli ryöstäjien saapuessa yksin makuuhuoneessaan, stylistiystävä puolestaan nukkumassa omassa, alakerrassa sijaitsevassa makuuhuoneessaan, josta hän meteliin herättyään pakeni kylpyhuoneeseen ja soitti hätäpuhelun Kimin henkivartijalle.

Ryöstäjät ehtivät kuitenkin pois paikalta ennen apujoukkoja ja saivat saaliikseen arvokoruja liki 10 miljoonan euron arvosta.


Daily Mail listasi Kardashianin ryöstöön liittyviä erikoisia yksityiskohtia ja pyysi popin kuninkaan Michael Jacksonin entiseltä henkivartijalta, Matt Fiddesilta, näkemystä ongelmakohtiin.

1. Miksi Kim Kardashian oli asunnossaan ilman vartiointia, vaikka hänellä oli mukanaan miljoonien arvoiset korut, joita hän kaiken lisäksi oli esitellyt sosiaalisessa mediassa? Kardashianin muu perhe majoittui isossa ja paljon turvallisemmassa Four Seasons -hotellissa reilun kilometrin päässä.

Fiddes huomautti, että kun hän työskenteli Jacksonille, tätä ei jätetty hetkeksikään yksin.

– Kimiä ei olisi pitänyt missään nimessä jättää yksin ilman vartiointia, se on hyvin epäilyttävää. Lisäksi on epätavallista, että noin arvokkailla koruilla ei ole omaa vartijaansa, Fiddes huomauttaa.

– Nykymaailman sosiaalisine medioineen on aivan eri juttu kuin ennen, ja kun esittelee rikkauksiaan, tekee itsestään kohteen.Vain pari päivää ennen ryöstöä Kim Kardashian julkaisi Instagramissaan kuvan, jossa hän esitteli valtavaa timanttisormustaan. Hän oli myös kertonut olevansa Pariisin muotiviikoilla. Ryöstäjät veivät tiettävästi myös kyseisen sormuksen.

2. Miksi luksustalossa, jossa huoneistojen vuokrat ovat jopa yli 9000 euroa viikossa, ei ollut turvakameroita rakennuksen sisällä tai heti ulkopuolella? Kamerat paitsi paljastavat lähestyvät rikolliset myös ehkäisevät rikoksia.

Fiddesin mielestä Kardashianin tasoisella julkkiksella olisi pitänyt olla turvakamerat paitsi asunnon ulkopuolella myös sisällä.

– Liikkeentunnistimin varustettu kamera olisi pitänyt olla hänen makuuhuoneensa ovella ja näyttöruutu turvatiimin päällikön makuuhuoneessa, jotta joku turvatiimistä olisi voinut tarkkailla tilannetta läpi yön. Tämä on ihan perusjuttuja.

3. Miksi talossa, jota ovat käyttäneet sellaiset maailmantähdet kuin Madonna ja Leonardo DiCapriokin, oli vain yksi yövahtimestari töissä? Talossa työskentelee kokkeja, autonkuljettajia ja muuta henkilökuntaa, joten miksi ei myös 24/7 päivystävää turvatiimiä.

Fiddesin mielestä on outoa, ettei edes Kimin oma turvatiimi ollut asunnossa tähden kanssa.


– On tavallista, että julkkikset tuovat mukanaan oman turvatiimin. Minun mielestäni Kimillä olisi pitänyt olla jopa kahdeksan turvamiestä talon ulkopuolella ja luotettavimmat kaksi tai kolme turvamiestä sisällä asunnossa.

– Kun olin Michael Jacksonin kanssa, meillä oli aina myös linkki paikallispoliisiin, jotta he tiesivät tulla heti paikalle, jos jotain tapahtui.

4. Kuinka ryöstäjät pääsivät läpi turvalukitusta panssariovesta, joka oli vielä sisäpuolelta salvattu? Ovessa ei näkynyt mitään jälkiä, ja ei ole olemassa mitään syytä, miksi kukaan päästäisi joukon tuntemattomia miehiä sisään keskellä yötä. Vaikka miehet olisivat väittäneet olevansa poliiseja, yksi puhelu olisi hälyttänyt oikeat viranomaiset.

Fiddesin mukaan on normaalia, että turvatiimit tarkistavat rakennuksen ennen kuin heidän asiakkaansa majoittuu sinne.

– He yleensä tarkistavat kaikki paikat, joissa asiakas mahdollisesti on, jo pari päivää etukäteen.


5. Mitä tietoa yövahtimestarilla, joka sidottiin ja vaiennettiin suukapulalla, saattoi ylipäätään olla Kardashianin olinpaikasta, liikkeistä ja henkilökohtaisista turvajärjestelyistä? VIP-rakennuksissa asukkaille taataan täydellinen yksityisyys eikä mitään tietoja anneta kenelläkään henkilökunnan alempiarvoisille tai vähempipalkkaisille jäsenille.

Fiddesin mukaan korkean profiilin julkkisten liikkeitä on vaikea pitää salassa.

– Hotellien siivoojat ja portinvartijat kertovat usein ihmisille, koeta hotellissa majoittuu. Yleensä he haluavat vain nimikirjoituksia, mutta juuri siksi julkkikset tuovat oman turvatiimin.

6. Miksi Kimin henkivartija, Pascal Duvier, jätti hänet yksin ja meni yökerhoon? Ja kuinka ryöstäjät, mitä ilmeisemmin, tiesivät, ettei hän ole paikalla?

Fiddesin mielestä on täysin uskomatonta, että Duvier ei ollut Kimin seurassa vaan tämän siskojen Kourtneyn ja Kendallin kanssa yökerhossa.

– Mielestäni henkivartijan pitää olla valmis ottamaan vaikka luoti vastaan asiakkaansa edestä. Ja kun olet siinä pisteessä, ettet enää voi tehdä niin, on aika lopettaa hommat. Siksi minä lopetin työt Michael Jacksonille, kun sain lapsia.


– Vaikuttaa siltä, että Duvierista on tullut enemmän Kimin kaveri kuin työntekijä. Hänellä on myös omia some-tilejä, mikä olisi ollut meiltä aikanaan ehdottomasti kielletty: kun työskentelin Michaelille, emme saaneet kertoa edes vaimoillemme, missä päin maailmaa olimme.

7. Miksi Kardashian sai poistua Ranskasta vain tunteja rikoksen jälkeen ja palata USA:han?

On yleinen käytäntö, että vakavien rikosten uhrit avustavat poliisia ja syyttäjiä ja ovat kuulusteltavina muutamia päiviä. Avaintiedot unohtuvat helposti.

8. Miksi Kardashianeja oli turvaamassa vain kolme hankivartijaa Ranskassa, joka on yleisessä hätätilassa Pariisin ja Nizzan terroristi-iskujen takia? Kimin oli tarkoitus olla oma asunnossa yhden henkivartijan kanssa, kun muut kaksi vartijaa olivat muun perheen turvana hotellissa.

Fiddesin mielestä Kimin ei ehkä ylipäätään olisi pitänyt matkustaa Pariisin muotiviikoille maan tilanteen takia.

– Kun hänen turvatiiminsä teki etukäteistyötään, heidän täytyi huomata, että Pariisissa on ollut kaksi suurta terrori-iskua hiljattain. Kim on yksi maailman tunnetuimmista julkkiksista, ja minä olisin ehkä kehottanut häntä olemaan menemättä Pariisiin etenkään, kun kyse oli vain parista muotinäytöksestä.


– Kim on iso kohde etenkin, koska hän on korkean profiilin amerikkalainen nainen. Mekin jouduimme välillä sanomaan Michael Jacksonille joistakin paikoista, että vaikka hän kuinka haluaisi, emme voi mennä, koska on liian vaarallista.

9. Miten viisi rikollista onnistui pääsemään sisään rakennukseen, ulos sieltä ja pakenemaan polkupyörillä? Miehet pakenivat ilmeisesti ilman, että kukaan uhrien, Kimin ja yövahtimestarin, lisäksi näki heitä.

Fiddes kertoo Michael Jacksonilla olleen aina mukanaan videokuvaaja, joka tallensi tähden kaikki liikkeet. Vastaavanlainen videovalvonta olisi helppo toteuttaa huomaamattomasti nykytekniikalla.

– Se tehtiin paitsi tähden myös hänen lähellään olevien ihmisten turvaksi. Materiaalin avulla pystyimme esimerkiksi tunnistamaan ihmiset, jotka jatkuvasti seurasivat häntä.

10. Alueella, jolla Kardashian Pariisissa majoittui, on ollut käynnissä yksityisten asuntojen ryöstösarja. Miksi häntä ei varoitettu ja suojeltu paremmin?

Myös tässä Fiddes suomii Kimin turvatiimiä töidensä laiminlyönnistä.

– Turvatiimin pitäisi tehdä kunnon etukäteistarkastukset ja selvittää myös alueen historia, jotta he voivat suunnitelma työnsä sen mukaisesti. Tämä ei ole Kimin syy. Vaikuttaa, että häntä on neuvottu huonosti.

Näin ryöstö eteni

-Viisi poliisiksi pukeutunutta miestä menee sisälle rakennukseen, kun ovimies päästää heidät sisään.

-Ovimies laitetaan käsirautoihin aseella uhaten, jolloin hän johdattaa asemiehet Kardashianin ovelle.

-Asemiehet menevät Kimin huoneeseen ja uhkaavat häntä aseella päähän.

-Asemiehet sitovat Kim Kardashianin ja lukitsevat tämän kylpyhuoneseen, jossa tämä rukoilee henkensä puolesta.

-Asemiehet varastavat arvokoruja lähes 10 miljoonan euron edestä. Yhden sormuksen arvo on noin neljä miljoonaa euroa.

-Kanye West keskeyttää keikkansa New Yorkissa, kun hän kuulee tapahtumista.

-Kimin siskot Kourtney Kardashian ja Kendall Jenner lopettavat juhlimisen L’ Arc -yökerhossa Pariisissa ja kiiruhtavat asunnolle yhdessä henkivartijan kanssa kuultuaan tapahtumista.

-Kim Kardashian kiidätettiin takaisin Yhdysvaltoihin yksityiskoneella.

-Kim Kardashianin kone laskeutui yksityiselle lentokentälle New Yorkissa, jossa hänen miehensä Kanye West oli vastassa.

-Vastassa New Yorkissa oli mittavat turvatoimet: noin 10 autoa ja 20 turvamiestä.

Lähteet: Daily Mail ja TMZ


Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Suomalaismies aikoo miljonääriksi 500 päivässä – näin hän sen tekee

  2. 2

   IS selvitti: tällainen on venäläinen eliittiprikaati Suomen rajan pinnassa – kyky yllätysiskuihin

  3. 3

   Sulhanen tuomittiin brittikirjailijan murhasta – kirjailija oli keksinyt itse ruumiin piilopaikan

  4. 4

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  5. 5

   Lahden MM-avajaisten liukas lava teki tepposet suomalaisille huipputanssijoille – ”Perseelleenhän tuo homma meni”

  6. 6

   Krista Pärmäkoski asetettiin mahdottomaan tilanteeseen – ”Veikö johto varman mitalin?”

  7. 7

   Lauri, 30, kertoo miksi pettää vaimoaan Tinder-naisten kanssa: ”En tunne minkäänlaista syyllisyyttä”

  8. 8

   Isisin seksiorjaksi joutunut kertoo hirvittävistä kokemuksistaan: ”Sama mies raiskasi minut joka päivä”

  9. 9

   ”Maailman täydellisin nainen” Kelly, 37, paljastaa luomukurvinsa kiusoittelevassa kylpykuvassa: ”Täydellinen tiimalasivartalo”

  10. 10

   Kuvat laskuvarjojääkäreiden harjoituksesta saavat ihon kananlihalle – suksivat varusteineen avantoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  3. 3

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  4. 4

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  5. 5

   Näitä tuotteita Suomen vaarallisimmat vangit himoitsevat selleihinsä Riihimäen vankilan omasta kaupasta

  6. 6

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  7. 7

   Video: Kajaanin hyppyrimäki räjähti näyttävästi

  8. 8

   Lauri, 30, kertoo miksi pettää vaimoaan Tinder-naisten kanssa: ”En tunne minkäänlaista syyllisyyttä”

  9. 9

   Tv-tähden sekava käytös ihmetytti aamu-tv:ssä – oliko muoti-idoli humalassa? Syljeskeli ja selasi puhelintaan, somekansa äimistyi

  10. 10

   Tuskien taival: Kohutun Adrian Solanon MM-hiihto alkoi karmealla tavalla – matka jäi lopulta kesken

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   MTV: Saara Aalto kärsii kiusallisesta ja kivuliaasta naistentaudista: ”Ei parannuskeinoa”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  5. 5

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  6. 6

   Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun

  7. 7

   Kanadan hurmuriministeri sai Ivanka Trumpin pasmat sekaisin – flirttaileva kuva leviää vauhdilla

  8. 8

   Yleinen virhe wc-pöntöllä: Tästä syystä pyttyyn jää helposti ”jarrutusjäljet”

  9. 9

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  10. 10

   Nokialla pahoinpidelty 17-vuotias tyttö on kuollut

  11. Näytä lisää

  Näitä luetaan!

  1. 1

   Suomalaismies aikoo miljonääriksi 500 päivässä – näin hän sen tekee

  2. 2

   IS selvitti: tällainen on venäläinen eliittiprikaati Suomen rajan pinnassa – kyky yllätysiskuihin

  3. 3

   Sulhanen tuomittiin brittikirjailijan murhasta – kirjailija oli keksinyt itse ruumiin piilopaikan

  4. 4

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  5. 5

   Lahden MM-avajaisten liukas lava teki tepposet suomalaisille huipputanssijoille – ”Perseelleenhän tuo homma meni”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  3. 3

   Nämä kuitit kannattaa säästää – ”Silloin kuittien on löydyttävä”

  4. 4

   Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi suorassa lähetyksessä – Veitola harmistui studioyleisön reaktiosta: ”Yleisö nauraa ja taputtaa”

  5. 5

   Näitä tuotteita Suomen vaarallisimmat vangit himoitsevat selleihinsä Riihimäen vankilan omasta kaupasta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Julkkiksilta sataa tukea rumaksi haukutulle Maria Veitolalle – Rakel Liekiltä tyhjentävä kommentti

  2. 2

   MTV: Saara Aalto kärsii kiusallisesta ja kivuliaasta naistentaudista: ”Ei parannuskeinoa”

  3. 3

   Kummisetä antoi 10-vuotiaalle tyttärelle lahjarahaa – Kela rokotti koko perheeltä 341,52 euroa/kk

  4. 4

   Pekka Vähäsöyrinki tunnusti Mika Myllylän haudalla, milloin dopinginkäyttö alkoi: ”Siinä hetkessä annoin periksi”

  5. 5

   Traaginen onnettomuus Helsingissä – työkoneen kauha osui kävelijään, nainen kuoli vammoihinsa

  6. Näytä lisää