MAINOS

Meri, Vellamo

Yotuel

Valikko

Yotuel


ILMOITUS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat ilmoittajan mainosaineistoa
MAINOS

Smile! - Hymyily vähentää stressin oireita

ILMOITUS Osa ihmisistä välttää hymyilyä, koska he eivät ole tyytyväisiä hampaidensa ulkonäköön. Tämä asia on kuitenkin korjattavissa.
Hymyä ja hymyilyä on tutkittu viime vuosina monella tieteenalalla. Psykologit ovat tutkineet hymyilyn vaikutusta ihmiseen itseensä sekä muihin ihmisiin. Hammaslääketieteessä on muun muassa tutkittu, kuinka hampaiden ulkonäön ehostaminen vaikuttaa hymyilyn määrään.

Yhdysvalloissa Kansasin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että tahallinen tai tahaton hymyily laskee stressaantuneen ihmisen sykettä.
 
Moni ihminen välttää hymyilyä, koska ei ole tyytyväinen hampaidensa ulkonäköön. Syynä tähän voi olla esimerkiksi tupakoinnin tai ikääntymisen tummentamat hampaat.

Muutamissa tutkimuksissa on puolestaan havaittu, että jos ihminen ehostaa hampaidensa ulkonäköä ja saa kauniin hymyn, hänen minäkuvansa ja itsetuntonsa paranevat.

- Tutkimusten mukaan minäkuva voi muuttua positiivisemmaksi, jolloin ihminen saa mielihyvää esteettisesti korjatuista hampaistaan, hammaslääkäri Reetta Suokas toteaa.

Suokas on esteettisen hammashoidon edelläkävijä Suomessa ja suosittu luennoitsija. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus muun muassa valkaisu- ja laminaattihoidoista.

Suokas muistuttaa, että ihmiset ovat kiinnittäneet huomiota hymyynsä tuhansien vuosien ajan.

- Jo muinaisen Rooman valtakunnan aikoina hampaita pyrittiin valkaisemaan esimerkiksi hankaamalla.  Hampaiden valkaisua on tehty 1800-luvulta lähtien. Turvalliset ja tutkitut muodot ovat tulleet paljon myöhemmin.

Hampaiden valkaisu oli kuitenkin vähäistä aina 1980-luvun lopulle asti, koska toimenpide oli mahdollinen ainostaan hammaslääkärin toimesta. Kotona itse tehtävä valkaisu tuli mahdolliseksi vajaat 30 vuotta sitten ja se on yleistynyt valtavalla vauhdilla.

- Hampaiden valkaisun yleistymisessä minua hammaslääkärinä ilahduttaa erityisesti yksi asia. Kun ihmiset ovat saaneet esteettistä hoitoa hampailleen, he innostuvat harjaamaan ja huolehtimaan hampaistaan paremmin, Suokas toteaa.

- Eli esteettinen hoito palvelee myös terveyttä. Ne kulkevat käsi kädessä.

Huomio suun terveyteen


Suokkaan mukaan suomalaisten tulisi kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota suun terveyteen. Peräti kahdella kolmasosalla aikuisista on ientulehdusta. Tämä johtuu riittämättömästä hampaiden ja erityisesti hampaanvälien ja ienrajojen puhdistamisesta.

- Jos ihmisellä on kädenselkä ihan tulehtunut, niin että se on märkivä, niin kyllähän jokainen menee lääkärin.
Ikenien ienreunojen pinta-ala suussa vastaa kämmenen pinta-alaa.

- Moni mennä porskuttaa iloisesti ientulehdusta yhtään ajattelematta. Hoitoon hakeudutaan ehkä sitten jos on erityisen pahanhajuinen hengitys tai tulee yleisoireita tai kipua, Suokas huomauttaa.

Ientulehdus ei läheskään aina kipuile, mikä osaltaan selittää, miksi suurin osa meistä elää aikuiselämänsä tulehtuneilla ikenillä.

- Jos hampaissa ei ole särkyä, niin ajatellaan, että ei tarvitse tehdä mitään. Että ei minua kiinnosta ikenien kaivelu.

- Kaikki lähtee arvostuksesta. Miten hampaiden hoitoa arvotetaan. Kiinnostus hampaidenhoitoa kohtaan on onneksi lisääntynyt todella paljon, Suokas iloitsee.

Yotuelin tuotteet turvallisia


Huolellisessa hampaiden hoidossa ei ole kyse vain hampaiden harjauksesta aamuin illoin, vaan myös sopivan hammastahnan käytöstä. Kaikki Yotuel-hammastahnat  puhdistavat hampaiden pinnan perusteellisesti, suojaavat hampaita reikiintymiseltä ja valkaisevat hampaita joko poistamalla tummentumia tai kirkastamalla lisäksi hammasluun sävyä.

Yotuelin tahnoissa fluori on hyvässä muodossa ja kaikissa tahnoissa on ksylitolia. Sen lisäksi, että ne ehkäisevät hampaita värjäytymästä, ne hoitavat myös suun terveyttä.
 
- Turvallisuus on tärkein. Yotuelin valkaisutuotteissa ph-arvo on neutraali eli tahnat eivät pysty vahingoittamaan hammaskiillettä, Suokas toteaa.

Yotuel-tuotteet ovat saatavana apteekeista, Sokos- ja Stockmann -tavarataloista sekä Emotion-myymälöistä.

» Lue tästä mikä Yotuel-hammastahna sopii sinulle!

Mikä Yotuel-hammastahna sopii minulle?

Yotuel-tuotteista löydän oikean hammastahnan mm. kaikkiin näihin tarpeisiin:
 
» Hampaideni pinnoilla on värjäytymiä

» Haluan hammastahnan päivittäiseen käyttöön ja karieksen ennaltaehkäisyyn

» Suuni limakalvot ovat herkät ja minulle tulee helposti aftoja

» Kärsin hampaiden vihlonnasta

» Käytän hammasrautoja

» Raskauden ja imetyksen aikana

Katso Yotuel-tahnasuositukset täältä »»
MAINOS

MAINOS