MAINOS

Airi, Aira

Yotuel

Valikko

Yotuel


ILMOITUS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Kysymyksiä ja vastauksia: Mihin hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu?

ILMOITUS Mihin hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu? Lue mitä vastaa valkaisutuotteita valmistava Yotuel.
Mihin Yotuel Classic- ja Pharma- hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu?

Tahnojen valkaisevana aineena on papaijasta saatava papaiinientsyymi, joka poistaa vuosien saatossa syömis-, juomis- ja muiden elintapojemme myötä kertyneet värjäymät ja tummentumat. Papaiinientsyymin teho perustuu sen kykyyn pilkkoa valkuaisaineita. Nämä ruoasta hampaiden pinnoille kertyvät proteiiniverkostot toimivat värjäytymien tarttumapintoina. Kun papaiinin avulla puhdistetaan hampaiden pinnalta proteiiniverkostot ja niihin tarttuneet värjäytymät, muuttuu hammas takaisin luonnollisen valkoiseksi.

Samat proteiiniverkostot toimivat kiinnittymispintoina myös plakille ja hammaskivelle, joten Classic- ja Pharma-tahnoja käyttämällä saadaan myös niiden esiintyminen vähenemään. Classic- ja Pharma-tahnat poistavat värjäymät sekä tummentumat myös paikoista ja pinnoitteista.

Mihin All-In-One-hammastahnojen hampaiden valkaisu perustuu?

All-In-One-hammastahnassa valkaisevana aineena on 0,3% karbamidiperoksidi. Karbamidiperoksidi valkaisee hampaita kemiallisesti avaten hammasluun alfa-2 sidoksia ja saaden tällä tavalla näyttämään hampaat valkoisemmilta. Karbamidiperoksidi poistaa hampaan ulkoiset värjäymät, mutta vaikuttaa myös hammasluun väriin. All-In-One-hammastahna valkaisee vain orgaanista hammasta, se ei vaikuta paikkamateriaalin tai pinnoitteen väriin.

Voiko Yotuel-hammastahnoja käyttää jatkuvasti?


Kyllä voi. Yotuel-hammastahnojen teho ei perustu hankaukseen vaan papaiinientsyymiin tai karbamidiperoksidiin.

Classic- ja Pharma-hammastahnojen hankausarvot ovat hyvin matalat, joten ne eivät vaurioita kiillettä jatkuvassakaan käytössä. Classic-tahnan hankausarvo on 40 ja Pharman 36. (*Free university of Brussels (Belgium) Missoury Analytical Laboratories ,USA)

Yotuel All-In-One SnowMint ja WinterGreen-hammastahnat ovat ensimmäisiä valkaisevia hammastahnoja, jotka todistetusti vahvistavat hammaskiillettä. (* Effects of carbamide peroxide containing bleaching agents on the morphology and subsurface hardness of enamel. Journal of Clinical Pediatric Dentistry,  Ma, USA 2001)

(Sisältää kaliumfluoridia, ksylitolia, kalsiumfosfaattia, jotka remineralisoivat hammaskiillettä sekä ehkäisevät kariesta.) All-In-One-tahnojen hankausarvo on alhainen 82.

Yotuel-hammastahnat sisältävät riittävästi fluoria (1000-1470ppm) ja ksylitolia (10-11 %) karieksen ehkäisyyn, joten myös tämän vuoksi ne soveltuvat jatkuvaan käyttöön.

Hammastahnaa pidetään kiilteelle turvallisena, kun hankausarvo on alle 100.

Paljonko Yotuel-tahnat sisältävät fluoria ja ksylitolia?

Yotuel Classic- ja Pharma-tahnojen fluori on natriumfluoridia, joka on tehokas fluoriyhdistelmä karieksen ehkäisyssä. Tahna sisältää 0,22 % natriumfluoridia joka vastaa 1000ppm puhdasta fluoria. Ksylitolia näissä tahnoissa on 10 %. Fluorimääränsä ansiosta Classic- ja Pharma-tahnat sopivat koko perheen käyttöön.

Yotuel All-In-One-hammastahnat sisältävät kaliumfluoridia 0,45%, vastaten 1470ppm puhdasta fluoria. Tahnan fluorimuodoksi on valittu kaliumfluoridi, koska se on hyvä fluorimuoto vihlonnan ehkäisyssä ja hoidossa. Tahnan ksylitolipitoisuus on 11%.

Miten Classic- ja Pharma -tahnat erovat toisistaan?

Molemmissa tahnoissa on sama tahnapohja ja niiden valkaiseva/tummentumia poistava teho on yhtä hyvä. Ero löytyy mausta. Sinisessä pakkauksessa oleva Yotuel Classic-tahna maistuu piparmintulle ja kultaisessa pakkauksessa olevan Yotuel Pharma -tahnan makuna on mieto lakritsa. Lisäksi Yotuel Pharma -tahnaan on lisätty B5- vitamiinia eli pantenolia hoitamaan ikeniä ja limakalvoja. Siksi se on hyvä valinta herkkälimakalvoisille.

Yotuel Pharma- ja Classic-purukumeissa on sama maku- ja vitamiiniero.

Miten All-In-One SnowMint- ja WinterGreen-tahnat eroavat toisistaan?

Molempien valkaiseva teho on yhtä hyvä. Ero löytyy mausta ja tahnapohjasta. Valkoisessa pakkauksessa oleva SnowMint-tahna maistuu raikkaalta mintulta ja mustassa pakkauksessa olevan WinterGreen-tahnan makuna on erittäin mieto mintun maku. WinterGreen-tahnan tahnapohja on pehmeämpi, geelimäinen. SnowMint on taas koostumukseltaan perinteinen hammastahna.

Sopivatko Yotuel-tuotteet myös lapsille?

Hammastahnat Classic ja Pharma sekä purukumit sopivat. Niiden käyttö on suositeltavaakin lapsille, koska niiden tahnapohjassa on riittävästi natriumfluoridia (0,22 %) ja ksylitolia (10 %) karieksen ehkäisyyn.

Tahnat eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia, joka saattaa ärsyttää limakalvoja pesemällä pois niiden luontaisen suojakerroksen. Natriumlauryylisulfaatin on todettu myös herkistävän aftojen syntymiselle.

Classic- ja Pharma-tahnoissa sekä purukumeissa on papaijasta saatavaa papaiinientsyymiä, joka pilkkoo hampaiden pinnalle ravinnosta kertyviä proteiini- eli valkuaisverkostoja. Näihin verkostoihin kiinnittyvät myös helposti plakki ja hammaskivi. Hampaat on helpompi pitää puhtaina Classic- ja Pharma-tahnojen avulla, joissa entsymiit tehostavat hampaiden puhdistumista.

Purukumeja voi myös huoletta suositella lapsille. Niissä ei ole lainkaan sokeria makeutusaineena ja mukana on myös ksylitoli (10 %).

Koko perhe voi käyttää Yotuel-sarjan suuvettä.

Sen sijaan Yotuel Pen-valkaisukynän sekä Yotuel All-In-One-hammastahnan käyttöä ei suositella alle 14-vuotiaille lapsille, koska hampaiden kiilteen kehittyminen on vielä kesken. Yotuel 7 Hours Kit -kotivalkaisu on suunniteltu vain yli 18-vuotiaiden käyttöön.

Miten Yotuel-suuvesi toimii?

Yotuel-suuveden vaikuttavana aineena on pyrofosfaatti. Pyrofosfaatin teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä kalsium- ja muita mineraali-ioneja. Nämä aineet kerrostuvat hampaiden pinnalle hammaskiveksi, joka itsessään näkyy tummentumina. Lisäksi hammaskivi toimii tarttumapintana ravinnon väripigmenteille, tällöin hampaat värjäytyvät nopeammin. Estämällä hammaskiven muodostuminen saadaan hampaat pidettyä valkoisempina.

Yotuel-suuvesi ei sisällä alkoholia, joten se on limakalvoille turvallinen ja ärsyttämätön. Suuveteen on lisätty kaliumfluoridia (0,07 %) ja ksylitolia(1 %), jotta sen hampaiden hoidollinen teho olisi mahdollisimman hyvä. Suuveden käytössä on huomioitavaa se, että herkillä limakalvoilla pyrofosfaatti saattaa aiheuttaa kihelmöinnin tunnetta, mutta se on täysin vaaratonta ja ohimenevää.

Kuinka kauan Yotuel Pen-valkaisukynä säilyy?

Avaamattomassa pakkauksessa tuotteella on kolmen (3) vuoden säilymisaika huoneenlämmössä säilytettyinä. Avatut pakkaukset tulisi käyttää hygienia- ja tehokkuussyistä kolmen (3) kuukauden kuluessa avaamisesta.

Koska ei tulisi tehdä hampaiden valkaisua itsehoitovalkaisuilla (Pen valkaisukynä)?

Yotuel Pen on tarkoitettu yli 14-vuotiaille. Tuotetta ei tulisi myöskään käyttää jos suu ei ole täysin terve. Toisin sanoen jos suussa on haavaumia, ientulehdusta tai hoitamatonta kariesta, tulisi ne hoitaa kuntoon ennen tuotteen käyttämistä.

Oikomishoidon aikana ei valkaisukynää tulisi käyttää ilman hammaslääkärin ohjeita. Hammaslääkäri tietää parhaiten millaiset oikomislaitteen sinulla on ja voiko niiden käytön aikana valkaista hampaita.

Jos sinulla on paikkoja etuhampaissa, neuvottele silloinkin hammaslääkärisi kanssa. Peroksidit eivät valkaise paikkamateriaalia, joten ne saatetaan joutua vaihtamaan valkaisun jälkeen.

Miten valkaisukynä Yotuel Pen vaikuttaa?


Penissä vaikuttavana aineena on karbamidiperoksidi (0,3 %). Sen teho perustuu siihen, että se reagoi suussa olevan kosteuden eli veden kanssa muodostaen happea ja vetyperoksidia (0,1 %). Vetyperoksidi läpäisee kiilteen ja valkaisee tummentumia hammasluussa. Lisäksi tuotteessa on kaliumfluoridia ja ksylitolia. Nämä aineet hoitavat ja puhdistavat suuta, vahvistavat ja remineralisoivat kiillettä sekä estävät reikiintymistä. Kaliumfluoridi myös takaa sen, ettei geeli vihlo herkilläkään hampailla.

Vahingoittaako itsehoitovalkaisujen käyttö kiillettä?

Oikein käytettynä ei vahingoita. Kiilteen pahimmat viholliset ovat happamuus ja hankaus. Yotuel Pen geelin pH on tasan seitsemän, eli sama kuin terveen suun pH silloin, kun se ei ole altistunut happamille aineille. Geeli ei myöskään sisällä mitään hankaavia aineosia
Lisäksi geeli sisältää kaliumfluoridia ja ksylitolia, jotka hoitavat ja vahvistavat kiillettä.

Saako Yotuel Pen valkaisukynällä paperinvalkean hymyn?

Ei saa. Itsehoitovalkaisut ovat mietoja peroksideja joilla saadaan hammasluunväriä hieman vaaleammaksi. Noin 1-2, korkeintaan 3 astetta vita-skaalalla. Jos haluat tätä valkoisemman hymyn, löytyy Yotuel-tuoteperheessä myös vahvoja hammaslääkärin vastaanotolla tehtäviä valkaisuja. Valkaisujen tekopaikkoja voit kysellä esimerkiksi näiden sivujen palautelomakkeella.

Paperinvalkoista hymyä on muutenkin mahdotonta saada valkaisemalla aikaan. Tähän tarvitaan laminaatteja tai kuoria - eli hammaslääkärin apua!

Kuinka Yotuel Pen valkaisukynää tulisi käyttää?

Hampaat pestään aamuin illoin, mieluiten Yotuel All-In-One-hammastahnalla. Valkaisugeeliä levitetään näkyvien hampaiden näkyville pinnoille 3-5 kertaa vuorokaudessa. Geeliä annostellaan näin useasti johtuen sen miedosta peroksidipitoisuudesta (joka kuitenkin on suurin sallittu pitoisuus EU:n alueella). Mieto geeli takaa myös turvallisuuden itsehoidossa. Geeliä käytetään 1-4 viikon kuureina, joiden välillä tulisi pitää vähintään viikon pituinen hoidoton jakso. Tällä vuorottelulla - hoitoa 1-4 viikkoa / taukoa 1 viikko - geeliä voi käyttää jatkuvasti, jolloin saavutetaan parhaat tulokset.

Hampaan vaalenemiseen tottuu itse hyvin nopeasti ja itsehoitovalkaisussa vaaleneminen tapahtuu melko hitaasti. Siksi toisinaan tulosta on toisinaan vaikea itse huomata.

Kun Yotuel Pen -valkaisukynää käytetään nykyisen värin ylläpidossa,  tuotetta käytetään kerran päivässä ja jatkuvasti.

Yotuel Pen sopii yli 14-vuotiaille.

Mikä Yotuel-tuote on valkaisussa tehokkain?

Yotuel-tuotteista tehokkain on suunhoidon ammattilaisten käytössä oleva Yotuel Special -valkaisu.

Itsehoitovalkaisuista ei yksiselitteisesti tehokkainta tuotetta voi nimetä. Paras hoitotulos saadaan, kun koko sarjaa käytetään yhdessä.

Classic- ja Pharma-hammastahnat sekä purukumit poistavat hampaan pinnalla olevat tummentumat (mm. kahvin ja teen aiheuttamat), All-In-One-hammastahnat poistavat tummentumia ja valkaisevat hammasluuta, suuvesi estää hammaskiven muodostumisen ja itsehoitovalkaisut (Yotuel Pen) valkaisee hammasluuta ja siinä olevia tummentumia.

Jos ei tahdo käyttää koko sarjaa, tulisi oikeat tuotteet valita oman tilanteen ja mieltymyksen mukaan.

Mistä Yotuel-tuotteita voi ostaa?

Yotuel-tuotteet ovat saatavissa apteekki- ja hammashoitolamyynnistä sekä Stockmann- ja Sokos-tavarataloista ja Emotion-erikoisliikkeistä. Valikoimat vaihtelevat myymäläkohtaisesti.

Jos paikkakuntasi apteekissa ei tuotteita ole, pyydä heitä tilamaan tuotteet. Myös apteekkien verkkokaupoista tuotteet ovat kattavasti saatavilla. Lisäksi monet palvelevat hammaslääkäriasemat myyvät asiakkailleen Yotuel-tuotteita.

Voiko aftaherkkä potilas käyttää Yotuel-tuotteita?

Kyllä voi. Kaikki Yotuel-tuotteet ovat limakalvoille hellävaraisia. Tahnat eivät sisällä vaahtoavaa natriumlauryylisulfaattia, jonka on todettu altistavan aftoille ja edesauttavan niiden puhkeamista. Suuvesi on alkoholiton joten sekään ei ärsytä limakalvoja. Valkaisukynän käytössä olisi hyvä pitää taukoa silloin kun suussa on akuuttivaiheessa oleva afta.

Missä Yotuel-tuotteet valmistetaan ja kuka niitä kehittää?

Yotuel-tuotteiden valmistaja ja kehittäjä on espanjalainen Biocosmetics Laboratories –yhtiö. Yhtiö on toiminut alalla jo yli 20 vuotta. Hammaslääkärit vastaavat tuotekehityksestä, jotta niiden hampaita hoitava teho olisi mahdollisimman hyvä optimaalisen hampaiden valkaisun lisäksi. Koko sarjan kehittely perustuu hampaiden hoidolliseen näkökulmaan, eli tarkoitus on siis hoitaa hampaita ja samalla tehdä niistä valkoisemmat.

Mikä aiheuttaa tummentumat ja värjäytymät hampaisiin?

Syömis-, juomis- ja nautintoainetottumuksemme värjäävät aikojen saatossa hampaitamme. Ravinnosta kertyy hampaiden pinnalle proteiiniverkostoa, johon taas ravinnon ja nautintoaineiden väripigmentit kiinnittyvät muodostaen värjäymiä.

Osa pienimmistä väripigmenteistä pääsee myös kiilteen alle hammasluuhun. Nämä värjäymät näkyvät värittömän kiilteen läpi ja tästä syystä hammasluu tummuu.

Eniten värjääviä pigmenttejä on teessä, mutta kahvi, kolajuomat ja punaviini ovat myös yleisiä värjäymien aiheuttajia. Samoin tupakka ja nuuska.

Muutamat lääkeaineet saattavat värjätä hampaita esimerkkinä nestemäinen rauta. Jos epäilet, että jollakin itse käyttämistä lääkkeistäsi on värjääviä haittavaikutuksia, kannattaa asiasta keskustella oman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Pahempia värjäymiä aiheuttavat mm. syvälle mennyt karies, tapaturmat, joissa hampaan sisälle pääsee valumaan verta, kiilteen tai hammasluun kehityshäiriöt tai liiallinen fluorin saanti. Näissä tapauksissa tulisi aina ottaa yhteyttä hammaslääkäriin.

Sopiiko Yotuel käytettäväksi sähköhammasharjan kanssa?

Yotuel -tahnoja voi käyttää sähköhammasharjan kanssa mainiosti - saa aikaan erinomaisen pesutuloksen. Eikä hammaskiille kärsi, koska Yotuel-tahnat ovat hankausarvoltaan alhaisia.

Onko lievä ikenien vetäytyminen ongelma Yotuel-tahnoja käytettäessä?

Ei ole ongelma. Ensin kannattaa käyttää Yotuel Pharma-tahnaa. Sen jälkeen voi kokeilla Yotuel All-In-One Wintergreen -tahnaa. Sen geelimäinen/pehmeä koostumus on sopinut useimmille, joilla on herkät hampaat. Lisäksi se sisältää kaliumfluoridia, joka vähentää vihlontaa asteittain.

Valkaisevatko Yotuel-tahnat paljastuneita hammaskauloja?

Kyllä. Kaikki Yotuel-tahnat valkaisevat myös vetäytyneitä hammaskauloja.

Voiko karbamidiperoksidi vahingoittaa hampaiden rakennetta jatkuvassa käytössä?

Yotuel All-In-One -tahnojen karbamidiperoksidipitoisuudet ovat hyvin maltilliset ja täysin EU-direktiivin mukaiset. Tahnat ovat siksi turvallisia käyttää jatkuvasti. Karbamidiperoksidi mahdollistaa tahnassa myös sen erinomaisen pesutehon.

Sisältävätkö Yotuel-tuotteet ympäristölle ja hampaille haitallisia muovirakeita?

Eivät sisällä. Meille on erittäin tärkeää, etteivät tuotteidemme sisältämät ainesosat vahingoita luontoa. Yotuel-tuotteiden teho perustuu papaiinientsyymiin tai karbamidiperoksidiin, ei muovirakeidenkin aiheuttamaan hankaukseen.

Sisältävätkö Yotuel-tuotteet eläinperäisiä ainesosia?

Purukumia lukuunottamatta Yotuel-tuotteet sopivat myös vegaaneille.

Testataanko Yotuel-tuotteita eläimillä?

Nykyisin ei testata. Osa tuotteista on kuitenkin kehitetty jo vuosikymmeniä sitten, jolloin eläinkokeet olivat enemmän käytössä. Silloin kokeita on saatettu tehdä sen aikaisten menettelyiden mukaisesti.

Tarvitseeko Yotuel All-In-One -hammastahnojen käytön aikana vältää värjääviä ruoka-aineita?

Ei tarvitse. Hammastahanan patentoitu koostumus ja pieni peroksidin määrä verrattuna esimerkiksi vastaanottovalkaisuihin mahdollistavat tahnan käytön normaalisti.


MAINOS

MAINOS